TK Euro - faraony w rajtuzach.

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Kalesoner
Szczur Królów

Re: TK Euro - faraony w rajtuzach.

Post autor: Kalesoner »

Dwa kaszkiety sa po to, zeby mieć 2x LoD i +D3 jak jakiś zejdzie.

Fasty skautowe dostają czempów, fasty zwykłe spadają wchodzą łuki, może soulblight będzie kolejnym czarem, którego nie chce się wpuszczać na tyle pestek, zobaczymy. Figurki są, więc szykuje się 0 za rozpe i 0 z malowania, zobaczymy ile będzie z bitew. :D

Tomb Prince @ 150.0 Pts
General; Light Armour
Obsidian Lodestone [45.0]
Warrior Bane [5.0]
Liche Priest @ 130.0 Pts
Lore of Death; Magic Level 2
Dispel Scroll [25.0]
Liche Priest @ 140.0 Pts
Lore of Death; Magic Level 2
Power Scroll [35.0]
Liche Priest @ 120.0 Pts
Hierophant; Lore Table; Lore of Nehekhara; Magic Level 2
Scroll of Shielding [15.0]
Casket of Souls @ 135.0 Pts
Casket of Souls @ 135.0 Pts
Screaming Skull Catapult @ 90.0 Pts
Screaming Skull Catapult @ 90.0 Pts
6 Sepulchral Stalkers @ 330.0 Pts
5 Sepulchral Stalkers @ 275.0 Pts
3 Sepulchral Stalkers @ 165.0 Pts
Tomb Scorpion @ 85.0 Pts
Tomb Scorpion @ 85.0 Pts
5 Skeleton Horse Archers @ 80.0 Pts + czemp
5 Skeleton Horse Archers @ 80.0 Pts + czemp
5 Skeleton Horse Archers @ 70.0 Pts
20 Skeleton Archers @ 130.0 Pts + czemp
20 Skeleton Archers @ 130.0 Pts + czemp
10 Skeleton Archers @ 60.0 Pts

Models in Army: 91
Total Army Cost: 2600.0
Obrazek

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

i 0 z malowania
gosciu ogarnij sie. W koncu grasz moja armia. Ona zasluguje na wiecej niz 0 :wink:

PSz
Falubaz

Post autor: PSz »

Gram na dwóch cascetach i nawet na duże punkty dają radę. Szału nie robią ale potencjał mają.

Kalesoner
Szczur Królów

Shino pisze:
i 0 z malowania
gosciu ogarnij sie. W koncu grasz moja armia. Ona zasluguje na wiecej niz 0 :wink:
od Ciebie, to mam 2 skorpy i jednego fasta :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

to blad.

Kalesoner
Szczur Królów

Pierwsza bitwa Inferno breta, nie modli się, przegrywa zaczynanie. 13:7 dużo pecha po stronie Inferna. Stalkery zabijają bsb i lorda z hkb. 13:7

Druga bitwa sympatyczny przeciwnik z 3miasta z piechotnym imperium, niby miałem punktować taki paring, ale przez 4 tury nie wszedł mi zaden czar, a jak wchodziły pod koniec cztery snajperki ld na bsb moje 9 do jego 8, to nie zadałem żadnej rany... 4:16

bitwa nr 3 z voodoo, zabijam abominacje i jakieś odginaczki w pierwszej turze, wychodze fastami na tyły, wsysa mi hierofante na czarze z 3 kości w mojej drugiej turze, sypie się praktycznie całą armią 2:18

bitwa 4 bestie klopsa, w drugiej turze bestiom zostają na stole 3 hordy bsb i duży mag z deathem, moja armia nie ruszona, klops dziekuje mi za grę, namawiam go zeby grał dalej, wchodzi do domku, rzuca słonko z ifki, na wyniku 8/10 dochodzi do unitu z liczami oblewam lookout na hierofancie, sypie się praktycznie cała armia, zabijam jeszcze deathowca do konca bitwy, ale wcześniej zabija mi słonkiem z kolejnej ifki reszte herosów bez lookouta, przegrywam 7:13

woc bobsona, paring na który sie sajdowałem, zaczynam, jestem po przekątnej, cascety za obeliskiem i górką i katapy wygrywają bitwę 17:3

43/100
żal

nie mam pojęcia czy to był dobry test dla tej rozpiski, cały czas uważam, ze przy odpowiednich parowaniach na drużynówce mogłaby sporo namieszać, stalkerzy jednak nie zawsze spełniaja oczekiwania, 2x 3 by wystarczyło, za resztę punktów jakaś solidna kontra i może ta rozpa jeszcze zahula
Obrazek

Awatar użytkownika
Golonka
Masakrator

Post autor: Golonka »

Podobno na nowe euro LD na snajpy z deatha będzie printed a nie umodified więc będziesz rzucał na LD liczek. Warto pomyśleć nad tymi 11 necrosami :D
Furion pisze:
@nders9 pisze:
Can units deploy closer than 1" apart?
No, becouse no.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

zwłaszcza, że spirit leech jest limited do dwóch sztuk
Ostatnio zmieniony 18 mar 2013, o 15:13 przez Dymitr, łącznie zmieniany 1 raz.
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Kalesoner
Szczur Królów

ciężko wyciagnąć więcej przy 2 magach z deathem
Obrazek

Kalesoner
Szczur Królów

Moi klubowicze nie chcą już ze mną rozmawiać o rozpie, w której jest więcej niż 1 unit stalkerów :D, a mi się cały czas marzą TK zupełnie inne niż reszta.

