Pytania początkujących i niepewnych
Moderator: Yudokuno
Re: Pytania początkujących i niepewnych
A gdy ktoś szarżuje hydrę? Jak wygląda sprawa stref? Hydra / poganiacze widzą na 360 stopni?
- Andronicus
- Chuck Norris
Gdy ktoś szarżuje hydrę, poganiacze są pomijani. Dostawiasz się bezpośrednio do hydry, która ma normalnie boki tyły itp. Poganiaczy dostawiasz do walki na koniec.
Poza tym nie można zapomnieć o maksymalizacji także poganiaczy w walce wręcz.
Cosmo pisze:Tak sie kurwa hartuje komandosow. Tak sie hartuje zwyciezcow. Wchodzi i ma 6 tur zeby rozpierdolic. A jak przy okazji wygra rzut na zaczynanie, to po prostu rozpierdoli ture wczesniej.
To prawda, hydrę maksymalizujesz, a potem dostawiasz obsługę po bokach, ale przy tym dostawianiu obsługi musisz ich dostawić tak żeby wciągnęli to walki jak najwięcej modeli wroga.
Cosmo pisze:Tak sie kurwa hartuje komandosow. Tak sie hartuje zwyciezcow. Wchodzi i ma 6 tur zeby rozpierdolic. A jak przy okazji wygra rzut na zaczynanie, to po prostu rozpierdoli ture wczesniej.
Ok, a jest jakieś uściślenie/FAQ, które to popiera?
Pytam bo na turnieju zawsze ktoś może MI zadać takie pytanie, a samo powiedzenie "żaba tak napisał" może nie wystarczyć szczególnie przy konfrontacji z sędzią.
Pytam bo na turnieju zawsze ktoś może MI zadać takie pytanie, a samo powiedzenie "żaba tak napisał" może nie wystarczyć szczególnie przy konfrontacji z sędzią.
Żaba widze że tracisz autorytet
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
nie do konca. Jak juz hydre dostawisz to poganiacze sie normalnie dostawiaja jak skirmish. a ten musisz maksymalizowac w tej grze.Żaba pisze:Nie - poganiaczy nie musisz maksymalizować, starczy że będą w walce.
pozdro,
wqiec tak maksymalizuja sie
Rb strona67 jakbys szukal zrodla
raczej 65 jeśli już
jak dla mnie przy szarży liczy się tylko hydra (tak stoi w zasadach) a przy dostawieniu poganiaczy nic nie ma o maksymalizacji (bo ta tyczy się tylko hydry).
tak to widzę ale umierać za wizję nie będę - równie dobrze można udowadniać że poganiaczy ustawia się za hydrą.
Ż.
jak dla mnie przy szarży liczy się tylko hydra (tak stoi w zasadach) a przy dostawieniu poganiaczy nic nie ma o maksymalizacji (bo ta tyczy się tylko hydry).
tak to widzę ale umierać za wizję nie będę - równie dobrze można udowadniać że poganiaczy ustawia się za hydrą.
Ż.
dlatego mogą wystawić się z tyłu hydry (jak skirmiszerzy którzy nie doszli - bo się ich ignoruje przy szarży), z maksymalizacją bądź bez - gdyby było jak szarżujący skirmiszerzy to było by ok - a jak dostawiają się skirmiszerzy poza szarżą o maksymalizacji nie ma słowa, ale jak już pisałem nie będę o to kruszył kopii to błahostka - być może dla twórcy RB było to jasne ale sprawa jest podobna jak z szarżą po kancie dwóch LT - chcieli ale nie napisali.
EOT
Ż.
EOT
Ż.