Alternatywne figurki dwarfów
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
Re: Alternatywne figurki dwarfów
Witam, mam pytanie dotyczące figurek firmy Gamezone. Bardzo podobają mi się ich modele i chciałbym złożyć regiment thundererów (u nich gunners) z tych figurek, ale jak patrzę na ich "lufy"
to zastanawiam się czy te figurki mogą stać jedna za drugą?

- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Mogą. Wystarczy pamiętać żeby te "celujące" modele ustawić w pierwszym szeregu, a te które mają strzelby przy ciele przyklejać na podstawkę pod kątem (tak jakbyś przyklejał zwykłych thundów na podstawki z ukośną szczeliną).Felu pisze:jak patrzę na ich "lufy"to zastanawiam się czy te figurki mogą stać jedna za drugą?
Trochę zagmatwanie napisałem, ale mam nadzieję że wiesz o co mi chodzi

Zawsze lepiej jest też zanim się przyklei model do podstawki przypasować czy nie będzie zahaczał o inne jeśli ustawi się cały oddział.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
- Tiger Brown
- Kradziej
I ponumerować jegomościów od spodu podstawek, chyba że się lubi potem puzzla układać. 

"Pomaluję wasze figsy" - w przypadku niektórych to brzmiałoby jak groźba.
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
Krasie z Mantica do mnie nie przemawiają... A ten w szczególności.
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."
- Tiger Brown
- Kradziej
Wygląda jakby zajmował się ogródkiem.
Niezły punkt wyjścia do konwersji pt. Kraś z taczuszką, np. wiozący baryłkę piwa w promocji z Lidla.

"Pomaluję wasze figsy" - w przypadku niektórych to brzmiałoby jak groźba.
ten i maszyny mnie nie przekonuja, reszta jest calkiem spoko, no ale to kwestia gustucahir pisze:Krasie z Mantica do mnie nie przemawiają... A ten w szczególności.
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl
- Ulegasz stereotypom.
- Ulegasz stereotypom.
a zwłaszcza Cannony. IMO są za wąskieten i maszyny mnie nie przekonuja

"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."
Nie wiedziałem gdzie to napisać, a że ten temat jest o figurkach... Wypadłem z obiegu i omijały mnie wszystkie ploty ze środowiska więc wybaczcie jeśli pytanie było.
Słyszałem jakieś ploty, że na początku następnego roku mają wyjść nowe plastiki do elfów i krasnoludów. Ktoś jeszcze to słyszał i może potwierdzić? Byłoby miło.
Potrzebuję po prostu thundererów i o ile plastikowi kusznicy mi się nawet podobają to strzelcy w ogóle do mnie nie przemawiają (niby różnica kusza/muszkiet ale mimo wszystko). Zastanawiam się teraz czy kombinować jakieś metale z innej firmy, GZ w sumie nie jest złe czy czekać może z nadzieją, że nowe plastiki będą lepsze. To samo tyczy się ironbreakerów. Będą jacyś nowi "plasticbreakerzy" czy trza się zadowolić klonami GW/innymi firmami?
Słyszałem jakieś ploty, że na początku następnego roku mają wyjść nowe plastiki do elfów i krasnoludów. Ktoś jeszcze to słyszał i może potwierdzić? Byłoby miło.
Potrzebuję po prostu thundererów i o ile plastikowi kusznicy mi się nawet podobają to strzelcy w ogóle do mnie nie przemawiają (niby różnica kusza/muszkiet ale mimo wszystko). Zastanawiam się teraz czy kombinować jakieś metale z innej firmy, GZ w sumie nie jest złe czy czekać może z nadzieją, że nowe plastiki będą lepsze. To samo tyczy się ironbreakerów. Będą jacyś nowi "plasticbreakerzy" czy trza się zadowolić klonami GW/innymi firmami?
Mam podobne zdanie co do mantica, niby tanio ale muszą jeszcze popracować nad krasnoludami. Działa to śmiech na sali, zwykły muszkiet na kółkach
.
Łukasz_ szczerze plastikowi ironi to byłaby hańba :/, co jak co ale ta piechota ma niesamowity klimat w metalowym wydaniu i nie wyobrażam sobie jej w plastikach. Kolejna kwestia że ironi mimo poprawionej dla nas 8-mej edycji i tak dalej przegrywają z hamkami, wiec gw pewnie zmieni coś w ich zasadach w nowym podręczniku żeby stare modele zeszły z półek (mam nadzieję że tak będzie bo moich 40 ironów czeka na to z niecierpliwością
).

