Zapytania o zielone zasady

Orcs and Goblins

Moderator: Kołata

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
GrimgorIronhide
Masakrator

Re: Zapytania o zielone zasady

Post autor: GrimgorIronhide »

Poza tym krzyczy się "Waaaaaagh!" - gardłowo, i intonując z akcentem na "Wa". [-X
Co z ciebie za szefu ?

Awatar użytkownika
Fanatic
Chuck Norris

Post autor: Fanatic »

Obrobiliśmy wczoraj krasnoludzki browar i tak się zakrzyknęło... :roll: A trolle mogą jako wspierające ataki użyć rzygania?
Obrazek

Awatar użytkownika
LuciusII
Oszukista

Post autor: LuciusII »

Mogą.
Kalesoner pisze:Orki i gobliny są częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro. :wink:

Awatar użytkownika
GrimgorIronhide
Masakrator

Nasza wspaniała księga pisze:... Trolls that are allowed to make supporting attacks can make a Vormit Attack.

Awatar użytkownika
Fanatic
Chuck Norris

Post autor: Fanatic »

Dzięki.Leniwa świnia ze mnie i zamiast sprawdzić to pytam... #-o
Obrazek

#Krasnal#
Mudżahedin

Post autor: #Krasnal# »

Wiem że to temat który opiera się na pytaniach o zasady ale pozwolę sobie na pytanie trochę z innej beczki :

Czy w starym batalionie orków rydwan ma dołączoną podstawkę 50x100?

Awatar użytkownika
LuciusII
Oszukista

Post autor: LuciusII »

Tak.
Kalesoner pisze:Orki i gobliny są częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro. :wink:

Rabsp
Masakrator

Post autor: Rabsp »

grał ktoś na oddziale 12 troli? ew. planowałem im dorzucić bosa na dziku z ES+Dawnstone+BitingBlade

jak radzą sobie SO nie big uni? myślałem żeby wystawić ich jako drugi corowy oddział

Awatar użytkownika
Pocisk
Masakrator

Post autor: Pocisk »

Też myślę o 12 trolli, twarde z dobrym jebnięciem tylko pitki i słońca strasznie to koszą.
Savage nie big uni zależy czego od nich oczekujesz. Ja mam 18 do zapchania corów i nie umierania, dzięki ItP całkiem to wychdzi, no i jest gdzie małego maga schować

xlakos
Wałkarz

Post autor: xlakos »

DD jest katapultą ale jego szablon nie ma otworu w środku. Czy zatem mogę zignorować zasadę podręcznika "Jeśli umieszczasz szablon nad jednostką wroga, otwór w środku musi byc umieszczony nad jednym modelem." Chodzi mi o położenie szablonu tak żeby stykał się z dwoma oddzielnymi pojedyńczymi modelami/oddziałami?

Awatar użytkownika
Macias
Kretozord

Post autor: Macias »

To nie jest możliwe, w teorii pomiędzy oddziałami powinien być odstęp 1 cala, a ten znacznik ma dokładnie jeden cal o ile dobrze pamiętam.
Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( :shock: ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki :)
Imperialna moc!

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Ma ponad 1 cal, dokładnie 1,4 cala. Więc można tak nawalać.

xlakos
Wałkarz

Post autor: xlakos »

1,25" dokładnie

Awatar użytkownika
wojtas2
Wałkarz

Post autor: wojtas2 »

Czy jak armata trafia boosa na wronie to obydwoje dostają hita z siła 10 i d6 wondów? czy losujemy co trafiło?

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: misha »

RB strzelanie z armaty jest dokładnie ten przykład opisany
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Awatar użytkownika
GrimgorIronhide
Masakrator

wojtas2 pisze:Czy jak armata trafia boosa na wronie to obydwoje dostają hita z siła 10 i d6 wondów? czy losujemy co trafiło?
Oboje.

Awatar użytkownika
Caman
Mudżahedin

Post autor: Caman »

Nie do końca wiedziałem, gdzie zadać te pytanie, więc zadaje tutaj (nie bijcie, jeśli już gdzieś padło :wink: ).
Da się efektywnie grać na samych Goblinach i Night Goblinach? Bez żadnych Savage'ów, orczych szamanów itd.
Jeśli tak, to doprecyzuję - a można na samych Nocnikach? :mrgreen:

Pytam, bo mam taką koncepcję armii i nie wiem czy wypali.

Awatar użytkownika
GrimgorIronhide
Masakrator

#-o No ludzie weźcie JUŻ TRZECI !!! Ja mam w rozpie tylko 2 gobliny i to NGszamanów. Orki naprawdę takie przeżyte ?!

A wracając do tematu, można. Duże hordy NGz siatami i 3 fanatykami, BSB z Spider Bannerem, Mangler Squiggi,
Wielki HerdSquigg horda jako "elyta", Arachnarok i 12 Trolli jako coś mocniejszego, kowboje na Giant Squiggach i może z pomocą Boga Pajonka jakoś da rade. Tu jest raport ze zwycięstwa takowej kompanii:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=112&t=35668
(nie bijcie, jeśli już gdzieś padło ).
Żartujesz, jesteś u zielonych, już rembak naostrzyłem.

Awatar użytkownika
Caman
Mudżahedin

Post autor: Caman »

Hah, no tak jakoś wyszło. :P Dobra, dzięki za dokładne rozłożenie tematu z z tą rozpiską na NG :mrgreen: .

@edit
Wezmę to na klatę! :twisted:

buniek
Chuck Norris

Post autor: buniek »

1. Czy fanatycy zawsze wyskakują z oddziału gdy są 8 cali od wroga, nawet gdy gobliny szarżują na przeciwnika?

2. Jeśli tak to co się dzieje jak ci fanatycy po prostu do wroga nie dojdą?

3. Czy jeźdźcom na pająkach przysługuje darmowy wheel, a jak tak to dlaczego?

ODPOWIEDZ