Bandy w Mordheimie
Tylko na Sigamar nie łącz Khemri z Lizardmanemi.
Jak coś to weźcie Khemri i jeszcze jakąś bandę (z materiałów GW to tylko chyba Nomadzi byli) lub Lustrię.
Dobra rada - Khemri są bardzo schematyczni i w sumie jak nie grasz na pustyni (z zasadami specjalnymi) to ciency. Mają za to fajny klimat, ale wolę ich używać jako NPC (vide Skarb Mumii).
A jak się za Lustrię zabierzecie, no to inne makiety by trzeba było zrobić, przestrzegać zasad gry w dżungli itp. Wtedy wychodzi cacy, serio.
Jak coś to weźcie Khemri i jeszcze jakąś bandę (z materiałów GW to tylko chyba Nomadzi byli) lub Lustrię.
Dobra rada - Khemri są bardzo schematyczni i w sumie jak nie grasz na pustyni (z zasadami specjalnymi) to ciency. Mają za to fajny klimat, ale wolę ich używać jako NPC (vide Skarb Mumii).
A jak się za Lustrię zabierzecie, no to inne makiety by trzeba było zrobić, przestrzegać zasad gry w dżungli itp. Wtedy wychodzi cacy, serio.
-
- Kretozord
1. W Middenheim nie, w innych najemnikach jak zdobędzie odpowiedni skill.
2. Tak
2. Tak
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash
@nahar - jak narazie musze sie wczytac w zasady, przeczytac erraty etc. ja i tak prawdopodobnie bede gral zwyklymi undeadami slyszalem ze tez ciency ale musze cos zrobic z modelami undead piratow i wilkolaka (bo to TK mi nie pasuja)
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
Przez to dla niektórych są nudni.Wojtku pisze:Są poprostu mało różnorodni (ciii, sam gram undeadami )
Jakoś nie ma bandy w Mordheimie, którą nie mógłbym grać. Wszystkie są ciekawe, zupełnie na odwrót niż WFB. Tam nie widzę dla siebie armii.
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
Tylko jeszcze trzeba mieć czas na granie. Ja do tej pory nie skończyłem Undeadów, niby brakuje mi tylko z 5 Zombików, 3 wilczków i wszystko pomalować, ale jakoś nie mogę się za to wszystko zabrać, trochę mi się zmienił pomysł na wygląd bandy i może dlatego stoję z nią w miejscu. To samo z Averlandem, pozostały mi jakieś połamane plastiki, 3 niziołki, Greatswordzi z których chciałem zrobić młodzików, z czasem wyszła 7 edycja i pomyślałem o modelach właśnie z niej, ale też jak na razie kupa.
undeadzi nie sa nudni chyba ze chodzi o niewiele mozliwosci ich wystawienia. jaka podstawke ma dire wolf? taka jak wfb (kawaleryjska) ?
i nie wiem czemu nie moge w rulebooku znalezc progow z doswiadczeniem ... w dziale experience pisze ze maja byc przy bandach ... ale ja chyba slepy jestem i zmeczony juz
i nie wiem czemu nie moge w rulebooku znalezc progow z doswiadczeniem ... w dziale experience pisze ze maja byc przy bandach ... ale ja chyba slepy jestem i zmeczony juz
Progi masz na karcie bandy przecież. A początkowy exp jest zawsze podany na początku zasad danej bandy.
Szkoda ze ne moge dac mlodzikom blunderbussow ...
W takim razie nic nie beda miec. Bo po co?
W czasie ostatniego turnieju awansowali mi max 2 razy. I tak nic im sie praktycznie nic nie oplacalo brac ze skili, bo co niby?
Tak samo czy widzicie sens wystawiania swordsmena z 2 mieczami? Niby 2 przerzucane ataki ale z sila 3 ...
No i lepiej zdobywac expa herosami
A i jeszcze jedno. Nie mam pomyslu z sprzetem na capitana i championow middenheimowych
Myslalem nad:
Capitan z halabarda (jako ze ma wiecej inicjatywy)
Championi z mieczem i palka albo 2 palami
Bo mlodzicy nawet z mieczem i pistoletem pojedynkowym sobie rady nie daja. Trafiajac kazdego na 4+ ...
Moge dac imperial assasinowi na poczatku tworzenia bandt kazdy ekwipunek? Rwoniez ten ktorego nie mam w army liscie? ( 2 ataki z sila 6 )
W czasie ostatniego turnieju awansowali mi max 2 razy. I tak nic im sie praktycznie nic nie oplacalo brac ze skili, bo co niby?
Tak samo czy widzicie sens wystawiania swordsmena z 2 mieczami? Niby 2 przerzucane ataki ale z sila 3 ...