Łukasz_ szczerze plastikowi ironi to byłaby hańba :/, co jak co ale ta piechota ma niesamowity klimat w metalowym wydaniu i nie wyobrażam sobie jej w plastikach. Kolejna kwestia że ironi mimo poprawionej dla nas 8-mej edycji i tak dalej przegrywają z hamkami, wiec gw pewnie zmieni coś w ich zasadach w nowym podręczniku żeby stare modele zeszły z półek (mam nadzieję że tak będzie bo moich 40 ironów czeka na to z niecierpliwością

Krasnoludy podjęły okrzyk, rogi zagrały długo i mocno ze szczytu wzgórza.
...-Oto tutaj stawiam kamień krzywd Zhufbaru i stąd się nie ruszymy! - zawołał król czystym głosem, niosącym się ponad wrzawą orków.
-Odniosę zwycięstwo, stojąc na tym kamieniu, albo zostanę pod nim pochowany.Żaden krasnolud nie ruszy się na krok w tył za tę linię. Śmierć lub zwycięstwo!...
Moje malowanie
...-Oto tutaj stawiam kamień krzywd Zhufbaru i stąd się nie ruszymy! - zawołał król czystym głosem, niosącym się ponad wrzawą orków.
-Odniosę zwycięstwo, stojąc na tym kamieniu, albo zostanę pod nim pochowany.Żaden krasnolud nie ruszy się na krok w tył za tę linię. Śmierć lub zwycięstwo!...
Moje malowanie
Hmm, co do ironów to może wypowiedziałem się trochę niejasno. Oczywiście zgadzam się z Tobą w 10000%. Metalowa piechota to mega klimat i plastiki się do niej nie umywają, nawet minimalnie ale powiedzmy sobie szczerze: Skoro GW wydaje teraz praktycznie same plastiki to dla kilku krasiowych klimaciarzy raczej nie zrobi wyjątku więc trzeba się nastawić na plasticbreakerów jeśli już wyjdą
Metalowych modeli mam też sporo ale chodzi też trochę o urozmaicenie wyglądu klocka. Plastikowi warriorzy nie pasują, a na konwersje metali zupełnie nie mam pomysłu, więc jak usłyszałem plotę, że mogą wyjść nowe modele, które może będą chociaż pasować klimatem do starych modeli to się ucieszyłem. Niestety chyba nie ma szans na potwierdzenie 

Z tego co słyszałem z plot z różnych źródeł to mają wyjść nowe figsy Slayerów. Co do reszty nie mam pojęcia.
IMO nastąpi to raczej nieprędko, bo GW woli wspierać powergamerów (DE, VC), wydając im nowe booki i figsy. No i HE i Skavenów, co związane jest z nową podstawkę pod 8. edycję.
Na nowego AB też nam pewnie przyjdzie poczekać. I to dłuuuugo
Na pocieszenie: http://www.imperialis.home.pl/dwarf/, coby sobie oczy ponacieszać starymi wzorami ;]
IMO nastąpi to raczej nieprędko, bo GW woli wspierać powergamerów (DE, VC), wydając im nowe booki i figsy. No i HE i Skavenów, co związane jest z nową podstawkę pod 8. edycję.
Na nowego AB też nam pewnie przyjdzie poczekać. I to dłuuuugo

Na pocieszenie: http://www.imperialis.home.pl/dwarf/, coby sobie oczy ponacieszać starymi wzorami ;]
Mam thundów głównie ze skullpassa w liczbie 20 i wydaje mi się, że są fajni jak na swój koszt.
Ale IMO najlepsze figurki do tego oddziału to starsze edycje GW - mają swój klimat. Czasem na allegro czy nawet tutaj można coś wyłapać
Ale IMO najlepsze figurki do tego oddziału to starsze edycje GW - mają swój klimat. Czasem na allegro czy nawet tutaj można coś wyłapać
Rakso chyba powinien coś wiedzieć na ten temat:

Znalezione na Bugman's Brewery, jego właśnie autorstwa, są IMO tego najlepszym przykładem

Znalezione na Bugman's Brewery, jego właśnie autorstwa, są IMO tego najlepszym przykładem