Play Mini of the Month - Ogólnie - Nowy temat! :)
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Re: Play Mini of the Month - Ogólnie - Nowy temat! :)
Konwersja też była by bardzo fajna.
ja zaproponuje ... core/special/rare bez limitu 

- Silesian_Heretic
- "Nie jestem powergamerem"
- Kontakt:
Tomash pisze:A może "konwersja /scratchbuild"? Dawno nie było takiego tematu
To jest OK, cokolwiek ale żeby z własnym pomysłem na figurkę

- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
- Silesian_Heretic
- Kontakt:
Ale po co chcesz ograniczać konwersje tylko do corów ?
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
myślę że Rakso miał raczej namyśli coś bardziej jak "oddział core + ew. konwersje" niż "wyłącznie konwersje corów"Silesian_Heretic pisze:Ale po co chcesz ograniczać konwersje tylko do corów ?
Ale poczekajmy oficjalnie na temat, nie ma się co niepokoić na zapas

Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Zrobmy oddzial special to bede mial motywacje zeby wystartowac 
EDIT: nie zauwazylem, ze juz jest temat, moze zrobie wtedy chociaz troche saurusow z fillerem

EDIT: nie zauwazylem, ze juz jest temat, moze zrobie wtedy chociaz troche saurusow z fillerem

- Silesian_Heretic
- Kontakt:
Co za różnica co miał na myśli skoro i tak wycina możliwość zabawy ze specjalami i rare ? Ja robię własnie WarshrineArbiter Elegancji pisze:myślę że Rakso miał raczej namyśli coś bardziej jak "oddział core + ew. konwersje" niż "wyłącznie konwersje corów"Silesian_Heretic pisze:Ale po co chcesz ograniczać konwersje tylko do corów ?
Ale poczekajmy oficjalnie na temat, nie ma się co niepokoić na zapas

Jak zostawicie luźny temat "konwersja" to zoabczyćie ile się nagle pojawi abominacji, hellek, kartów i innych dziwadeł

To ja sie tylko spytam, odnosnie tego limitu (5 modeli) w przypadku np: chariotow itp. wiekszych rzeczy (patrz np: ogry) 

Ogry i charioty 3+.
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
no to tak:
pojawiały się dwa typy głosów najczęściej: oddział core i konwersja.
Ponieważ jakiś czas temu było ustalone, że będzie na zmianę temat hero/core/spec/rare postanowiłem trzymać się tych ustaleń i dodać po prostu drobny smaczek w postaci dodatkowych dwóch punktów jeśli w zgłoszeniu będzie jakaś sensowna konwersja/scratch/filler.
Co będzie dopuszczane:
- 5 modeli core (mogą być zwykli szeregowcy, FCG +dwóch miśków, dowolna kombinacja)
- X modeli + filler (tak by w sumie praca składała się z 5 modeli)
- jeśli jakaś jednostka core ma możliwość (lub nie ma innej możliwości niż) wystawienie się w mniejszej ilości niż 5 modeli (rydwany, ogry itp) to korzysta z minimalnej ilości możliwej w tej jednostce (czyli np. 3 ogry), tak jak napisał Ziemko.
Oddziały special w następnej edycji.
Silesian H. - w Chaosie wszystko można spektakularnie konwertować
pojawiały się dwa typy głosów najczęściej: oddział core i konwersja.
Ponieważ jakiś czas temu było ustalone, że będzie na zmianę temat hero/core/spec/rare postanowiłem trzymać się tych ustaleń i dodać po prostu drobny smaczek w postaci dodatkowych dwóch punktów jeśli w zgłoszeniu będzie jakaś sensowna konwersja/scratch/filler.
Co będzie dopuszczane:
- 5 modeli core (mogą być zwykli szeregowcy, FCG +dwóch miśków, dowolna kombinacja)
- X modeli + filler (tak by w sumie praca składała się z 5 modeli)
- jeśli jakaś jednostka core ma możliwość (lub nie ma innej możliwości niż) wystawienie się w mniejszej ilości niż 5 modeli (rydwany, ogry itp) to korzysta z minimalnej ilości możliwej w tej jednostce (czyli np. 3 ogry), tak jak napisał Ziemko.
Oddziały special w następnej edycji.
Silesian H. - w Chaosie wszystko można spektakularnie konwertować

- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Witam,
mam pytanko, czy nie dałoby się nieco nagiąć zasad następnego konkursu? Chodzi o to, że HE mają dużo jednsotek w special, a mało core, czy zatem byłaby opcja dopuszczenia Ellyrian Riders, albo Phoenix Guard (nie pytam o WL, DP czy SMoH, bo to by było przegięcie, jestem tego świadom)?
Pozdrawiam,
Natibak
mam pytanko, czy nie dałoby się nieco nagiąć zasad następnego konkursu? Chodzi o to, że HE mają dużo jednsotek w special, a mało core, czy zatem byłaby opcja dopuszczenia Ellyrian Riders, albo Phoenix Guard (nie pytam o WL, DP czy SMoH, bo to by było przegięcie, jestem tego świadom)?
Pozdrawiam,
Natibak
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Zrobmy bez obowiazkowego fillera i ja tez wystartuje 
Generalnie moglibysmy ustawic co 2 miechy temat:
heros/core/special/rare razem.
Bedzie na pewno duzo wiecej prac.

Generalnie moglibysmy ustawic co 2 miechy temat:
heros/core/special/rare razem.
Bedzie na pewno duzo wiecej prac.