Kto na prezydenta??

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Re: Kto na prezydenta??

Post autor: BOGINS »

ten post powyżej to troche offtop :)
Proponuję wrócić do kwestii prezydenckich.

Kal_Torak
Masakrator

Post autor: Kal_Torak »

Wybór jest ciężki. Teraz dużo bym dał za ordynację preferencyjną. Wtedy pewnie bym zagłosował tak:
1. Tanajno
2. Braun
3. JKM
4. Wilk
5. Kukiz
6. Kowalski
7. Ogórek
8. Duda
9. Palikot
10. Jarubas
11. Komorowski

Tanajno na pierwszym miejscu bo zawsze byłem ciekawy jak by wyglądał w Polsce ustrój demokratyczny. Sam kandydat "nijaki", ale idea, która za nim stoi dużo ciekawsza.
Braun zaś to dla mnie JKM cięższego kalibru z akcentem katolickim ;P. O ile jestem wstanie sobie wyobrazić, że obecny system jest wstanie jeszcze przekupić Korwina, to z Braunem już ciężej ;P. A tak obaj to wolnościowcy.
Stąd ustrojowo na pierwszych trzech miejscach łączę demokrację i monarchię - żadnego z tych ustrojów w Polsce obecnie nie ma, a chciałbym aby ponownie mogły zaistnieć w symbiozie wyrażone we współczesnej formie (Szwajcaria + Lichtenstein).

Nie podoba mi się jednak bardzo wypływająca sytuacja walki JKM z Kukizem przed samymi wyborami.
Ostatnio zmieniony 6 maja 2015, o 09:46 przez Kal_Torak, łącznie zmieniany 1 raz.

Durant
Falubaz

Post autor: Durant »

Bogins ale ja nie przeczę że sprawę użycia broni trzeba zbadać ocenić, jednak stwierdzenie że kibic został zastrzelony bo wszedł na murawę, jest po prostu fałszowaniem obrazu rzeczywistości.

Być może Policjant użył broni nie właściwie, być może został źle przeszkolony, i jeśli tak było ktoś (ten Policjant, jego przełożeni) powinien ponieść konsekwencje. Jednak pamiętajmy że ten człowiek naraża swoje życie i zdrowie żeby nas chronić. Nie można mówić tu o egzekucji czy zabiciu kogoś kto był bez winy i tylko wszedł na murawę.

Nie możemy doprowadzić do nagonki na Policję oraz sytuacji w której Policjant będzie się bał użyć broni w walce z bandytami.
[-X

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

DZIK pisze: 4 posty pisać o tym jak Braun cie zaszokował
wybacz ale na tym świecie absolutnie nic mnie nie zszokuje - no może poza hasłem Braun katol - wolnościowiec (coś jak bolszewiko - wolnościowiec) taki oksymoron.
DZIK pisze: ciekawe gdybyś w jakimś zbiegowisku na imprezie masowej dostał przypadkiem w szyję z kulki od źle wyszkolonego, źle dowodzonego, nadgorliwego matołka i umarł -
wiesz jak wygląda procedura oddania strzału z broni ? - mamy wezwania do zaprzestania, gaz i armatki wodne, potem strzał w powietrze a dopiero potem w bandytów. Jak jesteś dużym chłopcem i lubisz się napierdalać z policją to musisz liczyć się z konsekwencjami a nie płakusiać :roll:
DZIK pisze:czy jakiś kretyn pisałby gdzieś w internetach żeś sam sobie winien i że "kara była właściwa" #-o ?
uważasz mnie za kretyna - brzydko - ale notorycznie przegrywać dyskusje z kretynem to duży smuteczek - nieprawdaż ? :mrgreen: poza tym to nie była żadna kara tylko wypadek bo jakby chcieli ich pozabijać to użyli by ostrej amunicji... Dziku na przyszłość jak usłyszysz że woła za Tobą Pan policjant - "stój bo strzelam" - potraktuj to poważnie i się zatrzymaj - warto uczyć się na błędach innych...

