ARENA 2007 "Przywałuj na legalu"

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Młody »

Co do mojej bitwy z crusem to mogę sobie zarzucić tylko brak myśli taktycznej w odniesieniu do tabeli wynikow ;). Myślałem ze ktoś z tyłu może mnie przegonic jak nie klepnę dużo, dlatego poszedłem na crusa, nie wyszło parę czarów, i terki trochę za duzo trafiały i raniły, no i skończyło się jak skończyło, teraz wiem ze trzeba było sie ustawic w rogu i smyrac z piorunków ;)
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Loki
Chuck Norris

Post autor: Loki »

Turniej super!!

mimo ze zaczelismy troche po czasie, to i tak super

dziekuje jescze raz Tobie Rusin, ze nas przenocowałes i "opiekowales"!

co do gier

1 He 10 : 10
2 skavenki 10 : 10
3 He 16 : 4
4 Imperium 14 : 6
5 We 12 : 8
6 Tk 20 : 0
Tesk wiedzy: 7
malowanie: 26

wszytkie gry Wygrałem a remisy tez na maja korzysc!
Chce podziekowac wszytkim z którymi grałem

zakończyłem Turniej na 9 miejscu :D wiec jest Ok :D

do zobaczenia za ROK!

Awatar użytkownika
Kielon
Masakrator

Post autor: Kielon »

Rusinek, chyba sam się bałeś Buszmena.

Czy można prosić pełne wyniki, tj. z punktami z bitew i małymi, bo coś mi się nie zgadza.
Obrazek

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

Rusinek pisze:
Jaki jest sens dopisywania ludzi do 57 osob?
mnie sie nie pytaj, moze tyle ze 3 graczy wiecej i macie pelnego 300pkt mastera... ale rispekt dla was za postawe 8)

pzdr !!

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Ja też bym prosił pełne, z ciekawości ile mi wyszło z hobbystyki i testu :)
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

wydaje mi sie ze sa bledy wynikajace z tego ze w drugi dzien czesc nie przyszla..
przyklad:
Kamil Guzy ma 84pkt - z bitew w pierwszym dniu zdobyl 36pkt. czyli za armie i test musialby miec 58pkt.. 18 za test, 37 za malowanie, 3 za ladne oczy?:P

juz pisze w czym chyba blad popelniliscie. otoz.
np piata bitwe mialem grac z Kamilem wlasnie. Stachu mial grac z Tomkiem Miszta - obydwaj nie przyszli
przegralem 16:4. w efekcie wprowadzono ze Stachu wygral 16:4 z miszta, i ze ja przegralem 4:16 z kosmem - nasze punky (moje i Stacha) dzieki tem sie zgadzaja, ale za 'free' dalo to punkty do klasyfikacji miszcie i kosmowi.

Wydaje mi sie ze podobne sytuacje przy osobach niegrajacych drugiego dnia mialy miejsce - i moglo to troche dolna czesc tabeli wypaczyc

Pzdr

Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

Post autor: Shakin' Dudi »

hgahahahaha Halfing RISPEKT :D sikłem ze śmiechu xD
a odgryzka Malala słaba, liczyłem na cos lepszego :(

Szkoda ze nie wypalił przyjazd ;) za rok wpadamy 5 osobowym składem minimum :)

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Shakin' Dudi pisze:hgahahahaha Halfing RISPEKT :D sikłem ze śmiechu xD
Szkoda, że zdradziła totalną nieznajomość kontekstu i klimatu "WYSIWYGu w scrollach" przez Halflinga. Czy ktoś, kto był na Bazyliszku DMP dwa lata temu wyjaśni koledze dowcip? :)
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

TruePunk pisze: Kamil Guzy ma 84pkt - z bitew w pierwszym dniu zdobyl 36pkt. czyli za armie i test musialby miec 58pkt.. 18 za test, 37 za malowanie, 3 za ladne oczy?:P
A byc moze 84 minus 36 to 48 a nie 58 ? ;-)

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Post autor: Yudokuno »

To teraz ja. Turniej był cudownie zajebiście klimatyczny! Więcej takich na lajcie, bez ciśnień (Malala tylko trzeba nauczyć, jak się ocenia armię :P ). Najbardziej klimatyczna była ostatnia bitwa - stół na dworze, przeciwnik: Fluffy, zimne pivko i shisha cappucino. Dobrze się też bawiłam prowadząc bar, bo mi to przypomniało lata późnego liceum, kiedy pracowałam w zawodzie barmanki :D
Nie było trudno, więc nie ma za co specjalnie dziękować - spoko, chłopaki!

