Nemezis - We're BACK (16 maja, wawa) 2x1313

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jacuchna
"Nie jestem powergamerem"

Re: Nemezis - We're BACK (16 maja, wawa) 2x1313

Post autor: Jacuchna »

No to jeszcze ja! :D
Wielkie dzięki przeciwnikom i organizatorom, było na prawdę turbo ultra fajnie :wink: . Więcej takich turniejów w Wa-wie!
Pozdro

Awatar użytkownika
SlanesH
Falubaz

Post autor: SlanesH »

No calkiem fajny powrot do wfb po maturze. Tylko nie moge zniesc tego ze przegralem z Fuhrerem i Kotletem :mrgreen:
Moja galeria - klik!
Maluje za kasę - klik!

Awatar użytkownika
Cauliflower
Ciśnieniowiec

Post autor: Cauliflower »

A wiecie co jest najlepsze? :mrgreen:

że chłopaki z Nemezis będą teraz pierwsze w lidze :lol2:

Kotlet z Fuhrerem w top2 ligi

nooo, tego to jeszcze nie było!! :D :wink: 8) 8)
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
Obrazek

Zyraf
Chosen of Slaanesh

Post autor: Zyraf »

Zapodaj wyniki Kalafiorku :).

Awatar użytkownika
Embir
Oszukista

Post autor: Embir »

Fajnie się grało, choć niestety parówki wloką się niemiłosiernie (tylko ostatnią bitwę dane nam było zagrać do końca).
Zagrałem HE (bsb, mag, klocuszek PG, 2x DP, 2x orły, łucznicy) w sojuszu z WE Kal_Toraka (biegacz, mag, 2x WR, 2x GG, driady, Treeman)

1 bitwa (Kielon i Kalafior) DoW i Demony

Przeciwnicy poszli w wymaksowaną magię i trzeba przyznać, że ze wszystkich armii przeciwko którym walczyliśmy ich miały największy potencjał. Na szczęście trzy scrolle wystarczyły na te 3 tury, które udało się rozegrać. Całą grę jeden orzełek bez powodzenia próbował zadźgać maga Tzeentcha, zaś drugi skutecznie blokował pieski Khorna. W międzyczasie jedni DP zginęli za sprawą magii i syrenki a drudzy rozmontowali Asarnila i smoka. Szkoda, że na lewej flance nasz biegacz fluffował ataki bo Mengile zapewnili dzięki temu przeciwnikom jakieś 250pkt do przodu.
10-10

2 bitwa (Mobi i Matej) DoW i VC

Znowu DoW, znowu Asarnil, znowu w duecie z armią z wielkiej trójki, znowu tylko 3 tury. Spojrzeliśmy na rozpiski przeciwników i podeszliśmy do tej gry pewnie, niestety zbyt pewnie. Błędem było za małe skupienie ognia na pieskach na naszej prawej flance przez co całą grę blokowani przez nie Wildzi nie mogli zagrozić swoimi magicznymi atakami Spirit Hostom i Wraithom. Dodatkowo w jednej turze nastąpiła katastrofalna seria kiepskich rzutów przez co spanikowali nam DP, magiczka i biegacz, otwierając całą lewą flankę a walce wręcz zostali zniszczeniu drudzy DP. Mimo wszystko jednak nie skończyło się źle, bo coś tam powystrzelaliśmy, choć trzeba pamiętać że zagraliśmy tylko 3 tury.
10-10

3 bitwa (Jacek Kaczmarski) HE i VC

Generalnie wszystko szło całkiem nieźle. Całą lewą flankę wyczyścili DP i WR, środek z wymiatającymi magią magami był bezpieczny i możliwe, że byłoby jeszcze lepiej gdyby Treeman ustał w walce w Grave Guardami a altar zrobił swoje i 5 atakami z Ws7 i S6 zniszczył gościa z Battle Bannerem. Tak zakończyło się z 675pkt naszej przewagi.
12-8

Dosłownie na chwilę przed wysłaniem rozpy na turniej zmieniłem koncepcję swojego bsb HE i zamiast standardowej puszki (save na 1+ z re-rollem, słomka) poszłem w wersję kamikadze (Star Lance, Talisman of Loec). To był niestety eksperyment, który się nie sprawdził, bo raz, że jednak puszka moze operować na własną rękę a dwa, że jak się okazało, po dokładniejszym przestudiowaniu AB, Talisman of Loec nie jest aż tak skuteczny jak myślałem.