BTW jak myślisz jak z taką sytuacją poradziła by sobie Taczer albo policja w USA ? pewnie rozdali by im balony i pudełka batoników :D

krótka historia przyjaźni Ciastka z Krulem

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... l#MTstream
Ostatnio zmieniony 6 maja 2015, o 11:36 przez Żaba, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Post autor: Jarlaxle »

To, co na "debacie" wykonał Pan Korwin-Mikke z JOW-ami...
Panie Januszu... Umów należy dotrzymywać. To PODSTAWA współpracy.
Ja rozumiem, gdyby Pan przed programem podzielił się ze mną swoimi wątpliwościami co do JOW-ów... A Pan z planszami, wykresami wcześniej przygotowanymi , z "przyczajki" wali w swojego najlojalniejszego sojusznika....
Przypominam Panu, ze w restauracji "Lotos" w Warszawie, w obecności Pańskiego syna ,jeszcze przed wyborami umówilismy się, że tuż przed dniem wyborów ten z nas, który będzie miał niższy wynik sondażowy przekazuje głosy drugiemu. Potem zmienił Pan zdanie. I się nie sprzeciwiałem.
Na KAŻDYM spotkaniu z Obywatelami mówiłem, że nieważne na kogo zagłosują- ważne żeby na kandydata antysystemowego i zawsze Pana wymieniałem na pierwszym miejscu...
A Pan dołączył do chóru przeciwników JOW- sztandarowego dla mnie i ludzi, którzy mi zaufali postulatu. I to w takim momencie. Prawie jak Ruscy 17.09.1939 Emotikon smile
Przecierpiałem Pańskie "opinie" na temat niepełnosprawnych, przymknąłem oczy na Pański stosunek do kobiet, starałem sie załagodzic Pańskie "instynkty strzeleckie" na Śląsku....
Ale przesadził Pan. Pan jest nieobliczalny, Panie Januszu a Polska jedyna na świecie. To zbyt wielki skarb aby ryzykować jego stratę naciąganym sojuszem.
Bogu dzięki jest Jacek Wilk, są Narodowcy i wiele innych grup dla których Polska stoi ponad pieniądzem i sławą.
Niech Pan przekaże swoje głosy komukolwiek. Ja ich nie chcę. Bez wzgledu na to, jakie bedą wyniki wyborów w Anglii.
Dla mnie SŁOWO to SŁOWO. Dla Pana narzędzie socjotechniki. A ja nie jestem politykiem w "klasycznym", magdalenkowym rozumieniu polityki.
Czy Panu, tak po ludzku, nie wstyd?
Cook się wkur*** na Korwina :P widać, że twarz Boniego (mimo, że słusznie obita), to był przypadek. Tutaj nawet nie chodzi o JOWy, ale uczciwość. Jak Cook mógłby ponownie zaufać Korwinowi, skoro ten zmienia zdanie w istotnych kwestiach, a później wbija nóż w plecy :P Kilka stron wcześniej wrzuciłem video jak Kukiz broni publicznie Korwina i zachęca na głosowanie na niego. A tu taka niespodzianka :P Korwin zawsze zrobi coś, aby przegrać wybory. Najwidoczniej było mu mało po tym, jak polityk PO go zmasakrował w programie na żywo, na własne życzenie Koriwna :P

https://www.youtube.com/watch?v=RBcX1fp4saU

Szkoda, naprawdę szkoda. Zamiast wykorzystać poparcie, jakie mogli by w sumie zdobyć, czyli z 20%, to Korwin woli pozbawić się całkowicie zdolności koalicyjnej i robić burdel. Żal na to oglądać :P a jeszcze w połączeniu z tym, że ten konflikt umacnia Komorowskiego, to już jest masakra w każdym calu.

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Post autor: Aldean »

^Tak jak piszesz...dobrze żarło i zdechło :<
Ostatnio zmieniony 6 maja 2015, o 11:42 przez Aldean, łącznie zmieniany 1 raz.
"Our weapons cut through them like blade through air!"

