Statystyki, które podajesz dotyczyły chyba Ar-Ulrica, czyli takiego Volkmara. Ustalaliśmy, że Nasz High Priest to jeden szczebel pod Ar-Ulrickiem. W związku z tym nie jestem pewien, czy powinien mieć takie staty
OK...jak już powiedziałem zawsze swoje przykłady opieram na już napisanych zasadach, jednostkach - w tym wypadku posiłkowałem się listą Cult of Ulric z white dwarfa i chronicles 2004. Ty mylisz dwie osoby. High Priest Ar-Ulric Emil Valgeir i High Priest of Ulric to dwie różne osoby.
Emil ma takie statystyki (za storm of chaos, 43str) WS5, BS3, S4, T4, W3, I5, A4, Ld9.
Natomiast HPoU, o którym ja wspomniałem bazuje na liście Cult of Ulric, którą każdy gracz Imperium na pewno zna bo jest szeroko dostępna.
Jego statystyki to: WS5, BS3, S4, T4, W3, I5, A3, Ld9.
Tak więc jak łatwo zauważyć HPoU ma podobne statystyki do Emila ale jednak ma mniejszą ilość ataków. Uważam, że to co zaproponowałem jest logiczne i poparte zasadami i statystykami, które i wystarczy je skopiować do Naszej listy.
Ja bym chętnie dał opcje ulepszania do Wielkiego Mistrza poszczególnych Zakonów Imiennych, tak jak zaproponowałem w swoim Armyliście. Niby nic takiego, a fajny klimat wprowadza.
Już zwróciłem na to uwagę i pozostało to bez echa. Jeśli utrzymamy te imienne zakony będziemy mieli maks 5 takowych. Jeśli zrobimy tylko zwyczajne ulepszenia do legendarnych zakonów będziemy mogli zrobić dłuższą, ciekawszą listę pozostawiającą większy wybór graczom a chyba o to chodzi, tak? Czy może się mylę? Co wolicie? 5 ulepszeń przypisanych do 5 zakonów i tylko one będą mogły z tego korzystać? Np. Moor odp na fear albo Reiksguard stubborn w pierwszej turze? Czy może 8-10 zwyczajnych ulepszeń nie przypisanych do konkretnego zakonu i można sobie wybierać co kto lubi np. Morr z magicznymi atakami, albo WW ze stubbornem...etc
Tzn? Jak nie wiadomo? Toż to oczywista oczywistość, że musi być i dlaczego miałby więcej płacić za młot? Jakie argumenty by za tym poszły. Więcej argumentów musimy podawać to będzie lepsza dyskusja.Jeszcze chyba nie wiadomo, czy będzie GM WW i ewentualnie ile będzie płacił za młot.
SAH --> tak dałem 4, nie wiem za bardzo jaka mogłaby być 5. Nie znam się na wszystkim. Pozatym przy tych 4 modlitwach nie ma mowu o rzucaniu na inne charaktery. Co do 3 modlitwy...Twoja wersja jest lepsza jak widzę i tu się spierał nie będę. Co do 2 zauważ, że u mnie KAŻDY model z btb otrzymuje D3 z S5 lub S6 co jest chyba lepsze. Co do Twojej piątej modlitwy jest ciekawa.
Co do nie możliwości rzucania modlitw Sigmara na Ulrykowcó to to jest mam nadzieję oczywiste. Tak samo jak nie można wstawiać do jednego oddziału kapłana Sigmara i Ulryka.