Bitwa o Białystok, 10-11.05.2008

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Relosu
Kretozord

Post autor: Relosu »

jak plik ma cos kolo 40-50mb to wsadzaj na speedyshare. Jednak co do liitow na wilkosc pliku nie jestem pewny

Awatar użytkownika
CzarnY
Falubaz

Post autor: CzarnY »

karlee pisze:To zjebany serwer jest. Sam pare razy probowalem. Tam trzeba wpisac literki na ktorych sa kotki, ale sa one slabo widoczne. Jednak jak sie pomyslisz, to klikasz WRÓĆ, i mozesz sprobowac jeszcze raz na tych samych literkach.

Czarny: nie wysylaj juz nic przez rapidshare, prosze.
Naprawde nie rozumiem, czemu tak marudzisz. Niedlugo mam przymusowa wizyte u okulisty, a jakos w 3 podejsciach max tam wchodze - byles przy tym.

Zaraz wrzuce przez Picasa Web, wygodniccy :P

Awatar użytkownika
Dastor
Masakrator

Post autor: Dastor »

Turniej naprawdę mega zorganizowany, szkoda, że nie dostaliście mastera. JEdyne co mi się nei podobało to ocena malowania gdzie niektóre niepomalowane armie dostawały punkty za malowanie i pare jeszcze kwiatków było z tym związanych;) Ale to w zasadzie jedyny minus który chyba łatwo naprawić.

Karlee co do naszej bitwy to:
Fakt waywatcherzy to by błąd. generalnei grałem nimi pierwszy raz i średnio ogarniałem:) Co do tej kanapki to imo było trochę więcej niż 50% dla mnie;) ale nei chce mi się liczyć:) Szarża wildów i tak nie miała znaczenia bo w tym momencie i tak byłaby maska, więc to raczej for fun;) Nie umiem grać we z imperium i to było widać chyba, ale bitwa mi się podobała:)

Pozdro

Awatar użytkownika
SlanesH
Falubaz

Post autor: SlanesH »

Okej raport.

Mialem host of queltz:

Slann 2 gen
bsb warbanner
2+ward, diadem, tepok
biegacz
old ones, queltz
ward 4+
skinek
2lv i 2dsy
50 skinkow
3x3 Koxy
5 kawy
huanchi, muzyk
3 salki

Ta rozpa to patent chyba Ziemka od razu mowie.

1 bitwa:
Kroq Gar
Widac ze przeciwnik dopiero zaczyna turniejowe granie. Mial armie lizakow ze slannem w templach itp. Niestety same kartoniki bo Dzik zaginal w akcji :) Generalnie duzo bledow wywodzacych sie z malego doswiadczenia sprawilo ze w 3 turze klocek byl otoczony a potem zanihilowany. Ale widac bylo zapal mam nadzieje ze nie odpuscisz sobie WFB
20-0

2 bitwa:
Benny (sorki nie pamietam tak to sie pisze?)
HE na star dragonie. Przed ta bitwa sralem w gacie bo nie za bardzo co mam zrobic z tym smokiem :/ Ponadto byl tylko jeden malutki las i jeden obelisk... Wzialem beasta probowalem trzymac smoka w miejscu. Przeciwnik rowniez poczatkujacy co widac bylo po wystawieniu smoka i wpadaniu w trapy kawaleria. Lizaki to dobra armia na poczatkujacych bo ma pare mykow. Gdy zabilem kawe i swordmasterow i zostaly juz tylko smiecie stardragon byl laskaw oblac panike i spierdolic za stol :) Mega fart aczkolwiek byl wtedy slepy a potem juz nie bylo scrolli wiec mysle ze i tak jakos tam bym sobie poradzil.
18-2

