Rozpiski WE - (8 edycja od strony 339)

Wood Elves

Moderator: Gremlin

Zablokowany
Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Post autor: ksch »

Hoda 30. Wiadomo, że musi kombować się na herosie z Hoth, który kosztuje 20 :wink:
--
Krzysztof "ksch" Schechtel
ksch@gazeta.pl
gg 7052764
http://www.veto2ed.pl

Awatar użytkownika
Qbas
Chuck Norris

Post autor: Qbas »

Nie koniecznie. U mnie kombuje się z Asyendi's Bane. A alter ma Hoth i najczęściej nettlingi.
Obrazek
Dyskusja na temat Euro 2009 pisze:
Ja się przewidziałem czy 23 - N.Ireland gra na ograch??
TIM GRONNEBERG - OGRES

Szkoci to klimaciarze :D

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

To też fajna rzecz. Ostatnio, przy okazji VC, coraz częściej daje Branchwraith z Cluster of radiance. Pokaże Wam zresztą taką rozpiskę (ma o 18pts za dużo, bo jeszcze nad nią pracuje :D ).

Branchwraith 1 levell, general 165pts
Cluster of radiance
Lamentation of despair

Spellsinger 140pts
Dispell scroll
Dispell scroll

Treeman 285pts

Dryads x8 96pts
Dryads x8 96pts

Glade guards x10 120pts
Glade guards x10 120pts

Wild riders x6 199pts
Standard, War banner

Wardancers x6 147pts
Bladesinger
Musician

Casting pool 4, Dispell pool 5, models in army52.
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Awatar użytkownika
max1
Chuck Norris

Post autor: max1 »

To moja rozpiska którą zmasakrowałem dzisiaj OnG :badgrin:

Unnamed 2500Pts - Wood Elves Army

8 Dryads @ 96 Pts

8 Dryads @ 96 Pts

8 Dryads @ 96 Pts

8 Dryads @ 96 Pts

10 Glade Guards @ 120 Pts

5 Glade Riders @ 138 Pts
FCG

5 Wild Riders @ 130 Pts
Musician

5 Wild Riders @ 130 Pts
Musician

8 Wardencers @ 144 Pts

1 Treeman @ 285 Pts

6 Waywatchers @ 144 Pts

1 Highborn @ 290 Pts
Wardencer kinred
Amaranthine Brooch [35]
Blades of Leoc [35]
Netlings [25]

Noble @ 145 Pts
Alter Kinred
Hail of Doom [30]
Asyndei's Bane [10]

1 Spellsinger @ 170 Pts
2 lvl; Lore of Athel Loren
2 Dispell Scrolls [50]

1 Spellsinger @ 170 Pts
2 lvl; Lore of Athel Loren
2 Dispell Scrolls [50]

Toal army cost: 2490

No to tak: Driady - wiadomo, GG - wiadomo, GR - Może sami w sobie nie są zbyt silni, ale jednak są moim zdaniem najskuteczniejszą (poza warhawkami) jednostką do niszczenia dział, ponieważ mają duży zasięg (9") i do tego łuk więc mogą wystrzelać obsługę zanim jeszcze dojadą, WR - wiadomo, WD - wiadomo, Treeman - wiadomo, WW - świetni do ubijania bohaterów (a zwłaszcza magów :) ), Lord WD - moim zdaniem jest naprawdę dobry i przydatny (7ws, s4, a przy szarży 5, ward save na 3+, 4 ataki, re-roll trafień i woundów, więc powinny wejść wszystkie strzały, a dzięki tańcom może mieć 5 atak, albo killing blow'a, ward save się nie kumuluje, a dzięki talizmanowi mamy lepszego, a asf nikt nie bierze, Noble alter z hailem i asyndeis bane - hail wiadomo, a skoro nie starcza na bow of loren to biorę asydnaeie, i tak jest tańsza niż jakakoliwek jednostka w naszej armii, 2 Sps - wiadomo, a scrolle tak na wszelki wypadek zawsze warto mieć.