"Double or nothing, aim for his cock"

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Xet »

Ja też byłem zwolennikiem JOW do czasu jak dowiedziałem się, że to cementuje 2 partie. Poczekajmy na wybory w Anglii czy jest tak na prawdę. W przypadku Polski zostają dwie partie lewicowe, a nie stać nas na kolejne rządy socjalistów. Pewnie JKM też to przeanalizował i bardzo dobrze powiedział. Kukiz po prostu nie może się przyznać do ewentualnego błędu bo połowę tego balonu napompował na JOWACH.

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Tutaj już nawet nie chodzi o to, kto ma racje w sporach o JOWy, tylko o uczciwość. Umawiają się, że się wzajemnie nie atakują. Kukiz broni Korwina wypowiedzi i zachęca, aby na niego głosować. A Korwin przed samymi wyborami go znienacka atakuje... jak oni później mają budować koalicje do sejmu, no jak? :P

Awatar użytkownika
DarkAngel
Oszukista

Post autor: DarkAngel »

Wpis z FB Korwina:

Przeczytałem dziś pełen emocji wpis p.Pawła Kukiza. W związku z tym oświadczam:
1) Pawła Kukiza bardzo cenię i szanuję, a w sprawach oceny sytuacji w Polsce i planu naprawy naszego państwa zgadzam się z nim w 90%. Dlatego zawarłem z nim pod koniec marca porozumienie o wzajemnym przekazaniu głosów w wyborach prezydenckich, które powinno było być dotrzymane. kontynuowana podczas
2) Pan Paweł zerwał to porozumienie na początku kwietnia wysyłając wiadomość SMS do mojego syna. Moim zdaniem zrobił to z błahej przyczyny, ale treść tej wiadomości nie pozostawiała pola do interpretacji. Porozumienie o wycofywaniu się zerwane – część o wspólnym starcie na jesieni pozostaje w mocy.
3) Nadzieja na realne zmiany w Polsce po wyborach prezydenckich i wyborach do Sejmu nie pozwala nam na emocjonalne reakcje. Nie obrażałem się na drobne docinki p.Pawła – ani na to, że chcial wciągać w porozumienie siły centrowe i lewicowe. Nadal uważam, że najlepsze dla Polski i Polaków to nasz wspólny start do sejmu. Dla dobra Polski powinniśmy pójść razem.
4) Wielokrotnie mówiłem, że zagłosuję za jednomandatowymi okręgami wyborczymi, bo jest to o wiele lepsze rozwiązanie od obecnej ordynacji wyborczej. JOWy figurują nawet w moim projekcie Konstytucji – tylko tam Sejm pełni inną rolę. Jednak wbrew temu na co ma nadzieję Paweł Kukiz i wielu jego sympatyków, wprowadzenie jednomandatowych okręgów wyborczych może ostatecznie podzielić Polskę między PO i PIS - spoza tych dwóch partii będzie tylko kilku posłów.
5) Uwzględniając powyższe, postanowiłem zrobić panu Pawłowi zrobić niespodziankę - i zaoferowałem (jednostronnie!), że wycofam się z wyborów jeśli JOWy zadziałają w Anglii tak, jak pan Paweł sądzi. Może i powinienem Go o tym uprzedzić przed programem - ale twierdził, że jest u kresu sił i bałem się, że może to spowodować, że źle wypadnie w debacie TVP. Nie musiałem tego uzgadniać – bo to moja jednostronna deklaracja, bardzo korzystna dla Pana Pawła.
6) Jest oczywiste, że powinniśmy razem obalić ten system. Jednak pan Paweł Kukiz jest porządnym, uczciwym, prostodusznym człowiekiem – tyle, że bez żadnego doświadczenia politycznego. Dlatego jego reakcje przyjmuję ze zrozumieniem. To jest bardzo ciężka kampania.
7) Poczekajmy na wyniki wyborów w Anglii. Być może Paweł Kukiz ma rację. Jeśli jednak nie ma, to efekt sukcesu (wynik ponad 10%) p. Pawła mógłby być następujący: Sejm i Senat, gdzie PO i PiS mają większość konstytucyjną, zbiera się i w dwa miesiące uchwalają ordynację większościową - powołując się na wolę narodu (wyborcy panów Dudy, Komorowskiego i Kukiza stanowić mogą i 3/4 elektoratu!!). Po czym PO i PiS rządzą tak, jak w Zjednoczonym Królestwie konserwatyści z labourzystami.
8) Amicus Plato - sed magis amica veritas. Prawda i dobro Polski są dla mnie ważniejsze, niż to, że Pan Paweł się na mnie obrazi. Oczywiście podtrzymuję złożoną w debacie ofertę: jeśli Torysi lub labourzyści dostaną mniej, niż 200 mandatów lub UKIP dostanie więcej niż 20 mandatów (w wyborach proporcjonalnych dostałby ok 90!!) - wycofuję się z wyborów prosząc moich wyborców o poparcie Pawła Kukiza.
9) Jeśli jednak mam rację, jeśli te dwie wielkie partie uzyskają w UK miażdżącą przewagę, proszę Pawła Kukiza jego słowami: „Panie Pawle! »Polska jedyna na świecie. To zbyt wielki skarb« - by ryzykować, że wpadnie nieodwracalnie w ręce PO i PiSu. Elektorat Pana, mój, pp.Brauna, Kowalskiego i Wilka jest już porównywalny z elektoratem PO lub PiSu. Bez wprowadzenia JOWów potrafimy obalić ten system legalnie i konstytucyjnie. Przy ordynacji jednomandatowej może to być niemożliwe.
10) Poczekajmy więc jeszcze niecałe dwa dni - i wszystko się okaże. Rozumiem, że jest Pan skrajnie wyczerpany nerwowo - ale przyszły Prezydent nie powinien tak reagować tylko dlatego, że jest po bezsennej nocy.
Serdecznie pozdrawiam – życzę zdrowia i wspólnego sukcesu w jesiennych wyborach”.
"Nie może być kompromisu między wolnością a nadzorem ze strony rządu. Zgoda choćby na niewielki nadzór jest rezygnacją z zasady niezbywalnych praw jednostki i podstawieniem na jej miejsce zasady nieograniczonej, arbitralnej władzy rządu." - Ayn Rand

