GT - coś wiadomo?
lista jest z piatku rano. z tego co wiem, to w piatek jeszcze sie troche osob zglosilo. we wtorek powinna pojawic sie kolejna aktualka.Kołata pisze:Zostało 5 dni do końca zapisów a zgłosiły się 23 osoby. Coś chyba jest nie tak? To aktualna lista?
"I fart in your general direction" 
- Loremaster
- Oszukista
to dobrze moze wraz z przedluzonym terminem licza osob dobije chociaz do 40 mam nadzieje ze to calkiem mozliwe i realistyczne , wiec moze przekroczymy liczbe 100 osob na imprezie
- Kedziorson
- Masakrator
o jaką bandę Ci chodzi?:)
- Kedziorson
- Masakrator
acha myślałem, że ktoś od nas:D
- Loremaster
- Oszukista
Jezeli ktos bylby jeszcze zainteresowany biletem na GT to moge zamowic bez problemu, byle tylko wiecej ludzi sie zglosilo, mozecie wtedy odebrac odemnie przed turniejem czy jakos tak
Dzieki pomocy Loremastera przekonaliśmy się z Dębkiem do tego żeby jednak zagrać. Tu chciałbym mu z góry podziękować za pomoc 
Jest jednak jeszcze jeden problem.
Dębka armia. Otóż gra on bretonnią, nad którą siedzi baaardzo wiele godzin i wygląda ona naprawdę bardzo dobrze (teraz na WI dostała 13/15). Między innymi dlatego, że ma figurki z Gamezona
Jego grallowcy z GW siedzą na gamezonowych koniach, lord, magiczka i bsb są z gamezona, pegazy też mają być konwertowane z gamezonowych koni. Kilka innych modeli z tego co pamiętam też ma gamezonowe elementy (erranci).
Ktoś może powiedzieć, że armię można pożyczyć. Ale wiadomo, że najlepiej się gra swoimi figurkami, zwłaszcza jeśli się nad nimi spędza dziesiątki godzin by wyglądały zajebiście. Ja sobie nie wyobrażam grania na GT nie moją armią. To idealna okazja, żeby się pochwalić tym co się pomalowało, skonwertowało. Na GT zazwyczaj wszystkie armie prezentują wysoki poziom. Na szczęście moja armia jest w 99% z modeli GW.
No więc oczywiste pytanie do Szamana - dopuścicie? Jak nie, to sobie pewnie będziemy musieli odpuścić
(bo samemu mi się nie będzie chciało przyjeżdżać).
Pozdrawiam!
Dębka armia. Otóż gra on bretonnią, nad którą siedzi baaardzo wiele godzin i wygląda ona naprawdę bardzo dobrze (teraz na WI dostała 13/15). Między innymi dlatego, że ma figurki z Gamezona
Jego grallowcy z GW siedzą na gamezonowych koniach, lord, magiczka i bsb są z gamezona, pegazy też mają być konwertowane z gamezonowych koni. Kilka innych modeli z tego co pamiętam też ma gamezonowe elementy (erranci).
Ktoś może powiedzieć, że armię można pożyczyć. Ale wiadomo, że najlepiej się gra swoimi figurkami, zwłaszcza jeśli się nad nimi spędza dziesiątki godzin by wyglądały zajebiście. Ja sobie nie wyobrażam grania na GT nie moją armią. To idealna okazja, żeby się pochwalić tym co się pomalowało, skonwertowało. Na GT zazwyczaj wszystkie armie prezentują wysoki poziom. Na szczęście moja armia jest w 99% z modeli GW.
No więc oczywiste pytanie do Szamana - dopuścicie? Jak nie, to sobie pewnie będziemy musieli odpuścić
Pozdrawiam!
To teraz niech mi ktos wytlumaczy czemu np. nie moglbym wziasc udzialu w oficjalnym turnieju Games Workshop armia "Zombie Pirates of Vampire Coast" w calosci wykonana z czesci GW, na ktora wydalem kupe kasy, podczas gdy inni gracze beda mogli grac armiami w polowie wykonanymi z produktow innych firm albo ulepionymi z GS-u? Po co wydalem pieniadze na produkty GW? Gdzie tu logika?
Problem w tym że niektóre modele innych firm są ładniejsze od tych proponowanych przez GW.
Ja mam zaledwie 3 modele nie wyprodukowane przez GW są to dwaj magowie z Reapera i czołg własnej produkcji.
Czołg robiłem sam do testów przed kupnem oryginału(i tak mi zostało do tej pory-gram nim już 2 rok).
Czołg trochę kosztuje ale w końcu kupiłem oryginał i czekam na paczkę.
A wzory magów są po prostu paskudne.
Nie dziwie sie że gracze Bretońscy wżywają modeli Gamezone'a.Są ładniejsze i stosunkowo tanie.
Jest to znak dla projektantów GW.Niech lepiej biorą się do roboty bo gracze przerzucą się na modele innych firm.
Ja mam zaledwie 3 modele nie wyprodukowane przez GW są to dwaj magowie z Reapera i czołg własnej produkcji.
Czołg robiłem sam do testów przed kupnem oryginału(i tak mi zostało do tej pory-gram nim już 2 rok).
Czołg trochę kosztuje ale w końcu kupiłem oryginał i czekam na paczkę.
A wzory magów są po prostu paskudne.
Nie dziwie sie że gracze Bretońscy wżywają modeli Gamezone'a.Są ładniejsze i stosunkowo tanie.