Dzięki za bitwy - były super (zwłaszcza dziękuję Fluffy'emu za bardzo pouczającą bitwę). Kurcze, za rok też staję na barze, jeśli będzie tak wypaśnie!
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
...mój bohater :D

Awatar użytkownika
Stachu
Kradziej

Post autor: Stachu »

Jako, że podobno walczyłem o podium to chyba pora szarpnąć się o jakąś relację.

Bitwa 1 i.... przeciwnika nie ma....

...ale przydzielono mi Tadeusza Czerwińskiego i jego bretkę.
Jego rozpa wyglądała następująco:
czarodziejka
bsb
2/6 errantów
2/9 errantów
7questingów ( a w nich herosi)
3 pegazy

kluczowym momentem bitwy była szarża questów i dużych erranów na giganta i przetrzymanie tego kombatu ma 2 tury :D
16:4

Bitwa 2

Lech Wokal
Dziwne skaveny, aż się ich przestraszyłem.
zero strzelania( ok. była 1 latarka :wink: ), masa piechoty, stormvermini, 180 modeli na 1350 pkt, ale nie było źle...
16:4

Bitwa 3

Szymon Niedorezo
Dwarfy. Coś mnie tknęło, żeby maga schować przed katapultą i wrzucić herosów do jednego klocka, ale tego nie zrobiłem. Kraśki zaczęły od scentrowania strzału na środek oddziału ze wspomnianym magiem, a uwaliłem panikę na 7... Na całą grę miałem 2D6 s 5 a szymon 5 kości do dispela i scrolle.. :/

połowę pktów ugrałem terroryzując gigantem warriorów, którzy wyszli na zasadach górników. przetrzymał 1 turę ostrzału, ale nie zdążył się schować..

4:16

Bitwa 4
EDIT:
Już Pamiętam!!! Grałem z lizakami. Nazwiska gracza nie przytoczę, ale miła i sympatyczna bitwa.
było 16:4

Bitwa 5

znowu nie ma przeciwnika... zmył się do Katowic...

...ale dostawili mi Truepunk'a, z którym grało się całkiem przyjemnie i ponownie wyszło 16:4 dla mnie, dzięki gigantowi, który na 1 ranie wbił się w goblinki z orkiem generałem, 2 szamanami i.... rzucił 1 :D

Bitwa 6

Dastor

caddy
biegacz z hailem
4/8 driad
10 łuczników
2/5 wildów
treeman

Gdybym wygrał miałbym 2 msce... niestety przegrałem masakrą co zaowocowało dopiero 14 mscem...

Popełniłem kilka błędów, klika rzecz nie wyszło...

stół był nie najlepszy ale dało sie na nim grać ( 2+1 lasów, obelisk i 2 górki)
Dastor niestety zaczął, treemana dobrze zasłonił przed jezzailami.
Ja w swojej 1 turze pozbawiłem go 1 oddziału draid ( 7 poszło. ost. zabiłem potem)
W drugiej turze wildzi ustawili się na bok clanratów z bsb, ja jednak w zamiast obrócić go poszedłem nim w stronę treemana, a wildów zamierzałem osłabić z jezzaili i magii... czar nie wszedł, z jezzaili był 2 rany ale dastor rzucił 1 warda.
w swojej turze zaszarżował na bok 4 modelami, ale tylko z muzykiem i o dziwo ustałem tę szarżę. wyszedłem bsb i to był dobry ruch, jednak d. miał pecha i gdybym tego nie zrobił przegrałby kombat o 2...
innym dziwnym zdarzeniem była szarża od boku 5 gutter runnerów na 5 wildów ze sztandarem i z 8 ataków niczym nie TRAFIŁEM. cóż, pech..
Gigant za to zabił oddział driad i przebił się w nobla, po czym go zmiażdżył, niestety 5 driad wbiło mu potem 3 rany i padł zabijając wspomnianą wyżej ostatnią driadę.

