Bandy Grabierzy czyli Rozpiski Bestii
Moderator: Dibo
Re: Bandy Grabierzy czyli Rozpiski Bestii
wywal HS, zwieksz oddzialy bestigorow do 40 kosztem HS i jednego klocka bestigorow i jest spoko wg mnie
Warhammer to nie jest sport
Jak wam nie podeszło 3xBestigory to może coś jeszcze mniej finezyjnego ?
1 Doombull @ 333.0 Pts
General; Frenzy; Heavy Armour; Shield
Sword of Swift Slaying [25.0]
Ram Horn Helm [15.0]
Dawnstone [25.0]
Gnarled Hide [15.0]
1 Great Bray-Shaman @ 285.0 Pts
General; Magic Level 4; Braystaff
Hagtree Fetish [20.0]
Talisman of Endurance [30.0]
1 Gorebull @ 220.0 Pts
Frenzy; Great Weapon
Armour of Destiny [50.0]
1 Gorebull @ 223.0 Pts
Frenzy; Great Weapon
Talisman of Preservation [45.0]
1 Wargor @ 162.0 Pts
Shield; Battle Standard
Armour of Fortune [35.0]
Obsidian Trinket [15.0]
1 Gorgon @ 275.0 Pts
Frenzy
1 Gorgon @ 275.0 Pts
Frenzy
34 Gor Herd @ 297.0 Pts
Shield; FCG
10 Ungor Raiders @ 69.0 Pts
Short Bow; Musician
Short Bow; Musician
Short Bow; Musician
1 Tuskgor Chariot @ 80.0 Pts
5 Harpies @ 70.0 Pts
Scout
5 Harpies @ 70.0 Pts
Scout
5 Harpies @ 70.0 Pts
Scout
Models in Army: 84
Total Army Cost: 2647.0
Jakieś pytania?
1 Doombull @ 333.0 Pts
Ram Horn Helm [15.0]
Dawnstone [25.0]
Gnarled Hide [15.0]
1 Great Bray-Shaman @ 285.0 Pts
Hagtree Fetish [20.0]
Talisman of Endurance [30.0]
1 Gorebull @ 220.0 Pts
Frenzy; Great Weapon
Armour of Destiny [50.0]
1 Gorebull @ 223.0 Pts
Frenzy; Great Weapon
1 Wargor @ 162.0 Pts
Shield; Battle Standard
Armour of Fortune [35.0]
Obsidian Trinket [15.0]
1 Gorgon @ 275.0 Pts
Frenzy
1 Gorgon @ 275.0 Pts
Frenzy
34 Gor Herd @ 297.0 Pts
Shield; FCG
Short Bow; Musician
Short Bow; Musician
Short Bow; Musician
5 Harpies @ 70.0 Pts
Scout
5 Harpies @ 70.0 Pts
Scout
5 Harpies @ 70.0 Pts
Scout
Models in Army: 84
Total Army Cost: 2647.0
Jakieś pytania?
Czcij Koze !!
Twoja Stara gra w Age of Sigmar !
tamta chyba lepsza:D w tamtej nie chcemy zebys zmienial styl rozpy ale poprostu czysto logicznie: po co ci pakowac 50pkt w klocka ktory sie nie rusza majac duzego shamana ktory bedzie stal w bestigorach i parl do przodu a malego shamana albo postawic przy HS albo tez bedzie szedl do przodu wiec 50pkt dla 1kostki oplaca sie brac?:)
Warhammer to nie jest sport
Dibo - bój się Kozy, Herdstone MUSI byc 

"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
dobr akolejnej nawe nie czytalem
weź tam scrolla na duzym i lore of beast na szmaanie i bedzie grac

"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
herdstone co ? aa.. to ta kupka kamieni na którą sikają minotaury-Qc- pisze:Dibo - bój się Kozy, Herdstone MUSI byc

ostatnio zrobiłem rozpę na klockach był beastlord / great bray-shaman do CC lore of beast / BSB 206 / klocek gorów i bestigorów / 2x cygory oraz takie tam standardy odginaczkowe, niestety ostatnio mało gram w jakie kolwiek ludki i nie maiłem czasu testować tego ale wydaje się syte
jedyny minus gorgon to frenzy, co prawda mają stubborn na 10LD i 6T, możliwość leczenia, świetna będzie na nowe HE bo będą miały normalnego ASF, czyli z GW nie będą miały re-rolla i taka gorgonka to już wielki zagrożenie dla nich, nie mówiąc o naszych Doombullach i klockach gorów