Zagrałem dziś z Bretonią Zielonego bardzo fajną bitwę i wczoraj turniej mniej więcej czymś takim:

LP 2lvl neh hiero MR3 150
LP 2lvl light generał. shielding 120
LP 2lvl light DS 130
LP 1lvl light 70
LP 1lvl light 70
2x kaszkiet 135
2x klopa 90
20 warriorów z czempem 90
7x 10 łuków 60
2x fast skaut 70
1x fast 60
2x 3stalkery 165
6 wenszszy z czempem 400
2x skorp 85

11-9 z naporowymi ONG Paulinki, 17-3 z DE Piotrka Kozłowskiego na ninjah i gwardii bez hydry , 7-13 z OK po moim ryzyku i dziś 12 z Bretą

zrezygnowałem z walki o plus 1 do zaczynania, lepiej na maxa poprzewystawiać i liczyć na dobry rzut, na turnieju nie zaczynałem ani razu

rozpą się gra świetnie, ciagłe pestkowanie, całkowite przewystawienie przeciwników, mocna magia, dwa kaszkiety, boostowanie węży, banishment S7, trzeba rzeźbić, kombinować, opędzać się od przeciwnika, ale zabawa jest przednia
Obrazek

Awatar użytkownika
Golonka
Masakrator

Post autor: Golonka »

Na lizaki to jest naprawdę fajna rozpa. Kowboje schodzą od stalkerów i paru innych rzeczy, a jak się w drugiej turze wykopiesz 3 unitami a w trzeciej kolejnymi 2 to lekko przekichane, Kaszkiet rozmarowuje skinki poza LD slanna tak samo jak łuki. Fajne :D
Furion pisze:
@nders9 pisze:
Can units deploy closer than 1" apart?
No, becouse no.

Awatar użytkownika
Wojtuś
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Wojtuś »

Ponad jeden unit skinków na turę z samych łuków jest nieźle.
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!

Kalesoner
Szczur Królów

Dzięki, jeszcze się zastanawiam jak wciśnąć muzyka na wężach, power stonea i jednego fasta bez skauta.

Łuków jest 80 razem, czyli tyle ile ma podobno być max w nowym drafcie. :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

Bardzo niekonwencjonalna rozpa.

Bardzo fajna, jak widać po wynikach daję radę.
Release the Przemcio!

Caledor19
Oszukista

Post autor: Caledor19 »

Nie wiem czy tak lubisz grac ale zaskoczyl mnie bardzo brak jakichkolwiek lordow!

Gratuluje wynikow.
Warhammer to nie jest sport

Awatar użytkownika
Domino
Falubaz

Post autor: Domino »

Podoba mi się. Naprawdę fajna rzecz.

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Młody »

Za 2 skorpy albo za skorpa i fasta mozesz se zupgrejdowac herosow do lordów, wtedy masz i wiecej czarów z nehekary (potencjalny obszarowy double szot ;)) i lepszy baniszment/zerówkę, ew tylko hierofante ulepszyc, niemniej w tej rozpie czar obszarowego strzału jest na duzo armii drugim baniszmentem ;)
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Kalesoner
Szczur Królów

Młody pisze:Za 2 skorpy albo za skorpa i fasta mozesz se zupgrejdowac herosow do lordów, wtedy masz i wiecej czarów z nehekary (potencjalny obszarowy double szot ;)) i lepszy baniszment/zerówkę, ew tylko hierofante ulepszyc, niemniej w tej rozpie czar obszarowego strzału jest na duzo armii drugim baniszmentem ;)

Jest nad czym myśleć, od rana w tym rzeźbię i rozpa wygląda co raz fajniej. Jeden kaszkiet odpadnie, 2x 4lvl i 3x1 lvl wskoczy. Reszta zapowiada się interesująco, ale na BoBa chyba nie uzbieram modeli. :<
Obrazek

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

"Co robiles we wtorek??"
"Rozpiske na 2x3 stalkerach - od rana, do zmroku"
;)

Kalesoner
Szczur Królów

A wszystko przez straszne bitwy z woc! A rano robiłem coś o czym większość batlowców może tylko pomarzyć...

Czyli

50 pompek ;-)
Obrazek

ODPOWIEDZ