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Jarlaxle pisze:Tutaj już nawet nie chodzi o to, kto ma racje w sporach o JOWy, tylko o uczciwość. Umawiają się, że się wzajemnie nie atakują. Kukiz broni Korwina wypowiedzi i zachęca, aby na niego głosować. A Korwin przed samymi wyborami go znienacka atakuje... jak oni później mają budować koalicje do sejmu, no jak? :P
Ja nie widzę żadnego ataku. Powiedział, że zobaczymy w praktyce czy JOWy są takie dobre. Czy Kukiz jest za 2 partiami w Polsce ? Czy tego nie przewidział ? Pewnie tak. Znaczy pompował balon. Czy zależy nam żeby Kukiz odpadł w 1 turze z wynikiem 15%, a 10% ? Czy to zrobi różnicę w wyborach parlamentarnych. Może jednak lepiej poszukać lepszego rozwiązania sytuacji, co ja widzę jako dostanie się partii konseratywno-liberalnej do sejmu bez której nie będzie można zrobić koalicji. Chyba jednak serce Kukiza bije po lewej stronie.

Awatar użytkownika
Pitagoras
Falubaz

Post autor: Pitagoras »

Deklaracja Korwina, że przekaże swoje poparcie jeśli najważniejszy z postulatów Kukiza okaże się słuszny, to atak?
Nie ogarniam.
Obrazek

