Pytania krótkobrodego - stary temat

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

Zablokowany
Awatar użytkownika
Mac
Kretozord

Re: Pytania krótkobrodego

Post autor: Mac »

Eniripsa pisze:No dobra a jak "kopią" miners? Jak działa ich ta zasada?

Dziękuję i Pozdrawiam ;D
Polecam Army book Dwarfs autora niejakiego Pete Haines'a.
Strona 36 rozwiąże twe problemy.
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

Post autor: Grazbird »

z reguły zaczynają od wolnego bitego przez Beckhama, póxniej szybka centra do Messiego, wrzutka na pole karne i tam Henry juz sobie poradzi...

Awatar użytkownika
hagenti
Warzywo

Post autor: hagenti »

Witam wszystkich Długobrodych!

Chociaż rekrutację w mojej twierdzy rozpocząłem już w zeszłym roku, to nie mam żadnego doświadczenia bitewnego i mimo, że czytałem RB i AB mam kilka pytań.

Pierwsze z nich dotyczy strzelania z katapulty. Gdy rzucam na obrażenia, to rzucam raz dla wszystkich trafionych modeli, czy dla każdego z osobna odpowiednią ilością kostek?

Jaki jest MV Żyrokoptera? Gdzieś mi się obiło o uszy, że 16", ale szukam potwierdzenia.

Jeżeli mam sklejone figurki Warriors z GW i tarczami na plecach, to mogę je wystawiać jako Warriors z HW i tarczami? Jak to się ma do WYSIWYG?
"I'd rather be on the right end of the handgun than the wrong end."

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

Post autor: Grazbird »

1. tak, rzucasz czy zranisz dla kazdego modelu osobno- w efekcie rzucasz razem wszystkimi kościami
2. żyrek ma m=20 bo jest lataczem.i już.

Awatar użytkownika
Shaga
Chuck Norris

Post autor: Shaga »

Ola!
Pewnie głupie pytanie, ale nie mam księgi przy sobie, a ciekaw jestem czy w AB jest napisane czy wszystkie plusy jakie daje Master Engineer są przypisane tylko do jednostki w której on się aktualnie znajduje, czy też nie. Bo jeżeli nie to oznaczałoby to, że jeden Mistrz Inżynierii daje plusy na wszystkie machiny w armii.
I drugie pytanie: Jest przy nim napisane, ze mam wybrać jedną machinę która dostaje ochronę jakby była za hard cover. Czy Mistrz musi być akurat w tej jednostce? I czy przed rozpoczęciem bitwy musze powiedzieć przeciwnikowi która to machina, czy tez wystarczy, że sobie to zapiszę i przy ewentualnym obstrzale ochronę "uaktywnić"?

Pozdrowienia i niech Wam ale chłodne będzie!
www.shaga.pl (już nie taki) nowy (ale na pewno najlepszy) sklep Gdynia ul.Morska 173

Awatar użytkownika
Grunaldi
Mudżahedin

Post autor: Grunaldi »

Mistrz inżynier daje bonusy z mistrza artylerii następującym maszynką : bolcom , klopie i działku . Może natomiast okopać każda maszynę(nie można żyrka ale kowadło jak najbardziej) i nie musi zaczynać w niej gry. Taka maszynka dostaje hard cover oraz traktowana jest jakby broniła przeszkody . Jak gracie na jawne rozpiski to trzeba powiedzieć która okopujesz .
runepriest pisze:
Jankiel pisze:Stary, to co ja zabiję szarżą smoka i dopakowanych z kotła rycerzy Ty sobie wskrzesisz w jedną turę. I tak, jest to straszne.
oj tam oj tam, wystarczy nie szarżować to nie wskrzesi ^^

Awatar użytkownika
DawiZharr
Chuck Norris

Post autor: DawiZharr »

no i daje bonusy tylko tej maszynie, ktora obsluguje(bo chyba o to bylo pytanie)

Awatar użytkownika
Anzalf
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Anzalf »

No dobra.. jako że jestem zupełnie nowym generałem armii krachów chciałbym was spytać jaką taktykę zastosować na DE. Nie mam zupełnie pojęcia co wystawić i jak tego odpowiednio użyć. Wiem tylko że przeciwnik użyje BG,Korsazry i Kuszników + czarodziejka lub jakiś inny boh walczący lub zimnych... Chodzi mi głównie o porady.

Dziekuję i pozdrawiam ;D
BLOOD FOR THE BLOOD GOD!!
SKULLS FOR THE SKULL THRONE!!
MILK FOR MY KHORNE FLAKES!!

