![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Warsztat Szczurka ...
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Tu masz lakier którego używam (najlepszy z jakim miałem do tej pory do czynienia
)
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?t=10752
Skóra to :
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?t=10752
Skóra to :
SexRocket ma rację Smile Najpierw malowałem standardowo skórę tzn. Golbin green + catachan do samego GG rozjaśniane ,a potem kilka rozjaśnień z białym . Dopiero na to poszły glazy (brązy ,żółcienie ,czerwienei ,róże i miksy tych kolorów) Wink Generalnie eksperymentowałem Smile
Każda Toja praca to osobne arcydzieło
Naprawdę nie widziałem żebyś coś wykonał poniżej bardzo wysokiego poziomu. Modele zachwycają.
Dodatkowo pokazując efekty partiami robisz nie jednej osobie niezła frajdę.
Zobaczyłem niebieską skórę i stwierdziłem bardzo Ciekawa. Sam malując już na tym etapie byłbym niesamowicie szczęśliwy. Ale też wiem że w Twoim przypadku to zaledwie zaczątek dzieła.
Niesamowicie przyjemne było zaskoczenie, kiedy kładąc następne kolory, jak za dotknięciem różdzki model zaczyna nabierać rumieńców, a dosyć płytka głębia skóry przeistacza się w bajkowe kolory.
Żałuje tylko jednego. Ze nie dokończyłeś armii TK (jest jeszcze na to szansa?).
--------------------------------
A i ten fiat. Zawsze marzyłem sobie aby odrestaurować ten dokładnie model. z charakterystycznymi małymi tylnimi swiatłami. Okrągłymi przednimi i zapewne z prostokątnym prędkościomierzem.
Powiedz jeszcze że to twoja zabawka??
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Naprawdę nie widziałem żebyś coś wykonał poniżej bardzo wysokiego poziomu. Modele zachwycają.
Dodatkowo pokazując efekty partiami robisz nie jednej osobie niezła frajdę.
Zobaczyłem niebieską skórę i stwierdziłem bardzo Ciekawa. Sam malując już na tym etapie byłbym niesamowicie szczęśliwy. Ale też wiem że w Twoim przypadku to zaledwie zaczątek dzieła.
Niesamowicie przyjemne było zaskoczenie, kiedy kładąc następne kolory, jak za dotknięciem różdzki model zaczyna nabierać rumieńców, a dosyć płytka głębia skóry przeistacza się w bajkowe kolory.
Żałuje tylko jednego. Ze nie dokończyłeś armii TK (jest jeszcze na to szansa?).
--------------------------------
A i ten fiat. Zawsze marzyłem sobie aby odrestaurować ten dokładnie model. z charakterystycznymi małymi tylnimi swiatłami. Okrągłymi przednimi i zapewne z prostokątnym prędkościomierzem.
-----------------------------------------------------------------------------------------
"kiedy ludzi kupa to i rycerz dupa"
"kiedy ludzi kupa to i rycerz dupa"
Robią się ale wooooolnoŻałuje tylko jednego. Ze nie dokończyłeś armii TK (jest jeszcze na to szansa?).
![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
Nie mój ale celuje w ten model tzn. może już niedługo ... ewentualnie W123A i ten fiat. Zawsze marzyłem sobie aby odrestaurować ten dokładnie model. z charakterystycznymi małymi tylnimi swiatłami. Okrągłymi przednimi i zapewne z prostokątnym prędkościomierzem.
glazy - inaczej nakaladanie cienkiej warstwy farby (bierzesz kolor dajesz duuuuzo wody i nakladasz cienkie warstwy na model) .Dzieki temu przeswituje bazowy kolor na ktory malowany byl figs ale glejz zmienia jego zabarwienie
Mam nadzieje ,ze jarzysz ,zreszta w tym stanie wiecej bym nie wymyslil i lepiej tego nie napisal ![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
No jestem ciekaw wielce cóż Ci z niego wyjdzie ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Drogi Klanbracie ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Mam pytanie odnośnie gobosa. Jakich glazów używałeś do zrobienia skóry goblina?
Mam pytanie odnośnie gobosa. Jakich glazów używałeś do zrobienia skóry goblina?
Było ...SexRocket ma rację Smile Najpierw malowałem standardowo skórę tzn. Golbin green + catachan do samego GG rozjaśniane ,a potem kilka rozjaśnień z białym . Dopiero na to poszły glazy (brązy ,żółcienie ,czerwienei ,róże i miksy tych kolorów) Wink Generalnie eksperymentowałem
bardzo mi się podoba jak zmieniasz barwy skóry. nadaje to taki ciekawy "magiczny" efekt
jak wrócę z pracy to postaram się mojemu wampirowi tak skórę niebiesko/błękitnym wyciągnąć na wystających elementach twarzy (tak, ukradnę Twój pomysł
)
nie wiem jak ocenić naramienniki - są już skończone? pewnie nie więc poczekam na końcowy efekt![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
pozdrawiam
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
nie wiem jak ocenić naramienniki - są już skończone? pewnie nie więc poczekam na końcowy efekt
pozdrawiam
Przeszlifuj moze jakimis srebrnymi łoszami czy czyms takim te naramienniki i pare plam zamaskuj ... oraz powyciagaj krawedzie naramiennikow i dodaj troche krwi i bedzie si
skora jest bardzo wporzo
choc moze ja bym zalagodzil pare cieni w okolicy pachy i powyciagal pare miejsc na miesniach
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
dead is dead
yyyyyy dobra leje na to zrobię normalne metaliki bo coraz bardziej zaczyna przypominać maga tzeentcha ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
![Obrazek](http://images42.fotosik.pl/61/75cf989d62f29842.png)
![Obrazek](http://images42.fotosik.pl/61/75cf989d62f29842.png)