Plotki z Warpa (albo wręcz Oka Terroru) vol 2.

Daemons of Chaos

Moderator: KrzysiekW

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Re: Plotki z Warpa (albo wręcz Oka Terroru) vol 2.

Post autor: Khuman »

słyszałem że te losowe przedmioty są warte ceny i to w większości przypadków, są oczywiście jakieś przegiętości ale są i rzeczy nie za taką cenę, losowość wszystko wyrównuje :)

i to się podoba :D

Boski
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Boski »

Wlasnie przegladalem skany i zauwazylem ciekawa rzecz (wczesniej byla malo widoczna)

Lash of despair (50 pkt).
Range 12", S (as user), Multiple Shots (2D6). Mark of Slaanesh
KoS ma 6BS i 6S.
Wyglada to dosc mocno (trafienia 3+/4+). Zwlaszcza z jego potencjalnym 4lv magii shadow i mozliwoscia wziecia za 25pkt ASF z mniejszych giftow oraz ew. 2+ward/multiple wounds itd.

Tylko a tabelka dla mark of slaanesh... zawsze chcialem zabic sobie duzego demona z zasady specjalnej wlasnej armii. :evil:

Awatar użytkownika
Cauliflower
Ciśnieniowiec

Post autor: Cauliflower »

Lipti pisze:Dobra. Nie płakać. Jest dziwnie, ale może jednak coś tam się da zrobić. Trzeba przetestować. A tak wogle to przeraża mnie rzucenie na wiatry magii dwóch pał lub 1,2 i później dwie szuchy na grejtera :mrgreen:
ale jak rzucisz na odwrót!!! :wink: :wink: :wink:
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
Obrazek

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Lipti pisze:Tego nie wie nikt oprócz autora booka. Ja będę grał, że testują wszystkie wrogie jednostki, bo tak jest napisane i tak bym interpretował zapisek przedstawiony w tej formie.
wydaje mi sie, ze zarowno intencja jak i szyk zdania wskazuja cos innego.

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Post autor: Dębek »

Shino, sorry, ale co możesz wiedzieć o intencjach autora tego booka.
BTW szyk zdania sugeruje to co pisze Lipek.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

Lash of despair (50 pkt).
Range 12", S (as user), Multiple Shots (2D6). Mark of Slaanesh
KoS ma 6BS i 6S.
Wyglada to dosc mocno (trafienia 3+/4+). Zwlaszcza z jego potencjalnym 4lv magii shadow i mozliwoscia wziecia za 25pkt ASF z mniejszych giftow oraz ew. 2+ward/multiple wounds itd.

Tylko a tabelka dla mark of slaanesh... zawsze chcialem zabic sobie duzego demona z zasady specjalnej wlasnej armii.

Mega pomysł ten Lash to chyba z puli Greater Giftów jest do tego ASF można wylosować za 25 pkt. ale musisz 6 rzucić... kiepski deal...

Swoją drogą nie branie itemu do re-rollek kości magi to niezły hardcore jeden słaby rzut i może być słabo...
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
JaceK
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: JaceK »

Shino pisze:
Lipti pisze:Tego nie wie nikt oprócz autora booka. Ja będę grał, że testują wszystkie wrogie jednostki, bo tak jest napisane i tak bym interpretował zapisek przedstawiony w tej formie.
wydaje mi sie, ze zarowno intencja jak i szyk zdania wskazuja cos innego.
Przeforsuj to na LS :-)

A tak poważnie...weźcie przestańcie wymyślać inne sensy prosto sformułowanych angielskich zdań tylko dlatego, że to może być czasem korzystne dla demonów.
X i Y. Proste zdanie logiczne.
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Post autor: Dębek »

Tak jak Jacek. Powtórzenie słowa "unit" też wydaje mi się nieprzypadkowe.
Można było przecież napisać: "all enemy and friendly units with mark..." i wtedy sens byłby taki jak sugeruje Shino.
Zresztą ta zasada wpisuje się w ogólny kontekst tego booka. Podoba mi się balans jednostek, kożyści wynikajace ze składania armii jednego boga, ale w pewnych kwestiach autor wyraźnie przedobrzył, co niestety odbija się na całości, która jest najoględniej mówiąc, ..ujowa.
pozdr.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Lipti
Falubaz

Post autor: Lipti »