ale na DoCh będą straszne

Dibo, bardzo fajny pomysł. Osobiście wrzuciłbym więcej chariotów, nawet kosztem kowadła gorów (10 ungorów też mnie nie przekonują, choć rozumiem ideę podwózki dla byków). Wg mnie przydałyby się nieduże bestigory dla +1 Ld i jako bunkier (BSB + może (?) shaman z magiczną bronią, bo masz mało pocisków i tylko Doomka z magicznymi, więc jak Ci się jakiś eteryk trafi... a za dużo statica to Ty nie będziesz miał). Harpie bym przyciął, albo przynajmniej zdjął scouta - przeciętny gracz i tak zmusi Cię do wystawienia ~24+ cali od maszyn (z boku) lub frontalnie 12" przed jego jednostka, która pierwsza zaszrżuje na nie (ostatnio gram bez nich i wcale mi nie brakuje - co prawda gram na hordach).
Fajnie że sie wam podoba.
Wokrze - 10 ungorów jako właśnie zbieracze pestek, 10 bo jak wybiegnie byku to zostanie ich jeszcze kilku do odginania. Liderki wydaje mi się że nie potrzebuje bo tam gdzie trzeba mam ITP z frenzy, a jeżeli muszę zdawać Ld to znaczy że coś przekombinowałem i wpadłem w kłopoty z których nawet wyższe Ld już mnie nie wyciągnie. Bestigory chciałem wrzucić ale rozpiska aż trzeszczy w szwach i nie starczy na nich punktów, cory zapełnione są na styk. Dlaczego z uporem maniaka daje harpiom scout? - bo w takiej rozpisce mega ważne jest zaczynanie, a mniej wystawień daje mi to bardzo ważne +1. Bardzo lubię wystawić sie na 12 calu od przeciwnika, jak zaszarżuje to stoje, jak nie spali to zabije, zberjkuje, pogoni lub overranuje mi pod nos - spoko, powstrzyma się to ja wpadnę z rewizytą. Jak nie zaszarżuje to będziemy latać aż nas rozstrzelają, przynajmniej mniej strzał w ghorgone
Dzisiaj pokminiłem i zrobiła następujące zmiany.
2xHarpie w scoucie, Ward na Gorebulach na 5+, BSb eko z Charm Shieldem i warden na maszyny, za oszczędzone punkty wszedł mój ulubiony mały wesoły terrorysta:
Shamna 2lv beast, Scout
.. o co kaman ? o to że jak zacznę to są jakieś szanse że pod koniec tury przeciwnik będzie miał pod nosem 3 klepaczy, 2 ghorgon (lub 3) i smoka
A jak nie wylosuje smoka to trudno to shaman scout idzie posłusznie w klocku z innymi.
Wokrze - 10 ungorów jako właśnie zbieracze pestek, 10 bo jak wybiegnie byku to zostanie ich jeszcze kilku do odginania. Liderki wydaje mi się że nie potrzebuje bo tam gdzie trzeba mam ITP z frenzy, a jeżeli muszę zdawać Ld to znaczy że coś przekombinowałem i wpadłem w kłopoty z których nawet wyższe Ld już mnie nie wyciągnie. Bestigory chciałem wrzucić ale rozpiska aż trzeszczy w szwach i nie starczy na nich punktów, cory zapełnione są na styk. Dlaczego z uporem maniaka daje harpiom scout? - bo w takiej rozpisce mega ważne jest zaczynanie, a mniej wystawień daje mi to bardzo ważne +1. Bardzo lubię wystawić sie na 12 calu od przeciwnika, jak zaszarżuje to stoje, jak nie spali to zabije, zberjkuje, pogoni lub overranuje mi pod nos - spoko, powstrzyma się to ja wpadnę z rewizytą. Jak nie zaszarżuje to będziemy latać aż nas rozstrzelają, przynajmniej mniej strzał w ghorgone

Dzisiaj pokminiłem i zrobiła następujące zmiany.
2xHarpie w scoucie, Ward na Gorebulach na 5+, BSb eko z Charm Shieldem i warden na maszyny, za oszczędzone punkty wszedł mój ulubiony mały wesoły terrorysta:
Shamna 2lv beast, Scout

.. o co kaman ? o to że jak zacznę to są jakieś szanse że pod koniec tury przeciwnik będzie miał pod nosem 3 klepaczy, 2 ghorgon (lub 3) i smoka

A jak nie wylosuje smoka to trudno to shaman scout idzie posłusznie w klocku z innymi.
Czcij Koze !!
- Khuman
- Ciśnieniowiec
zostawił bym tak jak jest, nie liczył bym na magiczne wsparcie, wylosowanie tych czarów jest około 30% 
harpie w scoucie są kozackie bo wymuszają inne ustawienie niż to by sobie defens zażyczył
a gorebullą daj SV na 4+ bo od pestek powpadają im jakieś głupie rany i pospadają szybko, za szybko
a BSB eko to tylko z 3+ SV od dragon helma, lepszy niż z charm shieldem

harpie w scoucie są kozackie bo wymuszają inne ustawienie niż to by sobie defens zażyczył
a gorebullą daj SV na 4+ bo od pestek powpadają im jakieś głupie rany i pospadają szybko, za szybko

