MMA, KSW, UFC i inne dziwne skróty
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Re: MMA, KSW, UFC i inne dziwne skróty
Witam,
Lol, to ta gala była 12.05;/ Nie wiem czemu miałem ubzdurane że 19.05. anyway wczoraj oglądałem turniej Super Kombat w Niemczech, gdzie nota bene nasz Wiesław Kwaśniewski został lekko oszukany:( a dzisiaj z rana na YT "starcie tytanów" w Łodzkiej Atlas Arenie. Może niech Najman zawalczy z Sappem, może wtedy wygra...
A co do naszego Brodatego killera, to czemu od razu za ocean? W Europie jest kilka fajnych organizacji, Cage Rage, Golden Glory, np. Także może stopniować dawki?:>
Z tego co kojarzę to Fedor nie występował w UFC za dużo ponieważ oni mają tam w kontraktach zapisek że nie mogą nigdzie indziej walczyć, a Fedor swego czasu trenował sambo sportowe i chciał brać udział w mistrzostwach świata w sambo. Ale nie siedzę w tym już ładnych parę lat także mogło się coś zmienić.
Pozdrawiam,
Lol, to ta gala była 12.05;/ Nie wiem czemu miałem ubzdurane że 19.05. anyway wczoraj oglądałem turniej Super Kombat w Niemczech, gdzie nota bene nasz Wiesław Kwaśniewski został lekko oszukany:( a dzisiaj z rana na YT "starcie tytanów" w Łodzkiej Atlas Arenie. Może niech Najman zawalczy z Sappem, może wtedy wygra...
A co do naszego Brodatego killera, to czemu od razu za ocean? W Europie jest kilka fajnych organizacji, Cage Rage, Golden Glory, np. Także może stopniować dawki?:>
Z tego co kojarzę to Fedor nie występował w UFC za dużo ponieważ oni mają tam w kontraktach zapisek że nie mogą nigdzie indziej walczyć, a Fedor swego czasu trenował sambo sportowe i chciał brać udział w mistrzostwach świata w sambo. Ale nie siedzę w tym już ładnych parę lat także mogło się coś zmienić.
Pozdrawiam,
Masz racje, ale jak dobrze pamietam to na 3 walki w UFC 3x wpierdziel, fakt ze na poziomie ale przegrał.. Więc z mistrza Pride, ktorego uwielbialem oglądać, w UFC nie miał szans..chciałem tylko zwrócić uwagę ze pomysl walki w stanach do najlepszych nie należy, bo tam wygrywa SilaMasaPompa i setka cepow a nie skill jaki prezentuje Mamed
Remo pisze: Ja bym tabelkę miscasta też usunął bo czasem komuś Wampira wsysnie i jest to smutne i niesprawiedliwe i w ogóle brak balansu...
Chcialbym lekko sprostowac. Fedor nigdy nie walczyl w UFC. On walczyl w Strikforce. W UFC z poczatku owszem nie walczyl poniewaz chcial brac udzial w zawodach sambo jednak pozniej Dana White(prezes UFC zaproponowal mu znakomine warunki, bardzo dobre pieniadze i mozliwoc wystepow w sambo) czemu nie przyjal nie wiadomo. . . moze mial juz swiadomosc ze nie jest tym wielkim Fedorem ktory wszystkich kladzie. Jak sie pozniej okazalo to byla prawda bo przegral 3 walki pod rzad. Swojego czasu Fedor walczyl z aktualnym mistrzem UFC Timem Silvia (tym samym z ktorym pozniej mierzyl sie Pudzian) i pokonal go w 3 minuty : ) Jesli chodzi o Crocopa to moim zdaniem on przechodzac do UFC byl juz nieco wypalony. . . lata spedzone na ringu Pride i K1 zrobily swoje, zdrowie juz nie to i tak oto kolejna legenda Pride dostawala straszny oklep :/Chciałbym zobaczyć Mameda w UFC, mam spore obawy ponieważ wiele gwiazd jak przeszło do UFC to szybciutko sprowadzono ich do parteru patrz Fedor czy Crocop w Pride i UFC..
"Od dwóch dobrych generałów wolę jednego, który ma szczęście", Napoleon
"Mieć rację nie sprawia żadnej przyjemności, jeśli nie można wykazać innym, że się mylą..."
"Mieć rację nie sprawia żadnej przyjemności, jeśli nie można wykazać innym, że się mylą..."
Ja bym powiedzial wiecej. Taki Andersson Silva jest moim zdaniem o klase wyzej. To co gosc robi z przeciwnikami to widzialem tylko w bajkach typu Songo&reszta... jedynym wyjatkiem byla walka z Sonenem ktora i tak wygral rzutem na tasme. Do tego jak sie pozniej okazalo jego przeciwnik byl na koksie : ) Jesli chodzi o swiatowe mma to jest UFC a pozniej dlugo dlugo nic... jesli chcemy sie dowiedziec jaki poziom reprezentuje Mamed to musi pojechac to stanow. Watpie jednak zeby do tego doszlo gdyz Mamed robi za duza kase Kawulskiemu i Lewandowskiemu. Mam nadzieje jednak ze sie myle i ostatecznie zobaczymy mameda w UFC. Dziwi mnie tez troche rozbierznosc wypowiedzi Mameda. Przed gala mowil jak to mu dobrze w polsce ze nie chce nigdzie jechac itd. a po gali mowi juz ze jednak chce jechac...
