Dżezi stuff z innych stron

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

Zajebiste :D
Voodoo pisze: Powinieneś jeszcze link zapuścić dla ludzi http://www.youtube.com/watch?v=FytQkOosE9s
no co ty, jak ktoś nie zna tego skeczu to niech się wstydzi ;)

A popiersia i figsy w dużej skali strasznie mi się podobają, właśnie przez to że są z reguły tak świetnie pomalowane. Jak żywe :)

Awatar użytkownika
Vincent
Kradziej

Post autor: Vincent »

Nie spodziewałem się Hiszpańskiej Inkwizycji :P

Rapta
Kretozord

Post autor: Rapta »

Niedawno odbyla sie 2ga edycja Slayer Sword Challange miedzy zwyciezcami amerykanskiego Slayer Sworda. Startowala Natalya Melnik (czincz), Chris Borer (slanesz) i Todd Swanson (nurgiel). Slaneszowiec wygral chociaz moim zdaniem figurka jest najmniej efektowna z calej 3ki (pomijajac nawet fakt, ze swicidelka wyszly mega mizernie). Jesli mialbym wybierac to... nie bylbym w stanie. Z jednej strony strasznie podoba mi sie pomysl Alexi na model i efekty, ktore zastosowala, a z drugiej zadrapania na pancerzu nurgla sa poprostu cudowne. Sami ocencie. TUTAJ JEST LINK do artykulu ze zblizeniami na detale, wiec mozna sie przyjzec i pewnie czegos nauczyc :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Fingor
Chuck Norris

Post autor: Fingor »

True, slaneshowiec IMO najsłabiej wygląda z tej trójeczki. Lord Nurgla i Slaanesha są na podobnym poziomie, ale jednak bardziej podoba mi się czinczowy ;)
Ale fakt, zniszczenia na pancerzu nurglowego robią wrażenie :)
Arabesca - Dark Fantasy, Epic Action
Nietykalny pisze:Lakieru pernamentnego ( permanentny znaczy co innego)
:roll:

Awatar użytkownika
Treevill
Kradziej

Post autor: Treevill »

slanesz wyglada mizernie w porownaniu do pozostalej dwojki ... uwazam ze nurgl minimalnie jest lepszy od czincza

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

Ano, widziałem już to :) Niezłe prace, oczywiście mi się podoba nr 2 - Nurgle, bo ja lubię te klimaty :P Poza tym charakteryzuje się największą spójnością kolorystyczną oraz odpowiednią do tematu podstawką. Metaliki ma trochę niedopracowane, pancerz też już oklepany przez paru malarzy, ale najbardziej mi się właśnie podoba.

I tyle. Różowy na pierwszym modelu jest gładki i płynny, głowa też nieźle wyszła. W sumie to każdy model ma kilka lepszych momentów, ale całościowo u mnie wygrywa nr 2 :)

Trzeci model jest taki sobie - technicznie OK, ale tak to nudny, bez wyrazu, zwykłe malowanie :) Lubię, jak model opowiada jakąś historię i można coś w nim dostrzec poza techniką.

P.S.
Nie wiem, czy było - Golden Demon 2008 Baltimore:
http://www.sodemons.com/gd28baltimore/index.htm
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Voodoo
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Voodoo »

Sławol pisze:P.S.
Nie wiem, czy było - Golden Demon 2008 Baltimore:
http://www.sodemons.com/gd28baltimore/index.htm
Świetna technika, sam bym chciał tak śmigać pedzlem :roll: Ale jak na mój gust troszkę przesadził z ilością tych tekstur.
Obrazek

Rapta
Kretozord

Slayer Sword technicznie wypada raczej srednio (zeby nie powiedziec slabo) porownujac z europejskimi konkursami. Ostre przejscia, mizerny nmm, ale pomysl zdobienia i szczegolowosc jest w pytke :D

Patrzac na pozostale kategorie to mysle, ze wystarczyloby wyslac mala delegacje z tego forum, zeby ten caly teatrzyk ogarnac :twisted:

Piotrax
Kradziej

Post autor: Piotrax »

No Ci panowie w terminatorkach nawet konkretni :D Oprócz slanesha bo taki dosyć przeciętny. IMO minimalnie się nurgl wybija, le ten ostatni też świetnie wyglada :wink: .

GD w Baltimore biedne strasznie. Podobały mi się może ze 3 prace. Tak jak pisze Rap wysłać co lepszych z BP i by pozamiatali. A i ci troche gorsi mieliby o co powalczyć. :)

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

Slaneszyta wygrał, przecież on jest zupełnie biedny... lipne metaliki, płaski pancerz, gówniane klejnoty... nic mi sie w nim nie podoba, no może twarz jest ok
Dwa pozostałe są wpyte :)

Awatar użytkownika
Siasek
Falubaz

Post autor: Siasek »

niewiemy co ta figurka od AleksiZ ma na plaszczyku. przynajmniej tu nei widac. a mysle ze to moze byc cos co przesadzilo o wygraniu tej figsy. bo fakt- nic szczegolnego to to nie jest....

Rapta
Kretozord

http://warhammer.org.uk/PhP/viewtopic.php?t=44939

Haha, obczajcie to. Armia malp i sisterki z przerosnietymi banerami :D Mocny stuff :P

EDIT: Prawn Powers Ye Olde Chaose Dwarfe:

Obrazek

Awatar użytkownika
Toni
Wodzirej

Post autor: Toni »

:D:D

Milusi, kiedyś to były figurki :D (teraz nie ma ich wcale, chodzi o ChD ;])

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Post autor: Celedor »

Chadek mi sie jakos kojarzy z takimi figureczkami lipnymi do D&D czy innego rpg nie wiem czemu ale tak jakos... :D
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/

Rapta
Kretozord

Nowe popiersie od JMD Miniatures pomalowane przez Davida Waselnyck'a.

Obrazek
Obrazek

... i mega mrok od Elroi.

Obrazek

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

:shock: skóra tego bydlaka z toporem MISZCZ :) Idealna do mojego Belakora ,tylko kurde jak tak pomalować :?
Jakieś propozycje Rapt. ? :wink:
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Rapta
Kretozord

eee... yyy... jesli chodzi o technike to wiadomo - byle ladnie, ale jesli pytasz o kolory to nie mam bladego pojecia ;)
Ja bym sprobowal machnac skore jakis cielistym kolorkiem najpierw. Potem wycieniowac mhrocznym brazem z czerwienia (burnt umber moglby sie nadac) i czernia. Dalej pobawilbym sie w glazy szaro-niebiesko-roznorakie ;)

Od dawna mam pomysl na mroczna medievalowa figurke. Takie prace tylko mnie coraz mocniej zachecaja do roboty.

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

Ja myślałem o dark fleshu ale rozjasniany nie białym a jakimś szarym czy kommando khaki ,a potem washe (fiolet ,ciemne czerwienie czy brązy ..) :wink:
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Piotrax
Kradziej

Post autor: Piotrax »

łooo jaki mrok :shock: genialne i już :)

Awatar użytkownika
Kokesz
Kretozord

Post autor: Kokesz »

Mrok super - jest się czego bać :) Siostrzyczki mają exrta sztandary, a małpia armia jest naprawdę interesująca.

ODPOWIEDZ