a BSB eko to tylko z 3+ SV od dragon helma, lepszy niż z charm shieldem
Dibo standadowo jak nie w jedną strone to w drugą
( masz 2 gienów )
Do tego jesteś niemożliwy dałeś Gorebullom warda a doombulowi nie?
IMO tak zloz Dooma:
1 Doombull @ 353.0 Pts
Gnarled Hide [15.0]
Ram Horn Helm [15.0]
Tracisz przerzut Sv ale za to masz 4+ wsv a to Doom ma klepać prawda?
Zreszta IMO małe byki to strata ptk.
No offence Dibo przerobie troche Twoją rozpiske jak bym ja to widziel
1 Doombull @ 353.0 Pts
Frenzy; Heavy Armour; Shield
Ram Horn Helm [15.0]
Gnarled Hide [15.0]
1 Great Bray-Shaman @ 255.0 Pts
Power scroll [35.0]
1 Bray Shaman @ 125.0 Pts
Lore of Shadow; Magic Level 1; Braystaff
Herdstone Shard [50.0]
1 Wargor @ 166.0 Pts
Heavy Armour; Shield; Battle Standard
Chalice of Dark Rain [40.0]
Dragonhelm [10.0]
9 Ungor Raiders @ 54.0 Pts
23+1 Ungor Herd @ 134.0 Pts
Shield; Musician;Halfhorn
39+1 Gor Herd @ 345.0 Pts
2ndWeapon; FCG
6 Minotaurs @ 388.0 Pts
Great Weapon; Light Armour; Musician
1 Ghorgon @ 275.0 Pts
1 Ghorgon @ 275.0 Pts
5 Harpies @ 55.0 Pts
5 Harpies @ 55.0 Pts
Models in Army: 98
Total Army Cost: 2650

Do tego jesteś niemożliwy dałeś Gorebullom warda a doombulowi nie?
IMO tak zloz Dooma:
1 Doombull @ 353.0 Pts
Gnarled Hide [15.0]
Ram Horn Helm [15.0]
Tracisz przerzut Sv ale za to masz 4+ wsv a to Doom ma klepać prawda?

Zreszta IMO małe byki to strata ptk.
No offence Dibo przerobie troche Twoją rozpiske jak bym ja to widziel

1 Doombull @ 353.0 Pts
Frenzy; Heavy Armour; Shield
Ram Horn Helm [15.0]
Gnarled Hide [15.0]
1 Great Bray-Shaman @ 255.0 Pts
Power scroll [35.0]
1 Bray Shaman @ 125.0 Pts
Lore of Shadow; Magic Level 1; Braystaff
Herdstone Shard [50.0]
1 Wargor @ 166.0 Pts
Heavy Armour; Shield; Battle Standard
Chalice of Dark Rain [40.0]
Dragonhelm [10.0]
9 Ungor Raiders @ 54.0 Pts
23+1 Ungor Herd @ 134.0 Pts
Shield; Musician;Halfhorn
39+1 Gor Herd @ 345.0 Pts
2ndWeapon; FCG
6 Minotaurs @ 388.0 Pts
Great Weapon; Light Armour; Musician
1 Ghorgon @ 275.0 Pts
1 Ghorgon @ 275.0 Pts
5 Harpies @ 55.0 Pts
5 Harpies @ 55.0 Pts
Models in Army: 98
Total Army Cost: 2650
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
No to z mojej rozpiski niewiele tu zostało
Co do generał to faktycznie
generałem jest oczywiście Mag.
A jak chodzi o Ward - teraz kiedy do łask doszedł metal (moim zdaniem najlepszy po hevenie lore tej edycji - czemu odkryty tak późno?
) to Byku już taki nieśmiertelny nie jest 

Co do generał to faktycznie

A jak chodzi o Ward - teraz kiedy do łask doszedł metal (moim zdaniem najlepszy po hevenie lore tej edycji - czemu odkryty tak późno?

Czcij Koze !!
- Khuman
- Ciśnieniowiec
osobiście uważam że nie docenionym lorem jest beast, heaven jest drugi
ale to zależy też lor vs armia bo z metalem na bestie nie poszalejesz, czy WE albo lizaki
a metal wyszedł do gry bo dużo MC się pojawiło i cowboyów
ale to zależy też lor vs armia bo z metalem na bestie nie poszalejesz, czy WE albo lizaki
a metal wyszedł do gry bo dużo MC się pojawiło i cowboyów
Dibo zmiany są 3. Minoski za gorebulle, 1 szaman za raidersów i brak scoutów na harpiach... wiec tak wiele nie przerobiłem

I to jest główny powód.Khuman pisze:a metal wyszedł do gry bo dużo MC się pojawiło i cowboyów
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Nie boisz się grać bez DS'a?
OKi - Dzisiaj zagrałem na turnieju taką rozpą. Wynik oczywiście słaby (nie wynikający z rozpsiki) ale prowadzi sie to super, proste stabilne i mocno spycha do defensywy przeciwnika. Ds nie był mi ani razu potrzebny. Nie odczułem jego braku.
Czcij Koze !!