największym błędem było pozostawienie magów poza oddziałami. generałem wyszedłem za clanraty, drugim cofałem się, i w końcu skończył w tym samym pkcie. Clanratami pogoniłem wildów ze sztandarem i magowi zostali odsłonięci dla 10 łuczników, którzy zastrzelili generała. Drugiego zabił treeman z korzonków.

0:20

Niestety dopiero 14 msce, ale dzięki wszystkim za rozegrane bitwy. Organizatorom za browar i kiełbaski z grilla na niedzielne śniadanie( bo czasowo to była prawie 2 h obsuwy, ale to była wina widowsa :wink: i programu do zliczania wyników), Shinowi za cierpliwość do moich pytań, Buszowi za to, ze chciało mu się przyjechać na 1 dzień i reszcie ekipy za świetną atmosferę na turnieju.
pozdro.
Do zobaczenia na Bazyliszku.

Inferno to plewa, nie przyjechał. Pewnie bał się, że przegra challenge :wink: :P

EDIT: Dzięki, już poprawiłem imię.
Ostatnio zmieniony 1 paź 2007, o 20:02 przez Stachu, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
LinuX
Mudżahedin

Post autor: LinuX »

Dzięki dla Rusinka, Oskara, Kędziorka, Fluffiego(za szisze :D) całego Legionu, Paździocha, Kacperka, Kielonka, Dastora(kozak), Mariana, Agnieszki Jankielowej (za obsługe piwka i kiełby)Fischera(mojej 2 mamy), Duków i Niedbali, Kisa i Kotleta(za jedzenie kotleta mając 20 min do odjazdu pociągu).... Jazda w pociągu i nocleg u Rusinka 1 klasa... Tyle ile wypiłem przez te 3 dni to ludzkie pojęcie przechodzi...

Wystawiłem zdecydowanie za słabą rozpę i za dużo piłem

1 bitwa
Kielon i jego Elfy... Ciężko ale przyjemna bitwa 14-6 dla niego...

2 bitwa
Taki ziomek z wood elfami... W 3 pierwszych turach magii miałem 3 miscasty, w tym koniec fazy magii za pierwszym miscastem, oraz 3 razy canon strzelił albo za blisko, albo za daleko, albo się zaciął(mimo idealnego odmierzania i błedu przeciwnika czyli wystawieniu czarki na canona)... Jednak mój karabinek bsb zmienił przebieg bitwy niszcząc wildów(ze sztandarem) oddział driad, wardancerów(tu bardzo dziwnie brał kolega aspecty itp.) biegacza, i breakując łuczników... 12-8 bo zginęło całe wsparcie... Miła gra
3 bitwa bez komentarza.... Następnym razem proszę by sędzia pilnował cała grę, ponieważ byłem wałowany na każdym kroku... Proponuje jakieś kary dla nałogowych wałkarzy... Przynajmniej karniaki, najlepiej disca...
Sry ale ta gra to było przęgięcie pały i wielka porażka... Najgorsza gra w całym moim życiu...
4 bitwa z klimatyczną bretonią(SWN - standardowe wsysanie nosem)
Lanca realmów z BSB wszarżowywuje w klocek 20GG z Warbannerem i BSB... Przegrywam o 6.... Żal.pl
Dalej, klocek 25 szkieletów wpada w oddział 4 grali z czarodziejką i generałem od tyłu... Dwie 1... Żal.pl
Przegrywam 20 : 0 Żal.pl
Bitwa chuj*wa, przweciwnik spoko...
5 Bitwa Pawełek Koszowski...
graliśmy 2 tury, gdybyśmy grali 6 to zapewne bym zajebiście pocisnął...
A tak 10-10
Bardzo przyjemna gra...
6 Bitwa Jakiś DJ Przypał
Grałem bitwę z dwarfami, pocisnąłęm maske po czym, okazało się że przeciwnik już grał i wygrał maską, a ja stopowałem...
Hardkorowe nieporozumienie po maksie...