Nie pisałem że w UFC nie ma skilla (cokolwiek pod tym się nie kryje) - po prostu patrząc na walki czołówki tej federacji moim zdaniem są inne atrybuty zawodników, które się liczą. Pisalem wcześniej że Mamed będzie mial ogromne problemy, bo prezentuje coś innego niż "szybki oklep i grad ciosów". Pudzian coś takiego przywiózł ze stanów i wcale mi się to nie podoba, bo z czystymi sztukami walk ma to mało wspólnego. Może i widowiskowego dla społeczeństwa MacDonalda ale dla mnie prawdziwy skill mieszanych sztuk walki pokazywali zawodnicy w Pride. Tyle od małego człowieka, co trenuje bjj PzdrPSz pisze:Drago Wwl -Że niby w stanach nie ma skilla? Z takim Andersonem Silvą miałby naprawdę ciężko. Jest tam kupa świetnych kolesi. I oby Mamed pojechał tam i pokazał klasę.
Remo pisze: Ja bym tabelkę miscasta też usunął bo czasem komuś Wampira wsysnie i jest to smutne i niesprawiedliwe i w ogóle brak balansu...
Ja sie z tym zupelnie nie zgadzam.
co to znaczy wogole ? Zawodnicy w UFC to najbardziej wszechstronni zawodnicy na swiecie. Teraz zeby byc w czolowce musisz umiec walczyc i w parterze i w stojce. Co do Mameda to on zaprezentowal w swojej ostatniej walce szybki oklep... cokolwiek to znaczy. A pisanie ze Pudzian cokolwiek przywiozl z ameryki to dla mnie nieporozumienie. Ze niby w UFC walcza jak Pudzian ? czytaj: chaotycznie wala gdzie popadnie ?"szybki oklep i grad ciosów"
I Twoje święte prawo do własnej opini, w mojej w UFC wygrywają gabaryty fizyczne i siła ciosu (chaotyczne? Raczej mało mające wspólnego z ciosami stosowanymi w sztukach walki a bardziej do walk ulicznych), w Pride widzialem dużo wiecej jak to nazywasz wszechstronnego uzdolnienia.
Skąd taka opinia? Jednym z ulubionych zajęć podczas okienek na uczelni spotkaliśmy sie paczka i oglądaliśmy rożne gale. Przez 5 lat trochę sie obejrzało w gronie ludzi z których większość występowała w zawodach czy to sztuk walki czy mma właśnie. Chodzi mi o kwestie punktowania podczas walki.
Podsumowując- nie czytaj moich opini w sensie "w UFC nie umieją sie bić" poniewaz leja sie lepiej niż w Pride po prostu w mojej opini w Pride walczyli bardziej technicznie. I uwierz mi na słowo, nie mozna osiągnąć świetnych atrybutów fizycznych i świetnej techniki, zawsze cos kosztem drugiego. Historia pokazała ze stawiając czołówkę Pride w stanach, technika jest na drugim miejscu.
Skąd taka opinia? Jednym z ulubionych zajęć podczas okienek na uczelni spotkaliśmy sie paczka i oglądaliśmy rożne gale. Przez 5 lat trochę sie obejrzało w gronie ludzi z których większość występowała w zawodach czy to sztuk walki czy mma właśnie. Chodzi mi o kwestie punktowania podczas walki.
Podsumowując- nie czytaj moich opini w sensie "w UFC nie umieją sie bić" poniewaz leja sie lepiej niż w Pride po prostu w mojej opini w Pride walczyli bardziej technicznie. I uwierz mi na słowo, nie mozna osiągnąć świetnych atrybutów fizycznych i świetnej techniki, zawsze cos kosztem drugiego. Historia pokazała ze stawiając czołówkę Pride w stanach, technika jest na drugim miejscu.
Ja również nie odbieram Ci prawa do własnej opinii. Od tego jest forum aby dyskutować. Niemniej jednak wciaż bede obstawial przy swoim : ) Jest mnostwo technicznie walczacych zawodnikow. . . Anderson Silva, Lioto Machida, BJ Penn, Frank Mirr to tylko kilka przykladow zawodnikow ktorzy nie potrzebowali niewiadomo jakiej sily aby zostac mistrzami UFC. Ktory to mistrz Pride poza Fedorem i ewentualnie Shogunem(ktory po przejsciu do UFC zostal zjedzony na sniadanie przez Foresta Griffina) byl taki wszechstronny ?
ps. Ogladam gale mma Pride, UFC, Bellator, Strikforce i wiele innych od 2005 roku czyli od pierwszej walki Pawla Nastuli na zasadach mma wiec rowniez conieco widzialem : ) pozdrawiam
http://www.youtube.com/watch?v=diHYAa65 ... re=related
Ciekawostka jest fakt, ze nie wiedziec czemu lokcie na glowe w parterze byly zabronione : )
ps. Ogladam gale mma Pride, UFC, Bellator, Strikforce i wiele innych od 2005 roku czyli od pierwszej walki Pawla Nastuli na zasadach mma wiec rowniez conieco widzialem : ) pozdrawiam
w Pride widzialem dużo wiecej jak to nazywasz wszechstronnego uzdolnienia.
