[MASTER] KUJAWIAK 2013 Włocławek [wyniki w 2gim poście]
- swieta_barbara
- habydysz
zdefiniuj sensownie.Kalesoner pisze:Jaką gwarancję mamy, że do końca terminu zgłaszania punktowanych rozpisek demony zostaną sensownie pocięte? Czy którykolwiek z orgów może za to ręczyć?
I wydaje m is ie, ze moga za to reczyc jesli sie zdecyduja dopuscic nowy/obydwa podreczniki na mastera.
Sensownie znaczy wydane przez jakiś organ, który ma do tego "upoważnienie" czyli nasza LS albo ARcom.Shino pisze:zdefiniuj sensownie.Kalesoner pisze:Jaką gwarancję mamy, że do końca terminu zgłaszania punktowanych rozpisek demony zostaną sensownie pocięte? Czy którykolwiek z orgów może za to ręczyć?
I wydaje m is ie, ze moga za to reczyc jesli sie zdecyduja dopuscic nowy/obydwa podreczniki na mastera.
Wyjdzie nowy euro draft uwzględniający demony conajmniej na kilka dni przed końcem terminu zgłoszeń na Kujawiaka?
W ogóle to troszke znów komplikuje życie orgom, ale jeśli nowy draft będzie legalny na Włocławku, to znaczy, ze rozpy dosłane do czasu jego pojawienia się mogą okazać sie niepoprawne, albo nieoptymalne.
Miałem te same problemy przed Bazylem.

- Cauliflower
- Ciśnieniowiec
Organ???
My nawet turniejów nie organizujemy legalnie
A Ty Shino zamiast się bawić w gierki słowne, bardziej byś pomógł jakbyś określił "Tak chłopaki, jestem w stanie przewidzieć co będzie w drafcie i Wam coś podobnego skonstruować wcześniej." lub " Nie chłopaki, wszystko ustala gruby Niemiec z grubym Duńczykiem i nie mam pojęcia jak to będzie wyglądać."
Włocławek pierwszy raz robi mastera i zależy im na tym, żeby nie było wtop.
Jeżeli nagle się okaże, że top3 to demony, bo wszyscy kulali 12 na wiatry magii co turę, a AR nie ograniczył tego rzutu do wyniku 11
(tak, wierzę że są w stanie to zrobić
) to będzie zabawnie 
My nawet turniejów nie organizujemy legalnie

A Ty Shino zamiast się bawić w gierki słowne, bardziej byś pomógł jakbyś określił "Tak chłopaki, jestem w stanie przewidzieć co będzie w drafcie i Wam coś podobnego skonstruować wcześniej." lub " Nie chłopaki, wszystko ustala gruby Niemiec z grubym Duńczykiem i nie mam pojęcia jak to będzie wyglądać."
Włocławek pierwszy raz robi mastera i zależy im na tym, żeby nie było wtop.
Jeżeli nagle się okaże, że top3 to demony, bo wszyscy kulali 12 na wiatry magii co turę, a AR nie ograniczył tego rzutu do wyniku 11

malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole

Haha śmieszni jesteście. Rozumiem dlaczego ludzie tak płaczą że nie wyrobią sie z figurkami. Dzięki kochanemu euro, ludzie mieli armie na maks 2,8k - 3k (żeby mieć mobilność przy ilości wciskanych fiendów i letterów).
jako ze lettery ssa pałe, wszyscy będą brali milion plagusów i horrorów, których wczesniej mieli 10 do trzymania maga. Fiendy są pokrojone wiec też wypadną, zostaną im tylko horrory i furie. Hhaha
Do tego w życiu nie trzymali pędzelka, więc nie mogą wziąć i maznąc 60 figsów w 1-2 dni na podstawowe kolory, żeby ich dopuścić do grania.
I tak trzeba będzie wydać pare stówek na działo i muchy, ale to wszystko jest do pomalowania w 2 tygodnie, w jakości przyzwoicie wyglądającej.
jako ze lettery ssa pałe, wszyscy będą brali milion plagusów i horrorów, których wczesniej mieli 10 do trzymania maga. Fiendy są pokrojone wiec też wypadną, zostaną im tylko horrory i furie. Hhaha
Do tego w życiu nie trzymali pędzelka, więc nie mogą wziąć i maznąc 60 figsów w 1-2 dni na podstawowe kolory, żeby ich dopuścić do grania.

