Plotki z Warpa (albo wręcz Oka Terroru) vol 2.
Moderator: KrzysiekW
- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
Re: Plotki z Warpa (albo wręcz Oka Terroru) vol 2.
słyszałem że te losowe przedmioty są warte ceny i to w większości przypadków, są oczywiście jakieś przegiętości ale są i rzeczy nie za taką cenę, losowość wszystko wyrównuje
i to się podoba
i to się podoba
Wlasnie przegladalem skany i zauwazylem ciekawa rzecz (wczesniej byla malo widoczna)
Lash of despair (50 pkt).
Range 12", S (as user), Multiple Shots (2D6). Mark of Slaanesh
KoS ma 6BS i 6S.
Wyglada to dosc mocno (trafienia 3+/4+). Zwlaszcza z jego potencjalnym 4lv magii shadow i mozliwoscia wziecia za 25pkt ASF z mniejszych giftow oraz ew. 2+ward/multiple wounds itd.
Tylko a tabelka dla mark of slaanesh... zawsze chcialem zabic sobie duzego demona z zasady specjalnej wlasnej armii.
KoS ma 6BS i 6S.
Wyglada to dosc mocno (trafienia 3+/4+). Zwlaszcza z jego potencjalnym 4lv magii shadow i mozliwoscia wziecia za 25pkt ASF z mniejszych giftow oraz ew. 2+ward/multiple wounds itd.
Tylko a tabelka dla mark of slaanesh... zawsze chcialem zabic sobie duzego demona z zasady specjalnej wlasnej armii.
- Cauliflower
- Ciśnieniowiec
ale jak rzucisz na odwrót!!!Lipti pisze:Dobra. Nie płakać. Jest dziwnie, ale może jednak coś tam się da zrobić. Trzeba przetestować. A tak wogle to przeraża mnie rzucenie na wiatry magii dwóch pał lub 1,2 i później dwie szuchy na grejtera
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
wydaje mi sie, ze zarowno intencja jak i szyk zdania wskazuja cos innego.Lipti pisze:Tego nie wie nikt oprócz autora booka. Ja będę grał, że testują wszystkie wrogie jednostki, bo tak jest napisane i tak bym interpretował zapisek przedstawiony w tej formie.
KoS ma 6BS i 6S.
Mega pomysł ten Lash to chyba z puli Greater Giftów jest do tego ASF można wylosować za 25 pkt. ale musisz 6 rzucić... kiepski deal...
Swoją drogą nie branie itemu do re-rollek kości magi to niezły hardcore jeden słaby rzut i może być słabo...
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...
Przeforsuj to na LSShino pisze:wydaje mi sie, ze zarowno intencja jak i szyk zdania wskazuja cos innego.Lipti pisze:Tego nie wie nikt oprócz autora booka. Ja będę grał, że testują wszystkie wrogie jednostki, bo tak jest napisane i tak bym interpretował zapisek przedstawiony w tej formie.
A tak poważnie...weźcie przestańcie wymyślać inne sensy prosto sformułowanych angielskich zdań tylko dlatego, że to może być czasem korzystne dla demonów.
X i Y. Proste zdanie logiczne.
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami
Tak jak Jacek. Powtórzenie słowa "unit" też wydaje mi się nieprzypadkowe.
Można było przecież napisać: "all enemy and friendly units with mark..." i wtedy sens byłby taki jak sugeruje Shino.
Zresztą ta zasada wpisuje się w ogólny kontekst tego booka. Podoba mi się balans jednostek, kożyści wynikajace ze składania armii jednego boga, ale w pewnych kwestiach autor wyraźnie przedobrzył, co niestety odbija się na całości, która jest najoględniej mówiąc, ..ujowa.
pozdr.
Można było przecież napisać: "all enemy and friendly units with mark..." i wtedy sens byłby taki jak sugeruje Shino.
Zresztą ta zasada wpisuje się w ogólny kontekst tego booka. Podoba mi się balans jednostek, kożyści wynikajace ze składania armii jednego boga, ale w pewnych kwestiach autor wyraźnie przedobrzył, co niestety odbija się na całości, która jest najoględniej mówiąc, ..ujowa.
pozdr.
Tak jak Dębek.
