Runy zazdrośniceheimdall89 pisze:Dzięki wielkie. A jeszcze coś - nie do końca łapie zasadę jealous runes. Chodzi mi o mistrzowskie runy. Dobrze rozumiem że można mieć tylko 1 taka rune na 1 broni ale w armii może być parę takich Run?
![Smile :-)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
Runy zazdrośniceheimdall89 pisze:Dzięki wielkie. A jeszcze coś - nie do końca łapie zasadę jealous runes. Chodzi mi o mistrzowskie runy. Dobrze rozumiem że można mieć tylko 1 taka rune na 1 broni ale w armii może być parę takich Run?
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
Przy okazji wiem już że model musi być w styku żeby ziać w CCBreath Weapon close Combat Attack
If the model with this special rule is in close combat, it can use the Breath Weapon to make an additional close combat attack at its own Initiative. A model that makes a breath weapon attack in this way inflicts 2D6 automatics hits on a single enemy unit in base contact - .....
Armour Piercing
Wounds caused in close combat by a model with this special rule(...) inflict a further -1 armor save modifier
Jak wygląda zianie z 2 szeregu? Łezkę przykładam do pierscionka i moich ignoruje pod templatem?Grichalk pisze:Przy okazji wiem już że model musi być w styku żeby ziać w CCBreath Weapon close Combat Attack
If the model with this special rule is in close combat, it can use the Breath Weapon to make an additional close combat attack at its own Initiative. A model that makes a breath weapon attack in this way inflicts 2D6 automatics hits on a single enemy unit in base contact - .....![]()
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
Zianie nie w walce.Morsereg pisze:majac oddzial w walce nie mozesz zionac z drugiego szeregu.
musisz byc w b2b z przeciwnikiem
nigdzie czegos takiego nie napisalem. co wiecej, potwierdzilem, ze masz racje bo zacytowany przez ciebie fragment mi umknal. tak wiec opcja nr 2 zostala wykluczona.panterq pisze:Sugerujesz, że oddział z bohaterem nie jest przez tego bohatera traktowany jako friendly unit?