No i co sądzicie? :)

Awatar użytkownika
Nostro
Chuck Norris

Post autor: Nostro »

Fajna rozpa , ja osobiscie lubie grac na smoku, nie wiem czemu ale smok fajnie sie wbija, ostatnio np w Tomb Guardów... wszyscy zeszli... a pozatym ... hmm no podobnie jak ja gram... xD Tylko inna konfiguracja hero...
Klub Fantasy "FENIX" ('Stara Remiza', ul. Żabia 8, Włocławek)
Gry bitewne, RPG, karciane, planszowe.
Każdy poniedziałek od 15.oo do 19.oo. ZAPRASZAMY :!: :!: :!:
Obrazek
http://klubfenix.vip.interia.pl

Awatar użytkownika
max1
Chuck Norris

No właśnie pomijając 5 GR i 6WW to rozpa jest praktycznie podstawowa, a to co ją wyróżnia to ci bohaterowie, więc liczyłem głównie na wypowiedzi o nich,ale za pochwałę i tak dziękuję.
No, ale wszystkie comenty miło widziane :D

Awatar użytkownika
s!k0r
Wałkarz

Post autor: s!k0r »

Rozpa ciekawa i mocna.
Co mi nie leży:
-brak sztandarów na WR; ja sie bez szmat nie ruszam nigdzie :P jeszcze warbanner wrzucić do jednych i byłoby super;
-łuk na Alterze- i tak trafiasz na 2+ wiec te przerzuty mało potrzebne, zamiast tego dałbym mu HotH;
-no i tu kwestia gustu- ja albo idę w magie albo... nie. dwoch magow 2lvl zrobi niezbyt wiele, a te drugie levele trochę kosztują (miałbyś punkty na szmaty czy inne drobnostki);

Ale to wszystko szczegóły. Tak czy siak rozpa spoko i miło zobaczyć lorda wardancera ;)

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Max1 - rozpa fajna, a co sądzisz o takim zestawieniu na OnG na lordzie:
Bow of Loren + Starfire arrows? 4 strzały i jedna rana zmusza do paniki, lub na Imperium (lub inne cuda o wysokim savie):
Bow of Loren+Arcane Bodkins
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Awatar użytkownika
max1
Chuck Norris

Hotha, nic nie zastąpi, ale fajne, zwałaszcza ta 1 ta 2 opcja jakoś średnio do mnie przemawia. Gdybym robił 2 lordów z łukiem to zastanowię się nad pierwszą opcją ;)
Aaaa i na lordzie bym tego nigdy nie dał, może na noblu, ponieważ szczerze mówiąc, żal mi lorda, żeby mieć łucnika...

s!k0r:
Dzięki
-sztandar, masz rację też go dołożyłbym, ale nie wiem gdzie :)
- co do łuku też masz rację, lepiej hoth
- Tutaj się już nie zgodzę, że mało robią :) (a tak offtop to pamiętam jak grałem debla przeciwko lizardmenom i OnG, obu magom traiło się twilight host :) , skinki i gobliny wiały, aż miło, przysięgam, że chyba im z 1/3 jak nie połowa armii uciekłą :D )

A i co miłego w zobaczeniu lorda wd :D ?

Awatar użytkownika
s!k0r
Wałkarz

Ja gram zawsze tak ze na wszystkich WR sa sztandary, a na jednej szóstce jest warbanner. Naprawdę ma kopa taki unit.
Co do magów to nie grywam na magii, więc uwierzę Ci na słowo, że to daje radę.
Mało kto gra na lordach WD. Ja osobiście tylko duży alter albo smok :)

Awatar użytkownika
max1
Chuck Norris

Ale uwierz mi, że ma takie pierdolnięcie :) Z tańcem to 6 wataków z siłą 5 i przerzutem woundów :D

Awatar użytkownika
s!k0r
Wałkarz

według mnie jest trochę za miękki... na Alterze wyciągasz nawet 6 ataków z siłą 6, masz duży zasięg szarży, jakiś AS i może biegać z HoD'ą. Też twardy nie jest, ale bardziej mobilny i wielofunkcyjny.

