ETC 2010 Live

Moderator: swieta_barbara

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Re: ETC 2010 Live

Post autor: Rince »

Jak to Zielony zwykl mawiac, "nie zawsze mozna miec kawior".

Anyhow, ciekawia mnie wyniki i paringi poszczegolnych graczy, ale cos czuje, ze nikt nie bedzie sie spieszyl z ich obwieszczaniem :(
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Chuj bombki strzelil, wiosny nie bedzie. Graty dla 40k, za rok trzeba powazniej do tego podejsc. Indywidualne punkty z bitew any1?

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Brawo za walke, no a wynik... No coz... Na pewno liczylismy na wiecej.

Odnosnie czasu na sklad itd. - no sorry wyniki ligi byly w maju, a powazne rozmowy golden 4 zaczela na poczatku czerwca...

BRAWO DLA W40k!!!

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

wtedy każdy wiedziałby jaki jest skład i skład miałby 2 miesiące na przygotowania, i pierwsze turnieje nowej ligi bylby na zasady ETC
U nas Cosmo i Butan na kilka miechów przed ETC grali na lokalach rozpami na Euro. I to bez względu na to, na ile punktów był turniej i jakie były ograniczenia
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Fisch
<><

Post autor: Fisch »

Ziemko pisze:Brawo za walke
Miejmy nadzieję, że rzeczywiście ta walka była. Bo niestety wyniki naszych chłopaków od początku były niepokojące.

Ciekawy jestem wyników indywidualnych. Niby zespół odpowiada jako całość ale trzeba wyciągnąć wnioski na następne lata.

Graty dal czterdziestkowców!
Obrazek

Awatar użytkownika
Loremaster
Oszukista

Post autor: Loremaster »

Manfred pisze:@Loremajster ;) Liga kończy się w Maju, a ETC jest w Sierpniu
W takim razie z zgraniem się nie powinno być problemu.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Loremaster pisze:
Niby...

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

Loremaster pisze:
Bardzo długo nie wiadomo było kto jedzie bo top 4 do końca nie wybrało [ część osób po prostu nie wykazywała inicjatywy...] co wg mnie jest błędem...
Wniosek jasny i prosty na przyszłość: skoro wiadomo kto wygrał i kto jedzie na bank bardzo szybko powinne być wyłonione pozostałe osoby do drużyny i zaczynać trenować.
Tyle.
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Pitu pitu, jak dla mnie ten wynik to wstyd.
Obrazek

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Wstyd to by było 20 miejsce.

A tak jest słabo.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Loremaster
Oszukista

Post autor: Loremaster »

Ziemko pisze:
Loremaster pisze:
Niby...
No tak, nie wiemy na ile poważnie do tego podeszli, przynajmniej ja nie wiem. Co nie zmienia faktu że przez dwa miesiące łacznie z masterami przed końcem Ligi można grać na zasady ETC.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Bez przesady wstydem na pewno nie jest 6te miejsce, ale po 3x2gim i raz 1wszym to pewien zawod jest mimo wszystko. (ciekawi mnie, czy tylko jak uwazalem, ze ten sklad byl jednym z lepiej wycwiczonych i przygotowanych skladow do tej pory ETC? - chodzi mi o polskie repy oczywiscie)

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Co nie zmienia faktu że przez dwa miesiące łacznie z masterami przed końcem Ligi można grać na zasady ETC.
A po co? Czemu, jako szary gracz, mam brać udział w ćwiczeniach reprezentacji na ETC? Chcę sobie normalnie pograć na normalne zasady.
Czy potencjalnym kandydatom do składu ktoś bronił grać na Bazylu, Master Blasterze i Draconie rozpami na Euro? Czy ktoś im bronił grać tym na lokalach lub zrobić jakieś zgrupowanie wcześniej? Kto poważnie podchodził do ETC mógł ćwiczyć już dawno, a nie czekać do chwili, kiedy na pewno będzie w składzie na ETC.

GoblinNadGobliny
Mudżahedin

Post autor: GoblinNadGobliny »

no jak sie jedzie po zloto, a wraca z siodmym miejscem, to na pewno jest to kubel zimnej wody.

ciekawi mnie, czy faktycznie w porownaniu z zeszlym rokiem wszystkim poza nami sie az tak mocno skill podniosl? bo jesli nie i pozwolimy sobie na stwierdzenie, ze zeszloroczny sklad byl lepiej dobrany.
wystawianie graczy z armiami ktorymi nie graja na codzien 'bo jest w topie ligi, a zawsze mial marzenie zagrac tym i tym' jak widac nie jest najlepszym rozwiazaniem.
takze nie gadaj barb o tym jakie zasady wyboru sa fair, a jakie nie - bo tutaj od bycia fair wobec potencjalnych kandydatow znacznie wazniejsze sa wyniki koncowe. dla mnie wlasnie potwierdzilo sie, ze caly sklad powinna wybierac jedna osoba wg wlasnego widzimisie, majac moralne prawo do brania ludzi z kosmosu i biorac na siebie pelna odpowiedzialnosc za wynik.
Obrazek

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Moim zdaniem po prostu, jeśli chcemy poważnie grać na ETC o wygraną, to potrzeba poważnego podejścia. Sparringi, eliminacje, ćwiczenia. Niegrający kapitan (trener), który wybiera i dyscyplinuje skład. Turnieje na zasady Euro. I do końca trener ma 2 zawodników na każde miejsce :)

W tym roku mam wrażenie, że to było robione na maksa od niechcenia po prostu. Zresztą w poprzednich latach nie było lepiej, ale chyba formuła pospolitego ruszenia się wyczerpuje.

