![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Czy Monstrous Infantry też strzela z 2 szeregów?
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
W podręczniku odnośnie strzelania z 2 szeregów nie ma nigdzie wzmianki o typie jednostki. Wszędzie jest opisane jako model.Afro pisze:Kolejna sprawa
Czy Monstrous Infantry też strzela z 2 szeregów?
Zmieniłem taktykę - z Pasiakiem nie dyskutuję na poważnie o zasadach. Szkoda nerwów, a tak przynajmniej jest trochę zabawyTy powaznie mowisz czy pompe robisz, bo juz zglupialem
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Asassello pisze:@Pasiak, dziwne, że nie wpadłeś na to już wtedy, gdy była dyskusja o atrybucie z shadowa i podmianie herosa na smoku na herosa na mantikorze - tam też jest mowa o "character".
Dzięki temu można by było zrobić "DE BSB on Black Dragon"
W końcu załapałeś...Jankiel pisze:Zmieniłem taktykę - z Pasiakiem nie dyskutuję na poważnie o zasadach. Szkoda nerwów, a tak przynajmniej jest trochę zabawyTy powaznie mowisz czy pompe robisz, bo juz zglupialem
No trochę to zagmatwali. W skrócie: liczą się modele dotknięte przez wzornik w trakcie ruchu i w finalnej pozycji. Natomiast NIE liczą się już modele dotknięte przez wzornik wskutek "dodatkowego" ruchu wykonywanego po to, by umieścić wzornik cal za oddziałem.Lethorin pisze:W jaki sposób działa czar "purple Sun of Xereus"? Chodzi mi konkretnie o ustalenie modeli, które będą przez ten czar trafione.
RB str. 172Khumanor pisze:czy magowie w tej ed. maja zakaz używania magicznych zbroi i czy mają jakąś karę z tego tytułu
np.: szaman z bestii nie ma zakazu używania zbroi i nie ma zakazu wykupywania magicznych zbroi...
czy działa to na jego korzyść i bezkarnie będzie hasał w HA czy go połamie jak spróbuje coś rzucić ?
nie jestem pewien, ale chyba w AB do VC jest info, że mogą brać magiczne zbroje.bigpasiak pisze:Czyli wampir bez Avatara lub Dread Knighta nie może brać magicznej zbroi?
Normalnie deja vu mam.bigpasiak pisze:Oczywiście, że może.
Jednak zastępuje posiadaną już zbroję dzięki Avatarowi lub Dredziowi.
Nie piszą że można brać bez w/w mocy.
To zdanie jest manipulacją.bigpasiak pisze: -Wampiry mogą brać m.zbroję, ale zastępuje ona zwykłą. Nie ma wzmianki iż mogą brać takową mimo braku możliwości brania zwykłej.