Pare noobowskich pytań.
Moderator: Afro
Opłaca się trójki w takim razie 

Wisła Kraków.
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
z cathayskimi długimi mieczami 

Powiało poprzednim bookiemkubencjusz pisze: z cathayskimi długimi mieczami

A na poważnie to oczywiście tak, żeby mieli sv2+ czyli heavy armour + Iron fist. Pamiętaj że dzięki specjalnej zasadzie iron fistów, masz parowanie tarczą mimo że to jeźdźcy.
Pistoletów się nie opłaca dawać, bo są raczej do szarżowania i maszerowania, a po tych manewrach strzelać nie można, ponadto te strzały z bs 3 raczej mało robią

Choć przyznam miałem kiedyś chory pomysł ogrów strzelających z czterema dwójkami mournów, gdzie każdy taki odział miał championa z pistoletami, ale grywalność tego była raczej minimalna

Kiedyś grejtsłordy to były grejtsłordy, a nie jakieś "miecz + tarcza"...
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
4x2 mourny to dość duża grywalność tylko pkt w pistoletach szkoda 

ironhutsów wystawiać najleiej w 1 rzędzie 4w szeregu czy w 2 rzędach po 3 w szeregu i czy Ci z Tyłu atakują w ym przypadku?
zastanawiam się jak ich wystawić czy lepiej 4x4 w lini czy 3x6 klocek Tylko czy ni będę bardziej narażony na straty przeciwko maszyną
Ustawienie zależy od przeciwnika z jakim grasz 
Ja najczęściej wystawiam w trójkach.

Ja najczęściej wystawiam w trójkach.
Wisła Kraków.
w domenie ogrów atrybut daje + wunda albo hita z S6
ale tylko jak rzeźnik ma już wbitego wunda czy zawsze
czy złodziejski kamień gnoblara jak ja mam talisman of preservation i wroug to kradnie go obu czy w pierwszeństwie wrogowi
czy złodziejski kamień gnoblara jak ja mam talisman of preservation i wroug to kradnie go obu czy w pierwszeństwie wrogowi
Krasnoludy, krzaty, Dorfy (znani też jako ważniacy ze złotem) – jedna z ras humanoidalnych, są to praktycznie niscy Żydzi zrobieni z mięśni, alkoholu, bród i zarąbistości.
Leczy Ci ranę jeśli miałeś już jakąś zadaną. Nie zwiększa Ci to nigdy statystyki wounds (czyli rzeźnik nie będzie miał więcej niż 4 życia, nawet jeśli czar wszedł w momencie, kiedy był całkowicie zdrów).Kruszyna pisze:w domenie ogrów atrybut daje + wunda albo hita z S6
Na marginesie. Jak już wrzucasz angielskie wstawki w tekst, to lepiej rób to poprawnie, bo tak jak jest teraz średnio się to czyta

"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Marudzisz. Ja danal mylę great maw i great mow