Rozpiski WE - (8 edycja od strony 339)

Wood Elves

Moderator: Gremlin

Zablokowany
Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

Re: Rozpiski WE

Post autor: Tutajec »

hie hie.

jankielowe podejście do tego wszystkiego chyba ma największy sens, aczkolwiek można by to wszystko ubrać w większą kulturę.

co do flaffu gdzie macie do cholery napisane że jednostki słabe są klimatyczne.

według mnie WE to zajebiście klimatyczna armia ponieważ nie ma tutaj przegiętych oddziałów a jest tylko zajebisty skill graczy którzy potrafią wykorzystać odpowiednio jednostki, co ma też duży związek z rozpiskami. Tzn że powinno się grać tym czym się gra wygodnie a nie tym co ma najlepsze wyniki bo ktoś napisał że prawie wygrał tura po zagraniu tą rozpą po raz pierwszy.

dla przykładu kto gra taką samą rozpą co big pasiak chyba nikt i tego się trzymajmy

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Piotras »

Jankiel pisze:To nie zbrodnia, ale zupełnie niepotrzebny spam.
Nie chcę zaśmiecać tematu, bo to widzę zbrodnia. Dlatego tylko spytam, panie Jankielu, ja wiem, że masz większego skilla od chyba wszystkich tutaj (co do Blessa, Kalesonera sie nie wypowiem ;) ), ale chyba nie ma nic złego w tym, że NOWY (z podkreśleniem na to słowo nowy) gracz wklei podobną rozpe. Chwała mu za to, jak podpatrzył, wprowadził swoje zmiany, no i zagrał. Hańba, jak tylko zrobił kopiuj wklej.

BigPasiak gra na swoim standardzie, Kalesoner na swoim, ja na swoim. Bless i Ty Jankielu dużo kombinujecie, za co wielkie podziękowania i ukłony w Waszą stronę, bo tego nam brakowało w "tym dziale".
Tylko następnym razem, jak coś wymyślicie, to nie wiem, napiszcie "mój patent, zakaz używania", czy coś takiego. Skoro przeszkadza Wam, że gracz słaby próbuję ugrać w miarę pozytywne wyniki rozpiską dobrego gracza.
Według mnie to najnormalniejsza rzecz na świecie...
Ale ok, nie chcę się spinać, zero złośliwości i offensa z mojej strony. Żeby już nie zaśmiecać, to skończmy spór w tym miejscu. Jeśli komuś nie podoba się, że ktoś kopiuje, gra na tym i ma dobre wyniki, to niech nie wkleja rozpiski.
A wtedy to już dzial WE umrze śmiercią naturalną.

Viola! Nie będzie problemu. Pozdro
P.S. Oops, sory, ale się rozpisałem...
P.S.2. Dla mnie post "Taa..." to jest spam. Ale spoko, skoro nie, to nie zdziwmy się, gdy lawinowo będziemy musieli "oglądać" (bo tego to się nawet nie czyta) takie posty.

edit: Ale mi się śmiać chcę... Takie ożywienie się zrobiło w tym dziale, że masakra haha. :mrgreen:

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Dzięki Jankiel za poparcie. :) Piotras, ja od początku powtarzam, że wklejenie rozpy nie jest złe, złe jest napisanie, że jest się autorem czegoś czego się nie stworzyło i do tego jest to świadome zachowanie. I na serio wolę oglądać rozpiski Kal_Toraka które mnie wpieniają :wink: 3 alterów, niż wariacje na temat jednego schematu. Tak jak napisał Jankiel, zamiast wklejać tą sama rozpę 5 razy lepiej napisać raporcik jakiś z grania tą rozpą.
Z resztą Piotras chce Ci zwrócić delikatnie uwagę, że to Ty zacząłeś tą całą dyskusję, ciągnąc mnie za język. :P
I przez Ciebie jakiś Troll mi od gburów wyjeżdża, a Bless mój klabmejt pisze że go popiera (smuteczek). Nie chcę się denerwować bo mam dobry dzień. :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Dlatego ja zacząłem i chcę skończyć, bo szkoda życia na pisanie takich bzdur.