Winiaki>Wódka>Browary
Wino Wino, Wino do dna...
http://youtube.com/watch?v=7LGFYgh0juQ&feature=related Pełna kurwa!
Shino na turnieju:
-Ile BK?
Ja: 18
-Jest Regenka?
-Nie
-Klimat
XD

Awatar użytkownika
Arte
Wodzirej

Post autor: Arte »

Stachu pisze: ...ale przydzielono mi Tomasza( chyba imienia nie pomyliłem) Czerwińskiego i jego bretkę.

Tadeusza :)
chyba ze tadek ma jakiegos brata o ktorym nie wiem :D

Awatar użytkownika
Dastor
Masakrator

Post autor: Dastor »

Dobra jako, że zająłem 6 miejsce to może raport skrobne;)

Pojechałem woodami w składzie:
Caddy
Biegacz z hodem
4x driady
10 łuczników
5 WR sztandar
5 WR
treeman

1 bitwa z Kitshem WE 16:4
Rozpiskę miał wybitnie nie pode mnie. Miałem chyba z 3 oddziały więcej i ogólnie nie mógł nic na to poradzić. Z ciekawszych akcji: mój treeman szarżuje od boku jego treemana. Zdał chyba 2 stubborny i w końcu mnie usiekł:) Został na 2 woundach. Zaszarzowałem wildami i driadami bok/tył. NIe wklepałem nic:) On sie odwinął zabił wilda po czym nie zdał stubborna;)

2 bitwa z imperium 10:10
Fajna bitwa z miłym przeciwnikiem. Wylosowałem wała +3 do cr za outnumber. Zaszarżowałem wildami z przodu i driadami z boku w 6 knightów z priestem. Odbiłem się wszystkim;) Dobrze na sv kulał.

3 bitwa z imperium Gilotyny 20:0
Armia bez czołgu, a z hellstormem. Czyli bez jedynej rzeczy która mi zagrażała. Poza tym naprawdę kiepsko rzucał na LD.

4 bitwa z WE 14:6
Najmniej przyjemna bitwa na całym turnieju. Przeciwnik miał takie ciśnienie, że o każdą pierdołę się wykłócał. Poza tym jego rzuty były straszne, dla mnie;) W ostatniej turze sobie odbiłem. Szarżował 2 oddziałami wardancerów (5 i 3) z bsb. Nie przyjął czelendża bsbkiem. NIe zadał żadnego wounda ja chyba 3 i jednym oddziałem się odbił;)
Po bitwie ludzie dziwili się, że dałem radę z nim grac. Teksty jakie rzucał były żenujące. Podobno zawsze tak gra. Pogratulować:)

5 bitwa z Młodym 8:12
Prawdę mówiąc myślałem, że będzie gorzej bo rozpiskę na mnie miał mega. Wygrałem rzut na zaczynanie i wszystkim poleciałem do przodu. Sporo udało się zabić tracąc przy tym całą armie;) Bez generała. Z ciekawszych akcji. Treemana na 3 woundach zabił ratling;) na hod rzuciłem 4:P

6 bitwa ze Stasiem 20:0
Stasiu już ją opisał;)

Z malowania tylko 25 z testu 6.... Z bitew byłem 2;) uwaliłem test i chyba to zaważyło;)

6 miejsce!

Wielkie pozdro dla ludzi z którymi jechałem na tura, piłem, gadałem, śpiewałem no i grałem;)

Ktoś mi sprzątnął jednego wilda. Mam wrażenie, że przez przypadek przeciwnik z 4 bitwy go spakował. Mam nadzieję, że się znajdzie:(