Dzięki dla przeciwników za bitwy a dla orgów za turniej. :wink:
http://manticblog.com/
KINGS OF WAR FULL BETA ARMY LISTS AND MAGIC ITEMS LIST: https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... /htmlview#
KINGS OF WAR ARMY BUILDER BETA: http://kow2.easyarmy.com/

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

Hejka,

Wielkie dzięki za turniej, gratki dla przeciwników - niech tylko ktoś powie że DoW to wymierająca armia :P
Mam dwie nieduże uwagi - przedziały punktowe, nieco zbyt duże strasznie trudno coś ugrać - i druga sprawa... czas na bitwę :mrgreen: niestety stanowczo za krótki - z autopsji wiem jak czują się organizatorzy, ale rozwiązaniem jest obowiązkowe zniesienie blatu + ławek (wpisane do regulaminu - nie chcesz nosić nie przychodź ) - dla czterech osób jest to jedna rundka a sprzątanie kończy się w pół godzinki.

jeszcze raz pozdrówki dla ogrów :)

miłego,
Żaba

Awatar użytkownika
Harry101
Mudżahedin

Post autor: Harry101 »

Ja chciałem podziękować wszystkim za przybycie na pierwszy turniej Nemezisu po 4 latach:)
Darkowi, Jasiowi, Żabie i Kalesonerowi, ze zostali po turnieju i nam pomogli posprzątać, naprawdę wielkie dzięki chłopaki.
i jeszcze raz Kalesonerowi za zorganizowanie zajebiaszczej trolowni po turnieju:)
dziekanatorowi i jego koledze(przepraszam, nie pamiętam jak się zwiesz), Gąsiorowi, Szwentasowi, Jasiowi i (Cyrylowi :D) za grę.
Mateuszowi, że pomagał mi przy grze i wystawił mi hordkę skavenów, kiedy rozkładałem tereny.
I bardzo przeprosić Gąsiora i Szwentasa za wynik jaki był, a mógł być dla was lepszy, ale naprawdę musieliśmy już kończyć, bo ostatnie 2 minuty nie są dobrym czasem na rozgrywanie jeszcze jednej tury.

Na takie punkty jak będzie paróweczka to będzie trzeba wcześniej wstać i zacząć turniej o 9. Gra się dłużej, jak zaczynają się dywagacje nad ruchami, a rozgrywanie 3-4 tur jest faktycznie nie fajne.

Awatar użytkownika
kotiuszko
Warzywo

Post autor: kotiuszko »

ja rowniz chcialbym podziekowac. Byl to moj pierwszy turniej od bardzo dawna i bawilem sie bardzo dobrze, a i nauczylem sie troche.
wielkie dzieki i pozdrawiam

Awatar użytkownika
Gasior
Postownik Niepospolity

Post autor: Gasior »

rowniez dzieki. fajny format. turniej udany.
z mojej strony przeprosiny dla harrego za zbedne cisnienie z mojej strony. mea culpa.

i nowo odkryta zasada warhammera, chcialbym zeby wszyscy o niej wiedzieli a nie tylko ogry z topow. wiekszosc oddzialu za obeliskiem, murkiem itd daje mu hard covera. czyli 3 z 5 batow za obeliskiem, 2 wystawione zeby wszystko widzialy i strzelajcie sobie.
dzieki crusowi i barbowi za 3 bitwe. szkoda ostatniej tury, bo mogloby sie to wszystko inaczej ulozyc.
:twisted: always Vampire :twisted:

Awatar użytkownika
Master of reality
Oszukista

Post autor: Master of reality »

Ja też bym chciał podziękować bo był to mój pierwszy turniej w życiu i było super!!!
Chciałbym głównie podziękować przeciwnikom którzy dali nam masakrę(pomimo tego że wysadzili sobie oba canony) bo ta gra dala mi wiele do myślenia.

