NoWE (zbiór plot str. 113)
Moderator: Gremlin
Re: NoWE.
Obawiam się, że jeśli podręcznik do WE wyjdzie (a bardzo wierzę, że tak się stanie w 2014 roku) to schemat pozostanie niestety ten sam. Modele może i zostaną ale mogą je na tyle osłabić, że opłacalne będzie wystawianie czegoś zupełnie innego (najlepiej dla GW - także nowego). Praktycznie wszystkie armie (no może poza O&G) mają większość grywalnych jednostek które są nowe i niestety granie tą a nie inną armią będzie zmuszało gracza do władowania masy złotówek w nowe figurki (ku wielkiej uciesze i spełnieniu strategicznych planów - firmy GW). Co do WE, myślę że łucznicy zostaną bo to podstawa tej armii, tak samo treeman...ale co dalej ? 100% wpadnie jakaś monstrualna kawaleria, jakiś jebitny monster, jakiś jeżdżący/latający ołtarzyk i wszystko zapewne będzie bardziej grywalne niż wszystkie te piękne figurki z 5 i 6 ed WE. Nowe trendy są nieuniknione, mam tylko nadzieję, że te nowości nie będą z dupy wzięte i obecny naprawdę wielki klimat tej armii, pozostanie w dobrym zdrowiu
To co byłoby cudowne to :
- pozostawienie łuczników, wayów i driad w obecnej formie
- ugrywalnienie Eternal Guard (bo aż szkoda by tak piękne figsy kurzyły się na półce) i Glade Ridersów
- większa dostępność do domen magii na małych magach
Reszta mi naprawdę do szczęścia potrzebna nie jest
To co byłoby cudowne to :
- pozostawienie łuczników, wayów i driad w obecnej formie
- ugrywalnienie Eternal Guard (bo aż szkoda by tak piękne figsy kurzyły się na półce) i Glade Ridersów
- większa dostępność do domen magii na małych magach
Reszta mi naprawdę do szczęścia potrzebna nie jest
2014 = WE, DWARVES, BRETONNIA w kolejności dowolnej.
Jeśli GW zrezygnowałoby z którejkolwiek z tych armii byłaby to głupotą...
Czasami mam wrażenie, GW nie wie jak wykorzystać swój potencjał.
Co zrobić z armiami żeby były grywalne i dobrze się sprzedawały...
dodatkowo wleką się z wydawaniem armii niemiłosiernie...
w drugiej strony sam kończę Kult Ulryka więc wściekłe elfy z puszczy i tak muszą czekać na swoją kolejkę...
Jeśli GW zrezygnowałoby z którejkolwiek z tych armii byłaby to głupotą...
Czasami mam wrażenie, GW nie wie jak wykorzystać swój potencjał.
Co zrobić z armiami żeby były grywalne i dobrze się sprzedawały...
dodatkowo wleką się z wydawaniem armii niemiłosiernie...
w drugiej strony sam kończę Kult Ulryka więc wściekłe elfy z puszczy i tak muszą czekać na swoją kolejkę...
2014? w najlepszym razie na warserze bretonów i leśniaków wogóle nie ma w kalendarzyku sięgającym 2015.....
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii
Na razie kompletnie nie wiadomo, jaki będzie plan wydawniczy na 2014 więc szansa jest Mam nadzieję, że nie potwierdzi się kilka plotek że Bretki i WE będą wydane na sam koniec przed wyjściem 9 ed, bo wtedy na pewno byłby to 2015...likaon pisze:2014? w najlepszym razie na warserze bretonów i leśniaków wogóle nie ma w kalendarzyku sięgającym 2015.....
W maju wychodzą HE. W tym roku zapowiedziana jest jeszcze jedna armia - Lizardmeny które wyjdą w 4 kwartale 2013. A co będzie w 2014...nie wiadomoReady pisze:A co sie z plotkami kwiecień maj 2013 stało ?
EDIT: znaczy rozumiem że poszły sie dymać, ale czy to pewne?
spodziewajcie sie Panowie kawalerii na losiach, sugeruje zaopatrzenie sie w takiego bohatera tym co go jeszcze nie maja.
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293
Patrząc na nowy trend (Mourfangi, Demigryfy, Skullcrushery, Muchy) to jestem pewien, że WE pewnie pójdą w MC na jeleniach czyli coś na styl bohatera.
Taka mocniejsza odmiana Wild Riders 4-5+ASv/5+Ward (5S,5T,3W) coś w ten deseń.
MC z zasadami WR ? Gruuuuubo
Tak samo mam odczucie, że u HE (bo niby ich book wychodzi następny) wyjdzie albo MC na Lwach (mocniejsza ver WL) albo na mini smokach (coś na styl Dragon Princów).
