Galeria Rastiego (16.10.11) HE spearman - ulepki

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Wszystko już wyżej napisano. Świetny pojedynek - łańcuchy i w ogóle całość GNIECIE =D> =D> =D> .

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Bizon pisze:Elegancka łuska! Jak ją robiłeś?
Po prostu położyłem warstwę masy, potem pociąłem w kratkę i zacząłem formować łuski :) Ciężko opisać.

Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

Post autor: kubon »

W realu wyglada lepiej (łuski) :mrgreen:
‎... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.

And Satan said 'That's what I was thinking'.

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: quidamcorvus »

Jeszcze raz =D> Świetna robota :)

Grabz
Kretozord

Post autor: Grabz »

Toś się postarał :wink: , najlepsza jak do tej pory praca, kawał solidnej roboty :D .

Awatar użytkownika
Bizon
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Bizon »

Rasti pisze:
bizon pisze:Elegancka łuska! Jak ją robiłeś?
Po prostu położyłem warstwę masy, potem pociąłem w kratkę i zacząłem formować łuski :) Ciężko opisać.
No no to się domyśliłem, ale lepiłeś od góry czy od dołu?

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

od góry, zagłębiając jakby górny róg łuski. Mniej więcej tak:
Obrazek

Powinieneś zrozumieć po bazgrołach :)

Awatar użytkownika
Tiger Brown
Kradziej

Post autor: Tiger Brown »

Wspaniały tray. Bardzo mi się podoba pomysł i wykonanie "grila" :wink: . =D>
"Pomaluję wasze figsy" - w przypadku niektórych to brzmiałoby jak groźba.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Więc malowałem próbnie szmatki, próbując uzyskać jakiś fajny płowy kolorek. Zdjęcia lekko przyciemnawe.
Więc w tej kolorystyce będą moje Druchii:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Takie pytanie do Was, doradźcie, gdyż mam takie zboczenie, że teraz nie chcę przesadzać z kontrastami na modelach i chcę uzyskać gładkie przejścia. W sumie planując wypłowiały kolorek musiałem troszkę bardziej wyciągnąć, ale czy jest dobrze?

Jeśli tak, to teraz tylko wymienić BG kolczugę na łuski i można zacząć się zbroić. :twisted:

Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

Post autor: kubon »

O ja pier do le :shock:
Zajebiste =D> =D>
Sery ale nie moge nic innego poweidziec :D
‎... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.

And Satan said 'That's what I was thinking'.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Bardzo fajnie wyszedł ten kolor - wszystkie przejścia OK, czasem IMHO nie warto aż na siłę dążyć do uzyskania bardzo płynnych przejść. Duże brawa, podoba mi się =D> .

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Karlito »

Malowanie prezentuje się bardzo dobrze ale te fotki pokazują praktycznie tylko dwa kolory :(
Zrób lepsze zdjęcia :)
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Bo są położone tylko 2 kolory :)
NMM na zbroi i halabardzie i szmatki. To próbnie malowany model.
Teraz dłubię przy BG z łuskami. Kolczugi się już pozbyłem, teraz dolepić łuski, tylko to jednak na BG nie jest takie proste, pomimo, że mało tego jest od zrobienia.

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Karlito »

Sorka nie doczytałem :oops: Wobec tego zapowiada się bardzo fajna kolorystyka :)
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454

Awatar użytkownika
Cormagh
Dr. House

Post autor: Cormagh »

To chyba już grubo poza moim poziomem abstrakcji i niewiele jest tutaj osób, które mogłyby Ci udzielać w tej kwestii rad z poziomu kogoś, kto się zna lepiej. Ja mogę tylko zazdrościć...
Nic tak nie przekona w dyspucie, jak dwie stopy krasnoludzkiej stali między łopatkami. Trudno zignorować tak celny argument.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mam w sobie taki potencjał, że gdybym tylko chciał, rzuciłbym do swych stóp cały świat. Na szczęście dla świata jestem na to zbyt leniwy...

Awatar użytkownika
Bizon
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Bizon »

Tak tak ogarnąłem bazgroły:) dzięki :D
Co do malowania fajne tuniki, metalikom brakuje chyba finalnego kontrastu blinka takiego, choć to może być też kwestia zdjęć. Niemniej całość elegancko!

Awatar użytkownika
roc3s
Mudżahedin

Post autor: roc3s »

Szmaty prezentują się znakomicie. Cała zbroja również, chociaż przy nieco jaśniejszym zdjęciu myślę, że efekt Twojej pracy byłby dużo bardziej zauważalny.
Generalnie wyszło świetnie! Czekam na FIN ;)
Obrazek

daredbrush.com
Maluję na zlecenie LINK !!

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Hey :)
Z racji, iż postanowiłem zrobić remake armii, to i trzon poszedł do zmiany. Modele GW tych elfów są spasłe, nieproporcjonalne i drogie. Więc w ruch poszedł GS i przyrządy rzeźbiarskie. Wyjdzie mi z tego niezły multipart. Mam: rdzeń, czyli nogi korpus,głowa; dwie rączki, tarcza, naramienniki, mieczyk, włócznia. Jestem w trakcie rzeźbienia drugich wzorków obu rączek, dwóch innych wzorków(lekko się różniących) rdzenia. Potem wszystko idzie w sylikon i odlewam sobie jakieś 2-3 ładne regimanty po 40 chłopa. Dalej muszą wykonać ręce z kuszami i kołczan, a do tego taką samą tarczę tylko z jakimiś mocowaniami na plecy. Wtedy będę miał wystarczającą ilość części, aby nie wyszła armia klonów.

Przedstawiam Wam posklejane, bardzo wstępnie, części przedstawiające pierwowzór spearelfa. Klejony bardzo delikatnie i nie dopasowywany. Ramiona finalnie będą węższe i naramienniki będą pasować;) Co o tym sądzicie ;)?

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Jacobs
Falubaz

Post autor: Jacobs »

Wyglada dobrze poza tymi naramiennikami, no ale rozumiem ze finalnie będą bardziej dopasowane ;)
wenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
Turniejowo nowe WE

12/4/5

ODPOWIEDZ