Rozpiski nowego Imperium
Moderator: #helion#
Re: Rozpiski nowego Imperium
ale nie rozumiem tej analogi, co ma wyjscie z oddzialu bohaterem do czarowania ? Wyjscie z oddzialu wiaze sie z inna kwestia zwiazana z tym ze czar zostaje na oddziale, uscislenia ida dalej w tym zakresie i nie pozwalaja nawet innym bohaterom podejmowac pruby wyjscia z tego oddzialu po oblanym tescie. W opisie czaru jest wprost napisane ze unit dostaje hity w Faq opisany jest wyjatkowa sytuacja kiedy hity nie ida w oddzial i moim zdaniem nie mozna robic z tego zasady. Nie wiem o jakich masterach i konkretnych sedziach mowisz wiec to taki argument z dupy. Ja bym sie z tym nie zgodzil chociaz to nie na moja korzysc...
Prosta analogia:
- zdaje postać na swojej sile i dostaje postać hity pomimo tego, że przecież pozostaje w oddziale, bo to ona próbowała przecież dokonać akcji a nie oddział,
- zdaje mag, który dokonuje akcji sam a nie oddział, w którym jest i tak samo analogicznie on powinien dostawać hity pomimo tego, że jest w oddziale.
Jak nie widzisz pomimo tego analogii, trudno trzeba Cię zatem z tym zostawić i nie dyskutować. Dodam nadto, że w przeciwnym toku rozumowania, jest nieco dziwne, że to mag ma zdawać test na swojej sile, a oddział dostaje, albo powinien zdawać oddział na sile i oddział dostawać albo nie, a tu taki misz masz. Należy jednak zgodzić się z argumentem, że przecież oddział nie powinien zdawać testu skoro sam nie czaruje, pozostaje wobec tego stanowisko, które nie tylko ja prezentuje - tyle w temacie.
- zdaje postać na swojej sile i dostaje postać hity pomimo tego, że przecież pozostaje w oddziale, bo to ona próbowała przecież dokonać akcji a nie oddział,
- zdaje mag, który dokonuje akcji sam a nie oddział, w którym jest i tak samo analogicznie on powinien dostawać hity pomimo tego, że jest w oddziale.
Jak nie widzisz pomimo tego analogii, trudno trzeba Cię zatem z tym zostawić i nie dyskutować. Dodam nadto, że w przeciwnym toku rozumowania, jest nieco dziwne, że to mag ma zdawać test na swojej sile, a oddział dostaje, albo powinien zdawać oddział na sile i oddział dostawać albo nie, a tu taki misz masz. Należy jednak zgodzić się z argumentem, że przecież oddział nie powinien zdawać testu skoro sam nie czaruje, pozostaje wobec tego stanowisko, które nie tylko ja prezentuje - tyle w temacie.
Panowie 1 200 open, taka sytuacja:
Priest i BSB dość miękcy, ale nie wiem co jeszcze można ściąć? Czy jest sens brać maga w takim układzie?
Warrior priest @ 88 General
Horse, barding, heavy armor, Enchand S
Battle wizard @ 102
Lore of fire
Dispell S
Horse
Captain @ 123 BSB
Horse, barding, full plate, Helm, GW
Archers x 10 @ 70
KO Inner C x 9 @ 270
FCG Dyscyplina
Demi x 4 @ 242
Musician
Demi x 3 @ 184
Musician
Great cannon @ 120
Total: 1199
jak chcesz 1200 open, lekko konwertujac Twoja rozpe, wychodzi mi:
Captain @ 123 BSB
10 archers 70pkt
KO Inner C x 9 @ 270
FCG Dyscyplina
Demi x 3 @ 184
Musician
Demi x 3 @ 184
Musician
czolg 250pkt
Total: 1201
masz 30 pare pkt jeszcze na jekies zajebistosci
Captain @ 123 BSB
10 archers 70pkt
KO Inner C x 9 @ 270
FCG Dyscyplina
Demi x 3 @ 184
Musician
Demi x 3 @ 184
Musician
czolg 250pkt
Total: 1201
masz 30 pare pkt jeszcze na jekies zajebistosci
Dzięki Panowie!
Jeśli chodzi o łuki to generalnie zamysł był taki ażeby mieć jakieś śmieci/odginaczkę, ale widzę, że nie jest to dobre rozwiązanie...
Tanka nie chcę wystawiać ponieważ na takie punkty wydaje mi się to nie do końca w porządku
ot trochę takie zagranie fair play...
Główny dylemat dotyczy maga, niestety nie mam możliwości play testów więc nie wiem jak to ogarnąć...
Jeśli chodzi o łuki to generalnie zamysł był taki ażeby mieć jakieś śmieci/odginaczkę, ale widzę, że nie jest to dobre rozwiązanie...
Tanka nie chcę wystawiać ponieważ na takie punkty wydaje mi się to nie do końca w porządku

Główny dylemat dotyczy maga, niestety nie mam możliwości play testów więc nie wiem jak to ogarnąć...
bierz siatkę, a tu masz uściśleniekarl1299 pisze:Z taką siatką to ja zawsze będę brał Lighta![]()
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... start=1240
to nie jest zadne uscislenie tylko przetlumaczony Faq, ja znam angielski wiec nic nowego sie nie dowiedzialem...medzik pisze:bierz siatkę, a tu masz uściśleniekarl1299 pisze:Z taką siatką to ja zawsze będę brał Lighta![]()
chyba się jednak dowiedziałeś, a jak dalej obstajesz przy swoim powodzenia i zdrowia, szczęściarafixator pisze:to nie jest zadne uscislenie tylko przetlumaczony Faq, ja znam angielski wiec nic nowego sie nie dowiedzialem...medzik pisze:bierz siatkę, a tu masz uściśleniekarl1299 pisze:Z taką siatką to ja zawsze będę brał Lighta![]()
Ojro taka sytuacja (po nowych ograniczeniach kiedyś już wrzucałem coś podobnego):
Zastanawia mnie tylko kilka kwestii:
1. Domena na magu, czy death będzie OK?
2. Zamiana jednych KO na łuczników z jakąś detką - lepsza odginaczka?
Generalnie ostry napórMisiek @ 246 General
GW
Helm os Skav...
Dawnstone
Lodestone
Wizard Lord @ 243
4 level
Lore of death
Horse
Dispel S
Captain @ 123
BSB
Horse Barding
Helm
GW
Priest @ 88
Horse Barding
Heavy Armour
Enchand S
13 IC @ 370
FCG Swiftnes
5 KO @ 120
Musician
5 KO @ 110
4 Demi @ 242
Musician
4 Demi @ 242
Musician
4 Demi @ 242
Musician
Canon @ 120
Tank @ 250
Total: 2396

Zastanawia mnie tylko kilka kwestii:
1. Domena na magu, czy death będzie OK?
2. Zamiana jednych KO na łuczników z jakąś detką - lepsza odginaczka?