Jest to znak dla projektantów GW.Niech lepiej biorą się do roboty bo gracze przerzucą się na modele innych firm.
Wlasnie tak, Jankiel. To przykre jak kupuje sie drozsze figurki, odmawiajac sobie czesto innych rzeczy, zeby sobie na nie pozwolic, a potem nie mozna ich nawet zabrac na turniej. Za to kolega ktorego armia sklada sie w polowie z odlewow a w polowie z Gamezona czy innego tanszego producenta nie ma takiego problemu.Jankiel pisze:Przykro Ci, że wywaliłeś kupę kasy, a inni bawią się za jedną trzecią tego?
Przykre
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
Przykro mi.Esco pisze:Wlasnie tak, Jankiel. To przykre jak kupuje sie drozsze figurki, odmawiajac sobie czesto innych rzeczy, zeby sobie na nie pozwolic, a potem nie mozna ich nawet zabrac na turniej. Za to kolega ktorego armia sklada sie w polowie z odlewow a w polowie z Gamezona czy innego tanszego producenta nie ma takiego problemu.Jankiel pisze:Przykro Ci, że wywaliłeś kupę kasy, a inni bawią się za jedną trzecią tego?
Przykre
Jeśli wykonujesz bezkrytycznie zalecenia takiej firmy GW, masz za swoje.
Jeszcze mógłbyś sie spytać dlaczego SOC nie możesz na GT wystawić, mimo, że obiecywali, że to normalne armię będą.
Nie miej pretensji do ludzi któzy z patyczków sobie coś strugają.
To, że ich raz do roku na turniej GW nie wpuszczą, sprawi, że poczujesz sie lepiej?
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.
coz... ja tego sprawdzal nie bede. sedziowie tez nie. Jankielowi powiedzialem na poprzednim GT, ze moze uzywac swojego smoka z DDkow, ale jak zostanie poproszony o jego usuniecie, to zeby mial ze soba tego GW. Jankiel sie zgodzil, problemow nie bylo, smok z DDkow szalal w pieciu bitwach. ale to byl jeden smok. jak bedzie z armia, ktorej polowa figurek nie jest z GW? na imprezie beda Anglicy i moga - zgodnie z regulaminem - zazyczyc sobie usuniecia ze stolu figurek innych firm. to moze byc wiekszy problem niz tylko jeden smok... do tego dochodzi Best Army, gdzie figurki beda juz brane pod lupe...Kołata pisze:Dzieki pomocy Loremastera przekonaliśmy się z Dębkiem do tego żeby jednak zagrać. Tu chciałbym mu z góry podziękować za pomoc
Dębka armia. Otóż gra on bretonnią, nad którą siedzi baaardzo wiele godzin i wygląda ona naprawdę bardzo dobrze (teraz na WI dostała 13/15). Między innymi dlatego, że ma figurki z Gamezona![]()
No więc oczywiste pytanie do Szamana - dopuścicie? Jak nie, to sobie pewnie będziemy musieli odpuścić(bo samemu mi się nie będzie chciało przyjeżdżać).
Pozdrawiam!
nie moge dac Ci odpowiedzi niezgodnej z regulaminem. mozesz podjac ryzyko, ale musisz byc przygotowany na ew. konsekwencje. przykro mi...
"I fart in your general direction" 
Nie o to chodzi. A niech ma i cala armie innego producenta - nie interesuje mnie to. Chodzi mi o absurd w wykonaniu GW, do ktorego sprowadza sie banowanie wlasnych produktow na wlasnej imprezie a przymykanie oka na produkty innych firmTo, że ich raz do roku na turniej GW nie wpuszczą, sprawi, że poczujesz sie lepiej?
A na Golden Demona tez moge pojechac z figurka Reapera? Chyba w takim razie tak. To super! Bo dobra figurka Reapera wygra nawet z najlepsza konwersja GW.
Swoja droga nastepna armia jaka bede zbieral (Imperium) nie bedzie juz oparta na figurkach GW. Jak moge miec ladniejsze figurki taniej i grac nimi wszedzie, to przecierz nie bede z siebie frajera robil.
A do Tour de France zglosze sie na motorze
Esco, jestem największym fanem Reapera na tym forum (i wkrótce być może oficjalnym członkiem Black Lightning Team, czyli ekipy reaperowych "knightów") i nawet moim reaperofanowskim zdaniem powyższa wypowiedź to grube przegięcieEsco pisze:A na Golden Demona tez moge pojechac z figurka Reapera? Chyba w takim razie tak. To super! Bo dobra figurka Reapera wygra nawet z najlepsza konwersja GW.
Pomijając oczywiście to że nie, figurka innej firmy na GD nie ma prawa bytu. Wieść gminna niesie, że terminatorów chaosu Alka Witkowskiego na ostatnim GD zdyskwalifikowano w finale (a szanse na podium były duże) za... kolumienkę Rackhama na dioramie, na której to dioramie owi terminatorzy byli.
Co do niedopuszczenia Zombie Pirates i SoC - taki już psi los armii, które nie są w Armybooku. Taki sam los spotkał armie czterdziestkowe, które nie mają własnego codexu - a w polskim środowisku 40k są one (takie odniosłem wrażenie) popularniejsze niż SoC w polskim środowisku battlowym. Nie ma co się zżymać, było to zapowiedziane co najmniej pół roku temu.