pomarudzilbys moze, ze nie mozesz zagrac niponem ktory byl armia w 3 edycji.. .albo forest goblinami... alob czyms takim... poterm poczytaj rgulamin isprawdz czy organizator turnieju moze zabronic jakis armii... jesli moze to nie widze po wodu dla ktorego narzekasz... ze debek sobie zagra swoja armia a nie porzyczona? (bo na pewno da rade sobie skombinowac armie na w razie co)... takie zachowanie niczym pies ogrodnika...Esco pisze:Nie o to chodzi. A niech ma i cala armie innego producenta - nie interesuje mnie to. Chodzi mi o absurd w wykonaniu GW, do ktorego sprowadza sie banowanie wlasnych produktow na wlasnej imprezie a przymykanie oka na produkty innych firmTo, że ich raz do roku na turniej GW nie wpuszczą, sprawi, że poczujesz sie lepiej?
A na Golden Demona tez moge pojechac z figurka Reapera? Chyba w takim razie tak. To super! Bo dobra figurka Reapera wygra nawet z najlepsza konwersja GW.
Swoja droga nastepna armia jaka bede zbieral (Imperium) nie bedzie juz oparta na figurkach GW. Jak moge miec ladniejsze figurki taniej i grac nimi wszedzie, to przecierz nie bede z siebie frajera robil.
A do Tour de France zglosze sie na motorzeNo co.. tez ma kierownice i dwa kola... Chyba ze mnie nie wpuszcza, zeby ktos kto ma rower i trenowal kondyche sie lepiej poczul...
GT - coś wiadomo?
Przeczytałem regulamin. A Ty przeczytałeś?
To tak jakbym zapytał "Ej Szaman, a moge przyjechać z nielegalną rozpiską, bo mam za mało figurek Core ale za to osiem Rare'ów"?
A to że Szaman ma miękkie serce i przymyka oko na pewne sprawy to inna rzecz. Ja bym na jego miejscu kategorycznie zabronił wystawiania innych modeli niż GW. Co do porównania do psa ogrodnika to już się nie wypowiem, Shino, nie chcę sprowadzać dyskusji do Twojego poziomu.
Na każdej imprezie GT, Golden Daemon czy Games Day za granicą coś takiego, że ktoś przychodzi z figurkami innego producenta jest nawet nie do pomyślenia (na złośliwe podsrywy w stylu "to jedź za granice" odpowiadam - jeżdże, będę na kolejnym Games Day 5 maja w Toronto).* All models must be PAINTED Citadel miniatures of the appropriate type for the troops they represent.
To tak jakbym zapytał "Ej Szaman, a moge przyjechać z nielegalną rozpiską, bo mam za mało figurek Core ale za to osiem Rare'ów"?
A to że Szaman ma miękkie serce i przymyka oko na pewne sprawy to inna rzecz. Ja bym na jego miejscu kategorycznie zabronił wystawiania innych modeli niż GW. Co do porównania do psa ogrodnika to już się nie wypowiem, Shino, nie chcę sprowadzać dyskusji do Twojego poziomu.
Ktoś, komu się rozsypuje impreza z powodu małego zainteresowania nie jest w dobrej sytuacji do stawiania jakichkolwiek warunków.Ja bym na jego miejscu kategorycznie zabronił wystawiania innych modeli niż GW.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
A przyślesz jakieś fotki ubogim krajanom ?Na każdej imprezie GT, Golden Daemon czy Games Day za granicą coś takiego, że ktoś przychodzi z figurkami innego producenta jest nawet nie do pomyślenia (na złośliwe podsrywy w stylu "to jedź za granice" odpowiadam - jeżdże, będę na kolejnym Games Day 5 maja w Toronto).
