8 edycja- pytania 2
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Re: 8 edycja- pytania 2
nie dziala
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Ok. A jakieś założenie którym się sugerowałeś, cobym wiedział na przyszłość ?
horrory na poczatku fazy generuja swoj level. wiec zabranie im go w twojej fazie magii nie zmiania nic, bo w nastepnej juz beda mialy swoj level taki jak wygeneruja z nastepna faza magii.
T.j. dziala ale tylko w jednym wypadku. L=Tylko liczy sie to do levelu z jakiom by horrory rozpraszaly magie w turze gdzie im level zostal obnizony
T.j. dziala ale tylko w jednym wypadku. L=Tylko liczy sie to do levelu z jakiom by horrory rozpraszaly magie w turze gdzie im level zostal obnizony
elektryk z warpstone muszkietem po słifcie o ile zmieni miejsce w szeregu nie moze strzelać right?
xYz
- SiersciucH
- "Nie jestem powergamerem"
podłączę sie do pytania venitela co jeśli miałem taką kanapkę
moje przeciwnik
moje w środku zostają na początku walki zlikwidowane więc przeciwnik zostaje poza walką czy te punkty liczą mu się do kombat rezultu do walki która jest jeszcze dalej rozgrywana czy nie ?
moje przeciwnik
moje w środku zostają na początku walki zlikwidowane więc przeciwnik zostaje poza walką czy te punkty liczą mu się do kombat rezultu do walki która jest jeszcze dalej rozgrywana czy nie ?
Close combat, paragraf no more foes.Venitel pisze:Jezeli jakis model opusci combat (np. nie mozliwe bylo dostawienie), to czy w tej samej turze musi zdawac breaka za ten combat pomimo tego, ze juz w nim nie jest? Prosze o jakis cytat z RB, albo chociaz wskazowki gdzie to znalesc.
To pozostałość po 7 edycji, gdzie zgadywało się zasięgi maszyn - overguess to był wówczas, gdy "zgadując" zasięg "przypadkiem" podawałeś taki, który miał szanse trafić w cel niewidoczny dla maszyny.
Coma pisze:I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.
Teraz też to działa. Jak zadeklarujesz 2 cae przed oddziałem, żeby trafić maga 14 cali dalej za górką
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
to jest worst.
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293
Ok, poszukałem trochę. Wychodzi na to, że nie są to signature spells, ale:
RB spell generation:
AB do HE:
Czyli nie są to signature spells, ale działają tak, jakby były
RB spell generation:
Ordinally, each spell can only be know once in the same army. The only exception are where a spell is not generated randomly, such as:
- If teh AB or spell lore clearly states that a model can exhange another spell for the spell in question
AB do HE:
Any Mage can automatically swap one spell for Shield of Saphery if u wish.
Czyli nie są to signature spells, ale działają tak, jakby były
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
hej,
jest taka sytuacja:
A - jednostka która szarżuje
B - jednostka która deklaruje flee
X - impassible
________AAAAA_____
_______XXXXXXX____
jednostka A rzucił dużo na szarżę, jednostka B rzuciła 2" na ucieczkę i została zjedzona przed imassiblem, wiec jednostka A jedzie do impassibla i zatrzymuje sie 1" przed nim, na stronie 23 małego rulebooka jest zapis ze po dogonieniu wroga z reakcji flee można zrobić reforma pod koniec ruchu, no ale skoro sie jest 1" przed imapssiblem to reforma jest chyba niemożliwa bo każdy ruch spowodowałby zmniejszenie odległości poniżej 1"
pytanie jest moje takie: czy w tej sytuacji jest jakiś sposób aby jednostka szarżując mogla jednak zrobić ta reformę, czy musi jednak stać 1" przed impassiblem i gapić się w ścianę?
jest taka sytuacja:
A - jednostka która szarżuje
B - jednostka która deklaruje flee
X - impassible
________AAAAA_____
_______XXXXXXX____
jednostka A rzucił dużo na szarżę, jednostka B rzuciła 2" na ucieczkę i została zjedzona przed imassiblem, wiec jednostka A jedzie do impassibla i zatrzymuje sie 1" przed nim, na stronie 23 małego rulebooka jest zapis ze po dogonieniu wroga z reakcji flee można zrobić reforma pod koniec ruchu, no ale skoro sie jest 1" przed imapssiblem to reforma jest chyba niemożliwa bo każdy ruch spowodowałby zmniejszenie odległości poniżej 1"
pytanie jest moje takie: czy w tej sytuacji jest jakiś sposób aby jednostka szarżując mogla jednak zrobić ta reformę, czy musi jednak stać 1" przed impassiblem i gapić się w ścianę?
@esgaroth
po pierwsze sytuacja którą opisałeś jest błędna.
Strona 23. Jeżeli masz zasięg do jednostki, która już uciekła to nie jedziesz pełnego dystansu tylko dostawiasz się tak jak byś z nimi walczył. Wtedy kończysz ruch a jednostka wroga jest niszczona.
Co do samej reformy, to jeżeli stoisz 1" od impassa to możesz:
1. obrócić się o 180 stopni
2. obrócić się w bok
3. zmienić ilość gości w szeregu, obrócić się w bok i w miarę możliwości zmienić kąt (jeżeli zmniejszysz ilość szeregów, to odsuwasz się od impasa tym samym masz miejsce na manewry)
pozdrawiam
Furion
po pierwsze sytuacja którą opisałeś jest błędna.
Strona 23. Jeżeli masz zasięg do jednostki, która już uciekła to nie jedziesz pełnego dystansu tylko dostawiasz się tak jak byś z nimi walczył. Wtedy kończysz ruch a jednostka wroga jest niszczona.
Co do samej reformy, to jeżeli stoisz 1" od impassa to możesz:
1. obrócić się o 180 stopni
2. obrócić się w bok
3. zmienić ilość gości w szeregu, obrócić się w bok i w miarę możliwości zmienić kąt (jeżeli zmniejszysz ilość szeregów, to odsuwasz się od impasa tym samym masz miejsce na manewry)
pozdrawiam
Furion