To sorry, nie zrozumieliśmy się. Myślałem, że złe jest nawet to, że ktoś gra podobną czy taką samą rozpiską albo ją wkleja. :P
To nic, nie ważne, zakończmy ten temat. Po prostu chodziło mi o to, że nie ma się co spinać...
A jak ktoś wrzuci tą samą rozpę 6sty raz, to przynajmniej można trochę ożywić temat. ;)

Nie no Marcin, myślę, że gburem nie jesteś. No dobra, może troszeczkę :mrgreen: (joke).
Dobra, nie było sprawy, chyba że tam jeszcze między sobą chcecie się powyzywać etc, ja nie mam zamiaru, mam też dobry dzień. :)

Awatar użytkownika
goboss
Masakrator

Post autor: goboss »

Cały ten chaos tylko dlatego, że słaby, niedoświadczony gracz, patrz - ja napisał, że stworzył rozpę, która tak naprawdę ma w sobie patenty kilku innych lepszych graczy. Myślałem, że to normalne jak się napisze zrobiłem rozpe. Nie chciałem sobie tych wszystkich "patentów" przypisać.
Czym może być rozpiska "młodego" gracza jak nie prawie, że kopią rozpisek graczy "pro"?
Mimo tego, że wkleiłem rozpiskę złożona z patentów kilku graczy każdy wie, że sam tych opcji nie wymyśliłem, a wymyślili je Kaleson, Jankiel czy Pasiak.

Tyle ode mnie. Pozdro

Awatar użytkownika
Heptun
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Heptun »

Dobra to po tych kłótniach (czytaj - dyskusjach) może ja wkleję rozpiskę 8)

1250 Pts - Wood Elves Army

1 * Waywatcher Noble @ 164 Pts
General; Waywatcher; 2ndWeapon;
Hail of Doom Arrow [30]

1 Spellsinger @ 175 Pts
Magic Level 2;
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]

1 Spellsinger @ 175 Pts
Magic Level 2;
Calaingor's Stave [25]
Dispel Scroll [25]

10 Glade Guard @ 120 Pts

10 Glade Guard @ 120 Pts

10 Glade Guard @ 120 Pts

10 Dryads @ 120 Pts

5 Wild Riders @ 148 Pts
Standard;

6 Wardancers @ 108 Pts

Casting Pool: 6

Dispel Pool: 4

Models in Army: 54

Total Army Cost: 1230

Taka do wypróbowania do gry w klubie :twisted: I co wy na to ???
Ostatnio zmieniony 14 gru 2009, o 23:42 przez Heptun, łącznie zmieniany 1 raz.
:twisted: Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek :twisted:

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

waywatcher noble nie może mieć enchanted shielda i bitting blade'a

Awatar użytkownika
Heptun
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Heptun »

No i wychodzą podstawowe błędy początkującego #-o To co by mu dać za te 20 pts. ???
:twisted: Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek :twisted:

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Nic ;)
Zetnij te pkt, zostaw jak jest, wyrzuć 1 driade i juz masz 32 pkt. Ściągnij sztandar z wildów i o! Mamy 50 pkt, w sam raz na orzełka ;) :)
Ostatnio zmieniony 14 gru 2009, o 23:47 przez Piotras, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

tak naprawdę to nic aczkolwiek jest jedna opcja, lecz jest to zbyt potężna broni mogąca zaburzyć czasoprzestrzeń i stworzyć WE tak potężne iż nawet BP R nie pomoże mianowicie możesz dać mu 2 miecze z flamingiem ^^

Awatar użytkownika
mati.pl
Falubaz

Post autor: mati.pl »

to dobre, ale na trolle i inne abominacje, aczkolwiek siła za mała :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Wojtuś
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Wojtuś »

runepriest pisze:tak naprawdę to nic aczkolwiek jest jedna opcja, lecz jest to zbyt potężna broni mogąca zaburzyć czasoprzestrzeń i stworzyć WE tak potężne iż nawet BP R nie pomoże mianowicie możesz dać mu 2 miecze z flamingiem ^^
hahah! dobre!

wejwoczer noble bez wejłoczerów to niegenialne rozwiązanie, a to jest ileśtam pkt 35 bodajże
mało driad
muzyk na wardancerach to mus, na łucznikach prawie mus ;-)
5 wildów z samym banerem też nie jest najlepszym pomysłem
wiem, że to bybyła gruntowna zmiana rozpy, ale 10 łuczników zamieniłbym na 8 driad, a z nobla zdjął łejłoczer, kupił za to orła i muzyka na tancerzy

pozdro ;-)
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!

Kal_Torak
Masakrator

Post autor: Kal_Torak »

Okey,

Fajna dyskusja o "legalności" pewnych rozpisek i ograniczaniu ich "kopiowania". WE jeśli chodzi o schematy nie są w takiej sytuacji jak Imperium czy Woch i im podobne armie. Jest na tyle elastyczna, że standardy lubią się tu zmieniać i wciąż można budować nietypowe i efektywne rozpiski. Nawet tzw. plewne jednostki jak Treekiny nie można nazwać słabymi, a nawet jeśli by kosztowały o te 10 punktów mniej to i tak nie wierzę, że dla 30 punktów oszczędności ludzie zaczęliby je masowo wystawiać. To samo z Warhawkami.
Kalesoner pisze: I na serio wolę oglądać rozpiski Kal_Toraka które mnie wpieniają :wink: 3 alterów, niż wariacje na temat jednego schematu.
Ale tego nie rozumiem. Czemu moje rozpy mają cię wpieniać ? ;P

Ja tam nie rozumiem, jak tym "waszym" schematem możecie grać ;P.