złośliwe podsrywy
Ej, nie obrażaj się. Poprostu modele firmy, której tak zaciekle bronisz to istny śmiech na sali. Jak wchodziła 6 edycja wpadli na "genialny" pomysł zamiany metalu na plastik. Miało być tanio i fajnie. Teraz po kolejnej podwyżce cen plastikowe dziadostwo z GW nie jest tańsze od metalowych modeli konkurencji. Nie jest ani fajnie ani tanio.Shino, nie chcę sprowadzać dyskusji do Twojego poziomu

a widziales nowych plastikowych black orkow? moim zdaniem wymiataja i niszcza !! nie sa wcale mega drogie (choc oczywiscie mogly by byc 5Ł tanszeDębek pisze:
Ej, nie obrażaj się. Poprostu modele firmy, której tak zaciekle bronisz to istny śmiech na sali. Jak wchodziła 6 edycja wpadli na "genialny" pomysł zamiany metalu na plastik. Miało być tanio i fajnie. Teraz po kolejnej podwyżce cen plastikowe dziadostwo z GW nie jest tańsze od metalowych modeli konkurencji. Nie jest ani fajnie ani tanio.
wole miec figurki ktorych nie musze podmalowywac i kleic po kazdym turnieju...
ale to raczej off top byl
nie pisz, prosze, takich rzeczy, bo dobrze wiesz, o co chodziJankiel pisze:Ktoś, komu się rozsypuje impreza z powodu małego zainteresowania nie jest w dobrej sytuacji do stawiania jakichkolwiek warunków.Ja bym na jego miejscu kategorycznie zabronił wystawiania innych modeli niż GW.
"I fart in your general direction" 
Tutaj też mały off top, ale mam nadzieję że mod i Szaman nie maja nic przeciwko temu:Ej, nie obrażaj się. Poprostu modele firmy, której tak zaciekle bronisz to istny śmiech na sali. Jak wchodziła 6 edycja wpadli na "genialny" pomysł zamiany metalu na plastik. Miało być tanio i fajnie. Teraz po kolejnej podwyżce cen plastikowe dziadostwo z GW nie jest tańsze od metalowych modeli konkurencji. Nie jest ani fajnie ani tanio.
Stary widzę, że jesteś kolejnym kolesiem, który podpalił się tematem plastykowych figurek - niby to zepsutych, sklonowanych i po prostu brzydkich stworzonych przez GW - a tekst oczywiście wypłynął na Cytadeli.
Powtórzę tutaj zdanie Thuriona. Plastyki jakie mamy są w większości przypadków bardzo dobre ( szczególnie te z ostatnich dwóch lat). Nie wiem czy pamiętasz, ale zostały wydane łogry - figurki mogą się podobać lub nie, ale nie można im niczego zarzucić. Nie są klonami itd. To samo odnosi się leśników, lizaków (ty wiesz w ogóle ile saurusi mają ekwipunku?), Bretońce są spoko, oraski i czarnuchy również, mamy nowe plague monki, krasie, po prostu jest tego mnóstwo, a w pudłach masz przeważnie jeszcze dwa miliony części. To, że cena wyższa to inna bajka, ale z drugiej strony wszystko idzie w górę, a u nas jest vat 22% na figsy... ciekawe jaki jest w GB...
Co do samego turnieju. Cóż cena jest dość hmm duża jak na nasze standardy i nie ma co ukrywać, że nie wszystkim będzie pasowała. Mi również i dlatego się nie pojawię. Proste. W tym samym czasie mam swój turniej, przyjadą ziomki z ZG, NS, Poznania i GW (
To wolny kraj...mamy prawo wyboru. {JESZCZE}
30 zgłoszeń na battla, 30 na 40k, 10 na LoTRa. Zapowiada się sympatyczny miniturniej lokalny
(warszawskie lokale battlowe na Narbutta czy czterdziestkowe w WCMie cieszyły się większym zainteresowaniem
)
(warszawskie lokale battlowe na Narbutta czy czterdziestkowe w WCMie cieszyły się większym zainteresowaniem
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
- Kaiserschlacht
- Staroświatowiec
- Loremaster
- Oszukista
Ja to nie wiem , ale odnosze wrazenie ze czesc srodowiska wrecz skacze z radosci ze frekwencja jest mala
taka postawa jest raczej zalosna szczegolnie ze wyrazana publicznie , nie chcecie nmie przyjezdzajacie ale nie rozumiem z czego sie tak cieszycie, ze impreza sie nie uda ?? Ja tam nie widze zadnego bledu u Szamana to nie jego wina ze takie sa zasady platnosci i noclegu a nie inne , Szaman ze swojej strony robi wszystko aby impreza sie udala wiec nalezy go chyba docenic a nie krytykowac z powodu rzeczy niezaleznych od niego