No i lepiej zdobywac expa herosami
A i jeszcze jedno. Nie mam pomyslu z sprzetem na capitana i championow middenheimowych
Myslalem nad:
Bo mlodzicy nawet z mieczem i pistoletem pojedynkowym sobie rady nie daja. Trafiajac kazdego na 4+ ...
Moge dac imperial assasinowi na poczatku tworzenia bandt kazdy ekwipunek? Rwoniez ten ktorego nie mam w army liscie? ( 2 ataki z sila 6 )
Nawet jeśli byś mógł to po co? Dla szybkiego expa?Pedros pisze:Szkoda ze ne moge dac mlodzikom blunderbussow ...
Zaraz zaraz, młodziki w middenheimie nie mają do stepu np. do strongmana? Moim zdanie jest to bardzo użyteczny skill, szczególnie na młodzikach.W takim razie nic nie beda miec. Bo po co?
Tak, miałem takich dwóch na ostanim oMTH w Marienburgu. Panowie robili swoje w 3 na 5 bitwach. W jednej Mistrz za szybko mnie zniszczył a w drugiej grałem przeciwko Reiklandowi z kusznikami i łucznikami z BS 5.Tak samo czy widzicie sens wystawiania swordsmena z 2 mieczami? Niby 2 przerzucane ataki ale z sila 3 ...
Traktujesz Assasina jako członka twojej bandy a więc możesz mu kupić taki sprzęt jaki jest na liście twojej bandy.Moge dac imperial assasinowi na poczatku tworzenia bandt kazdy ekwipunek? Rwoniez ten ktorego nie mam w army liscie? ( 2 ataki z sila 6 )
Strogman do tego młot i miecz i będą nieźle kosić. Wg zasad im masz mniejszy WS tym łatwiej czasem sparować (ja gram na house rulesyPedros pisze:Szkoda ze ne moge dac mlodzikom blunderbussow ...
znoszące to)
Oczywiście, tak naprawdę większość przeciwników ma 3T więc woundujesz na 4+, no chyba, że grasz z samymi dwarfami, orkami i beastmenami , a i nawet wtedy się opłaca. Mając przerzut praktycznie zawsze trafisz przynajmniej jednym, a najczęściej dwoma atakami, a to większa szansa na zadanie rany itd.Tak samo czy widzicie sens wystawiania swordsmena z 2 mieczami? Niby 2 przerzucane ataki ale z sila 3.
Halabarda to nie najlepszy pomysł dla kapitana. Po pierwsze ma jeden atak zamiast dwóch, a to zawsze jest słabe. A poza tym nie ma sznsy na parowanie, a kapitana trzeba chronić bo ma najwyższy Ld w bandzie (przynajmniej na początku). Lepsza opcja miecz i młot (to podstawa klimatu middenheimu, zasady ma te same co pałka, ale tak dla porządku). Championowi możesz dać halabardę, drugiemu młotek i miecz.A i jeszcze jedno. Nie mam pomyslu z sprzetem na capitana i championow middenheimowych
Myslalem nad:
To musiałeś mieć jakieś pechowe rzuty...Bo mlodzicy nawet z mieczem i pistoletem pojedynkowym sobie rady nie daja. Trafiajac kazdego na 4+...
Ehe
Wszystkich zabijalem ze strzelania, bo imperial assasin dostal quick shota
A Capitan mi zginal w pierwszej turze w pierwszej rozgrywce od goscia ze scenariusza (jakis gsoc z ws 2 wyskoczyl )
A gosc z halabarda kosil rowno, w pierwszej bitwie zabil tyle ze mial 2 awansy.
Ciagle kusza mnie dueling pistole na mlodzikach. trafianie na 3+ jest calkiem fajne, a i mazna kogos przysnajpowac.
Co do tego strongmana - moooze to i dobry pomysl. Myslalem czy by takich od poczatku nie wystawic, by dobijali kogo, ale bez parowania ;/
Wszystkich zabijalem ze strzelania, bo imperial assasin dostal quick shota
A Capitan mi zginal w pierwszej turze w pierwszej rozgrywce od goscia ze scenariusza (jakis gsoc z ws 2 wyskoczyl )
A gosc z halabarda kosil rowno, w pierwszej bitwie zabil tyle ze mial 2 awansy.
Ciagle kusza mnie dueling pistole na mlodzikach. trafianie na 3+ jest calkiem fajne, a i mazna kogos przysnajpowac.
Co do tego strongmana - moooze to i dobry pomysl. Myslalem czy by takich od poczatku nie wystawic, by dobijali kogo, ale bez parowania ;/