Rozpiski WE - (8 edycja od strony 339)

Wood Elves

Moderator: Gremlin

Zablokowany
Misza
"Nie jestem powergamerem"

Re: Rozpiski WE

Post autor: Misza »

no rzeczywiscie, przy 2 drzewach zapomnialem o bsb, ale to zamiast altera bym wsadzil, mag ze stonem jest niezbedny do uratowania tych wszystkich magow.

na dwie gruchy ostatnio wlasnie gralem i ograniczalo mi sie to do tego ze stalem lesie :D

dzisiaj gralem tą pierwsza rozpa z TK i O&G, z TK 9:11 (głownie co zeszło to łucznicy, ale przy wykopkach to tak musialo byc) z O&G za to 18:2 ale to zaden wyczyn na takim strzelaniu

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Spellsinger
2 lvl, Calaingorn i BS z Głupotą

Spellsinger
2 lvl Lamentation of Despairs, DS

10 GG

2x13 GG z muzykiem

3x8 Driad

5 Wildów
War Banner

5 Wildów
Sztandar

8 Tancerzy
Muzyk

Treemen

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Piotras »

co tu dużo mówić?
Ja za sztandary, tych 3 gg, altera.. .wrzucilbym conajmniej fasta ;)
bs z glupotą na scrolla i rozpa jest dla mnie b. mocna :) Oczywiście jak na standardy we ;)

Pozdro!

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Rozpa Jacka wydaje mi się mocniejsza. Jeśli masz zamiar trzymać magów w tancerzach, to wywal czempiona bo za szybko pójdzie rozdzielanie.

EDIT
o przed chwila tu była rozpa Jacka :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Jacek_Azael
Masakrator

Post autor: Jacek_Azael »

Laik rozpa fajna, ale da się bardziej wymaksować.
1999 Wood Elves Army

1 Spellsinger 175
General, Magic Level 2
Calaingor's Stave [25]
Dispel Scroll [25]

1 Spellsinger 175
Magic Level 2
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]

1 * Alter Noble 151
Alter; Great Weapon; Longbow; Shield
Hail of Doom Arrow [30]
Briarhearth [15]

8 Dryads 96

8 Dryads 96

8 Dryads 96

10 Glade Guard 120

10 Glade Guard 120

10 Glade Guard 120

10 Glade Guard 120

5 Wild Riders 148
Standard

5 Wild Riders 148
Standard

6 Wardancers 147
Musician

1 Bladesinger[14]

1 Treeman 285

Casting Pool: 6

Dispel Pool: 4

Models in Army: 85

Total Army Cost: 1997
Jest rozpa :mrgreen:,miałem usunąć bo jak spojrzałem to się dużo nie różniły, ale jak ktoś zauważył to nie będę wycinał :)
No dokładnie, czempion nie potrzebny mi, dam 7 wardancera, dzięki Kalesoner, ślepy jestem nieraz :)
P.S. Do końca się łudziłem, że sobie załatwię tą sobotę wolną i uda mi się na Biały Hardkor wpaść na 2250, nie zapeszałem, ale i tak nie dali mi wolnego. :evil:
-"Im dalej w las, tym więcej drzew"
-"To mały krok dla człowieka, ale dla karła, normalny...;-)"
Obrazek
P.S.WE rare 8ed. ;-p

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Kurcze nie wiem, ja się może na temat rozp nie wypowiadam, bo mam inne gusty :/
Ja tam zawsze będę wolał ofensywne WE bez magii itd... Jakoś nie pasuje mi do tej armii magia, tak ogólnie. No i ja jestem fanem maksowania unitów :)
Ale co kto lubi..

pozdro!

Awatar użytkownika
goboss
Masakrator

Post autor: goboss »

Ja do Białego o ile pojadę (pierwszy master) wystawie coś takiego:

1 Spellweaver @ 350 Pts
General; Magic Level 4
Calaingor's Stave [25]
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]

