Skaveńskie Q&A

Skaven

Moderator: Hoax

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Luciu
Mudżahedin

Re: Skaveńskie Q&A

Post autor: Luciu »

Kojarzycie model Skaven Warlorda z Games Daya? Powiedzccie mi proszę, trzeba go wystawiać z halabardą? Bo to słaby pomysł chyba.. Chodzi o WYSIWYG. On ma nawet tarcze i głupio było by mu dawac taki set. Co myślicie?

szeszej
Falubaz

Post autor: szeszej »

WYSIWYG na herosach chyba nigdzie nie jest wymagany. Jeszcze na żadnym moim Grey Seerze nie doklejałem skalmu ani dispel scrolla ;)

Awatar użytkownika
Macias
Kretozord

Post autor: Macias »

Co innego WYSIWYG na magicznych przedmiotach, a co innego na zwykłych halabardach, tarczach, dwurakach, itp. Co prawda faktycznie nie jest on wymagany, ale czasami jest oceniany, więc trzeba się liczyć ze stratą 1 DP przy ocenie z malowania.
Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( :shock: ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki :)
Imperialna moc!

Awatar użytkownika
Luciu
Mudżahedin

Acha czyli mam warlorda z halabardą i tarczą teoretycznie? Hmmm. no ale dzięki, narazie w sumie i tak na turniejach nie grywam ale chciałem wiedzieć z ciekawości.

Awatar użytkownika
Luciu
Mudżahedin

Z czego wynika to, że Grey Seer ma MR dzwonka?

szeszej
Falubaz

MR ma cały model, jest to w opisie MR.

Awatar użytkownika
Macias
Kretozord

Nie tylko seer, ale nawet cały oddział dostaje MR.
Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( :shock: ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki :)
Imperialna moc!

Awatar użytkownika
Luciu
Mudżahedin

To wiem, bo oddzial ma od Grey Seera, skoro ten ma.

Awatar użytkownika
gervaz
Kretozord

Post autor: gervaz »

Takie wątpliwość narodziła sie w ostatniej bitwie.
Czy thunderstomp abominacji z warpstonespikami liczy sie jako magiczny atak?

Awatar użytkownika
Deska
Chuck Norris

Post autor: Deska »

Myślę że tak ponieważ masz jasno napisane każdy atak tej jednostki :-)
Obrazek
Armia: SKAVENI
okon pisze:pot lał sie litrami , moje dupsko płoneło razem z jajami na szczęście mam długą parówę która nie zdążyła się sfaiczyć do końca więc zwycięstwo wydarłem :)

Awatar użytkownika
Voodoo
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Voodoo »

Nie, na stompy nie działają żadne dodatkowe zasady.
Q: Do Stomps or Thunderstomps benefit from any other special
rules, equipment or magic items? Or vice versa? (p76)
A: No to both questions.
Obrazek

buniek
Chuck Norris

Post autor: buniek »

Czy jeżeli oddział plagemonków z piecem odpala baner na rerolle to hit&wound, to czy piec i ataki jego "załogi" również jest objęty działaniem banera?

Awatar użytkownika
Janus
Masakrator

Post autor: Janus »

tak. oraz jeszcze priest ma przerzuty
Obrazek
Wind Sower pisze:Nawet w średniowieczu papież nerfił strzelanie.
"Jak ja nie cierpię Vampirów"

szeszej
Falubaz

Nieprawda, sztandar mówi wyraźnie, że tylko Plague Monks + dzięki FAQ także załoga Pieca. Ani sam Piec, ani Kapłan na nim nie mają przerzutów.

Awatar użytkownika
Deska
Chuck Norris

Jeżeli Abominacja przegra walkę zdaje test złamania automatycznie?
Już sam się pogubiłem.Według podręcznika wychodzi że nie zdaje automatycznie ale chcem się upewnić.
szeszej pisze:Nieprawda, sztandar mówi wyraźnie, że tylko Plague Monks + dzięki FAQ także załoga Pieca. Ani sam Piec, ani Kapłan na nim nie mają przerzutów.
W Army Booku pisze jasno Wszystkie modele Mnichów Zarazy w jednostce mogą....
Obrazek
okon pisze:pot lał sie litrami , moje dupsko płoneło razem z jajami na szczęście mam długą parówę która nie zdążyła się sfaiczyć do końca więc zwycięstwo wydarłem :)

Awatar użytkownika
Deus
Falubaz

Post autor: Deus »

Jeżeli Abominacja przegra walkę zdaje test złamania automatycznie?
A z jakiej paki miałaby zdawać z automatu ?? Moim zdaniem normalnie testujesz się tak jak wszystko inne, ale mogę nie mieć racji.
Obrazek

Awatar użytkownika
Macias
Kretozord

:roll: Naprawdę tak ciężko spojrzeć do AB? Abomka ma tylko stubborna
Imperialna moc!

szeszej
Falubaz

Deska pisze:Jeżeli Abominacja przegra walkę zdaje test złamania automatycznie?
Już sam się pogubiłem.Według podręcznika wychodzi że nie zdaje automatycznie ale chcem się upewnić.
szeszej pisze:Nieprawda, sztandar mówi wyraźnie, że tylko Plague Monks + dzięki FAQ także załoga Pieca. Ani sam Piec, ani Kapłan na nim nie mają przerzutów.
W Army Booku pisze jasno Wszystkie modele Mnichów Zarazy w jednostce mogą....
Tak, ale Kapłan Zarazy nie jest Mnichem Zarazy, tak samo jak Piec Zarazy nie jest Mnichem Zarazy. Abominacja zdaje testy złamania zawsze na LD niezmodyfikowanym wynikiem walki.

Awatar użytkownika
Deska
Chuck Norris

Czy zasada LOS przysluguje przeciwko 13stce?
Czy 13 to klątwa?
Obrazek

Awatar użytkownika
Macias
Kretozord

Nie przysługuje.
13tka nie jest hexem jeśli o to chodzi.
Imperialna moc!

ODPOWIEDZ