Tak jak Dębek.
Jeśli byłoby tak jak mówi Shino, to autor booka zastosowałby formę z wyniku 4 tej tabelki. :wink: Tylko zmieniłby słowo models na units. Nie sądzę, żeby autor booka wyrażał tą samą myśl w innej formie. Zwłaszcza, że w punktach 5,6,8,9 już jest konsekwentny.
Obrazek

Awatar użytkownika
Myzu
Mudżahedin

Post autor: Myzu »

Zaklinac rzeczywistosc w ten sposob mozna, ale dobrze wiemy, ze skonczy sie tym, ze efekt bedzie dotyczyl tylko jednostek dedykowanych okreslonemu bogu. Nikt z osob, ktore nie graja demonami nie zgodzi sie, by tak interpretowac zasade jak piszecie.
Wina jest ewidentnie po stronie autora ksiazki, to jasne. Ale pamietajcie, ze w efektach chodzi o "animosity" miedzy bogami, a nie miedzy danym bogiem i cala armia przeciwnika.

Awatar użytkownika
Lipti
Falubaz

No nie mów, że Bóg w czasie bitwy jak już zsyła karę z zaświatów to tylko na jednostki pochodzące od Boga będącego w konflikcie? Wspólny wróg to już go nie obchodzi? :wink:
Ostatnio zmieniony 28 lut 2013, o 09:26 przez Lipti, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: misha »

RAW :)

te animozje to cytując "fluffowe pierdzenie" zasady to zasady
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Awatar użytkownika
Grichalk
Masakrator

Post autor: Grichalk »

Napiszcie do GW, to moze wraz z premierą, wydadza od razu FAQ :)

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

IMO miałem kilka interpretacji tych zdań, ale gdyby chodziło tylko o konkretnego marka to zapis pewnie brzmiałby: "all units (friend or foe) with Daemons of Nurgle or Mark of Nurgle" na przykład.

Wydaje mi się, że to nie jest animozja jako taka, tylko po prostu dodanie "udziału Bogów" do gry.

Khorne widzi bitwę i postanawia postrzelać klopami we wroga i przy okazji pacnąć slaaneshowych chłopców ;)
Release the Przemcio!

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Dębek pisze: BTW szyk zdania sugeruje to co pisze Lipek.
wtedy chyba powinien byc przecinek Jeszcze dokladnie sprawdze pozniej jak bede mial chwile czasu.

Choc mozliwe, ze rzeczywiscie chodzilo o co innego jak porownuje do innych wynikow na tabelce. Na pewno rzecz trzeba bedzie uscislic w ten lub inny sposob.

Awatar użytkownika
Grichalk
Masakrator

Post autor: Grichalk »

A jak będzie uściślone źle, to potnie ARC :mrgreen:

Tak czy owak wyjdzie po Shinowemu :wink:

Awatar użytkownika
Lipti
Falubaz

Grichalk pisze:A jak będzie uściślone źle, to potnie ARC :mrgreen:

Tak jest :!: Mój ukryty cel się ziści i może nawet nie będę musiał rzucać na tą głupią tabelkę :mrgreen:
Obrazek

Awatar użytkownika
Myzu
Mudżahedin

Post autor: Myzu »

Dolkadnie. Jak wyjdzie, ze wszyscy wrogowie obrywaja, to demony dostana nerfa od AR.com.
Jak wyjdzie, ze tylko wrogowie o danym marku, to poprostu bedzie to z mniejsza korzyscia dla graczy demonow.

Tak czy inaczej to my dostaniemy kopa w tylek :)

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

Lipti pisze:

Tak jest :!: Mój ukryty cel się ziści i może nawet nie będę musiał rzucać na tą głupią tabelkę :mrgreen:
Jak przejdzie opcja, że cała armia wroga, to Demony robią Defens, kitrają się za górkami i czekają, aż 12 faz magii +2x cannon zrobi swoje XD
Release the Przemcio!

Awatar użytkownika
Lipti
Falubaz

Tabelka działa tylko w fazie demonów. Poza tym jest mało prawdopodobne by wylosować dobre hity na dany cel rzucić 6 i coś zabić/zdobyć jakieś punkty. OT dobra taktyka jak chce ktoś grać na remis. Przeciwnik zabije odginaczki, ty tam może coś zabijesz z magii.
Obrazek

ODPOWIEDZ