Awatar użytkownika
Fisch
<><

Post autor: Fisch »

Ziemko pisze:Bez przesady wstydem na pewno nie jest 6te miejsce, ale po 3x2gim i raz 1wszym to pewien zawod jest mimo wszystko. (ciekawi mnie, czy tylko jak uwazalem, ze ten sklad byl jednym z lepiej wycwiczonych i przygotowanych skladow do tej pory ETC? - chodzi mi o polskie repy oczywiscie)
tylko Ty...

skoro Furion nie grał nawet przed ETC z Bestiami a Malal zabrał się za VC na miesiąc przed turniejem to trudno mówić o wyćwiczeniu i przygotowaniu...

może i pojechali najlepsi gracze ale widocznie z formą nie trafili za najważniejsze zawody w tym roku

BTW: siódme miejsce to zdecydowanie porażka. Nie ma co się oszukiwac. Rok temu dla niektórych nawet drugie miejsce bylo wstydem. Więc nie mylmy oczu gratulacjami i czekajmy na raporty naszych reprezentantów
Obrazek

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Dokładnie jak pisze Goblin, juz sobie wyobrażam jakie jeby by szły na zeszłoroczny team za 7 miejsce, a tutaj "gratulacje, słabo, trochę poniżej oczekiwań".

Lipa i wielka szkoda. Warto by pogadać na LL co i jak zrobić, żeby za rok było lepiej.
Obrazek

Kozioł
Chuck Norris

Post autor: Kozioł »

Nawet nie 6ste bo 7dme.

Troche dziwny był dobór armii do graczy u nas bo chyba ani Robson, ani Malal ani Furion akurat tymi armiami co na etc pojechali w lidze nie cisneli.

Pedros
Oszukista

Post autor: Pedros »

Fisch pisze: Malal zabrał się za VC na miesiąc przed turniejem to trudno mówić o wyćwiczeniu i przygotowaniu...
Na Drakonie przegralem z Malalem 13:7 albo 14:6 grajac Dark Elfami jak on mial Od 3ciej tury eterycznego coucha i wrathy a ja bsbka i smoka. Nie oszukujac sie, jestem slabym graczem. Jako zawodnik euro powinien mnie scisnac do 0. A i wysadzila mi sie mala czarodziejka w 4tej turze wiec mialem przez 3 tury 2 dd tylko, wiec moglem tylko dispellowac ksiazke
Ostatnio zmieniony 8 sie 2010, o 23:10 przez Pedros, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

Jankiel pisze:
Co nie zmienia faktu że przez dwa miesiące łacznie z masterami przed końcem Ligi można grać na zasady ETC.
A po co? Czemu, jako szary gracz, mam brać udział w ćwiczeniach reprezentacji na ETC? Chcę sobie normalnie pograć na normalne zasady.
Czy potencjalnym kandydatom do składu ktoś bronił grać na Bazylu, Master Blasterze i Draconie rozpami na Euro? Czy ktoś im bronił grać tym na lokalach lub zrobić jakieś zgrupowanie wcześniej? Kto poważnie podchodził do ETC mógł ćwiczyć już dawno, a nie czekać do chwili, kiedy na pewno będzie w składzie na ETC.
GoblinNadGobliny pisze:wystawianie graczy z armiami ktorymi nie graja na codzien 'bo jest w topie ligi, a zawsze mial marzenie zagrac tym i tym' jak widac nie jest najlepszym rozwiazaniem.
Barbarossa pisze:Moim zdaniem po prostu, jeśli chcemy poważnie grać na ETC o wygraną, to potrzeba poważnego podejścia. Sparringi, eliminacje, ćwiczenia. Niegrający kapitan (trener), który wybiera i dyscyplinuje skład. Turnieje na zasady Euro. I do końca trener ma 2 zawodników na każde miejsce :)

W tym roku mam wrażenie, że to było robione na maksa od niechcenia po prostu. Zresztą w poprzednich latach nie było lepiej, ale chyba formuła pospolitego ruszenia się wyczerpuje.
Niestety dokładnie takie samo zdanie.
Granie nie swoimi armiami tylko dlatego żeby być w składzie to chyba pomyłka...
Może za rok podejdziemy do tego poważniej?
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

ODPOWIEDZ