Czy bonusy cg działają? chyba tak. W podręczniku nie znalazłem nic co by zabraniało dawania +1 do cr.
Z tego co wyczytałem możesz korzystać z zasady inspiring presence.
pozdro i proszę o poprawienie jeśli się pomyliłem
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Tak, FAQ do RBKhumanor pisze:Q. Can Dark Insanity increase a model’s number of Attacks to
greater than 10? (p92)
A. Yes.
czy można mieś więcej A niż 10A nie tylko mając tego gifta?
dziękujęLidder pisze:Tak, FAQ do RBKhumanor pisze:Q. Can Dark Insanity increase a model’s number of Attacks to
greater than 10? (p92)
A. Yes.
czy można mieś więcej A niż 10A nie tylko mając tego gifta?
Tylko tych których zaszarżowali.szeregowiec ryan pisze:jeszcze jedno pytanko
Lanca atakuje oddział i go rozbija, overrun w kolejny oddział. Walka rozpatrywana w kolejnej turze. No i w tej kolejnej turze szarzujemy rzeczoną lance od tyłu. Pytanko - czy rycerze mogą uzywac bonusu z lancy do atakowania jednostek na plecach czy tylko tych do których stoją frontem (których zaszarzowali) ?
daje reakcje flee! (jesli nie moze, np po overrunie to dobiegasz i sciagasz)Zeppelin pisze:Jeżeli szarżuję na jednostkę ,która ucieka ,czy ta automatycznie musi dać reakcję ucieczka (pomimo ,że w tej turze już uciekała) ,czy jeżeli uda mi się dojść szarżującą jednostką, to jednostka uciekająca jest ściągana?
ponownie automatycznie uciekaZeppelin pisze:Jeżeli szarżuję na jednostkę ,która ucieka ,czy ta automatycznie musi dać reakcję ucieczka (pomimo ,że w tej turze już uciekała) ,czy jeżeli uda mi się dojść szarżującą jednostką, to jednostka uciekająca jest ściągana?
s 17.X.Maciek pisze:Rozdział się nazywa "Charging on fleeing enemy" więc wnioskuję że jednostki uciekające zawsze deklarują hold i czekają na śmierć. Ale niech ktoś bardziej kompetentny się wypowie.
Heeeej no to jak z tym rulebookiem bo przegapiliście mój post:>?????Luciu pisze:Da się skołować rulbuczuś polski w np. jakimś PDFiku ten z Polskiego IoB czy tak średnio jednak :>?