Pare noobowskich pytań.
Moderator: Afro
Re: Pare noobowskich pytań.
a takie pytanie jeśli dam 7 ogrów czyli pierwszy i drugi rząd po 3 i jeden z tyłu to on też da +1 do siły szarży byków? czy Tylko za pełeną linię dostanę?
Hero, 14 ironów, mournfangi 4szt, iron blastera jak najlepiej je wystawić grając na 4 rydwany bestigiry i gory + hero ?
Po 1, jaki hero, po 2, gdzie BSB, po 3, gdzie kotki, a po 4, gdzie maneaterzy? IMO z tego co masz to najlepiej zrobić jeden klocek 8 Ironów z herosem (układ 3x3) i drugi klocek 3x2 w ramach wsparcia. pamiętaj że ogrowa armata jest large target więc korzystaj...
Wierzę w Wolny Rynek, Niewidzialną Jego Rękę, kuców obcowanie, Unii rozwiązanie, lewaków zaoranie, Wolną Polskę. Amen.
no właśnie na hero nie wiem kogo wziąść butchera czy firebulsa, tak samo nie mam pojęcia nad sztandarem myślę nad dragon skinem lub kanibalem, może coś doradzisz?
tak jak kwakę dać lepiej 2 x 2 czy 4 w jednym klocku co lepiej mieli?
tak jak kwakę dać lepiej 2 x 2 czy 4 w jednym klocku co lepiej mieli?
Butcher bo daje fajne buffy. Sztandar Ironom - tylko +1 Ld - innego się nie daje. Co do kawy - jeden duży klocek - wpadają w hordę gorów i klepią, i klepią, i klepią...i wyjeżdżają z tyłu... save 2+ to jedna z najlepszych rzeczy ( nie wspominając o D3 impactach, 7 atakach na chłopa i stompach). I pamiętaj - przeciwnik musi testować fear! I weź BSB bo gra bez niego ma sens tylko na małe (max 1000) pkt. gdzie bierzesz hero koksa, jeden duży klocek z bannerem pozwalającym na przerzut (maneaterzy...), działo i śmieci.
Wierzę w Wolny Rynek, Niewidzialną Jego Rękę, kuców obcowanie, Unii rozwiązanie, lewaków zaoranie, Wolną Polskę. Amen.
pytanko czy muszę wystawić zwykłe ogry na euro zasadach? czy mogę na samych ironguciach grać
Możesz wystawić samych irongutów, ale w dwóch oddziałach, bo koszt jednego nie może przekroczyć 450 punktów.
Precyzuj trochę swoje pytania, bo czasem wydają mi się strasznie chaotyczne
Precyzuj trochę swoje pytania, bo czasem wydają mi się strasznie chaotyczne

Wisła Kraków.
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
a masz napisane jak ? 
Trafiałeś kiedyś fireballem ?Amber Spear is a Magic Missle[...]

robiłem sobie rozpiske na 1200ptk i zostało mi koło 180 ptk i jakiego hero mi radzicie rozpiska jest na irongutkach morfagach i ironblasterze
Ostatnio zmieniony 20 cze 2013, o 19:18 przez Morok, łącznie zmieniany 1 raz.
kubencjusz pisze:a masz napisane jak ?Trafiałeś kiedyś fireballem ?Amber Spear is a Magic Missle[...]
Żeby nie wyjść na durnia napiszę, że pytałem o dzidę Huntera

Ogry z jakiej są krainy - zimowej? bo tak mi pasują Tylko te mongolskie pyski mnie ...
Ostatnio zmieniony 21 cze 2013, o 19:24 przez Morok, łącznie zmieniany 1 raz.
Co to są krainy zimowe/mongolskie?Que pisze:Ogry żyją w jaskiniach w krainach zimowych? czy mongolskich bp czekam na book a z neta nie sciągam więc pytam
Generalnie ogry żyją w Górach Żałoby, z tym że obszar ten jest tak duży, że ciągnie się od pustkowi chaosu na północy do dżungli na południu.
"Mam sto rąk, sto sztyletów... gdy chcę, sto ran zadam."
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
więc tak. Dawno dawno temu ogry żyły sobie w Cathayu czyli jakiś taki właśnie a'la mongolskie klimaty. Potem jeb mieszkały na pustyni bo im gandalf wyjebał z meteora 8k demejdża. A potem poszły sobie w góry a'la himalaje. The end 

no i dobrze wybrały ale ryje zostały
na szczęście są chełmy, więc ja zabije ten mongolski klimat blee

- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
mnie on pasuje- lubie te ich azjatyckie ryło. IMO nadaje im to bandyckiego animuszu .