Ranking Ligi WFB 2007/2008
Moderator: swieta_barbara
Adeon, może jeszcze raz rozważysz propozycję trzymania rankingu na serwerze BP? 2TB transferu miesięcznego ciężko przekroczyć 

Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
uwazaj bo sie przeliczyszTomash pisze:Adeon, może jeszcze raz rozważysz propozycję trzymania rankingu na serwerze BP? 2TB transferu miesięcznego ciężko przekroczyć

NieprędkoTotal Bandwidth Provided: 5128 GB ($0.1/GB over)
Total Used So Far: 48.547 GB (1%)
Estimated Average Usage: 50.165 GB (at end of billing period)

PS. 2TB to były rok temu, jak kupowałem hosting - a że co tydzień rośnie, to się 5TB zrobiło

kurde.. to widze ze szanowne grono spamerów musi sie ostro postarac
- ale wierze w was 
a co do rankingu - to miło by było gdyby znalazł tu gdzie BP - forum coraz rzadziej pada

a co do rankingu - to miło by było gdyby znalazł tu gdzie BP - forum coraz rzadziej pada

Dokladnie - limit zostal przekroczony - od przyszlego miesiaca bedzie juz znacznie wiekszy, takze nie powinno byc problemow. Turnieje - zglaszajcie do mnie na maila - albo jak pojawi sie z powrotem strona - wszystkie turnieje zgloszone beda traktowane jakby zostaly zgloszone w zeszly czwartek.
Strona ponownie czynna - limit podniesiony, takze w nnajblizszej przyszlosci nie spodziewam sie ponownie zobaczyc tego nieszczesnego komunikatu.
Zrobione.Scimitar pisze:Popraw status naszego turnieju w Wejhu - zgłaszałem ci go już w piątek, kiedy Ranking nie działał i nie dawało się zgłosić przez stronę.
pzdr
Liga trwa do 30 kwietnia 2008. a 1 maja startuje kolejny sezon.Piotr3K pisze:Takie pytanko- czy obecna liga kończy się z końcem bieżącego roku?
Tzn od stycznia zaczyna się nowa liga czy to działa jakoś innaczej?
Witam,
proszę o wykasowanie jednej z poniższych pozycji (najlepiej 2204), z "przelaniem" punktów na drugą - to jedna i ta sama osoba.
2204 Marcin . Wojcieszek Lizardmen . Pilchowice -
2378 Marcin Krox Wojcieszek Lizardmen Schwarze Pferd Pilchowice -
Z góry dziękuję, pozdrawiam
Krzysiek
proszę o wykasowanie jednej z poniższych pozycji (najlepiej 2204), z "przelaniem" punktów na drugą - to jedna i ta sama osoba.
Krzysiek
Najbardziej w****a sytuacja - PO KIEGO 2 RAZ SIE WPISYWALES ??? Nie latwiej bulo poprosic o zmiane danych ??KrzysiekW pisze:Witam,
Krzysiek
Zrobilem, ale PROSZE MYSLEC i najperw sprawdzac, czy nie jest sie juz dodanym, a potem klikac.....
Podejrzewam, że to raczej nadgorliwy organizator nie dostał ID i dodał bez sprawdzania.

Adeonie, jest jak pisze Tomash. Dodane przeze mnie po ostatnim turnieju numery to okolice 2430.
Wiem, że przy ID 2378 były wyniki tylko z jednego turnieju, co wskazuje na mnie jako na sprawcę zamieszania, ale to nie ja dodałem dodatkowe "konto" Marcina przy wpisywaniu ostatnich wyników.
Dziękuję za zmianę.
Pozdrawiam,
Krzysiek
Wiem, że przy ID 2378 były wyniki tylko z jednego turnieju, co wskazuje na mnie jako na sprawcę zamieszania, ale to nie ja dodałem dodatkowe "konto" Marcina przy wpisywaniu ostatnich wyników.
Dziękuję za zmianę.
Pozdrawiam,
Krzysiek
Gdzie można znaleźć szczegółowe zasady obliczania rankingu Ligi? Bo na niniejszym forum jest tylko regulamin, bez szczegółów.
Szczególnie interesują mnie kwestie:
-ile masterów zaliczonych do rankingu
-ile lokali zaliczonych do rankingu
-zasady premii sędziowskiej
Forum Listy Ligowej na Gildi.Maciek Paraszczak pisze:Gdzie można znaleźć szczegółowe zasady obliczania rankingu Ligi? Bo na niniejszym forum jest tylko regulamin, bez szczegółów.
Niestety glosowanie w sprawie przeniesienia LL na BP nie przeszlo kiedys ;/
Bys Maćku za długo nie szukał:
7 jesli 3
8 jeśli 2
9 jesli 1
i 10 gdy nie mamy rozegranych masterów.
Za sędziowanie Lokala dwódniowego 40+ osobowego max 3 sędziów
Za sędziowanie lokala jednodniowego 40+ osobowego jedna premia.
Dla jednej osoby max 2 premie w sezonie.
Premia jest liczona w postaci 100 punktów za lokala.
Do 4 masterów maksymalnie.Maciek Paraszczak pisze: -ile masterów zaliczonych do rankingu
Max 6 lokali w przypadku gdy mamy 4 mastery (z lepszymi punktami) zaliczone.Maciek Paraszczak pisze: -ile lokali zaliczonych do rankingu
7 jesli 3
8 jeśli 2
9 jesli 1
i 10 gdy nie mamy rozegranych masterów.
Za sędziowanie masterów max dla 5 sędziówMaciek Paraszczak pisze: -zasady premii sędziowskiej
Za sędziowanie Lokala dwódniowego 40+ osobowego max 3 sędziów
Za sędziowanie lokala jednodniowego 40+ osobowego jedna premia.
Dla jednej osoby max 2 premie w sezonie.
Premia jest liczona w postaci 100 punktów za lokala.
Skupuje 5 edycyjne modele Bretończyków.