To zresztą kwestia gustu.

Awatar użytkownika
max1
Chuck Norris

No to ma netlingi i broszę :) A jak się robi takiego altera ? :O A pozatym jak dla mnie jest straaasznie klimatyczny, bo zawsze go puszczam z oddziałem :)
Wardencerów oczywiście... :wink:

Awatar użytkownika
Wood Elf
Wałkarz

Post autor: Wood Elf »

Słuchajcie gram dziś z kolegą o 18 na 1k kolega Chaośnik możecie dopomóc i zrobić mi jakąś fajną rozpe? On napewno wywali jakąś konnice wyrypaną że Armor Save'y będą strasznie wysokie jakieś 2 + czy coś takiego no i napewno wystawi maga jakiegoś co mi bedzie po GG strzelac nim :)
Prosze o pomoc mam czas do 18 :)
Z góry thx

PS: Mam 14 lat i on z resztą też... Zazwyczaj dostaje od niego w dupsko i chciałbym to zmienić :)

Awatar użytkownika
Kamael
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Kamael »

Na 1k? Treeman rozwiąże wszystkie Twoje problemy, bo chaos na te punkty nie ma go czym przejechać... Do tego może hero alter z wyczerpywalnym wardem , helm of the hunt i dwurakiem? 5 ataków na ws7 kosi ładnie, a on nie będzie miał strzelania by go ściągnąć...
Ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn

Co za czasy parszywe nastały, że trupy zamiast na cmentarzu leżeć żywych nachodzą...

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Warto, moim zdaniem zainwestować też w GG, żeby ściągać pieski.
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Awatar użytkownika
max1
Chuck Norris

No w GG warto zawsze inwestować :)

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

U mnie w zasadzie zawsze 3x10, 4 IMHO trudno zmieścić na stole, chociaż to pewnie kwestia praktyki, a przy 2, jakoś tak jest smutno ;-)
Swoją drogą zacząłem doceniać Twoich ulubionych Maxie, Wardancerów. Cieszę się teraz, że mam ich 14. :-)
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Awatar użytkownika
Wood Elf
Wałkarz

Post autor: Wood Elf »

Ok juhu wygrałem on pyknoł 2 magów,konnice i jakieś tam coś tzeentch'a oraz Chariot. Ja Maga2 lvl 2 DS,10 GG,10 Driad,10 Driad,Treemana,10 Łordenseróf Ja strzelałem gg w to coś tzeentcha nic nie zrobiłem to podeszło zaszarżowało zbiło 3 ja od boku Wardencer'ami zdjełem to coś, potem on magiował to leciały dispelle lub Ds w końcu on zaszarżował Chariotem i Konnicą w Driady Wszystko zeszło....

Podszedł do Treemana oby dwoma zadał 2 rany ja oddałem w Chariot poleciały 3 rany +2 od Driad czyli zszedł cały Chariot...Została Konnica...Poleciała szarża od boku Wardencerami,tańczyłem killing blowa pach 3 szóstki 3 od razu poszło ...potem treeman rozwalił pozostałych dwóch..

Zostali tylko magowie więc podszedłem i rozdupiłem :DSory za błędy i mieszanie Opisałem bo poprostu sie ciesze że wygrałem... No i myśle że oczekiwaliście wyniku ... hehehe Z góry dziękuje za gratulacje :D:D:D

Awatar użytkownika
max1
Chuck Norris

No nie dziękuj, i widzisz, sądzę z twojego opisu, że WD ci się bardzo przydali.
Ksch-cieszę się
Zawsze ich doceniałem :D

Zablokowany