Szybkie pytania

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Re: Szybkie pytania

Post autor: Rasti »

Do przyklejenia piasku do figurki? A nie do podstawki? Klejenie piasku do figurki na wikol to zły pomysł...

Awatar użytkownika
slouch
Wałkarz

Post autor: slouch »

oczywiście, że do podstawki, źle sformułowałem wypowiedź. :D

kropelka przetestowana, wyszła, jak mówił przedmówca, kupa piaskowa :)

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Rasti pisze:Do przyklejenia piasku do figurki? A nie do podstawki? Klejenie piasku do figurki na wikol to zły pomysł...
Masz lepszy? Bo ja tylko na wikol przyklejam. Po pomalowaniu i przesprejowaniu trzyma się doskonale. No i oczywiście figurkę przyklejam do podstawki, gdy podstawka i figurka są pomalowane.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Czytaj z uwagą. Kolega się pomylił pisząc PIASKU do FIGURKI. Dlatego o tym napomniałem... Piasek do podstawki na wikol jest powszechnie stosowana metodą. Na superglue może być nie za ciekawie. Jeśli nie masz wikolu to inny glej typu butapren itp. Jakieś kleje do butów. Wszystko co nie skleja palców w 2sekundy.

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

:lol2:
Mój umysł najwyraźniej nie mógł zaakceptować przyklejenia piasku do figurki.
Obrazek
~Warren E. Buffett

dexterzg
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: dexterzg »

Arbiter Elegancji pisze:Najlepiej podaj konkretny [...] problemu można kupić wiertło 0,5mm które rozwiązuje większość problemów z małymi pinami :) .
problem dotyczy właśnie warmachiny.
Obrazek
dokładnie te zaznaczone części. mam wiertło 0.04 ale niezbyt wiem jak to nawiercić.

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Ciężka sprawa. Nie miałem tego modelu w rękach więc trudno coś poradzić. Ja chyba bym po prostu wymienił całą dłoń z kuszą pistoletową na tą od korsarzy Dark Elfickich, nie wiem czy w twoim przypadku wchodzi to w grę? Nie zaszkodzi też popytać na forum warmaszynowym, ktoś może miał ten samy problem co ty i podzieli się z tobą radami.
Można by też zrobić podłużne żłobienie od spodu tej broni przechodzące przez uciążliwe elementy i tam wsadzić pin, później wygładzić powierzchnię GSem. Byłoby to dość trudne (wręcz chirurgiczny zabieg) i nie wiem czy w tym przypadku wykonalne. Można też spróbować skonwertować ten element, choćby przez dodanie cięciwy; zawsze to jakieś dodatkowe usztywnienie.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Ma ktoś jakiś patent na robienie małych OSL-i [-o< Może jakiś link do robienia OSL [-o< [-o< [-o<

Awatar użytkownika
ClownInsane
Pseudoklimaciarz

Post autor: ClownInsane »

Witam,

Ostatnio nie mam czasu na malowanie figurek i bardzo zainteresował mnie Dipping. Pamiętam, że jakieś trzy miesiące temu natknąłem się w necie na artykuł odnośnie specjalnej farby (już rozcieńczonej, dzięki czemu nie trzeba było kupować bejcy) specjalnie przeznaczonej do szybkiego malowania. Problem polega na tym, że nie pamiętam nazwy tej farby. Może ma ktoś linka do tego artykułu, albo nawet wie gdzie to dostać? Jeśli tak, to proszę o szybką odpowiedź. :)

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Ma ktoś jakiś patent na robienie małych OSL-i [-o< Może jakiś link do robienia OSL [-o< [-o< [-o<
Proszę bardzo:
http://www.coolminiornot.com/articles/1 ... s-by-cyril.

@ clowninsane: chodzi o Army Painter? Parę tematów niżej jest link:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=9&t=27873.
Obrazek
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
ClownInsane
Pseudoklimaciarz

Dzięki Klafuti właśnie o to mi chodziło, tyle razy przeglądałem stronę TAP, a i tak mi z głowy wyleciało :)
Ostatnio zmieniony 4 wrz 2011, o 17:33 przez ClownInsane, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Klafuti pisze:
Proszę bardzo:
http://www.coolminiornot.com/articles/1 ... s-by-cyril.

@ clowninsane: chodzi o Army Painter? Parę tematów niżej jest link:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=9&t=27873.
Bóg zapłać.

Awatar użytkownika
ClownInsane
Pseudoklimaciarz

Czy gdzieś w Polsce mogę zakupić produkty The Army Painter, chodzi mi głównie o Quickshade? Im bliżej Wrocławia tym lepiej dla mnie :). No i jeszcze jedno: jaki jest najlepszy ton dla moich Skavenów: SOFT, STRONG czy DARK?

Pozdrawiam i dziękuję z góry.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Zawsze możesz zamówić, przykładowo z allegro: klik

Awatar użytkownika
Citadel
Warzywo

Post autor: Citadel »

Otóż w ostatnim czasie pojawiła się u mnie potrzeba posiadania areografu jednak nie zbyt leży mi wydanie ok 500 zł na taki sprzęt i tutaj mam pytanie do Was czy ktoś używał lub używa tego od GW CITADEL SPRAY GUN? potrzebowałbym opini czy to się do czegoś nadaje czy to tylko taki gadżet GW? :)

Pozdro

Awatar użytkownika
ClownInsane
Pseudoklimaciarz

W sumie fakt, zamówienie zawsze jest możliwie. W takim razie zostaje ostatnie pytanie. Do Skavenów który ton ze Quckshade'ów jest najlepszy - SOFT, STRON, czy DARK? :?: To dla mnie naprawdę ważne! Nie chcę zamawiać wszystkich i ich testować, za duże koszta.

Awatar użytkownika
Siena
Chuck Norris

Post autor: Siena »

Do skavenów najlepszy będzie strong tone, bo zawiera brązowy pigment.

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Citadel pisze:Otóż w ostatnim czasie pojawiła się u mnie potrzeba posiadania areografu jednak nie zbyt leży mi wydanie ok 500 zł na taki sprzęt i tutaj mam pytanie do Was czy ktoś używał lub używa tego od GW CITADEL SPRAY GUN? potrzebowałbym opini czy to się do czegoś nadaje czy to tylko taki gadżet GW? :)

Pozdro
Z gadżetami GW daj sobie spokój. Paasche robi bezkonkurencyjne aerografy i do tego tańsze.
ClownInsane pisze:W sumie fakt, zamówienie zawsze jest możliwie. W takim razie zostaje ostatnie pytanie. Do Skavenów który ton ze Quckshade'ów jest najlepszy - SOFT, STRON, czy DARK? :?: To dla mnie naprawdę ważne! Nie chcę zamawiać wszystkich i ich testować, za duże koszta.
To zależy, w jakim klimacie chcesz mieć te skaveny, ale ja bym radził strong albo dark, chociaż nie mam w tej kwestii dużo do gadania, bo nie korzystałem z tych produktów.
Obrazek
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
ClownInsane
Pseudoklimaciarz

Wiadomo, raczej mroczny, ale nie chcę też z tym mrocznym klimatem przesadzić... nie wiem na ile duża jest różnica między STRONG, a DARK. Dlatego głównie nie mogę podjąć decyzji, który zamówić. Proszę, może ktoś zna odpowiedź na moje pytanie? [-o<

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Może to ci pomoże:
Obrazek
i na stronie producenta masz przyklday malowania tego samego modelu każdą z bejc:
http://www.thearmypainter.com/gallery.php

Sam oceń która będzie bardziej pasować do twojej wizji.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

ODPOWIEDZ