Awatar użytkownika
monsterstar
Chuck Norris

Post autor: monsterstar »

a kiedy wyniki ? ; p
Obrazek

Awatar użytkownika
dziekanotr
Wodzirej

Post autor: dziekanotr »

ja tez dzieki wszystkim za gre ;) czasu bylo naprawde troche za malo w niektorych bitwach, ale czesto na moja i Gobossa kozysc;p wiele sie nauczylem w tych bitwach, a w szczegolnosci od Harrego ,ze nie nalezy lekcewazyc "sily"(ilosci) armii Skavenow ;D dzieki za gre, pozdro

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

Post autor: Tutajec »

turniej miał bardzo fajny format ale niepodobało mi się że nie skończyłem wszystkich bitew gdzie w 2 mieliśmy wychodzić z remisu a z drugiej na maske.

bardzo dziękuje kalesonowi za posiadówe oraz manfredowi kielonowi kotletowi noi harremu z którymi piliśmy, żal mi zarzyganego mieszkania kalesona i zgubionego mengila który jest nie do dostania

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Post autor: Manfred »

Kalafior zgłaszaj te wyniki
na następne euro my wybieramy skład :]

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Ha ha :]

Przyszła policja i obrzygała Harrego. Żal.
Obrazek

Awatar użytkownika
Marek G
Kretozord

Post autor: Marek G »

Dzieki wszystkim (przeciwnikom, sojusznikowi, orgom, viatroofowi za figsy). Bylo spoko.

Chyba zgubilem czarna miarke nie-gw, nie znalazl ktos moze?

Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

Post autor: Dalmar »

Ja także chciałem podziękować za turniej i przeciwikom za bitwy - grało się bardzo symapatycznie. Budujące jest też na lokala w Wawie przychodzi dużo osób - było 64 oraz co najważniejsze jest coraz większa resza graczy\klubów którym się chce coś robić\organizować - to budujące :)

Jedna rzecz na którą warto zwrócić uwagę na taki turniej parowy to czas na bitwy - rozegranie bitwy na 2600 na stronę gdzie grają 4 osoby zajmuje sporo czasu. Standardowo na singla na 2250 jest 3h, gdzie jest mniej pkt. i w 2 osoby się szybciej dogaduje niż w 4.

Awatar użytkownika
pazdzioch
Chuck Norris

Post autor: pazdzioch »

no z czasem było srednio. Ale cała reszta była jak najbardziej okej no moze poza przegrana z manfredem i kotletem :P dobrze tak sobie zagrac na turnieju po pół rocznej przerwie :)

pozdro

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Post autor: Manfred »

- Gracze Duże Małe
1.Dalmar Żaba 46 4482
2.Manfred Kotlettto 46 4389
3.crusader Barabosa 44 4153
4.RAFIX holan 42 3491
5.jasiuuu cyryl wojewodzki42 3330
6.Falko Marek Golan 40 3145
7.Gąsior Szwentas 40 2851
8.dębek Duke 37 1995
9.żyraf kondziu 36 2023
10.runepriest pedros 34 1358
11.Harry Matis 34 1339
12.Kalesoner Mistrz Niedbal 34 1281
13.Emil Konikiewicz Wald Piotr 33 964
14.Racki Damian Wieczorek Paweł 32 816
15.Karol Sosnowski 32 608
16.maciej bogusławski frankowski dawid 32 558
17.Ozimek Sosnowski piotr 32 162
18.Kalafior Kielon 31 450
19.daniel moczulski kotiuszko krzysztof 30 46
20.mobi matej 30 -217
21.paździoch slanesh 29 -291
22.kaczmarski jacek kacper 29 -427
23.łosiu dajed 26 -1049
24.marcus wiatroof 25 -1690
25.olek krupski michał peplak 24 -1877
26.Śmiechowski Łukasz Zasłona Marek 23 -2084
27.Piotr Kozłowski Tomek Paziewski 15 -4179
28.Piotr Szczepaniak Jacek Sienkiewicz 15 -4263
29.dziekan gobos 13 -4815
30.michałowski włodarczyk 12 -4955
31.rafał chmura kamil kostecki 11 -5500
32.Dalbiak Krawczyk 11 -5774

Liczą się tylko punkty z bitew, rozpiskę wysłał każdy, tak samo każy odniósł swój stół, karnych nie było.
Gratuluje Top 3 :, dziękuje Marcusowi że pomógł rano, Darkowi, Żabie, Jasiowi i Kalesonerowi że pomogli nam sprzątać po.
Turniej wg. mnie wyszedł bardzo dobrze, następny w Czerwcu :D

Awatar użytkownika
marcus_cheater
Oszukista

Post autor: marcus_cheater »

Polecam się na przyszłość i już się nie mogę doczekać następnego... 8) :P
"Chcecie ustrzelić na milę goblina, poproście inżyniera o muszkiet, a zapyta, w które oko chcecie trafić."
Kadrin Redmane

ODPOWIEDZ