ZrobioneMalin pisze:1551 Malin, proszę o zamianę armii z Beasts of Chaos, na Daemonic Legion.
Z góry dzięki
Ranking Ligi WFB 2007/2008
Moderator: swieta_barbara
-
- Kretozord
Mateusz Kurowski jest dwa razy, usuńcie tego z id 2376
Dzięki
Dzięki
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash
ZrobioneSUMO pisze:1396 Sumo.
Proszę o wpisanie mnie jako członka "Ośmiornicy" Łódzkiej
Z góry wielkie dzieki i wielkie pozdro
Zrobionekurka_z_podworka pisze:Mateusz Kurowski jest dwa razy, usuńcie tego z id 2376
Dzięki
Bez zartow prosze..... Moze jeszcze awatarka ?Crusader pisze:Proszę o dostawienie emotikonu do mojego nicka ' ]:-> '
z góry dziękuję
Stanisław Scheiner Crusader ID 1815
pzdr
Nastapil drobny klopot z arkuszem.Do pewnego momentu liczy prawidlowo a potem zaczynaja sie "jaja", i tak to byla parowka
110
110
101
101
91
81
81
72
62
62
53
53
43
43
34
34
24
15
15
5
-3
Tak wyglada pkt z tym ze ostatnie pary koncza wynikiem -42 pkt
Pomocy:d
110
110
101
101
91
81
81
72
62
62
53
53
43
43
34
34
24
15
15
5
-3
Tak wyglada pkt z tym ze ostatnie pary koncza wynikiem -42 pkt
Pomocy:d
podpis nieregulaminowy - administracja
prawdopodbnie wpisałes zła liczbe graczy.
osoby grajace singlowo rozwalaja ten arkusz
przy parówkach liczba graczy jaka trzeba wpisac to (liczba par)*2.
czyli powinienes miec 32*2 = 64 - wtedy arkusz policzy dobrze.
ale przez to wychodzi pewna głupota - master nie wyrobił frekwencji 60 osob - ale przy wpisywaniu punktów do arkusza by arkusz dobrze liczył trzeba wpisac 64 - wtedy pierwsza para zdobedzie 300 pkt - a nie powinna bo realna frekwencja byla mniejsza.
przy lokalach nie mialem z tym problemu bo tam latwo było wyrobic frekwencje powyzej 30 osob..
ale na granicy wymaganej frewencji robi sie juz ciekawie.
chyba LL sie musi tym zajac
pozdrawiam
osoby grajace singlowo rozwalaja ten arkusz
przy parówkach liczba graczy jaka trzeba wpisac to (liczba par)*2.
czyli powinienes miec 32*2 = 64 - wtedy arkusz policzy dobrze.
ale przez to wychodzi pewna głupota - master nie wyrobił frekwencji 60 osob - ale przy wpisywaniu punktów do arkusza by arkusz dobrze liczył trzeba wpisac 64 - wtedy pierwsza para zdobedzie 300 pkt - a nie powinna bo realna frekwencja byla mniejsza.
przy lokalach nie mialem z tym problemu bo tam latwo było wyrobic frekwencje powyzej 30 osob..
ale na granicy wymaganej frewencji robi sie juz ciekawie.
chyba LL sie musi tym zajac
pozdrawiam
Proponuje osoby grajace solo na parowce wpisywac 2 razy, a potem po prostu usuwac recznie jeden wiersz z pliku z wynikami(tym csv) usuwac. Ale fakt, ze przydalaby sie instrukcja w arkuszu. Scimitar, kiedys sie zobowiazales ja napisac....
wiemMalal pisze:Okej dzieki wam Choc to nie rozwiazuje problemu wogole bo wtedy arkusz zle policzy
ale z pretensjami do LL - to ona wymysliła ten system
Problemem w wersji parowej są osoby grające solo. Jakoże cały wzór działa w oparciu o łączną liczbę graczy to robi się problem. Z lokalami nie ma problemu - wpisuje się po prostu dwukrotność liczby par i po sprawie. Pierwszy raz się zdarzyła taka sytuacja jak teraz. Ja bym wpisał normalnie i osobom, którym przypisuje punkty ujemne dał po 1 pkt. już w tym ostatecznym arkuszu wysyłanym do ligi.
Jeżeli uzależniamy punkty (a raczej narost), od liczby graczy, to po prostu parówki tworzą mega głupotę.
