Nadciągają Demony Chaosu ??

Daemons of Chaos

Moderator: KrzysiekW

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ratzing
Kretozord

Post autor: Ratzing »

dużo bloodletterów, bloodcrusherów, kundli w sumie rzeczywiście może być dość skuteczne. Nie tak jak zmixowane ale w sumie...
Uerph.

Awatar użytkownika
Mikusz
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

Post autor: Mikusz »

Dużo plotek do demonów jest, ładnie i pięknie, ale czy ktoś mi może powiedzieć czy nowe Demonetki będą wystawialne w Cult of Slannesh? A także czy zmienione lore i marki będą miały miejsce w CoS? Pogrywam Cultem i chciałbym wiedzieć.

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Z jakiej racji demonety Cultu miałyby dostać za darmo nowe (lepsze) statystyki?

BTW, Cult of Pleasure chyba :P
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

Mikusz pisze:Dużo plotek do demonów jest, ładnie i pięknie, ale czy ktoś mi może powiedzieć czy nowe Demonetki będą wystawialne w Cult of Slannesh? A także czy zmienione lore i marki będą miały miejsce w CoS? Pogrywam Cultem i chciałbym wiedzieć.
Nie, grasz na hordach (lub majowej erracie do hord) az do wyjścia DE (sierpień?)

Awatar użytkownika
Mikusz
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

Post autor: Mikusz »

Do tej pory korzystało się z hordes of chaos army book. I tam były demonetki. Teraz będą w osobnej księdze. Także zapewne w majowej erracie do hord nie będzie już demonetek. Więc jak, pytam.

BTW: BTW: Cult of Slannesh, Kult rozkoszy również, ale jako inna nazwa.

Awatar użytkownika
Lasti
Falubaz

Post autor: Lasti »

Macie moje misie :D
Bloodletters 12 pts
M5 WS5 BS0 S6 T3 W1 I4 A1 Ld7
Daemonic, KB, MR 1, Hellblade

US 10+
They have 2 special banners.
If Khorne herald enters the unit, he gaves them hatred.

Herald of Khorne 115 pts
M5 WS7 BS0 S6 T4 W2 I6 A3 Ld8

Daemonic, MR 1, Hatred, KB, Locus of Khorne
may ride Juggernauth or Chariot of Khorne, and has access to 7 new gifts.
Taf 3... Ale siła 6 i KB :D Ja mam do teraz banana na twarzy odkąd to zobaczyłem :wink:

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

1A? bez frenzy? na duzych podstawkach... zero sejva, slaby ward, gowniany T, faktycznie jest sie czym cieszyc :) przynajmniej koszt pkt adekwatny do realnej mozliwosci przezycia na polu bitwy, to juz jest cos

gola 10 z muzykiem w sumie moze dac rade, w liczbie oddzialow >3... poczekamy na pelna army liste, po 5 minutach bede wiedzial czy da sie cos z tego wykrzesac :P

Sykstus
Masakrator

Post autor: Sykstus »

Po prostu teraz BL nie maja wyjścia, muszą biegać dużymi klocami i modlić sie żeby za dużo ostrzału nie zerwać :P

Awatar użytkownika
Lasti
Falubaz

Ja sie ciesze tymi 12 pktami za model. To o 4 mniej niz teraz.
No i sila 6 i KB! Tylko nie wiadomo co to ten Hellblade... Czy on daje tylko KB czy cos jeszcze.

Sykstus
Masakrator

Post autor: Sykstus »

Raczej nic więcej bo gdyby dawał coś jeszcze to by nie kosztowali 12 pkt :P

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

thurion pisze:1A? bez frenzy? na duzych podstawkach... zero sejva, slaby ward, gowniany T, faktycznie jest sie czym cieszyc :) przynajmniej koszt pkt adekwatny do realnej mozliwosci przezycia na polu bitwy, to juz jest cos

gola 10 z muzykiem w sumie moze dac rade, w liczbie oddzialow >3... poczekamy na pelna army liste, po 5 minutach bede wiedzial czy da sie cos z tego wykrzesac :P
Brak frenzy ma swoje zalety, przy odpowiednim screenie i giftach itp+5 ruchu mozna będzie cos wykrzesać. Po za tym chłopaki kroją dryady jak chcą ;D 3+, 2+, no ward ;D

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Post autor: BOGINS »

W sumie niwelacja zasady frenzy będzie otyle dobra, ze po wyrżnięciu/złamaniu przeciwnika nie trzeba będzie godzić, czyli chyab cos ala impetous u erratanów w bretonni.
Szczerze mówią brakuje mi w tej armii - i mam nadzieję że coś takiego będzie jak demony ala drzewoduchy. Po prostu może brakować tej siły 6....w armii. Bo pewnie wyjdzie tak: spoko mamy nawet fajna kawę, drogą, wytrzymałą, ale łamać będzie wroga w ch.. trudno.

DolmiR
Falubaz

Post autor: DolmiR »

z tego co widze mimo braku wiekszego tafa takie klocuszki beda dawaly rade, nareszcie ich cena jest jakas normalna.

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

Lasti to potwierdzone i pewne info ?
dla mnie bieda nie na to liczyłem :( MR1 cieszy

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Post autor: szafa@poznan »

driady kosztuja tyle samo.

sa w skirmiszu

maja 2 ataki

maja T4.

maja lepsza inicjatywe

maja lepsze Ld (o ile im potrzebne).

za to bloodzie: maja ws5. Maja S6. Maja kb i resistance.

Srednio mi to wyglada na korzysc bloodziów. Driady w szarzy zjedza kontakt. Bloodzie w szarzy maja tylko 5 ataków. Łatwiej ich ustrzelic, obciac marsz, nie laza po trudnym terenie.

IMHO plewy, taktyczne dyszki - tak, nic wiecej.

Awatar użytkownika
Mapet
Falubaz

Post autor: Mapet »

szafa@poznan pisze:driady kosztuja tyle samo.

sa w skirmiszu

maja 2 ataki

maja T4.

maja lepsza inicjatywe

maja lepsze Ld (o ile im potrzebne).

za to bloodzie: maja ws5. Maja S6. Maja kb i resistance.

Srednio mi to wyglada na korzysc bloodziów. Driady w szarzy zjedza kontakt. Bloodzie w szarzy maja tylko 5 ataków. Łatwiej ich ustrzelic, obciac marsz, nie laza po trudnym terenie.

IMHO plewy, taktyczne dyszki - tak, nic wiecej.
w tym porównaniu zabrakło saurus warriors :wink: którzy też kosztują 12p

Awatar użytkownika
Temple Guard
Falubaz

Post autor: Temple Guard »

Cholera, we wcześniejszych plotkach było, że BL mieli mieć T4. No popatrzcie na ich modele - jak można było im zostawić T3? Żenada. BL z T3 tak jak goblin.
Gwardia umiera, ale się nie poddaje

www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Post autor: BOGINS »

Hmm nom też czekałem na te 4T, poza tym zaraz się okaże że BL mają dwuraki nawet i z killingiem zwane Hellblade, a wiecie co to oznacza... always strike last.

Awatar użytkownika
Lasti
Falubaz

Hellblade nie bedzie dwurakiem chyba... Trzymaja go w 1 łapie no a obecni BL nie maja GW wiec czemu ci maja miec...

Pozyjemy zobaczymy

DolmiR
Falubaz

Post autor: DolmiR »

gdyby byly dwurakiem badz dawalby cos wiecej niz KB to koszt zdecydowanie bylby wyzszy...

ODPOWIEDZ