Swoją drogą coraz częściej pojawiają się dyskusje o schematach. Pewnie niedługo powstanie nowy dział na forum, w którym gracze będą mogli prezentować swoje rozpiski i autoryzować je swoją "ksywką". Jak dana rozpiska staje się schematem, od razu będzie wiadomo, kto ją wymyślił, zastosował na turnieju i jaki wynik nią uzyskał ;P. Dzięki temu uniknie się tego typu dyskusji no i będzie sens wklejać tylko "nowe" rozpiski, bo na "opatentowane" nie będzie sesnu - wystarczy dać link do tematu z autoryzowanymi rozpami lub napisać "ludzie pomóżcie mi, chciałbym na najbliższym masterze zagrać rozpą WE by Kowalski lub Wiśniewski - którą radzicie mi wziąść?"- i wszyscy będą wiedzieli o co chodzi ;P

Awatar użytkownika
Urban
Falubaz

Post autor: Urban »

jeżeli gracie na BP, to masz 9 kości, 4 z magów i 5 za 3 scrolle

Do tego za pozostałe 20 pkt rzeczywiście można dać albo mieczyki z flamingami (10 pkt to jest) albo dodać wardancera aby była siódemka pełna

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Tak se siedze i mysle, ze moze wpadne na kohortex i tak se wykmiłem:

1 Spellsinger @ 140 Pts
General; Magic Level 1; Lore of Athel Loren; Longbow
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]

1 Alter Noble @ 158 Pts
Alter; Great Weapon; Longbow; Light Armour; Shield
Helm of the Hunt [20]
Hail of Doom Arrow [30]

10 Glade Guard @ 120 Pts
10 Glade Guard @ 120 Pts
8 Dryads @ 96 Pts
8 Dryads @ 96 Pts

6 Wild Riders @ 156 Pts
6 Wild Riders @ 156 Pts
5 Wild Riders @ 130 Pts

6 Waywatchers @ 176 Pts
1 Shadow Sentinel @ [8] Pts

Casting Pool: 3
Dispel Pool: 3
Models in Army: 62
Total Army Cost: 1348

albo takie coś, ale w sumie nie wiem czy wyrobie z fixami :P

1 Noble @ 113 Pts
General; Great Weapon; Longbow; Light Armour; Shield
Hail of Doom Arrow [30]

1 Spellsinger @ 140 Pts
Magic Level 1; Lore of Athel Loren; Longbow
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]

10 Glade Guard @ 120 Pts
10 Glade Guard @ 120 Pts
10 Glade Guard @ 120 Pts
10 Glade Guard @ 120 Pts
8 Dryads @ 96 Pts
8 Dryads @ 96 Pts

7 Wardancers @ 126 Pts

5 Wild Riders @ 130 Pts

7 Waywatchers @ 168 Pts

Casting Pool: 3
Dispel Pool: 3
Models in Army: 77
Total Army Cost: 1349

pozdro

Kalesoner
Szczur Królów

Coś na hyderkę albo na czołg by się przydało...
Obrazek

Awatar użytkownika
Jacek_Azael
Masakrator

Post autor: Jacek_Azael »

Czytaj treeman, tak? :wink:
-"Im dalej w las, tym więcej drzew"
-"To mały krok dla człowieka, ale dla karła, normalny...;-)"
Obrazek
P.S.WE rare 8ed. ;-p

Kalesoner
Szczur Królów

Albo działo, albo odginanie. :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Właśnie zastanawiałem się nad dzialkiem. Wtedy pociąłbym pkt na wardancerach i dał albo 2gich wildów albo łuki. Sam nie wiem, ale myślałem o tym samym Kalesonki :p

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

1 działo wiosny nie czyni, zadaje tylko D3 rany - statystycznie nie zdejmie hydry, z czołgiem już lepiej ale gracz imperium będzie się starał to działo z własnych zdjąć, Według mnie i drzewo i waye to na te punkty lepszy wybór - ja bym optował za drzewem.

Coś w stylu 2xwildzi(koniecznie z bannerami), 1 tancerze, 2 razy driady, bsb, caddy i jacyś łucznicy choć bez liczenia widzę że zbyt wielu się nie zmieści.

Zablokowany