1 Spellsinger @ 175 Pts
Magic Level 2; Lore of Athel Loren
Resplendence of Luminescents [25]
Dispel Scroll [25]

1 Waywatcher Noble @ 140 Pts
Waywatcher; Longbow
Hail of Doom Arrow [30]

10 Glade Guard @ 120 Pts
10 Glade Guard @ 120 Pts
10 Glade Guard @ 120 Pts
10 Glade Guard @ 120 Pts

8 Dryads @ 96 Pts
8 Dryads @ 96 Pts
8 Dryads @ 96 Pts

5 Wild Riders @ 130 Pts
5 Wild Riders @ 130 Pts
5 Wild Riders @ 130 Pts

7 Wardancers @ 147 Pts
Wardancer Weapons; Musician; Bladesinger

1 Cannon @ 85 Pts

8 Waywatchers @ 192 Pts

Casting Pool: 8

Dispel Pool: 5

Models in Army: 101

Total Army Cost: 2247

Kalesoner
Szczur Królów

Jacek_Azael pisze: P.S. Do końca się łudziłem, że sobie załatwię tą sobotę wolną i uda mi się na Biały Hardkor wpaść na 2250, nie zapeszałem, ale i tak nie dali mi wolnego. :evil:
O kurcze szkoda, ale mam nadzieję, że za to zawitacie w lutym na Bazyliszka większą ekipą z Włocławka. Do Łomianek macie blisko, a moc atrakcji się szykuje, a nawet będzie ciekawa rzecz dla dobrych malarzy, czyli też pewnie będziesz zainteresowany (info na dniach).
Obrazek

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Post autor: ksch »

To jest ta impreza, którą organizuje, m.in., Assasello? Jeśli tak to wybieram się tam z Vetem, nie wiem czy zagram w wfb.

Goboss - fajna ta rozpiska Twoja. Generalnie większość spośród tych, które się tu pojawiały ostatnio jest bardzo spoko. Poza dibowymi, ale to wiadomo - przegrane derby też mu nie pomagają w koncentracji:D
--
Krzysztof "ksch" Schechtel
ksch@gazeta.pl
gg 7052764
http://www.veto2ed.pl

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

No to wspólnymi siłami wypracowano nowy standard WE i to bez manflayerów :mrgreen: .
A miała być taka z dupy armia - widocznie jesteśmy bardziej kreatywni od grających orkami :mrgreen:
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Jankiel pisze: A miała być taka z dupy armia - widocznie jesteśmy bardziej kreatywni od grających orkami :mrgreen:
Jesli nie widzisz roznicy miedzy welfami a orkasami, to.... slabo patrzysz. Mam zaczac wymieniac subtelne roznice dzielace te armie? :|
Obrazek

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

Post autor: Tutajec »

jakie różnice przecie obie armie są zielone i obie strzelają ^^

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

runepriest pisze:jakie różnice przecie obie armie są zielone i obie strzelają ^^
haha sorry za offtop, padlem xD
Myślę, że Jankiel troszkę sobie zażartowal ;)
Z WE nadal da się sporo wyciągnąć, tylko trzeba wliczyć tu fakt, że trzeba mieć skilla... (no tak, najpierw trza go mieć :roll: )

pozdro

p.s. Bless spoko, nie spinajmy sie ;)

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Piotras pisze: p.s. Bless spoko, nie spinajmy sie ;)
Jankiel to zlosliwie robi. A to kopanie lezącego, to jak nabijanie sie z inwalidy. ;)
Spoczko, jestem rozluzniony.
Obrazek

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Ależ z tego Jankiela złośliwiec, a przecież wiadomo, że z Orkasów da się wyciągnąć DUŻO więcej niż z WE :D

Co do standardu to masz chyba rację, chociaż Pasiak dalej używa drzewa i ma najlepsze wyniki :wink:
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Awatar użytkownika
Jacek_Azael
Masakrator

Post autor: Jacek_Azael »

Kalesoner, nie wiem jak reszta, ale ja mam zamiar tam do Was wpaść nie raz i nie dwa :wink:
Dobrych malarzy... :oops: Jeżeli będzie coś dla przeciętnych to coś dla mnie się znajdzie.
Jankiel, standard jest, tylko Piotras się wyłamuje.
A jakby dać orkom te sloty HE to już nie było by tak źle.
Pozdrawiam. :)
-"Im dalej w las, tym więcej drzew"
-"To mały krok dla człowieka, ale dla karła, normalny...;-)"
Obrazek
P.S.WE rare 8ed. ;-p

Awatar użytkownika
Natibak

Post autor: Natibak »

Witam Panów (i bardzo ewentualne Panie),
wpadło mi w dłonie trochę Welfickich figurek i postanowiłem pójść z nimi na turniej (http://forum.ogryn.pl/viewtopic.php?p=7 ... b994c#7468). Przeglądałęm rozpiski na 1350, ale przerażała mnie jedna rzecz - brak anty magii. Zazwyczaj widzałem 2 hero, bsb z hodą i caddy. Czy to daje radę? Czy na 1350 opłaca się Treeman? Magia przeciwnika może go pojechać, a nasza słaba magia powoduje, że nie wykorzystamy ruszania lasów. Normalnie gram orkasami i ta mała ilość jednostek też mnie dziwnie odpycha. Osobiście myślałem nad czymś takim:

