Skaveńskie Q&A
Moderator: Hoax
Re: Skaveńskie Q&A
Kojarzycie model Skaven Warlorda z Games Daya? Powiedzccie mi proszę, trzeba go wystawiać z halabardą? Bo to słaby pomysł chyba.. Chodzi o WYSIWYG. On ma nawet tarcze i głupio było by mu dawac taki set. Co myślicie?
Co innego WYSIWYG na magicznych przedmiotach, a co innego na zwykłych halabardach, tarczach, dwurakach, itp. Co prawda faktycznie nie jest on wymagany, ale czasami jest oceniany, więc trzeba się liczyć ze stratą 1 DP przy ocenie z malowania.
Imperialna moc!Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki
Nie tylko seer, ale nawet cały oddział dostaje MR.
Imperialna moc!Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki
Myślę że tak ponieważ masz jasno napisane każdy atak tej jednostki
Armia: SKAVENI
okon pisze:pot lał sie litrami , moje dupsko płoneło razem z jajami na szczęście mam długą parówę która nie zdążyła się sfaiczyć do końca więc zwycięstwo wydarłem
Nie, na stompy nie działają żadne dodatkowe zasady.
Q: Do Stomps or Thunderstomps benefit from any other special
rules, equipment or magic items? Or vice versa? (p76)
A: No to both questions.
Jeżeli Abominacja przegra walkę zdaje test złamania automatycznie?
Już sam się pogubiłem.Według podręcznika wychodzi że nie zdaje automatycznie ale chcem się upewnić.
Już sam się pogubiłem.Według podręcznika wychodzi że nie zdaje automatycznie ale chcem się upewnić.
W Army Booku pisze jasno Wszystkie modele Mnichów Zarazy w jednostce mogą....szeszej pisze:Nieprawda, sztandar mówi wyraźnie, że tylko Plague Monks + dzięki FAQ także załoga Pieca. Ani sam Piec, ani Kapłan na nim nie mają przerzutów.
okon pisze:pot lał sie litrami , moje dupsko płoneło razem z jajami na szczęście mam długą parówę która nie zdążyła się sfaiczyć do końca więc zwycięstwo wydarłem
Naprawdę tak ciężko spojrzeć do AB? Abomka ma tylko stubborna
Tak, ale Kapłan Zarazy nie jest Mnichem Zarazy, tak samo jak Piec Zarazy nie jest Mnichem Zarazy. Abominacja zdaje testy złamania zawsze na LD niezmodyfikowanym wynikiem walki.Deska pisze:Jeżeli Abominacja przegra walkę zdaje test złamania automatycznie?
Już sam się pogubiłem.Według podręcznika wychodzi że nie zdaje automatycznie ale chcem się upewnić.W Army Booku pisze jasno Wszystkie modele Mnichów Zarazy w jednostce mogą....szeszej pisze:Nieprawda, sztandar mówi wyraźnie, że tylko Plague Monks + dzięki FAQ także załoga Pieca. Ani sam Piec, ani Kapłan na nim nie mają przerzutów.
Czy zasada LOS przysluguje przeciwko 13stce?
Czy 13 to klątwa?
Czy 13 to klątwa?
Nie przysługuje.
13tka nie jest hexem jeśli o to chodzi.
13tka nie jest hexem jeśli o to chodzi.