Wojtqowe malowanie 22.05 Star Players

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kuros
Falubaz

Re: Wojtqowe malowanie 22.10 "Orcs"

Post autor: Kuros »

kuczol pisze:skóra wg. mnie faktycznie zbyt plamiasta ale niektórzy lubią takie kontrasty bo twierdzą, że na stole wygląda to żywo. Do rogów spróbuj pigmentów bo ładniej wychodzą przejścia - też mam z tym trochę problem ale myślę, że pigmenty to najlepszy patent jak nie chcesz prążkować rogów.
Wojteq pisze:Zgadzam się. Modele były zamówione na 1 poziom. Do skóry uzyłem 4 warstw, a przy takim kontraście przejścia są widoczne.

Niedługo będzie Bohater na dziku z Gamezona na poziom wyżej, to zobaczysz różnicę.

On umie malować rogi bo pewnie pierdyliard już pomalował , tylko jak piszę że poziom 1 to znaczy że figurka jest pomalowana na poziom 1 i albo oceniać ją w kryteriach zwykłego tt albo wcale

Durant
Falubaz

Post autor: Durant »

Czy mi się wydaje czy sztandarowiec i muzyk BO ma zaciek washa na toporze? Od przodu u dołu ostrza?

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Kuros pisze:On umie malować rogi bo pewnie pierdyliard już pomalował , tylko jak piszę że poziom 1 to znaczy że figurka jest pomalowana na poziom 1 i albo oceniać ją w kryteriach zwykłego tt albo wcale
Kij wie, czy umie, czy nie. Widzę zdjęcia, to oceniam to, co jest na zdjęciach. I nie interesuje mnie poziom, zawsze oceniam tak, żeby starać się powiedzieć i dobre słowo i znaleźć coś do poprawy.

kuczol
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

Post autor: kuczol »

Kuros pisze:
kuczol pisze:skóra wg. mnie faktycznie zbyt plamiasta ale niektórzy lubią takie kontrasty bo twierdzą, że na stole wygląda to żywo. Do rogów spróbuj pigmentów bo ładniej wychodzą przejścia - też mam z tym trochę problem ale myślę, że pigmenty to najlepszy patent jak nie chcesz prążkować rogów.
Wojteq pisze:Zgadzam się. Modele były zamówione na 1 poziom. Do skóry uzyłem 4 warstw, a przy takim kontraście przejścia są widoczne.

Niedługo będzie Bohater na dziku z Gamezona na poziom wyżej, to zobaczysz różnicę.

On umie malować rogi bo pewnie pierdyliard już pomalował , tylko jak piszę że poziom 1 to znaczy że figurka jest pomalowana na poziom 1 i albo oceniać ją w kryteriach zwykłego tt albo wcale
Cieszę się, że takie doświadczenie ma z rogami i chętnie poproszę o jakiś tutek z ich wykonania to może i ja się czegoś nauczę. Rozumiem, że poziom 1 jest poziomem pod który można podciągnąć każde niedociągnięcie i porażkę. Zawsze wydawało mi się, że jeżeli maluje się dzieląc na poziomy dla klientów lub kogokolwiek to maluje się w taki sposób, żeby klient lub my sami po pewnym czasie mogli domalować do następnego poziomu a nie bardzo widzę możliwość "odplamienia" skóry jakąś techniką aby wskoczyć na malowanie 2 poziomowe ale może ja się nie znam i chętnie zobaczę jak człowiek pierdyliard razowo malujący będzie w stanie to zrobić - może w jakimś tutku. Reasumując nie oceniam czyjegoś doświadczenia tylko pracę którą widzę i z każdej pracy staram się Wównież zaczerpnąć coś dla siebie jak również coś od siebie przekazać innym bo chyba po to jest to forum. Wiem, że nawet najlepszy malarz ma gorsze i lepsze prace niezależnie od poziomów wykonania - te uważam za gorsze mimo szacunku dla twórcy.
Zapraszam do mojego studia szukaj na FB Kuczolpaintlab

Awatar użytkownika
Wojteq
Chuck Norris

Post autor: Wojteq »

Trochę błędne podejście. W malowaniu na poziomy chodzi o to, że można pomalować taniej i szybciej (1 poziom), ale niestety stosuje się tu techniki, które przyspieszają prace kosztem jakości (jak wspomniana plamista skóra).
Malowanie modeli na 3 poziom jest zdecydowanie ładniejsze, ale też schodzi z tym sporo dłużej i kosztuje więcej.

Awatar użytkownika
Wojteq
Chuck Norris

White Dwarf:
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Linia podziału kasuje wszystko, niestety...

Awatar użytkownika
Wojteq
Chuck Norris

Racja - na zdjęciu zauważyłem. Poprawię.

Awatar użytkownika
Wojteq
Chuck Norris

Widzę, żę nieusunięta linia podziału pogrzebała White Dwarfa.

A teraz kontynuacja armii O&G.

Boss na dziku z Gamezona:
Obrazek
Obrazek

Spider Riders:
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Wojteq
Chuck Norris

Szkoda, że zostało bez komentarza.
Może ta część Wam się bardziej spodoba:

Trolle:
Obrazek
Obrazek

Całość armii O&G na blogu.

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Post autor: dzikki »

Krasnoludzki wampirobójca mi nie podpasował jako figurka - więc nie wypowiadam się, by nie wrzucić osobistej do niego niechęci ;]
Co do malowania Twojego zielonoskórych to zachęciło mnie do maźnięcia kilku nocnych goblinów.
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Słodkie te trolle, podobają mi się. :)

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Post autor: Fuxiorr »

Fajne ! =D> Choć brązy jak dla mnie ciut za ciemne ;P
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
Wojteq
Chuck Norris

Do tej armii O&G jeszcze wrócimy ;)

A dziś coś od czterdziestki:
Obrazek
Obrazek

Jutro dalsza część.

Awatar użytkownika
Kacpi 1998
Masakrator

Post autor: Kacpi 1998 »

czy czarny jest cieniowany ?
Ostatnio zmieniony 11 lis 2014, o 18:05 przez Kacpi 1998, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Desari
Wałkarz
Kontakt:

Post autor: Desari »

Fajne malowanie;] Dodałabym dodatkowe kilka kolorów brudu na butkach(żeby był mniej regularny).

Awatar użytkownika
Wojteq
Chuck Norris

Kacpi 1998 pisze:czy czarny jest cieniowany ?
To German grey Vallejo. Taki bardzo ciemny szary. Cieniowany czernią i na krawędzie baza + odrobina bieli.

Co do innego odcienia na butkach, to miałem akurat tylko jeden ziemisty pigment i może stąd ta monotonia.

Awatar użytkownika
Kacpi 1998
Masakrator

Post autor: Kacpi 1998 »

pigment mieszałeś z wodą ?

Awatar użytkownika
Wojteq
Chuck Norris

Z matowym lakierem. Według mnie spoko to wygląda jak kurz lub rdza i od razu mam go utrwalonego.

Awatar użytkownika
Wojteq
Chuck Norris

I ciąg dalszy poprzednich malunków:
Obrazek
Obrazek

Niestety nie mam większych zdjęć.

ODPOWIEDZ