1 * Noble @ 144 Pts (nie jest nielegalny, w tym turnieju bsb traktpwany, jakby miał dwie wolne ręce, AB nie chciał mi wpisać bsb z hodą)
Longbow; Light Armour; Shield; Battle Standard
Helm of the Hunt [20]
HoDA 30

1 Spellsinger @ 175 Pts
Magic Level 2; Lore of Athel Loren; Longbow
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]

1 Branchwraith @ 165 Pts
Magic Level 1
Cluster of Radiants [25]
Pageant of Skrikes [25]

5 Wild Riders @ 130 Pts
Spear; Light Armour; Musician

11 Wardancers @ 205 Pts
Wardancer Weapons; Musician

8 Dryads @ 96 Pts

8 Dryads @ 96 Pts

8 Dryads @ 96 Pts

10 Glade Guard @ 120 Pts
Longbow

10 Glade Guard @ 120 Pts
Longbow

Casting Pool: 5
Dispel Pool: 5
Models in Army: 63
Total Army Cost: 1347

Jakieś mi się to niesamowicie miękkie wydaje. Za wszelkie uwagi z góry dziękuję.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Pierwsza rzecz - BSB jest nielegalny, gdyż musi dostać magiczny łuk, aby strzelać z Hody. Stąd dostaje zawsze Asyendi's bane. Na pocieszenie dodam, że jest dzięki temu tańszy o 10pkt :mrgreen: Jeśli chodzi o turniej na 1350 i tu rozpoczynam kwestię nr 2 to chodzi Ci o Kohortex? Jeśli tak to tam są dwa sloty hero. Trzy Branchwraith jest raczej taka sobie, a jeśli porównamy jej zastosowanie do kosztu to już totalnie obsysa, ale rób jak chcesz - zasadniczo snajperka na niej jest całkiem git o dodatkowej kostce dispela nie wspomnę. I tu kolejna uwaga, jeśli to na Kohortex to nie mieścisz się w limicie antymagii masz 5 kostek z bohaterów plus 3 ze scrolli a limit wynosi 6. Stąd też od razu piąte, czyli odpowiedź na Twoje pytanie - taka jest antymagia, bo nikt nie zrezygnuje z hody w zamian za drugiego caddiego. Poza tym 6pd limitu jest do przeżycia raczej. Zresztą ja na małe pkt nigdy nie biorę dwóch magów [-X Szósta rzecz to wardancerzy, nawet nie wiedziałem, że może być ich 11 w jednym oddziale, już nie wspominając o tym, żeby próbować z tej opcji korzystać. Ten oddział nigdy nie wejdzie do walki pełnym składem (7 do normalnego r&f się dostawia), z racji ITP ciężko będzie Ci nimi unikać niewygodnych szarż, a z racji zerowego statica bardzo łatwo możesz ich stracić z CRu. Generalnie rozpiska taka sobie, ale oczywiście to tylko moja opinia, która może wynikać z jakiegoś przeoczenia potencjału danego rozwiązania :mrgreen:
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Kalesoner
Szczur Królów

ksch pisze:Pierwsza rzecz - BSB jest nielegalny, gdyż musi dostać magiczny łuk, aby strzelać z Hody. Stąd dostaje zawsze Asyendi's bane.
Natibak pisze:1 * Noble @ 144 Pts (nie jest nielegalny, w tym turnieju bsb traktpwany, jakby miał dwie wolne ręce, AB nie chciał mi wpisać bsb z hodą)
Longbow; Light Armour; Shield; Battle Standard
Helm of the Hunt [20]
HoDA 30
Obrazek

Awatar użytkownika
Natibak

Post autor: Natibak »

Ten turniej, to jest bardzo lokalny wrocławski turniej funowy (dostaje się pkt. za fluffowe rozpiski). Nawet nie wiem, co to jest kohortex. Można mieć 3 hero, a bsb ma dwie wolne ręce, limit kości 12 PD i DD. Zamieniłem mu ten łuk na magiczny. Radzicie raczej mniej WD, a więcej śmieci? Driadki i strzelanie, WW mogliby wejść. Czy można sklecić jakiś ambush armie na takie pkt.? Chowanie się po lasach, ostrzał i magia, ale żeby to sensowne było. Będę miał jeszcze sojusznika HE, więc on mi dispella jakiegoś doda w sumie i po lesie też biega :). Z góry przepraszam za zawracanie dupy i dziękuję za odpowiedzi, dopiero zaczynam z WE.

Zablokowany