Druga opcja jest moim zdaniem sprawiedliwsza:
- wpisz osoby po kolei w arkusz do solówek (nie wiem ile było - 55 chyba, nie ustawiaj par)
- będziesz miał klasyfikację solo np.:
Adaś 250
Tomek 245
Michaś 230
Robcio 221
Pawlo 200
Mike 190
Krzyś 180
Teraz po prostu sparuj tych co grali w parach, resztę zostaw jak jest. Sparowanym osobom daj punkty tej z pary, która ma ich więcej:
Adaś 250
Tomek 250
Michaś 230
Robcio 230
Pawlo 200 - załóżmy że grał solo
Mike 190
Krzyś 190
Polecam opcję 2 choć więcej przy niej roboty. Parówki zawsze powodowały problemy z punktacją (szczególnie jak para nie jest parą).
Jeżeli uzależniamy punkty (a raczej narost), od liczby graczy, to po prostu parówki tworzą mega głupotę.
Druga opcja jest moim zdaniem sprawiedliwsza:
- wpisz osoby po kolei w arkusz do solówek (nie wiem ile było - 55 chyba, nie ustawiaj par)
- będziesz miał klasyfikację solo np.:
Adaś 250
Tomek 245
Michaś 230
Robcio 221
Pawlo 200
Mike 190
Krzyś 180
Teraz po prostu sparuj tych co grali w parach, resztę zostaw jak jest. Sparowanym osobom daj punkty tej z pary, która ma ich więcej:
Adaś 250
Tomek 250
Michaś 230
Robcio 230
Pawlo 200 - załóżmy że grał solo
Mike 190
Krzyś 190
Polecam opcję 2 choć więcej przy niej roboty. Parówki zawsze powodowały problemy z punktacją (szczególnie jak para nie jest parą).
Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Nadal sie tworzy bezsens ale mniejszy:d Podam przyklad:D leca pkt normalnie i jest ktos pojedynczy i nastepny za nim ma tylko 5 pkt straty do niego zamiast zwyklych 8-9
Ostatnio zmieniony 14 lis 2007, o 12:52 przez Malal, łącznie zmieniany 1 raz.
podpis nieregulaminowy - administracja
Tzn taka jest generalna zasada przyznawania punktów za parówkę - system automatycznie przypisujący te punkty działa w sposób uproszczony. Tak jak podałem robiło się 2-3 lata temu właśnie ręcznie Sam tak się bawiłem, bo nie było arkuszyMalal pisze:Nadal sie tworzy bezsens ale mniejszy:d
Draconis - FOR EVER !!!
mam pewien problem z rankingiem wfb:
jest mnie tam dwóch...
2043 Cyryl . Wojewódzki . Kult Warszawa -
2202 Cyryl Cyryllo Wojewódzki Army of Sylvania Kult Warszawa -
da się usunąć tego drugiego, bo a) nigdy nie grałem Sylvanią, b)ten pierwszy ma wpisane wszystkie moje wyniki?
pozdro
jest mnie tam dwóch...
da się usunąć tego drugiego, bo a) nigdy nie grałem Sylvanią, b)ten pierwszy ma wpisane wszystkie moje wyniki?
pozdro
Zrobione.cyryllo pisze:mam pewien problem z rankingiem wfb:
jest mnie tam dwóch...
pozdro
Adeon co jest z rankingiem?? Jakieś kłopoty z serwerwem od dwóch dni nie ma podglądu.
Sprawdziłem i u mnie wszystko oki z kompem. Kumple też maja problem. jakas zmiana serwera, albo nowy adres??
Czy wszystko po staremu tylko my cos mieszamy?? Wiem ze pytanie brzmi conajmnij absurdalnie, ale nigdy nie miałem problemu z rankingiem, a tu od tygodnia jakos tak u nas nie działa.
Sprawdziłem i u mnie wszystko oki z kompem. Kumple też maja problem. jakas zmiana serwera, albo nowy adres??
Czy wszystko po staremu tylko my cos mieszamy?? Wiem ze pytanie brzmi conajmnij absurdalnie, ale nigdy nie miałem problemu z rankingiem, a tu od tygodnia jakos tak u nas nie działa.
za duzo ludzie wchodzili na strone rankingu i wyczerpał sie miesieczny transfer strona jest zbyt popularna
trzeba poczekać do konca miesiaca az limit znów zostanie odnowiony.
pytanie: co z turniejami ktore trzeba zgłosic?
pozdrawiam
trzeba poczekać do konca miesiaca az limit znów zostanie odnowiony.
pytanie: co z turniejami ktore trzeba zgłosic?
pozdrawiam