I tak trzeba będzie wydać pare stówek na działo i muchy, ale to wszystko jest do pomalowania w 2 tygodnie, w jakości przyzwoicie wyglądającej.
jesli sie zdecyduja to jak nie wyjdzie preview draftu do tygodnia przed turniejem to moze skompilowac zasady i je wrzucic, zeby byly ograniczenia demonow przypominajace ograniczenia a draftaKalesoner pisze: Sensownie znaczy wydane przez jakiś organ, który ma do tego "upoważnienie" czyli nasza LS albo ARcom.
- Cauliflower
- Ciśnieniowiec
Stary, turnieje są organizowane przez "kluby", czyli w sumie nie wiadomo przez co.
Jak trzeba podpisać z danym miejsce umowę, to podpisuje ją osoba fizyczna.
Osoba fizyczna pobiera wejściówki, których w żaden sposób nie rozlicza.
O ile jeszcze nas broni to, że w większości organizujemy turnieje w szkołach i w teorii (ex lege) takiego mastera organizuje "dyrekcja szkoły", to zbieranie pieniędzy za ten event w szkole już budzi wątpliwości.
Już nie chcę wracać do tematu ETC, który ewidentnie pod imprezę masową podlegał...
i ewidentnie były tam zarabiane pieniądze... tutaj chłopaki mogą się naprawdę cieszyć, że robili to wśród znajomych i nikt ich nie przykablował.
Koniec offtopu, chętnie pogadam o tym na privie.
Jak trzeba podpisać z danym miejsce umowę, to podpisuje ją osoba fizyczna.
Osoba fizyczna pobiera wejściówki, których w żaden sposób nie rozlicza.
O ile jeszcze nas broni to, że w większości organizujemy turnieje w szkołach i w teorii (ex lege) takiego mastera organizuje "dyrekcja szkoły", to zbieranie pieniędzy za ten event w szkole już budzi wątpliwości.
Już nie chcę wracać do tematu ETC, który ewidentnie pod imprezę masową podlegał...
i ewidentnie były tam zarabiane pieniądze... tutaj chłopaki mogą się naprawdę cieszyć, że robili to wśród znajomych i nikt ich nie przykablował.
Koniec offtopu, chętnie pogadam o tym na privie.
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole

BUHAHAHAHA...taaaGrichalk pisze:Rozumiem, że jak nie dopuścicie nowych Demonów, to gramy na aktualny Euro Draft.
No wiecie, obawiam się, że nowy draft zmieni mi mete na tyle, że nie zdąże w dwa tygodnie dokupić i domalować figsów

XIII Kohorta Bydgoszcz
- krystian1wielki
- Niszczyciel Światów
jeśli draft wyjdzie odpowiednio szybko to gramy na nowy bez względu na to które demce są dopuszczone 

Ale zapachnialo prosem!Grichalk pisze:Rozumiem, że jak nie dopuścicie nowych Demonów, to gramy na aktualny Euro Draft.
No wiecie, obawiam się, że nowy draft zmieni mi mete na tyle, że nie zdąże w dwa tygodnie dokupić i domalować figsów

Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".
a jeśli do soboty nie wyjdzie draft #2
wtedy gramy na draft #1 +
http://warhammer.org.uk/phpBB/viewtopic ... 8&t=111247
czyli
wtedy gramy na draft #1 +

czyli
Kod: Zaznacz cały
Warriors of Chaos comp.
Core Chaos chariots, Marauder Horsemen, Warhounds are each 0-3
Hell Cannon 0-1
Skullcrushers max 6 models.
Talisman of Preservation/Armour of Destiny/Third eye of Tzeentch, max 1 on same model.
A Daemon Prince model can have max 2 of Scaly skin/Soul feeder/Chaos armour/Mark of Nurgle
Flyers max 4, models with the regenerating flesh upgrade count as 2.
Bieda z nędzą. Tak tak pomarudzę sobie...Shinue pisze:jest decyzja. gramy tylko na stare demony.
Ma ktoś pożyczyć 30 demonetek

Wezmę funowską rozpę skoro mam grać na stare zasady.