Tu mala próbka bardziej technicznych akcji z Pride... oczywiscie nie wszystkie fragmenty sa z Pride ale wiekszoscpo prostu w mojej opini w Pride walczyli bardziej technicznie.
http://www.youtube.com/watch?v=diHYAa65 ... re=related
Ciekawostka jest fakt, ze nie wiedziec czemu lokcie na glowe w parterze byly zabronione : )
kurwa chyba jestem ciotą bo trochę mnie to zniesmaczyło. może dlatego że jeden leży a drugi skacze mu po głowie. w szkole sie tak nie robiło..jak padł było KO. ale wykopać przeciwnika z ringu to już coś..
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Widzę, że nie tylko ja mam sentyment do walki z jakimikolwiek zasadami. Tak to się można klepać z dresem pod monopolowym, a nie na zawodach...loko pisze:kurwa chyba jestem ciotą bo trochę mnie to zniesmaczyło. może dlatego że jeden leży a drugi skacze mu po głowie. w szkole sie tak nie robiło..jak padł było KO. ale wykopać przeciwnika z ringu to już coś..
a to w sumie nie to samo no moze troche bardziej finezyjne i z wiekszym skillem ...
Tylko mi się skojarzyło "jeden bije, drugi go okłada, po co ta agresjaaaa"?loko pisze: ...może dlatego że jeden leży a drugi skacze mu po głowie...
http://www.youtube.com/watch?v=RuP7ilO8Bjk
Obecnie kopanie w glowe rywala lezacego na ziemi jest zakazane w kazdej organizacji mma. Ktos tam tez napisal ze bez zasad walcza. To nie prawda, nie mozna:Widzę, że nie tylko ja mam sentyment do walki z jakimikolwiek zasadami. Tak to się można klepać z dresem pod monopolowym, a nie na zawodach...
-gryzc
-walic w jaja
-cignac za wlosy
-i ublizac siostrze
- Naviedzony
A wsadzać palców do oczu i innych otworów ciała? Pluć do ucha?
Dokładnie mówiąc:Gangrel pisze:Obecnie kopanie w glowe rywala lezacego na ziemi jest zakazane w kazdej organizacji mma. Ktos tam tez napisal ze bez zasad walcza. To nie prawda, nie mozna:Widzę, że nie tylko ja mam sentyment do walki z jakimikolwiek zasadami. Tak to się można klepać z dresem pod monopolowym, a nie na zawodach...
-gryzc
-walic w jaja
-cignac za wlosy
-i ublizac siostrze
Niedopuszczalne jest:
gryzienie
zahaczanie
wkładania palców w usta i nos
atakowanie krocza, oczu i krtani
uderzanie głową
obijanie kręgosłupa
stosowanie dźwigni na palce
Bardzo często wprowadzane są także dodatkowe ograniczenia, które nie pozwalają na:
uderzenia łokciami
zakładanie dźwigni na kręgosłup
zakładanie dźwigni skrętowych na kolana
wykonywanie rzutów powodujących upadek rywala na głowę
kopnięć w parterze.
http://www.youtube.com/watch?v=5K0OJ6-aauowykonywanie rzutów powodujących upadek rywala na głowę
To chyba najbardziej znany slam na glowe w historii mma : )
Polecam tez to http://www.youtube.com/watch?v=EOJAj-Zbu9c
Nie dla ludzi o slabych nerwach : )
- Naviedzony
Gdybym musiał się bronić, to dźganie palcami w oczy wydaje się sensownym posunięciem.Podczas szkoły Policyjnej to jeden z pierwszych "manewrów" jakich Cię uczą:):)
koniec OT:)
Dokładnie mówiąc:
Brzmi racjonalnie. Ciekawi mnie czy powyższe ograniczenia są omijane w celu wyłonienia największego "masakratora", czy też dlatego, że lud pożąda krwi i łez.Niedopuszczalne jest:
gryzienie
zahaczanie
wkładania palców w usta i nos
atakowanie krocza, oczu i krtani
uderzanie głową
obijanie kręgosłupa
stosowanie dźwigni na palce
Bardzo często wprowadzane są także dodatkowe ograniczenia, które nie pozwalają na:
uderzenia łokciami
zakładanie dźwigni na kręgosłup
zakładanie dźwigni skrętowych na kolana
wykonywanie rzutów powodujących upadek rywala na głowę
kopnięć w parterze.