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Xet pisze:
Jarlaxle pisze:Tutaj już nawet nie chodzi o to, kto ma racje w sporach o JOWy, tylko o uczciwość. Umawiają się, że się wzajemnie nie atakują. Kukiz broni Korwina wypowiedzi i zachęca, aby na niego głosować. A Korwin przed samymi wyborami go znienacka atakuje... jak oni później mają budować koalicje do sejmu, no jak? :P
Ja nie widzę żadnego ataku. Powiedział, że zobaczymy w praktyce czy JOWy są takie dobre. Czy Kukiz jest za 2 partiami w Polsce ? Czy tego nie przewidział ? Pewnie tak. Znaczy pompował balon. Czy zależy nam żeby Kukiz odpadł w 1 turze z wynikiem 15%, a 10% ? Czy to zrobi różnicę w wyborach parlamentarnych. Może jednak lepiej poszukać lepszego rozwiązania sytuacji, co ja widzę jako dostanie się partii konseratywno-liberalnej do sejmu bez której nie będzie można zrobić koalicji. Chyba jednak serce Kukiza bije po lewej stronie.
Cały problem polega na tym, że nie można przełożyć specyfiki JOWów w Anglii na realia Polski. W Polsce wszystkie partie mają swój twardy elektorat: PIS, PO, PSL, SLD teraz do tego dochodzi KORWIN & Cook. Przecież te grupy wyborców nagle nie wyparują. W Anglii przez calusieńki wiek były dwie liczące się partie i żadnej realnej alternatywy. Dopiero teraz pojawiła się trzecia (która nie ma twardego elektoratu). Niemniej, nie zmienia to faktu, że takie kwestie mogli by dogadać przed debatą, a nie w jej czasie. Cook ma tą cechę, że mówi to co myśli i jest, jak to ujął Korwin jest prostodusznym człekiem :P przez to napisał swoją wypowiedź w tonie emocjonalnym. Ciężko mu się dziwić :P Wczoraj także uważałem, że nie było ataku, ale ich dzisiejsze wypowiedzi zmieniły obraz sytuacji.

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Kukiz zerwał porozumienie przez SMS i teraz pisze, że to JKM zerwał. Kto ma sklerozę ?

Awatar użytkownika
Okoń
Masakrator

Post autor: Okoń »

Korwin powiedział, że jak JOWy zadziałają tak jak Kukiz obecnie twierdzi że działają, to wycofa się z kandydowania na prezydenta i przekaże mu swoje pełne poparcie. To jest atak? Brzmi bardziej jak obietnica.

Natomiast Kukiz się focha, bo pewnie wie że JOWy nie zadziałają.

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

A Kukiz mówi, że to Korwin zerwał :P i kto ma racje? :P My tego nie wiemy.
Ostatnio zmieniony 6 maja 2015, o 12:18 przez Jarlaxle, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Pewnie zapomniał o tym SMS :)

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

4) Wielokrotnie mówiłem, że zagłosuję za jednomandatowymi okręgami wyborczymi, bo jest to o wiele lepsze rozwiązanie od obecnej ordynacji wyborczej. JOWy figurują nawet w moim projekcie Konstytucji – tylko tam Sejm pełni inną rolę. Jednak wbrew temu na co ma nadzieję Paweł Kukiz i wielu jego sympatyków, wprowadzenie jednomandatowych okręgów wyborczych może ostatecznie podzielić Polskę między PO i PIS - spoza tych dwóch partii będzie tylko kilku posłów.
No, ale tutaj chyba jest coś nie tak? Z jednej strony Korwin ma JOWy wpisane w konstytucje, a z drugiej je atakuje. Skoro jego pomysł JOWów jest inny niż Kukiza, to nie mogą się w tym zakresie dogadać? względnie Korwin nie mógł przedstawić wczoraj swojej propozycji JOWów?

A skąd ta bezgraniczna wiara, że to akurat Korwin ma racje? :P

Kal_Torak
Masakrator

Post autor: Kal_Torak »

Jarlaxle źle to wszystko odebrałeś - ale krytyka należy się Korwinowi i Kukizowi.

Wielokrotnie pytałem wcześniej GrimgorIronhide o wspólne spotkanie JKM z pozostałymi kandydatami antysystemowymi (zwłaszcza Kukizem) przed debatą prezydencką w celu omówienia wspólnego stanowiska i strategii przemówień - tak aby wypaść jak najlepiej, zwarcia i solidarnie oraz jak najmocniej uderzyć i w kandydatów systemowych. Żaden z kandydatów nie wyszedł z taką inicjatywą i zdali się na "spontan i improwizację". Ponieważ JKM nawiązał najmocniej do postulatów JOWów na debacie powinien to uzgodnić z Kukizem, co zresztą wypomniał mu Kukiz i bardzo słusznie. Brak spotkania przed samą debatą tak jak myślałem źle się skończył. Nie potrafię zrozumieć czemu Kukiz i JKM nie próbowali omówić wspólnej strategii podczas debaty.