Jeśli byłoby tak jak mówi Shino, to autor booka zastosowałby formę z wyniku 4 tej tabelki. Tylko zmieniłby słowo models na units. Nie sądzę, żeby autor booka wyrażał tą samą myśl w innej formie. Zwłaszcza, że w punktach 5,6,8,9 już jest konsekwentny.
Jeśli byłoby tak jak mówi Shino, to autor booka zastosowałby formę z wyniku 4 tej tabelki. Tylko zmieniłby słowo models na units. Nie sądzę, żeby autor booka wyrażał tą samą myśl w innej formie. Zwłaszcza, że w punktach 5,6,8,9 już jest konsekwentny.
Zaklinac rzeczywistosc w ten sposob mozna, ale dobrze wiemy, ze skonczy sie tym, ze efekt bedzie dotyczyl tylko jednostek dedykowanych okreslonemu bogu. Nikt z osob, ktore nie graja demonami nie zgodzi sie, by tak interpretowac zasade jak piszecie.
Wina jest ewidentnie po stronie autora ksiazki, to jasne. Ale pamietajcie, ze w efektach chodzi o "animosity" miedzy bogami, a nie miedzy danym bogiem i cala armia przeciwnika.
Wina jest ewidentnie po stronie autora ksiazki, to jasne. Ale pamietajcie, ze w efektach chodzi o "animosity" miedzy bogami, a nie miedzy danym bogiem i cala armia przeciwnika.
No nie mów, że Bóg w czasie bitwy jak już zsyła karę z zaświatów to tylko na jednostki pochodzące od Boga będącego w konflikcie? Wspólny wróg to już go nie obchodzi?
Ostatnio zmieniony 28 lut 2013, o 09:26 przez Lipti, łącznie zmieniany 1 raz.
RAW
te animozje to cytując "fluffowe pierdzenie" zasady to zasady
te animozje to cytując "fluffowe pierdzenie" zasady to zasady
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
IMO miałem kilka interpretacji tych zdań, ale gdyby chodziło tylko o konkretnego marka to zapis pewnie brzmiałby: "all units (friend or foe) with Daemons of Nurgle or Mark of Nurgle" na przykład.
Wydaje mi się, że to nie jest animozja jako taka, tylko po prostu dodanie "udziału Bogów" do gry.
Khorne widzi bitwę i postanawia postrzelać klopami we wroga i przy okazji pacnąć slaaneshowych chłopców
Wydaje mi się, że to nie jest animozja jako taka, tylko po prostu dodanie "udziału Bogów" do gry.
Khorne widzi bitwę i postanawia postrzelać klopami we wroga i przy okazji pacnąć slaaneshowych chłopców
Release the Przemcio!
wtedy chyba powinien byc przecinek Jeszcze dokladnie sprawdze pozniej jak bede mial chwile czasu.Dębek pisze: BTW szyk zdania sugeruje to co pisze Lipek.
Choc mozliwe, ze rzeczywiscie chodzilo o co innego jak porownuje do innych wynikow na tabelce. Na pewno rzecz trzeba bedzie uscislic w ten lub inny sposob.
Dolkadnie. Jak wyjdzie, ze wszyscy wrogowie obrywaja, to demony dostana nerfa od AR.com.Grichalk pisze:A jak będzie uściślone źle, to potnie ARC
Tak czy owak wyjdzie po Shinowemu
Jak wyjdzie, ze tylko wrogowie o danym marku, to poprostu bedzie to z mniejsza korzyscia dla graczy demonow.
Tak czy inaczej to my dostaniemy kopa w tylek
Jak przejdzie opcja, że cała armia wroga, to Demony robią Defens, kitrają się za górkami i czekają, aż 12 faz magii +2x cannon zrobi swoje XDLipti pisze:Tak jest Mój ukryty cel się ziści i może nawet nie będę musiał rzucać na tą głupią tabelkęGrichalk pisze:A jak będzie uściślone źle, to potnie ARC
Tak czy owak wyjdzie po Shinowemu
Release the Przemcio!
Tabelka działa tylko w fazie demonów. Poza tym jest mało prawdopodobne by wylosować dobre hity na dany cel rzucić 6 i coś zabić/zdobyć jakieś punkty. OT dobra taktyka jak chce ktoś grać na remis. Przeciwnik zabije odginaczki, ty tam może coś zabijesz z magii.