Zielona horda WarBlessa (oszukaj system): 28.11.2012

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Re: Zielona horda WarBlessa (Gorbad Ironclaw) Update: 04.05.2009

Post autor: Szaman »

chcemy wiecej :mrgreen:
"I fart in your general direction" :mrgreen:

Awatar użytkownika
ARBAL
Kretozord

Post autor: ARBAL »

Gorbadem sząłu nie zrobiłeś, Twoje poprzednie beje były rewelacyjne i nei ukrywam, że zachęciły mnie do stosowania tej techniki. Uważam jednak, że Gorbad to zbyt piękna figurka by ja bejcowac.... pozwole przypomniec sobie tu moje wykonanie tego modelu http://2.bp.blogspot.com/_FDz8yl12cJk/S ... orbad1.jpg
ale i tak respect za pozostałe prace :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Niko
Oszukista

Post autor: Niko »

Mnie tez nie powala ale uwazam ze przesadzacie, jest calkiem OK (no moze poza dzikiem) a tak jak napisal bless ten hero ma byc czescia armi i ma zachowac spojnosc z reszta modeli. Wydaje mi sie ze ten cel zostal osciagniety.

A bsb naprawde super =D>

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Bez dwoch zdań - bejca jest fantastyczna do robienia oddziałów. Do herosów nie jest juz tak idealnym rozwiązaniem, ale jak sie powiedziało "a", to trzeba też powiedzieć "b" i konsekwentnie hersow takze zanurzać.... Tak ja to widzę. Przedkładam spójność armii nad indywidualną zajebistość poszczególnych modeli. Cos za coś.

Wiem, ze szału z Gorbadem nie ma, ale zle tez nie jest. Jest ok.

EDIT: O, prosże! Niko napisał to samo co ja. Dzieki. :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

bless pisze:
Z jakich części składa się ten BSB? Proszę wskazać cześć i ją nazwać.
dzik, ork, miecz, sztandar ;) co wygralem?

co do gorbada wydaje sie troche za jasny i nie w tonacji reszty twojej armii. Poza tym bardzo przyzwyoity

edit: a nie mozesz bardziej powyciagac pedlem tego orasa na dziku? nie zmienilo by to az tak jego bejcowosci a mogloby znacznie go poprawic w kilku miejscach :)

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Shino pisze:
bless pisze:
Z jakich części składa się ten BSB? Proszę wskazać cześć i ją nazwać.
dzik, ork, miecz, sztandar ;) co wygralem?
Mozesz dzis wpasc do mnie, by zebrac oklep od orków. Wchodzisz w to? 2250 czy 2400? :twisted:

Dzięki za dobre słowo na temat mojego genka. :)
EDIT: Co dokladnie uwazasz, ze wymaga poprawy? Ktore elementy?
Obrazek

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Mozesz dzis wpasc do mnie, by zebrac oklep od orków. Wchodzisz w to? 2250 czy 2400? :twisted:
z checia :)

co do punktow to jak wolisz :> moge sie wystawic tak i tak :)

w sprawie bossa pokaze ci dokadnie co bym widzial poprawione u ciebie skoro mamy grac ;)

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

No to fajnie. To wpadnij na 18:30, pls. Sieknijmy na 2400, na format Bialegostoku.
Obrazek

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Ściśnij go Bless tam ostro. :D

Btw super ta bejca wygląda na Twoich oddziałach, lepiej niż nie jeden porządny TT.
Obrazek

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Nie przepadam za bejca jak Bless dobrze o tym wiesz i jak cos jest juz minimalnie nie tak to sie czepiam. Natomiast ku mojemu zdziwieniu , najpierw po przeczytaniu komentarzy nie do konca przychylnych musze powiedziec , ze Gorbad mi sie podoba nawet bardzo. Ma tam elementy czy na dziku czy na nim nie do konca fajnie wygladajace , natomiast calosc wyglada spojnie. Metaliki , drewno wyszly jak dla mnie rewelacyjnie.

Awatar użytkownika
Nordri
Chuck Norris

Post autor: Nordri »

Zadrapania na płytkach pancerza na Gorbadzie i dziku jak rozumiem malowałeś normalnie?

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Dzięki Ziemko. Ciesze się, że Ci się mój generał podoba. :)

@Nordri
Malowalem je przed bejcowaniem, w ramach pokrywania modelu bazowymi kolorami.
Obrazek

Awatar użytkownika
Nordri
Chuck Norris

Post autor: Nordri »

Pytam, bo ostatnio sam myślałem o takim malowaniu pancerzy. Jak widzę, bejca nie popsuła Ci czarnego, zgaduję że to zasługa nakładania pędzelkiem. :)

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Nordri, bejca nie popsula czarnego tak po prostu. Mysle, ze pedzelek nie mial tu nic do rzeczy. :)

Zeby nie bylo, ze sie obijam, z rozpedu po BSB przygotowalem do malowania od razu kolejną figurkę - drugi rydwan orkowy.

Wykorzystalem dzika Morgluma, dzika jakiejs innej firmy (prezent od kumpla, wiec nie wiem jakiej firmy dokladnie), baner z czterdziestkowego Warbossa, nogi od starego plastykowego bossa z dzika (dla orka siedzacego na froncie i "zwisajacego nóżkami") jedną glowe Black Orca, maczety z ogrów + troche innych smieci. Lekka modyfikacja struktury rydwanu, zeby nowe dziki pasowaly i voila!

Malowanie wkrótce. :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: quidamcorvus »

Niezła fura =D> Tylko pamiętaj o czerwonym, czerwony jest szybszy ;)

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Spoko, będę pamiętał. :mrgreen:
Obrazek

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

slaby rydwan.,.. dziki sa niewywazone... ten z lewej ma dluzsze rogi. Nie bedzie jezdzil prosto tylko ciagle skrecal :/

a tak serio to na prawde mi przynajmniej przeszkadza w tej figurce ;) i imo troche za bardzo napakowales ten rydwan orkami

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Shino, mordo Ty moja, zapomniales na koncu swojego posta napisac: "pozdro i poćwicz". ;)

Orków musi być trzech, żeby był wysywig. A dziczki sa wyważone idealnie. Jescze się zdziwisz, jak to skoncze malowac. :)
Obrazek

koziu
Pseudoklimaciarz

Post autor: koziu »

To jest rydwan lewoskrętny ;)
Rozstawiasz na prawej flance i jedziesz aż do lewej po truchle przeciwnika :twisted:

A co do samej HORDY... Twoja bejca Bless jest.... inspirująca :)

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

świetny rydwan, wygląda naprawde orkowo; świnie z przodu, koła, pare desek i tyle "hopakuf" ile się zmieści :mrgreen: .
mi osobiście różnorodność w zaprzęgu bardzo się podoba,o niebo lepsza niż sklonowane świnki.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

ODPOWIEDZ