- Kaiserschlacht
- Staroświatowiec
Lormasterze - jak się psa chce uderzyć to kij się znajdzie - szczególnie, że kije już od dłuższego czasu trzymane były w pogotowiu... A to, że argumenty "nie, bo nie" trafiają przysłowiową kulą w jakże przysłowiowy płot? Proszę... Mnie na dzień dobry zniszczyła tyrada jak to Maciek zakażony anglosaskim wirusem rozrzutności wydaje krocie na stoły a mógłby przecież jeździć do fabryk wycieraczek, zakładów mięsnych Wilczka po klej, piasek z piaskownic, pigmenty wyciskać z próbek z czasopism...Loremaster pisze:Ja to nie wiem , ale odnosze wrazenie ze czesc srodowiska wrecz skacze z radosci ze frekwencja jest malataka postawa jest raczej zalosna szczegolnie ze wyrazana publicznie , nie chcecie nmie przyjezdzajacie ale nie rozumiem z czego sie tak cieszycie, ze impreza sie nie uda ?? Ja tam nie widze zadnego bledu u Szamana to nie jego wina ze takie sa zasady platnosci i noclegu a nie inne , Szaman ze swojej strony robi wszystko aby impreza sie udala wiec nalezy go chyba docenic a nie krytykowac z powodu rzeczy niezaleznych od niego
Na obecnym etapie nie ma sensu narzekać - przyjedzie kto chce; ja w każdym razie pojawię się na pewno.
@Kaiserschlacht
Sytuacja z frekwencją (chociaż ta się z pewnością w pewnym stopniu zmieni) jest dowodem, że coś nie zadziałało. Nawet jeśli przyjmiesz, że jakies osoby z czystej przekory nie pojawią się na imprezie, to zapełnienie połowy (?) z możliwych miejsc powinno dawać do myślenia. Czy da?
Niestety obawiam sie jednak, że zwycięży czysto koropracyjne myślenie: "rynek jeszcze nie dorósł do zmian".
W kwestii stołów - no cóż, czy to ma byc impreza dla stołów czy graczy? Mam wrażenie, że dla stołów:( (Jeśli będzie 100 osób - to potrzeba 50 stołów, czyli jesteście 5000zł do przodu). To taki mały złośliwy komentarz z mojej strony
@Kaiserschlacht
Sytuacja z frekwencją (chociaż ta się z pewnością w pewnym stopniu zmieni) jest dowodem, że coś nie zadziałało. Nawet jeśli przyjmiesz, że jakies osoby z czystej przekory nie pojawią się na imprezie, to zapełnienie połowy (?) z możliwych miejsc powinno dawać do myślenia. Czy da?
Niestety obawiam sie jednak, że zwycięży czysto koropracyjne myślenie: "rynek jeszcze nie dorósł do zmian".
W kwestii stołów - no cóż, czy to ma byc impreza dla stołów czy graczy? Mam wrażenie, że dla stołów:( (Jeśli będzie 100 osób - to potrzeba 50 stołów, czyli jesteście 5000zł do przodu). To taki mały złośliwy komentarz z mojej strony
Jesli chodzi o offtop dotyczacy figurek GW to chcialbym tylko uswiadomic ze badania marketingowe wskazuja ze ok. 70% wszystkich nowych produktow nie przyjmuje sie na rynku. U GW podoba mi sie polowa nowych produktow - a wiec statystycznie jest nienajgorzej. Dla porownania w Gamezone podoba mi sie moze 1/4 modeli.
A mi marza sie centra hobbystyczne GW w wiekszych polskich miastach, gdzie mozna pograc na swietnie przygotowanych stolach z pewnoscia ze po drugiej stronie stolu tez wszystkie modele beda starannie pomalowane z zachowanym WYSIWYG. Ze nie bedzie stalo kolo mnie stado gowniarzy, ktore drze morde i pcha moje figurki po kiermanach, za kazdym razem gdy sie odwroce. Ze z wystawy obok wezme do reki i obejrze sobie nowe modele ktore dopiero maja wejsc do sprzedazy. Ze w kazdej chwili moge usiasc i pomalowac swoje figurki korzystajac z porady profesjonalnego malarza. Marzy mi sie nasz wlasny wschopdnioeuropejski Games Day i Golden Daemon. Marzy mi sie wiele takich miejsc i imprez organizowanych przez Reaper, Gamezone Miniatures i innych.
