Zapytania o zielone zasady
Moderator: Kołata
Re: Zapytania o zielone zasady
Zdjęty jest limit ILOŚCI MODELI w oddziale, ale nadal nie można przekroczyć 450 pts.
- Infernal Puppet
- Masakrator
Idealny cel dla dwellersa
.

Ach te uroki bycia ciągle głodnymMad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.

Eee, wlaśnie po to są dwellersy żeby balansować takie mega unity. Tak samo flamesy czy plaga.
Pozatym nie ma co płakać śmierć kilkudziesięciu goblinów to nie tragedia. 40 gobo to raptem 120 pts. Jest duża szansa, że rzucając dwellersy przeciwnik z miscasta straci więcej pktów niż my
Pozatym nie ma co płakać śmierć kilkudziesięciu goblinów to nie tragedia. 40 gobo to raptem 120 pts. Jest duża szansa, że rzucając dwellersy przeciwnik z miscasta straci więcej pktów niż my

Dlatego to raczej do dupy pomysł - klocem szerokim na 10 luda juz problem manewrowac 40 łuczników z poisonem to naprawde optimum.
Zwiększac liczebnosc bede raczej na spearmanach, tam klocki 50-60 modeli z upami stykną
Nie wykluczam takowych dwóch
Pozdrawiam
Zwiększac liczebnosc bede raczej na spearmanach, tam klocki 50-60 modeli z upami stykną

Pozdrawiam
Fluffy - NG z łukami są o tyle fajne, że w zasadzie muszą się jedynie jako tako fejsem do celu ustawić.
Co do NG ze spearami zawsze mam dylemat - te kilka dodatkowych ataków, czy parry save przy zestawie Hw+Sh?
Co do NG ze spearami zawsze mam dylemat - te kilka dodatkowych ataków, czy parry save przy zestawie Hw+Sh?
Yahoo,
Ustaw sobie to na stole, weź kostki i testuj różne scenariusze. Można dojść do ciekawych wniosków tak jak pisze Fluffy.
Póki co najbardziej zniechęca mnie animozja na takich dużych oddziałach, oraz fakt że orkowi bohaterowie na większych podstawkach nie pasują do gobbosów
No ale nie można mieć wszystkiego. Tak czy inaczej, potencjał jest.
Tylko trzeba to złożyć w sensowną, uniwersalną rozpiskę, ale to nie takie proste.
Ustaw sobie to na stole, weź kostki i testuj różne scenariusze. Można dojść do ciekawych wniosków tak jak pisze Fluffy.
Póki co najbardziej zniechęca mnie animozja na takich dużych oddziałach, oraz fakt że orkowi bohaterowie na większych podstawkach nie pasują do gobbosów

Tylko trzeba to złożyć w sensowną, uniwersalną rozpiskę, ale to nie takie proste.
Przyznaję, że zerówka od boku i analnie, ewentualnie poison mogą taki klocuszek zboostować, ale żeby to zaraz siało śmierć i zniszczenie?
Fanoli wyciągają teraz byle lataczem przez debilną zasadę "podlatuję na 8" i wracam w locie", na szczęście siatki są super.
Niech mi trochę córcia podrośnie to znowu znajdę więcej czasu na granie

Niech mi trochę córcia podrośnie to znowu znajdę więcej czasu na granie

Super info, z tym EURO może moje 70 pomalowanych NG w końcu zacznie widywać trochę boju.
Testowałem ostatnio 70 Ng ze sperami grając na Dużym Ałaaaa vs DE.
Całkiem nieźle poszło NG. Przetrzymały dwie Hydry przez ponad 2 tury.
Niestety reszta armii męczona czarami spowalniającymi się nie spisała i musiała po jakimś czasie prosić Gorka o teleport z pola bitwy żeby punkty ratować.
Testowałem ostatnio 70 Ng ze sperami grając na Dużym Ałaaaa vs DE.
Całkiem nieźle poszło NG. Przetrzymały dwie Hydry przez ponad 2 tury.
Niestety reszta armii męczona czarami spowalniającymi się nie spisała i musiała po jakimś czasie prosić Gorka o teleport z pola bitwy żeby punkty ratować.
- GrimgorIronhide
- Masakrator
Kołata pisze:Pozatym nie ma co płakać śmierć kilkudziesięciu goblinów to nie tragedia. 40 gobo to raptem 120 pts. Jest duża szansa, że rzucając dwellersy przeciwnik z miscasta straci więcej pktów niż my

Zagrałem ostatnio z hajami klocem NG 12 x 7. Z boostem poisona ich ostrzał to piekło

Ich ostrzał był tak wkurzający, że w końcu dostali z dwellersów. Spadło 32, helfi mag ivka - duży blast - ginie 10 lionów, zdycha mały mag
z tego samego unitu, a duży ledwo co przeżył (d6 4).
Potem wykitowali od PG choć długo ich siekli. BSB sie uratował i rzucił sie na challenga ubijając lucky critem Nobla ze szmatą. Po czym epicko zginął prawdopodobnie krzycząc 'Freeeedoooom'.
ehh...widże dużo jeszcze nauki przede mnąKołata pisze: Ten unit ma zabijać

hehe, też nie mogę się nadziwićYahoo82 pisze:Do czego to doszło - NG mające zabijać

Qrde, jako wsparcie, samobójczy bloker tanków/abomek czy innego tałatajstwa to rozumiem, ale zabijać

podpis był nieregulaminowy
oddajcie podpis łobuzy
oddajcie podpis łobuzy