Awatar użytkownika
Rusinek
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Rusinek »

thurion pisze:
Rusinek pisze:
Jaki jest sens dopisywania ludzi do 57 osob?
mnie sie nie pytaj, moze tyle ze 3 graczy wiecej i macie pelnego 300pkt mastera... ale rispekt dla was za postawe 8)

pzdr !!
Jest "sens" dopisywania 58, 59 i 60 osoby, ale po co mielismy dopisywac 55, 56 i 57 osobe?
Kielon pisze: Czy można prosić pełne wyniki, tj. z punktami z bitew i małymi, bo coś mi się nie zgadza.
Jak tylko Eman przekonwertuje je z pliku o rozszerzeniu *.qrp
TruePunk pisze:wydaje mi sie ze sa bledy wynikajace z tego ze w drugi dzien czesc nie przyszla..
przyklad:
Kamil Guzy ma 84pkt - z bitew w pierwszym dniu zdobyl 36pkt. czyli za armie i test musialby miec 58pkt.. 18 za test, 37 za malowanie, 3 za ladne oczy?:P

juz pisze w czym chyba blad popelniliscie. otoz.
np piata bitwe mialem grac z Kamilem wlasnie. Stachu mial grac z Tomkiem Miszta - obydwaj nie przyszli
przegralem 16:4. w efekcie wprowadzono ze Stachu wygral 16:4 z miszta, i ze ja przegralem 4:16 z kosmem - nasze punky (moje i Stacha) dzieki tem sie zgadzaja, ale za 'free' dalo to punkty do klasyfikacji miszcie i kosmowi.

Wydaje mi sie ze podobne sytuacje przy osobach niegrajacych drugiego dnia mialy miejsce - i moglo to troche dolna czesc tabeli wypaczyc

Pzdr
To kolejny problem sedziowki-nie akceptuje ludzi wycofujacych sie z turnieju. Eman kazal dawac im karniaki i parowac ze soba. Mnie tez kilka rzeczy sie nie zgadza, dlatego napisalem w poprzednim poscie, ze licze na feedback od graczy zanim to wysle. :)

twardochleb
Chuck Norris

Post autor: twardochleb »

Turniej bardzo fajny mimo poczatkowego poslizgu. To juz druga arena na ktorej bylem i musze powiedziec ze turniej trzyma wysoki poziom. Za rok tez postaram sie przyjechac.

Udalo mi sie pocisnac 3 wynik z bitew ale jak zwykle possalem z hobbystycznej i spadlem na 10 miejsce w generalnej...

moje bitwy to

1. standardowy erranty war 20-0
2. erranty war z 3 herosami na pegazach oddziale pegazow i 4 lancach... 12-8
3. stasu leszczynski skaveny 16-4
4. mlody skaveny 6-14
5. kedziorek vc 20-0
6. kosmo skaveny 14-6

Razem 88 punktow czyli jak na krasnoludy calkiem niezle.

Dziekuje przeciwnikom za mila gre (racej nie bylo cisnien, nawet z mlodym :P )

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

6. kosmo skaveny 14-6
To jak wygrałeś z Cosmem, to jakim cudem Cosmo jest na 3 miejscu?
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Niedbal
Mudżahedin

Post autor: Niedbal »

Może to nie ten Kosmo ;> sam już nie wiem :? ;P

H@lfing
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: H@lfing »

Tomash pisze:
Shakin' Dudi pisze:hgahahahaha Halfing RISPEKT :D sikłem ze śmiechu xD
Szkoda, że zdradziła totalną nieznajomość kontekstu i klimatu "WYSIWYGu w scrollach" przez Halflinga. Czy ktoś, kto był na Bazyliszku DMP dwa lata temu wyjaśni koledze dowcip? :)
Po pierwsze dość niezręcznie się czuję jak nazywasz mnie kolegą, bo takim dla Ciebie napewno nie jestem

po drugie moją znajomość kontekstu i klimatu pozostaw tylko mi, bo niestety znam żarty Malala na tyle na ile potrzeba. Psikus ze scrollami w wysiwigu jest tak śmieszny jak i żałosny.

Nie wiem co chciałeś tym osiągnąć ale to było prawie tak samo jak wyżej wspomniany psikus, żałosne ale szkoda że nie śmieszne

jak juz ktoś powiedział
Pozdro i poćwicz

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Może to nie ten Kosmo ;> sam już nie wiem ;P
Ten, ten. Cosmo z Zabrza.

ODPOWIEDZ