PYTANIA ODNOŚNIE ZASAD TOMB KINGS
Moderator: Shino
- dziekanotr
- Wodzirej
Re: PYTANIA ODNOŚNIE ZASAD TOMB KINGS
nie ma nic zlego w tym triku z gwardia, byl szum o to czy mozna zwinac sie z powrotem w klocek, gdy sztandar jest w drugim szeregu, ale z tego co wiem wszystko jest ok i nie ma w tym nic zlego
Dobrze to trochę inaczej.
Ile mogę poruszyć oddzial 25TG z ikoną wykorzystując legalnie wg UŚ manewr reform w kreske i zwinę się z powrotem w ranki po 5 laleczek
1. do 4"
2. do 8"
3. to nie o to chodzi rusz sie jeszcze 2" to wyjdzie 9 7/8 cala
Jeśli 3 to o co chodzi w zapisie z UŚ
Nadużywanie manewrów w celu osiągnięcia nadmiernej przewagi na polu bitwy, niemożliwej do osiągnięcia według normalnych zasad ruchu oraz tzw. "spirit of the game", jak na przykład change formation w celu przesunięcia oddziału ponad normalną odległość czy wheele kolumną wojska pozwalające przebyć oddziałowi kilkakrotnie większy dystans, niż dozwolony
Ile mogę poruszyć oddzial 25TG z ikoną wykorzystując legalnie wg UŚ manewr reform w kreske i zwinę się z powrotem w ranki po 5 laleczek
1. do 4"
2. do 8"
3. to nie o to chodzi rusz sie jeszcze 2" to wyjdzie 9 7/8 cala
Jeśli 3 to o co chodzi w zapisie z UŚ
Nadużywanie manewrów w celu osiągnięcia nadmiernej przewagi na polu bitwy, niemożliwej do osiągnięcia według normalnych zasad ruchu oraz tzw. "spirit of the game", jak na przykład change formation w celu przesunięcia oddziału ponad normalną odległość czy wheele kolumną wojska pozwalające przebyć oddziałowi kilkakrotnie większy dystans, niż dozwolony
Pytałem się na forum orków, ale nikt nie ospisuje więc tu zapytam:
Co sie stanie jak skorpion wykopie sie na nocnikach z fanolami???
fanole leca przez wystawionego do combata skorpionaczy na 2d6'' ???
kazdy fanol zadaje 2d6 skorpionowi po czym fanol ginie ??/
a moze cos innego?
Co sie stanie jak skorpion wykopie sie na nocnikach z fanolami???
fanole leca przez wystawionego do combata skorpionaczy na 2d6'' ???
kazdy fanol zadaje 2d6 skorpionowi po czym fanol ginie ??/
a moze cos innego?
- Offspringman
- Kretozord
czy mogę wystawić kaszkiet na górce a załogę za górką, aby nikt ich nie widział?
AB mówi:
Edit: Kaleson pierwszy
Dalej jest tylko, że się rozwala jak nie ma przy nim załogi itd. Obstawiam zatem, że tak jak w normalnych maszynkach załoga może być do 1" koło maszyny, wynika więc z tego, że możesz coś takiego zrobić...The Casket Guard and Liche priest/ Hight Lich Priest associated with the Casket act as much like a war machine's crew for the Casket of Souls. The Casket of souls uses the same rules of war machines (...)
Edit: Kaleson pierwszy
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/
- Offspringman
- Kretozord
a to ciekawe. można zrobić "prawie" niezniszczalny kaszkiet
dzięki
dzięki
- Offspringman
- Kretozord
ale i tak na większość armii wydaje się to całkie niezłym sposobem. tylko jakoś zawsze szkoda mi mi dodatkowej katapulty i kaszkiet wypada z rozpy
Zależy od turnieju, ale nie...
PS: VC i TK, te armie by latały po stole...
Edit: Kaleson znów szybszy!
PS: VC i TK, te armie by latały po stole...
Edit: Kaleson znów szybszy!
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/