Ale po reakcji sporej czesci polskiego srodowiska na takie wydarzenie jak EEGT widze, ze skazani jestesmy na zasciankowa, battlowa wioche, gdzie centrum zycia hobbystycznego miesci sie w sklepie "U Czesia" i jego dwoch stolach oraz najwiekszego mastera "PIARDKON" w Pierdziszewie Dolnym. I to jest wlasnie przykre.
I tego nie jestem w stanie zrozumiec, a juz kompletnie nie wiem jak mozna sie z tego cieszyc? Przecierz to jedyny turniej na ktorym mozna zaprezentowac srodowisko polskich graczy na arenie miedzynarodowej i przede wszystkim przed anglikami z GW. A te osoby co sie teraz ciesza najwiecej potem placza w tematach w stylu "Co mysli o nas GW?". a co ma myslec? Mysli zapewne - kilka osob na krzyz z figurkami konkurencji. Tyle sobie mysli.Tomash pisze:30 zgłoszeń na battla, 30 na 40k, 10 na LoTRa. Zapowiada się sympatyczny miniturniej lokalny![]()
(warszawskie lokale battlowe na Narbutta czy czterdziestkowe w WCMie cieszyły się większym zainteresowaniem)
A mi marza sie centra hobbystyczne GW w wiekszych polskich miastach, gdzie mozna pograc na swietnie przygotowanych stolach z pewnoscia ze po drugiej stronie stolu tez wszystkie modele beda starannie pomalowane z zachowanym WYSIWYG. Ze nie bedzie stalo kolo mnie stado gowniarzy, ktore drze morde i pcha moje figurki po kiermanach, za kazdym razem gdy sie odwroce. Ze z wystawy obok wezme do reki i obejrze sobie nowe modele ktore dopiero maja wejsc do sprzedazy. Ze w kazdej chwili moge usiasc i pomalowac swoje figurki korzystajac z porady profesjonalnego malarza. Marzy mi sie nasz wlasny wschopdnioeuropejski Games Day i Golden Daemon. Marzy mi sie wiele takich miejsc i imprez organizowanych przez Reaper, Gamezone Miniatures i innych.
Ale po reakcji sporej czesci polskiego srodowiska na takie wydarzenie jak EEGT widze, ze skazani jestesmy na zasciankowa, battlowa wioche, gdzie centrum zycia hobbystycznego miesci sie w sklepie "U Czesia" i jego dwoch stolach oraz najwiekszego mastera "PIARDKON" w Pierdziszewie Dolnym. I to jest wlasnie przykre.
Nie pozostaje mi nic innego jak tylko się zaśmiać.
Fakty są takie, że w Polsce najwyraźniej nie ma tylu chętnych na produkt oferowany przez GW jako "tegoroczne GT" co było chętnych na produkt oferowany przez GW jako "zeszłoroczne GT", a już na pewno nie ma tylu co było chętnych na produkt oferowany przez GW jako "ostatni turniej na Młotku", albo oferowany przez Szafę produkt o nazwie "Drużynowe Mistrzostwa Polski" i obrażanie się nic tutaj nie zmieni. Jest jak jest i nie zanosi się na to, żeby w najbliższym czasie miało być inaczej.
A co do turnieju, na kórym może zaprezentować się środowisko polskich graczy to już taki jest. W Pierdziszewie Dolnym zwanym także Gorzowem Wielkopolskim i z tego co się orientuję zagranicznych graczy jest tam trochę więcej niż na GT.
Zaznaczam, że nie mówię tego, żeby zrobić na złość Szamanowi, który AFAIK starał się, żeby turniej się udał, ale fakt, że jego szefowie nie potrafią myśleć i starają się sprzedawać produkt, na który nie ma takiego zapotrzebowania jak im się wydaje jest nie do przeskoczenia. Bo jeśli ja dojdę do wniosku, że na rynku jest zapotrzebowanie na pozłacane muszle klozetowe to wcale nie oznacza, że ktoś je ode mnie kupi, bo pomiędzy pobożnymi życzeniami, a rzeczywistością jest niestety dośc duży przeskok.
