Taktyki i początki gry Tomb Kings
Moderator: Shino
Jeden unit rydwanów.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
- Mefistofeles
- Falubaz
Dobra napiszę coś jeszcze bo przeze mnie chyba martwa cisza zapanowała w okolicy xd
Jak mam Cloak of Dunes - ma napisane "może chodzić jakby latał" tzj, że lish z takim cackiem może "wejść" do lasu z odległości np 15"?;p
utwierdźcie mnie w przekonaniu:]
Jak mam Cloak of Dunes - ma napisane "może chodzić jakby latał" tzj, że lish z takim cackiem może "wejść" do lasu z odległości np 15"?;p
utwierdźcie mnie w przekonaniu:]
“And if you gaze for long into an abyss, the abyss gazes also into you.“
Friedrich Nietzsche
Friedrich Nietzsche
_______Sfinks to akurat żaden must-have (aczkolwiek ja na nim gram)
- Mefistofeles
- Falubaz
ehh... szkoda by wydawało się takie fajne xd na pograniczu zasad itp x]
“And if you gaze for long into an abyss, the abyss gazes also into you.“
Friedrich Nietzsche
Friedrich Nietzsche
_______Sfinks to akurat żaden must-have (aczkolwiek ja na nim gram)
Chciałbym zacząć zbierać tą armię. Na razie jeszcze waham się między TK, Lizamaki, Skavenami, a Bretką. Na początek chciałbym się zapytać czy na 1000pts może być taka rozpiska:
1 * Tomb Prince @ 156 Pts
Casting Order (x1); General; Great Weapon; Shield
Armour of the Ages [35]
Talisman of Protection [15]
1 Liche Priest @ 165 Pts
Casting Order (x1); Hierophant
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
14 Skeleton Warriors @ 131 Pts
Bow; Light Armour; Musician
5 Skeleton Heavy Horsemen @ 115 Pts
Spear; Light Armour; Shield; Standard; Musician; Champion
3 Skeleton Chariots @ 175 Pts
Standard; Musician
War Banner [25]
19 Tomb Guard @ 258 Pts
Light Armour; Shield; Standard; Musician; Champion
Może mógłby ktoś zareklamować jakoś tą armię ?
1 * Tomb Prince @ 156 Pts
Casting Order (x1); General; Great Weapon; Shield
Armour of the Ages [35]
Talisman of Protection [15]
1 Liche Priest @ 165 Pts
Casting Order (x1); Hierophant
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
14 Skeleton Warriors @ 131 Pts
Bow; Light Armour; Musician
5 Skeleton Heavy Horsemen @ 115 Pts
Spear; Light Armour; Shield; Standard; Musician; Champion
3 Skeleton Chariots @ 175 Pts
Standard; Musician
War Banner [25]
19 Tomb Guard @ 258 Pts
Light Armour; Shield; Standard; Musician; Champion
Może mógłby ktoś zareklamować jakoś tą armię ?
Według mnie tą rozpiskę zapisz w temacie rozpiski . A tak pyzatym to co do TK to powiem ci ze jeśli interesuje cie główkowanie i to ze każda jednostka TK jest gry walna (tylko trzeba wiedzieć jak ją użyć ) to jest to bardzo dobra armia. Posiada również swój jedyny klimat . Ja osobiście zrezygnowałem z goblinkow i chaosów na rzecz TK
Na lokalnych możesz mieć cokolwiek je przypominające, nawet niepomalowane. Na masterach przejdą, ale tylko pomalowane i obetną Ci punkty za WYSIWYG.
Why ? wyposażenie to samo oprócz amrorkaNa masterach przejdą, ale tylko pomalowane i obetną Ci punkty za WYSIWYG.
to zależy od orgów bo niektórzy mogą wziąć to jako prox
Ja tam robię właśnie ze starych GG ... Byli gdzieś na coolu tacy z tarczami od TG i prezentowali się bardzo fajnie
Dla mnie gdybyś wystawił Staroedycyjnych GG, czepianie sie do WYSIWYG tego oddziału byłby już czepaniem sie szczegółów.
Ale patrząc strikte na zasady możliwe.
Moim zdaniem wszystko zależy od konwersji. I umiejętności wytłumaczenia się.
Np na jednej rycinie w podręczniku TK widnieją dokładnie starzy GG
Ale patrząc strikte na zasady możliwe.
Moim zdaniem wszystko zależy od konwersji. I umiejętności wytłumaczenia się.
Np na jednej rycinie w podręczniku TK widnieją dokładnie starzy GG
-----------------------------------------------------------------------------------------
"kiedy ludzi kupa to i rycerz dupa"
"kiedy ludzi kupa to i rycerz dupa"
Wiesz zawsze możesz mieć klimacik Barrow Kings (gdzieś w booku przed specjalami o ile dobrze pamiętam), wówczas figurki GG są dużo bardziej odpowiednie.
And the ground did tremble as the king marched to war...
Dziecko jest idealnym przykładem rządów mniejszości!
Dziecko jest idealnym przykładem rządów mniejszości!
Hmm, ja takie trochę n00bowskie pytanko: Do jakiego celu używacie 7 lekkiej kawy z czempionem? Gdyż wielu graczy polecało mi ten oddział, widziałem go w prawie każdej rozpisce, a nie wiem dokładnie po co on jest... i co ma robić... Flankować? Mięso armatnie?
"Niech piaski zakryją całą ziemię..."
Nie wyzywasz na challenge - robisz wężyk z championem z przodu i smok może walić wyłącznie w championa (a rany nie przenoszą się na oddział).
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
oczywiscie jesli smok nie krzyknie challenge