Skaveńskie Q&A
Moderator: Hoax
Re: Skaveńskie Q&A
A ja, w przeciwieństwie do wielu osób, pochwalę Thrower. Zaszarżować krasie slejwami, wytrzymać jedną turę, żeby Thrower zdążył dojść i strzelić do walki. Wystrzeli raz na grę, ale potencjalnie zdejmuje z 20 modeli.
Mam pytanko odnośnie WLC. Linia toczenia i placek na końcu są rozliczane osobno, jeśli chodzi o rany, czy razem? Chodzi mi zwłaszcza o sytuacje, gdy placek wybucha na jakimś wieloranowym modelu, czy obrażenia są liczone osobno, czy jest to po jednym rzucie za przebicie i na zranienie?
Let the River of Blood flow...
O ile dobrze pamiętam, to model który został zahaczony linią nie może dostać z templatki.
Imperialna moc!Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki
Pytanko ;D
Jest taka sytuacja trafiam latarką w dzwonek wroga i ranie go nie zdał warda ranie sera bo również był pod templatką ranie go nie zdał warda.I teraz dzwonek traci k6 pkt życia wychodzi mi 5 akurat na zniszczenie dzwonka.I teraz pytanie można użyć w tej sytuacji warda czy też nie? Tak samo dostaje Grey seer 2 undy akurat na zniszczenie. Jednym strzałem latarką rozwalił bym dzwonek i greya plus 2 clanów?
Jest taka sytuacja trafiam latarką w dzwonek wroga i ranie go nie zdał warda ranie sera bo również był pod templatką ranie go nie zdał warda.I teraz dzwonek traci k6 pkt życia wychodzi mi 5 akurat na zniszczenie dzwonka.I teraz pytanie można użyć w tej sytuacji warda czy też nie? Tak samo dostaje Grey seer 2 undy akurat na zniszczenie. Jednym strzałem latarką rozwalił bym dzwonek i greya plus 2 clanów?
Armia: SKAVENI
okon pisze:pot lał sie litrami , moje dupsko płoneło razem z jajami na szczęście mam długą parówę która nie zdążyła się sfaiczyć do końca więc zwycięstwo wydarłem
dzwon ma 6 woundów, a seer 3. jak ranisz 5 i na 2 to nie zabijasz niczego.
The messanger bowed low. "Speak-speak" snarled the Grey Seer, to agitated to appreciate the fawning. "Unexpected complications, most powerful of the potentates" said the Scurrier. Before the creature finish,Grey Seer sent bolt of lightning to roast him alive."Bad news can always wait" thougt the mage..
A obrażenie pojedyncze z latarki przed rzutem d6 ?.... Pies?Pacek pisze:dzwon ma 6 woundów, a seer 3. jak ranisz 5 i na 2 to nie zabijasz niczego.
Chodzi mi o to... Rzut k6 powiedzmy 5 na kostce masz i czy dzwonek rzuca 5k6 i na 4+ zdaje warda czy nie może tego użyć.Afro pisze:No ale napisałeś, że nie zdał warda, więc czemu miałby go zdawać raz jeszcze?
okon pisze:pot lał sie litrami , moje dupsko płoneło razem z jajami na szczęście mam długą parówę która nie zdążyła się sfaiczyć do końca więc zwycięstwo wydarłem
- Necromanter
- Falubaz
- Kontakt:
Wytłumaczę to łopatologicznie:
Strzelasz w dzwon z seerem cannonem. Musisz zawoundować dzwon jak i seera(obydwoje są automatycznie trafiani). Jak to Ci się uda, to wtedy każda z tych części modelu ma ward sv, którego sobie zdaje. Jeśli obleje, to Twój cannon multiplikuje ten jeden wound, na który dzwon, ani seer, nie zdali warda w d6. Więc nagle z jednego wounda na dzwonie, pojawia się w Twoim przypadku 5 (już nie rzucasz na to warda, bo raz to zrobiłeś) , a seerowi pojawiają się 2.
Mam nadzieję, że teraz już wszystko jest zrozumiałe.
Strzelasz w dzwon z seerem cannonem. Musisz zawoundować dzwon jak i seera(obydwoje są automatycznie trafiani). Jak to Ci się uda, to wtedy każda z tych części modelu ma ward sv, którego sobie zdaje. Jeśli obleje, to Twój cannon multiplikuje ten jeden wound, na który dzwon, ani seer, nie zdali warda w d6. Więc nagle z jednego wounda na dzwonie, pojawia się w Twoim przypadku 5 (już nie rzucasz na to warda, bo raz to zrobiłeś) , a seerowi pojawiają się 2.
Mam nadzieję, że teraz już wszystko jest zrozumiałe.
Właśnie o to mi chodziło chciałem sprawdzić czy dobrze myślę czy się mylę...
Dzięki
Dzięki
jeśli rzucisz na rany po oblanym wardzie 5 to dzwon dostaje 5 ran, nie 6. Skąd masz te zasady, bo są całkiem ciekawe: k6+1Deska pisze: A obrażenie pojedyncze z latarki przed rzutem d6 ?.... Pies?
edit: Necro to łopatologicznie wyjaśnił
The messanger bowed low. "Speak-speak" snarled the Grey Seer, to agitated to appreciate the fawning. "Unexpected complications, most powerful of the potentates" said the Scurrier. Before the creature finish,Grey Seer sent bolt of lightning to roast him alive."Bad news can always wait" thougt the mage..
Dobra sory już mi się poprzewracało
To jak to jest wreszcie latarka jak strzela wbija tego jednego wounda jak się nie zda warda. I później dodatkowo k6.
Czy jak się nie zda warda to tylko model dostaje k6 woundów.
Chcę już wiedzieć żeby potem nie wałkować
To jak to jest wreszcie latarka jak strzela wbija tego jednego wounda jak się nie zda warda. I później dodatkowo k6.
Czy jak się nie zda warda to tylko model dostaje k6 woundów.
Chcę już wiedzieć żeby potem nie wałkować
latarka jak trafi i wróg nie zda warda, to zadaje k6 woundów. jak wypadnie 1 na liczbie ran, to tylko wtedy zadajesz jednego wounda.
- The WariaX
- Falubaz
Czy na efekt 11-12 z dzwonu, przysługują sejwy?
Zapraszam do mojej galerii :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35475
Maluję na zamówienie:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 13#p990613
Q: If a unit has its Toughness increased to 7 or more, does the
Deafening Peals hit every model in the unit? Are saves allowed
against Wounds caused by these hits? (p43)
A: Yes to both questions.
- Necromanter
- Falubaz
- Kontakt:
Na moje zabierasz jeden atak albo górze albo monsterowi, ale niech ktoś mnie poprawi jeśli się mylę.
Skaveński Plague Furnace z Plague Priestem w oddziale skaveńskiej piechoty. W którejś kolejnej turze walki ginie Priest i piechota.
Co się dzieje z Plauge Furnance wtedy??
Machina ma załogę ale nie są to modele które można zabić w walce (?) i nie ma toto liderszipa.
Zagraliśmy że było to unbreakable i musiałem zaciachać model z T6. Ufff. Przetrzymał mnie w kombacie.
Co się dzieje z Plauge Furnance wtedy??
Machina ma załogę ale nie są to modele które można zabić w walce (?) i nie ma toto liderszipa.
Zagraliśmy że było to unbreakable i musiałem zaciachać model z T6. Ufff. Przetrzymał mnie w kombacie.