Kukiz natomiast pozwolił sobie, aby to co napisał zostało podyktowane przez "czyste emocje". Rozumiem, że szczery z niego facet i nie mógł zasnąć pod wpływem emocji. Bardzo możliwe, że Duda czy Jarubas albo inny kandydat też byli pod wpływem "emocji" po debacie. W odróżnieniu jednak od Kukiza nie chwycili za klawiaturę i nie zaczęli zwierzać się. Rozumiem, że dzisiejsza nastolatka może się tak zachować. Kukiz rozumiem, że z polityką nie miał wcześniej do czynienia, ale nie powinien postępować jak obrażony nastolatek. Gdyby Tusk pozwalali sobie na takie coś to raczej z PSLem by się nie dogadał, ani nie doszedł do władzy. Owszem taka "otwarta" i "jawna" polityka byłaby może fajna, gdyby wszyscy politycy tak się zachowywali. Tak Kukiz pali za sobą mosty, ujawnia "zakulisowe" porozumienie, z którego bardzo się cieszę, ze w ogóle takowe były.

Co do wypowiedzi JKM na debacie. Czy nie zauważyliście, że wypowiedź JKM została odebrana pozytywnie przez media i wyborców? Przed emocjonalnym zwierzeniem się Kukiza tytuły artykułów sugerują, że JKM przekaże głosy Kukizowi, JKM robi niespodziankę Kukizowi etc. Zaraz po debacie pisali do mnie znajomi, którzy postanowili głosować na Kukiza. Wyrazili radość i wielkie zadowolenie, że Korwin publicznie zobowiązał się przekazać swoje poparcie Kukizowi jeśli JOWy pozwolą wejść UKIP do parlamentu 7 maja. Nikt nie pisał o żadnej zdradzie. Dopiero po opublikowaniu wypowiedzi Kukiza coś co zostało odebrane pozytywnie stało się nagle negatywne. JKM nie sądzę, aby atakował Kukiza i miał wrogie intencje. Złożył w końcu poważną publiczną deklarację. Natomiast domyślam się czemu Kukiz pod wpływem emocji odebrał to jako atak - otóż jeśli UKIP zostanie zmarginalizowany to nie do końca przemyślana deklaracja Korwina ośmieszy JOWy i Kukiza. Kukiz był również zły za to, że tego wcześniej nie omówili. Ostatecznie jego "autentyczność" i "szczerość" dała upust idiotycznemu wpisowi w sieci (idiotycznemu z punktu widzenia politycznego).

Tym nie mniej zawinił brak spotkania przed debatą.

P.S. Przeczytałem wpis Korwina w odpowiedzi na krytykę Kukiza. JKM odpisał lepiej niż się spodziewałem - obawiałem się, że go zaatakuje w odpowiedzi (wtedy zrezygnowałbym z poparcia Korwina). Zamiast tego odpowiedział bardzo kulturalnie i pojednawczo. Liczę, że odzew Kukiza będzie w podobnym tonie. Jest szansa, że te spięcie ich umocni jak to oczywiście bezbłędnie teraz rozegrają i przekują te nieporozumienie w wielkie pojednanie i swoje spięcie przedstawiają jako wyraz autentycznej troski o naród Polski ;P.
Ostatnio zmieniony 6 maja 2015, o 12:34 przez Kal_Torak, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Bo Kukiz tak jak duża część osób na forum widzi dobrobyt pochodzący z socjalizmu. Jedynie chce zmieć elity, dlatego raz, ze bliżej mu do Dudy, a dwa, że JOWAmi chce te elity poprawić. Ja uważam, że wolny rynek daje wzrost PKB i trzeba go zwiększać, a PO i PIS nie ma tego w programie, co napisałem w innym temacie, ale jakoś nikt nie chce trollować.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

"piosenka idealnie opisująca taktyke polityczną polskiej prawicy (...)" - https://www.youtube.com/watch?v=LLJp9DhC-jQ
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

ODPOWIEDZ