Skaven 2nd wave

Skaven

Moderator: Hoax

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Luciu
Mudżahedin

Re: Skaven 2nd wave

Post autor: Luciu »

Kefas pisze:koniec świata jest bliski... zbliża się storm of magic ;)
Uprzejmie proszę o rozwinięcie tej myśli:) szczególnie w askpekcie Skavenologicznym:) ja chcę 5lvlowego maga, tak jak mają to mieć TK ponoć. Tranquol by IMO robil za fajnego lvl5 wizarda :) podoba mi się ten gość ma fajny klimat :) Ej ale swoją drogą dlaczego TK mają mieć lvl5 wizarda? a największy koks wśród czarodzieji i woooooogóle miszczunio pt. Teclis (ten specjal od HE za bodaj 500punktosów:P) zostanie na 4 levelu:P? Myslę, że SoM zrobi dobra robote:) czego sobie i wam z calego serca zycze:)

Awatar użytkownika
Kervyn
Chuck Norris

Post autor: Kervyn »

Ten "tylko" 4-lvlowy mag zna cały lore, IF-kuje na dubletach, dostarcza co turę d3 PD/DD, ignoruje pierwszego miscasta w turze i nosi niszczarkę. :P
Queek.

Awatar użytkownika
Lordzik
Mudżahedin

Post autor: Lordzik »

Co do metali GW - chodzi plota, że mają zaprzestać produkcji metalowych modeli zupełnie - bohaterowie będą jak ci z HE/Imperium - pudełeczko z plastikami do różnej konfiguracji. Stąd to wycofywanie.

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

Post autor: Mhroczny Rycerz »

I dobrze. Wreszcie nie będą sie bohaterowie tak łatwo zdzierac.
White Lion pisze:Mam prośbę :)

Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
Why so serious? ;)

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

Post autor: vocal »

ta, teraz sie beda łamać w każdym możliwym miejscu, jupi:P wymianę hero na plastik zapowiadali na początku chyba 7ed ... zrobili jakies krasie nawet w plastiku (BSB+lord) ale wrócili do metalu. ale dobrze miec mase metalu...;]

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

No cóż, kto co lubi. Zarówno metale jak i plastiki mają swoje wady i zalety. Mnie tam jest wszystko jedno :)
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Denis
Falubaz

Post autor: Denis »

Zgadzam się mam i plastikowe i metalowe figsy. Skaveny rzeźbione przez marudera były o wiele ładniejsze niż np. obecne plastikowe monki.
Mimo iz metal się obija to figurki wykonane z metalu są o wiele ładniejsze i trzymaja klimat :D
” Rozejrzyj się dookoła. Zobaczysz ludzi, bez których ten świat byłby lepszy.”

Death Note

Galeria :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35349
Strona Malarska na Facebooku:
https://www.facebook.com/pages/Fallen-A ... 9393055688

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

No i metal jest dużo trwalszy od plastiku, który można popsuć na dziesiątki sposobów
Obrazek

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

Ja nie chce nic mówić, ale jak już zbieram parę lat te skaveny i co turniej noszę ogromną torbe z 300 modelami, z czego prawie połowa jest metalowa to przynajmniej czuję, że coś tam noszę ;)

Metalowe figurki z przełomu 5/6 edycji są najklimatyczniejsze, a do tego nieźle zrobione (chociażby metalowe rat ogry są o niebo lepsze od tych co wyszły podczas kampanii Lustria- podobnie z monkami i censerami)

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Najgorsze z tych modeli są plastikowe Monki. Censerzy nie są najgorsi
Obrazek

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

Morrok pisze:Metalowe figurki z przełomu 5/6 edycji są najklimatyczniejsze, a do tego nieźle zrobione (chociażby metalowe rat ogry są o niebo lepsze od tych co wyszły podczas kampanii Lustria- podobnie z monkami i censerami)
dokładnie tak jest... niestety jak napisałeś metal waży, a z plastiku można zrobić równie dopracowane porównując do metalu figurki... ja preferuję plastikowe modele jeśli są wykonane porządnie... metale zaś kocham bo to kawał dobrej historii...

Awatar użytkownika
Zaklinacz Kostek
Falubaz

Post autor: Zaklinacz Kostek »

W pierwszej kolejności patrzę na to czy model mi się podoba/jest ładne, a dopiero potem z czego jest wykonany. Traf chciał, że większość figurek Skavenów jaka mi się podoba jest metalowa, efektem czego jest m.in.: 80 metalowych monków, 50 metalowych sztormów czy 20 jezzaili :] Ale chyba już na metalowe slejwy się nie pokuszę :wink:
Lest we forget:
Obrazek

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

Zaklinacz Kostek pisze:W pierwszej kolejności patrzę na to czy model mi się podoba/jest ładne, a dopiero potem z czego jest wykonany. Traf chciał, że większość figurek Skavenów jaka mi się podoba jest metalowa, efektem czego jest m.in.: 80 metalowych monków, 50 metalowych sztormów czy 20 jezzaili :] Ale chyba już na metalowe slejwy się nie pokuszę :wink:
metal monks są fajne ale strasznie monotonne, to samo tyczy się stormów plastikowe stormy są rewelacyjne chociaż te pierwsze stormy są do nich bardzo podobne ale te z poprzedniej edycji to atak klonów niestety jest.
Slejwy strasznie nudne bo też jakby sklonowane. Plastik łatwiej się obrabia!

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

atak klonów ma swój klimat.

Nie po to wyhodowałem 2x40 slejvsów z 4 edycji :D

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

Post autor: vocal »

atak klonów bardzo łatwo złamać ustawiająć figurki na podstawkach pod innym kątem.. ale wiadomo, komu się chce wsadzać ich w inne podstawki/ucinać tagi i przyklejać pod kątem, więc każdy ma jak widać:P
5ed stormy były fajne, z 7-8 wzorów+ustawianie pod kątem...;]

Awatar użytkownika
Horkryzard
Pseudoklimaciarz

Post autor: Horkryzard »

Mały przebłysk

Rzućcie okiem na panów z metody malowania light flesh, light brown fur, white fur link do gw
Nagle mnie oświeciło że to plastikowi niewolnicy, takich nie ma nigdzie w żadnym boxie. Ciekawe kiedy mają zamiar ich wydać (jeśli w ogóle :( )
Dużo rzeczy rozumiem...
Wiele rzeczy rozumiem późno...
Jeszcze więcej zbyt późno...

Awatar użytkownika
Goglem
Wodzirej

Post autor: Goglem »

To chyba wystawie swoich niewolników na allegro bo są "jedyni" w swoim rodzaju. Chcesz kupić jedyne 40zl sztuka :mrgreen: #-o

Awatar użytkownika
Gooffy
Falubaz

Post autor: Gooffy »

Horkryzard pisze:Mały przebłysk

Rzućcie okiem na panów z metody malowania light flesh, light brown fur, white fur link do gw
Nagle mnie oświeciło że to plastikowi niewolnicy, takich nie ma nigdzie w żadnym boxie. Ciekawe kiedy mają zamiar ich wydać (jeśli w ogóle :( )
Jak nie ma ? przeciez to modele z pudełka nowych klanratów. Mam każdy ze wzorów.

Awatar użytkownika
M.T.
Kretozord

Post autor: M.T. »

Horkryzard pisze:Mały przebłysk
Oj, wprost przeciwnie :P

ODPOWIEDZ