Ogólnie na Warseerze gdzieś tam ptaszki ćwierkają, że WE to raczej na 9ed wyjdzie niż w najbliższych latach.
WE + Bretka jako Starter Box do 9ed. ??
Powiem tak:
Nie śpieszy mi się zbytnio. Już i tak długo czekamy...zbyt długo, więc 5 lat w te czy w tamte...co to jest
Czy book wyjdzie po 10 latach czy po 15.... phii.... ważne aby dalej była partyzancka armia z Treemanem na czele
Taka mocniejsza odmiana Wild Riders 4-5+ASv/5+Ward (5S,5T,3W) coś w ten deseń.
MC z zasadami WR ? Gruuuuubo
Tak samo mam odczucie, że u HE (bo niby ich book wychodzi następny) wyjdzie albo MC na Lwach (mocniejsza ver WL) albo na mini smokach (coś na styl Dragon Princów).
Ogólnie na Warseerze gdzieś tam ptaszki ćwierkają, że WE to raczej na 9ed wyjdzie niż w najbliższych latach.
WE + Bretka jako Starter Box do 9ed. ??
Powiem tak:
Nie śpieszy mi się zbytnio. Już i tak długo czekamy...zbyt długo, więc 5 lat w te czy w tamte...co to jest
Czy book wyjdzie po 10 latach czy po 15.... phii.... ważne aby dalej była partyzancka armia z Treemanem na czele
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.
jaki pre order, ja mowie o metalowym losiu ,a nie jakims goownie z fc. wiec tylko zmudny rynek wtorny.
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293
Tak jak przypuszczałem, Wood elves i Bretka wyjdą jako ostanie przed wejściem 9 edycji Sadząc po ilości wydawanych ostatnio armybooków, myślę, że Wood Elves wyjdzie pod koniec 2014 a Bretka - początek 2015...Jedyny plus - można ze spokojem zbierać kasę na nowości
Info : http://www.cytadela.pl/modules.php?name ... e&sid=2073Jeśli są tutaj ludzie mocno zainteresowani nowościami do WFB to dobrze, bo prawdopodobnie (tak twierdzi Harry) taka kolejność będzie obowiązywała przy reedycjach kolejnych armii:
- High elves
- Lizardmen
- Dark Elves
- Dwarves
- Wood Elves
- Brettonia
- Orcs & Goblins - reedycja tej armii powinna się ukazać po premierze 9 edycji
Patrząc na ostatnie nowości i trendy to GW nie wydaje nowych wersji starych plastików więc nasze boxy driad, luczników, jazdy zostaną na 99%. Co ciekawsze WE mają dość ładne wszystkie modele, więc nie spodziewałbym się reedycji większej ilości oddziałów niż 1-2, Oczywiście dostaniemy boxa z dużą jednostką (oczywiście w 2 wariantach) pewnie jakiś boxik dużego monstra(treeman zostanie bo pasuje do treekinów), prawdopodobnie nowego smoka, bo tylko WE się ostał z dawnych czasów. Przerobią na finecast co jeszcze nie zdążyli, ogólnie reedycja to 3-4 boxy + trochę finecasta, taki trend teraz. Jestem ciekaw jak wyjdzie teraz HE to co będzie. W sumie prawie cała armia w plastiku. Więc albo przełamią trend albo dostaną tylko nowe 2-3 boxy( może SM lub jazdy) i booka
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Takie highlighty z plotek o nowych HE, które mogą Was zainteresować.Cruddace was not the HE designer, and a team would be working in all three elven races at once.
There will be a new racial rule shared by all elves (we are discussing if this could be something related to elven swiftness).
Naviedzony pisze:Takie highlighty z plotek o nowych HE, które mogą Was zainteresować.Cruddace was not the HE designer, and a team would be working in all three elven races at once.
There will be a new racial rule shared by all elves (we are discussing if this could be something related to elven swiftness).
^^, ;d, brzmi ciekawie i chyba daje odpowiedzi na pytanie które wiekszosc graczy HE<DE<WE miało od dawna w sercach ;D
Dokładnie, zresztą ASF u wszystkich elfów byłoby naprawdę gięte. Słowną podstawą dla zasady rasowej wszystkich elfów może być "swiftness" więc opcji może być wiele Obstawiam, bicie po inicjatywie niezależnie od broni jaką elfy dzierżą W każdym razie, w maju jedną informację dotyczącą WE będziemy już na pewno znaliTutajec pisze:wlasnie asf ma zniknac jako zasada rasowa, moze dadza swift strida dla wszystkiego, albo jakas nowa zasade.
To znaczy ? Co masz na myśli ?Azgaroth pisze:Tutajec pisze: W każdym razie, w maju jedną informację dotyczącą WE będziemy już na pewno znali
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.