Fakty są takie, że w Polsce najwyraźniej nie ma tylu chętnych na produkt oferowany przez GW jako "tegoroczne GT" co było chętnych na produkt oferowany przez GW jako "zeszłoroczne GT", a już na pewno nie ma tylu co było chętnych na produkt oferowany przez GW jako "ostatni turniej na Młotku", albo oferowany przez Szafę produkt o nazwie "Drużynowe Mistrzostwa Polski" i obrażanie się nic tutaj nie zmieni. Jest jak jest i nie zanosi się na to, żeby w najbliższym czasie miało być inaczej.
A co do turnieju, na kórym może zaprezentować się środowisko polskich graczy to już taki jest. W Pierdziszewie Dolnym zwanym także Gorzowem Wielkopolskim i z tego co się orientuję zagranicznych graczy jest tam trochę więcej niż na GT.
Zaznaczam, że nie mówię tego, żeby zrobić na złość Szamanowi, który AFAIK starał się, żeby turniej się udał, ale fakt, że jego szefowie nie potrafią myśleć i starają się sprzedawać produkt, na który nie ma takiego zapotrzebowania jak im się wydaje jest nie do przeskoczenia. Bo jeśli ja dojdę do wniosku, że na rynku jest zapotrzebowanie na pozłacane muszle klozetowe to wcale nie oznacza, że ktoś je ode mnie kupi, bo pomiędzy pobożnymi życzeniami, a rzeczywistością jest niestety dośc duży przeskok.
A licky boom boom down!!!
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
Myślisz, że EEGT jest miejscem prezentowania Polskiego Środowiska Battlowego, i prężenia piersi przed Anglikami z GW?Esco pisze:
Przecierz to jedyny turniej na ktorym mozna zaprezentowac srodowisko polskich graczy na arenie miedzynarodowej i przede wszystkim przed anglikami z GW.
Jesteś dziwny.
Dla mnie jest to jakiś mały turniejik w Warszawie, na którym sobie pogram.
Możesz oczywiście prężyć się w moim imieniu, nie ma sprawy.
Esco pisze: Ale po reakcji sporej czesci polskiego srodowiska na takie wydarzenie jak EEGT widze, ze skazani jestesmy na zasciankowa, battlowa wioche, gdzie centrum zycia hobbystycznego miesci sie w sklepie "U Czesia" i jego dwoch stolach oraz najwiekszego mastera "PIARDKON" w Pierdziszewie Dolnym. I to jest wlasnie przykre.
Pierdzielisz głupoty.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.
- Brat Tomasz
- "Nie jestem powergamerem"
i moje 0,02 PLN....
o ile dobrze zrozumiałem wypowiedź jednego pracowników GW bardzo mocno rozwijającym rynkiem jest Rosja. Jeśli to sie potwierdzi to nie jest wykluczone że GT może byc przeniesione np do Sankt-Pertersburga..... I bardzo ciekaw jestem co wtedy będzie sie działo na forum jak sie okaże że zbuntowana młodzież nie ma drobnych żeby sie przejechać na taką imprezkę....
o ile dobrze zrozumiałem wypowiedź jednego pracowników GW bardzo mocno rozwijającym rynkiem jest Rosja. Jeśli to sie potwierdzi to nie jest wykluczone że GT może byc przeniesione np do Sankt-Pertersburga..... I bardzo ciekaw jestem co wtedy będzie sie działo na forum jak sie okaże że zbuntowana młodzież nie ma drobnych żeby sie przejechać na taką imprezkę....
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
Ja w przyszłym roku robię sobie Battlowe Wakacje w Anglii., samemu organizując mecze klubowe. Może o HEAT zawadzę, jeśli regulamin mi sie spodoba.Brat Tomasz pisze:i . Jeśli to sie potwierdzi to nie jest wykluczone że GT może byc przeniesione np do Sankt-Pertersburga..... I bardzo ciekaw jestem co wtedy będzie sie działo na forum jak sie okaże że zbuntowana młodzież nie ma drobnych żeby sie przejechać na taką imprezkę....
Europa jest mała, a do Stanów będą już tanie linie latać.
Nikt nie płacze po Młotku, nie będą po GT.
Mi trochę szkoda, bo były blisko Gołkowa, no ale cóż.
Świat jest mały.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.