Wielka Inkwizycja Master 4-5.04.2009

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Re: Wielka Inkwizycja Master 4-5.04.2009

Post autor: Jankiel »

hmmm, nie wiem czy dobrze pamiętam ale chyba kiedyś był taki prikaz ze na masterze muszą być prysznice, nic dziwnego że potem wszyscy śmierdzą

dobrze pamiętam czy źle?
Dobrze pamiętasz. Ale to było dawno, w okresie prosperity. Teraz jest kryzys i trzeba oszczędzać nawet na higienie.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

Post autor: Supeł »

Aaaaa widzisz, a gdzie można przeczytać regulamin ligi na ten sezon? tak przy okazji zapytam...

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Nie można przeczytać, nigdzie nie ma aktualnej wersji.
Obrazek

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Zeszłorocznego chyba też nie ma. Nie pytaj o regulamin, pogódź się z rzeczywistością. Pociesz, się, że na części stacji benzynowych można wziąć prysznic :D
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

Post autor: Supeł »

Spoks...

Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

Post autor: Dalmar »

Supeł pisze: czy to się nie wyklucza? ja tam wole żeby panikowały się sojusze, ale, no nie wiem...
To uścislę w taki razie:
-wystrzelane/uciekające/złamane jednostki sojusznika nie wzbudzają paniki.
-jednostki spanikowane nie zabijąją się o jednostki sojusznika - w tym aspekcie jest tak jak w rulebooku.

Na Narbutta był remont - dowiem się czy jest opcja na jakieś prysznice i dam znać.

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Smiechu »

A co z noclegiem w szkole??

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Post autor: Celedor »

I czy będą jak w zeszłym roku jakieś fajne zniżki na pizze dowożoną na hasło "wielka inkwizycja" czy coś w ten deseń...? :wink:
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/

Awatar użytkownika
RAFIX
Falubaz

Post autor: RAFIX »

coś na pewno będzie holan pracuje nad tym
najprawdopodobniej będzie bufet gdzie będzie można zamówić pizze nie dzwoniąc nigdzie (chyba że będzie się chciało) no i oczywiście coś na miejscu też będzie do jedzenia

więcej informacji na temat bufetu wkrótce

nocleg w szkole jak zawsze możliwy tylko zakaz spożywania alkoholu pod groźbą usunięcia z turnieju

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Jesli chodzi o Narbutta, to wszystkim plecam zajebista stolowke SGH w akademiku Sabinki (wlasciwie za rogiem, 100-200m). Obiad z zupa, kompotem i drugim to 12.50, jest pare mozliwosci kompozycji, ja tam biegam nawet gdy musze dojechac z drugiego konca miasta - wypas szama, duze porcje, niska cena.

#Rafix: zalozmy, ze bede mial 3 skonwertowane oddzialy harpii, ale wszystkie skonwertowane identycznie. Czy dostane za to full punktow, przy zalozeniu, ze nie bede mial nic wiecej? Orass: co sie liczy do WOW?
- unikalnosc modeli?
- jednorodnosc pomalowania armii?
- cos jeszcze, czego nie jestem w stanie sobie wyobrazic z perspektywy zwyczajnego turlacza?

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Hehe, dzięki Rafał i Kacper za info, kwestia jedzenia w taki razie załatwiona... :D
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/

Awatar użytkownika
RAFIX
Falubaz

Post autor: RAFIX »

zależy jak masz skonwertowane ale jak to ma " ręce i nogi " (liczy się wykonanie) to dostaniesz dwa punkciory
pamiętaj że kontrowersja i konwersja to nie to samo, za to pierwsze można dostać karniaki :D :D :D

generalnie armia musi tworzyć jakąś całość tak klimatem jak i unikalnością, to szerokie pojecie praktycznie zarezerwowane dla osób posiadających armie zrobione własnoręcznie na wysokim poziomie, musi być jednolitość (np podstawki, bazowe kolory), jakieś wkręty (np dioramki, dobrze namalowane sztandary ogólnie coś z jajem),
unikalność co tu dużo mówić widziałeś armie Cyela to wiesz o czym mówie

Boberr
Chuck Norris

Post autor: Boberr »

mialby ktos pozyczyc bloodthirstera i bsb tzeentcha?;>

P..
Wałkarz

Post autor: P.. »

Szukam sojusznika VC na turniej. Mam mu do zaoferowania bardzo intratną propozycje współpracy. Inni preferowani sojusznicy to armie, które mają dobre jednostki w walce wręcz i kiepskie strzelanie. Jeśli ktoś będzie chętny zapraszam na PW.
"Przyszliśmy po prośbie-prośbie... daj nam trochę sera... od biedy może być spaczeń..."

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Chyba juz ogarniam - no, ciekaw jestem ile moje DE dostana z malowania :]

Awatar użytkownika
Cauliflower
Ciśnieniowiec

Post autor: Cauliflower »

Celedor pisze:Hehe, dzięki Rafał i Kacper za info, kwestia jedzenia w taki razie załatwiona... :D

Całkiem blisko jest też pizza dominium, gdzie studenci UW mają 50% zniżki na legitkę, wystarczy sie z jakimś zgadać (a nie mało nas wśród battlowców) i się najeść za pół ceny :wink:
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
Obrazek

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Kurcze, byłem już tyle razy na Narbutta, a nie wiedziałem, że są tam takie wypasy... :D Kalafior Tobie również dziękuje z informacje... :wink:

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Skonczyla sie ta promocja w Dominium - teraz jest 80% znizki na druga pizze. Chyba troche OT, ale trzeba zadbac o infrastrukture turnieju ^^

Awatar użytkownika
morgan10005
Falubaz

Post autor: morgan10005 »

Tanio i dużo jest u chińczyków lub innych azjatów na rogu Królewskiej i Marszałkowskiej.

ODPOWIEDZ