Noobowe pytania - cos dla początkujacych poczatkujacych ;)
Re: Noobowe pytania - cos dla początkujacych poczatkujacych
Myślę, że tak, bo to dwie osobne zasady mogące wywołać szarżę. Z tym, że frenzy testuje tylko bohater (czy samotnie nie wyszarżuje z oddziału).
Lepiej doma iść za pługiem, niż na wojnie szlakiem długiem.
Dzięki Gniewko.
Tylko, że frenzy nie testuje chyba tylko bohater lecz cały oddział, tak jest zapisane w zasadzie spec. FRENZY na str. 70.
Stąd moje wcześniejsze pytanie, bo wydaje mi się iż jeden oddział nie powinien testować dwukrotnie na to samo, podobnie jak z paniką.
Tylko, że frenzy nie testuje chyba tylko bohater lecz cały oddział, tak jest zapisane w zasadzie spec. FRENZY na str. 70.
Stąd moje wcześniejsze pytanie, bo wydaje mi się iż jeden oddział nie powinien testować dwukrotnie na to samo, podobnie jak z paniką.
MOLON LAVE
Załóżmy sytuację: profetka jedzie w środku lancy, czaruje, wypada miscast i powiedzmy kilku chłopa dostaje strzała z siłą 10 z efektu miscasta. Czy można skorzystać z warda polepszonego o MR2 w tym przypadku i wardować się na 3+/4+?
Jeśli nie to bym prosił o stwierdzenie dlaczego?
Jeśli nie to bym prosił o stwierdzenie dlaczego?
FAQ
Q: Is damage caused by a miscast counted as a spell? Can a model
with Magic Resistance add it to its ward save against it? (p34)
A: No to both questions.
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Ludzie albo używają albo rydwanowej albo żadnej. Ja np mam nieco większą od rydwanowej.
Apropos podstawek pod maszyny: czy jak mam pod nią podstawkę prostokątną to czy maszyna ma strefy? Czy można na nią szarżować jak się chce (chodzi mi o te tzw szarże taktyczne)?
Apropos podstawek pod maszyny: czy jak mam pod nią podstawkę prostokątną to czy maszyna ma strefy? Czy można na nią szarżować jak się chce (chodzi mi o te tzw szarże taktyczne)?
Maszyna ma strefy nawet jak masz podstawkę okrągłą. Podczas szarży na maszynę musisz się dostawić do odpowiedniej strefy, ale nie musisz robić close the door, więc masz dość sporą dowolność w kwestii kąta pod jakim się dostawisz (pamiętając, że maksymalny wheel to 90).
Imperialna moc!Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę (), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki
![]()
Rycerzowi, który posiada rękawice pojedynkowe nie można odmówić przyjęcia wyzwania na pojedynek. Inną rzeczą jest, że to strona wyzwana sama decyduje kogo wystawić do pojedynku. Jeżeli jednak w oddziale Gry Seera nie ma championa lub innego bohatera, który może podjąć wyzwanie, to Prorok musi stanąć do walki osobiście.
Czy ward na 4+ ze scroll of shielding będzie dodatkowo podbijany przez MR?
Drugie pytanie - rzucam chalenge, we wrogim oddziale jest kilku bohaterów m.in. BSB, przeciwnik odmawia. Wybieram, że BSB odzie do tyłu. Jeśli jest z tylu to czy przeciwnikowi przysługuje przerzut breja? Większość osób twierdzi, że tak. Tylko nie wiem z jakiego zapisu to wynika. Ktoś to uściślił?
Drugie pytanie - rzucam chalenge, we wrogim oddziale jest kilku bohaterów m.in. BSB, przeciwnik odmawia. Wybieram, że BSB odzie do tyłu. Jeśli jest z tylu to czy przeciwnikowi przysługuje przerzut breja? Większość osób twierdzi, że tak. Tylko nie wiem z jakiego zapisu to wynika. Ktoś to uściślił?
Tak. Albo to albo to.
Uważam, że to zmienią w kolejnym drafcie, ale na dzień dzisiejszy - wybieraj
Uważam, że to zmienią w kolejnym drafcie, ale na dzień dzisiejszy - wybieraj

Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!