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Przede wszystkim musisz wyeliminować przeciwnikowi wszystkie śmiecie które moglyby się zająć twoimi maszynami tzn.: Harpie i fasty. Warto też wystrzelać BG, bo nawet jeśli się nie przebiją przez twoje klocki to je przyblokują i niemiłosiernie przetrzebią. CO i Korsarzy możesz spokojnie przyjąć na klatę jakimiś hamkami/ ironami/ longami. Kusznikami sie raczej nie przejmuj, będziesz mial o wiele bardziej niebezpieczne cele do zabicia :wink:
To chyba tyle ogólnych porad. Powodzenia :)
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Grunaldi
Mudżahedin

No i też jak będzie miał w rarach hydrę to przydadzą się jakieś płonące machinki , działo albo klopa . A jak bolce to... w sumie nie wiem , mi na nie sprawdza się działo z mistrzem inżynierem (no chyba ze są 4-ry ale raczej powyżej 2000 nie gracie)
runepriest pisze:
Jankiel pisze:Stary, to co ja zabiję szarżą smoka i dopakowanych z kotła rycerzy Ty sobie wskrzesisz w jedną turę. I tak, jest to straszne.

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

Grazbird pisze:1. tak, rzucasz czy zranisz dla kazdego modelu osobno- w efekcie rzucasz razem wszystkimi kościami
2. żyrek ma m=20 bo jest lataczem.i już.
żyrek ma m=0 i dlatego jak nie może latać to się nie rusza, a lata na 20 cali.
Grunaldi pisze:Mistrz inżynier Może natomiast okopać każda maszynę(nie można żyrka ale kowadło jak najbardziej) i nie musi zaczynać w niej gry. Taka maszynka dostaje hard cover oraz traktowana jest jakby broniła przeszkody . Jak gracie na jawne rozpiski to trzeba powiedzieć która okopujesz .
Ba! może okopać nawet Kowadło wg FAQa ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Grunaldi
Mudżahedin

Grunaldi pisze:Może natomiast okopać każda maszynę(nie można żyrka ale kowadło jak najbardziej)
;]
runepriest pisze:

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

ups :oops:

;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Anzalf
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Anzalf »

A jak wygrać z bretką.... nie wiem jak ubić te pegazy by nie zagrażały baliście i organkom...

Dzięki i pozdrawiam ;D
BLOOD FOR THE BLOOD GOD!!
SKULLS FOR THE SKULL THRONE!!
MILK FOR MY KHORNE FLAKES!!

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

Post autor: Gogol »

Rune of challange.

Jak są 2 oddziały to rune of challange na większy lub ten który bardziej zagraża a w ten drugi organkami, strzelcami i innym badziewiem strzelać.

Jak są 3 oddziały to tak samo jak w przypadku 2 z tym że trzeba się przygotować na to, że 1 wpada w coś.

Breta to banał :)

Awatar użytkownika
Andrew
Masakrator

Post autor: Andrew »

dokładnie breta to banał :wink: , poza tym jeśli 3 oddziały mają możliwość szarży znaczy coś już poszło nie tak :D
XIII Kohorta Bydgoszcz

Awatar użytkownika
Jab
Kradziej

Post autor: Jab »

Jako że ostatnio dowiedzieliśmy się ze breath ataki będą zadawały w CC 2d6 hitów ze swoją siłą to ja mam pytanie.
Czy myślicie, że flaming cannon dostanie te hity do CC? :D
Paskudny uśmiech power gamera

Awatar użytkownika
DawiZharr
Chuck Norris

Post autor: DawiZharr »

z jakiej racji? a co niby cannon tez dostanie? no bez jaj... to nie sa breath ataki

Awatar użytkownika
Jab
Kradziej

Post autor: Jab »

Z jajem :wink:
Cannon nie ma breath ataków, ale ma znacznie większy zasięg, tak samo katapsa. Może w końcu dopieszczą tą maszyne :wink:
Paskudny uśmiech power gamera

Awatar użytkownika
Shaga
Chuck Norris

Post autor: Shaga »

Pytanie o zwykłych inżynierów w machinach.
Czy jeżeli ktoś strzela do machiny np z łuków to strzały rozkładaja się na 5+ w obsługę i potem jeszcze rozkładamy w zwykłych i w inżyniera czy też schodzą najpierw zwykli a na końcu iżynier? Czy można np z działa strzelić tak aby skosić nam iżyniera?
www.shaga.pl (już nie taki) nowy (ale na pewno najlepszy) sklep Gdynia ul.Morska 173

Zablokowany