Kila pytan poczatkujacego :P
Moderator: Gremlin
Re: Kila pytan poczatkujacego :P
Ok, wielkie dzięki
Turniejowo nowe WEwenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
12/4/5
Wszystko zależy od wielkości oddziału.
Najlepiej mieć muzyka - przy remisie się przyda.
Dobrze mieć sztandar - dodatkowe +1 do CR-a.
Champion jest chyba zbyteczny i raczej dyskusyjny. Ewentualnie można go dać gdy ma się oddział 8+
Champion jest chyba zbyteczny i raczej dyskusyjny. Ewentualnie można go dać gdy ma się oddział 8+
Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek
A moim zdaniem zupełnie inaczej. Wildzi to jest teraz młot na wroga. Wbijają tyle ran że muzyk i sztandar są zbyteczne. Jeśli będziesz liczył Wildami na to że wygrasz combat przez muzyka to znaczy, że źle nimi zagrałeś. Oni mają wjechać i wyjechać drugą stroną.Heptun pisze:Wszystko zależy od wielkości oddziału.
Champion to jedyne co daje na Wildach. +1 atak i możliwość wyzywania na pojedynek się przydaje.
Sporadycznie mozna dać jeszcze sztandar z płonącymi atakami albo przerzutem szarży.
Takie moje zdanie
+1Me_gusta pisze: A moim zdaniem zupełnie inaczej. Wildzi to jest teraz młot na wroga. Wbijają tyle ran że muzyk i sztandar są zbyteczne. Jeśli będziesz liczył Wildami na to że wygrasz combat przez muzyka to znaczy, że źle nimi zagrałeś. Oni mają wjechać i wyjechać drugą stroną.
Champion to jedyne co daje na Wildach. +1 atak i możliwość wyzywania na pojedynek się przydaje.
Sporadycznie mozna dać jeszcze sztandar z płonącymi atakami albo przerzutem szarży.
Takie moje zdanie
Sztandar przerzutu LD jak najbardziej...po ostatnim masterze stwierdzam, że flamingi na wildach to nie jest do końca dobry pomysł...- byle kowboj z wardem na flamingi może ten oddział skutecznie zblokować.
Zgadza się. Na duże punkty nie warto dawać im płonących. Za to na mniejsze punkty np. 1200 nie ma tak wielu kowboyów z wardem na ogien, za to jest sporo stworków z regena (patrz abomka, kryptory, bestie itp) wtedy Wildzi to rzezają aż miłoAzgaroth pisze:+1
Sztandar przerzutu LD jak najbardziej...po ostatnim masterze stwierdzam, że flamingi na wildach to nie jest do końca dobry pomysł...- byle kowboj z wardem na flamingi może ten oddział skutecznie zblokować.
Kowboj z wardem na ogień ?
To tacy jeszcze istnieją ? Szczerze to od wieków mi się taki nie trafił na stole
PS. Wyjątek to Exalted na DM - ale on po prostu jest tak składany
To tacy jeszcze istnieją ? Szczerze to od wieków mi się taki nie trafił na stole
PS. Wyjątek to Exalted na DM - ale on po prostu jest tak składany
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.
W imperium jest dosyć popularne złożenie BSB z GW+dawnstone+dragonhelm. Gobos na dużym pająku też ma zwykle dragonhelm. Widuje się strzygę z ogre blade+dragonbane gem.
Także jak najbardziej istnieją, ale to chyba raczej kwestia mety w danym mieście/ośrodku.
Także jak najbardziej istnieją, ale to chyba raczej kwestia mety w danym mieście/ośrodku.
Na masterze bardzo uprzykrzył mi życie właśnie taki imperialny panicz na pegazie, który dołączył się do innerów z kadrą na tym boku klocka w który bardzo ochoczo chcieli wjechać wildzi z flamingiem Życie...Luc pisze:Kowboj z wardem na ogień ?
Jak dołączył z boku do klocka z 2+ szeregami to nie stanowi, bo i tak minimum 4 może bić po IC.Azgaroth pisze:Na masterze bardzo uprzykrzył mi życie właśnie taki imperialny panicz na pegazie, który dołączył się do innerów z kadrą na tym boku klocka w który bardzo ochoczo chcieli wjechać wildzi z flamingiem Życie...Luc pisze:Kowboj z wardem na ogień ?
Ci kolesie są raczej sporadyczni a i tak da się ich ogarnąć.
Za to Wildzi z płonącymi są nie ocenieni vs trole, grubasy bestie abomka.
Ostatnio wpadłem 6 wildów od produ i 3 warhawków od boku w 10 grubasów i na koniec został jeden na ostatniej ranie.
Powodzenia z taką akcją bez płonących.
http://allegro.pl/podstawki-pod-figurki ... 64332.htmlcieniu pisze:moge poprosic o podpowiedz gdzie takie zamówić? byle nie za 15zl sztuka...
Nie mam booka pod ręką i nie pamiętam
1. Smok od sisterek ma zasadę Forest Spirit ?
2. Forest Spirit wciąż ma zasadę ITP ?
1. Smok od sisterek ma zasadę Forest Spirit ?
2. Forest Spirit wciąż ma zasadę ITP ?
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.