3 bitwa:
Dastor
Mega wyzynka na poczatku fart dastora ktory pojechal mi biegacza w skinkach z javelinami lysymi wildami dzieki czemu slann znalazl sie nagle w mega dupie - otoczony drzewem driadami i wardancerami. Udalo sie uciec bo skonczyly sie scrolle a slann sie popchal. No i odkrecil sie fart wtedy bo udalo sie np koxami utrzymac jedne driady a potem drugie oraz wpasc huanchimi w wildow z warbannerem. Generalnie mega wyzynka. Jakby Dastor nie poczul sie za pewnie to by mi tego slanna wpierdolil a takto na czysto bez DSow slann pokazal co potrafi. Nawet w walce pogonil wardancer herosa bsbka i zwyklego wardancera (bo bsb nie dobiegl i byl w 2 szeregu :) ) ahh ten warbanner :)
10-10 ale mega ciekawa bitwa

4 bitwa
Karlee
Karlee nie dopatrzyl sie myku z salkami (jest w jego poscie) przez co musial zdawac panike juz w 1 turze na klocku kawy. Na szczescie ojebal ja na ld8 (rzucil 9 cale szczescie ze tam altara nie bylo). W swojej turze troche chujowo poszedl mu shooting chyba jedynie ze 2 koxy zdjal. W mojej 2 turze zastawilem 3 banalne trapy po 1 na kazdy czolg i altar. Jako ze Karlee nie znal zasad uciekania skirmishu (podobnie jak sedzia, jak zwykle musialem gdzies dzwonic zeby udowodnic racje na kazdym rpawie turnieju tak mam) i wpadl we wszystkie 3. Dzieki temu dostalem na talerzu czolg i altar a 2 czolg wyjebal tak ze nic nie widzial i potem mial dostac takze wpierdol. Karlee probowal sie ratowac ale na 3 strzaly 2 to byly misfire, oblewal liderki itp wiec nie udalo mu sie to.
17-3 (albo 18-2 juz nie pamietam)

5 bitwa
Assur
Tu tez wisiala maska, zwlaszcza jak biegacz musial dac flee od popychaczki na totalu. Zapowidadal sie soczysty wpierdol ale postanowilem zaryzykowac i zaszarzowac na kawe z boku koxami a z drugiego biegaczem i slannem (dawalo mi to +3 do cra :) :) ) ale slannowi zabraklo z 1/4 cala. Koxy sie popsialy i 6 atakami zajebaly bsb a bez regeny i szmaty to juz bk przestali ngle byc kozakami i zaczeli sie sypac. Po kilku combatach zostal sam general dostal skinki na tyl biegacz utrzymal challenge i sie sypnal. W tym momencie mozna powiedziec ze bitwa sie skonczyla. Jedyny blad Asura jak zreszta sam stwierdzil bylo wytawienie tego bsb z boku ale z drugiej strony bez farta bym go nie zabil raczej.

Generalnie wszystkie bitwy byly zajebiste i ciekawe i dziekuje wszystkim przeciwnikom za nie.
Nie ukrywam ze pocisnelem ostro na farcie :)
Moja galeria - klik!
Maluje za kasę - klik!

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Przeciwnik mial pierwsza ture, wlazl salamandarmi do domku, dzieki czemu uzyskal zasieg do mnie juz w pierwszej turze (czego wlasnie nie przewidzialem!), zestrzelil mi pistoliersow, ktorzy to spanikowali kawalerie z warrior priestem, a szkoda bo miala pozamiatac cala flanke, gdzie napchane bylo tylko samych miekkich rzeczy, anie bylo kroxow ani nic takiego.
1 max 2 salkami ci tyle zdjal oO

Awatar użytkownika
Duke
Masakrator

Post autor: Duke »

ile domek mial pięter :D :D :D :D ?"

Awatar użytkownika
Kielon
Masakrator

Post autor: Kielon »

Hrabia Duuku pisze:ile domek mial pięter :D :D :D :D ?"
Oczywiście 3 :)

Awatar użytkownika
Siemek
Chuck Norris

Post autor: Siemek »

slanesh jest pierwszy w lidze! :) hehe gratki bo to nie byle lokal :wink:

Awatar użytkownika
CzarnY
Falubaz

Post autor: CzarnY »

macie foty, juz Was kotki nie beda przesladowac :P
http://picasaweb.google.com/piotr.czarn ... atCzarnego

za chwile zglosze wyniki do ligi...

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Domek byl parterowy ;p Salki byly trzy. Tak teraz wiem, nie powinny strzelac trzy... Ale przy takim pechu jaki mnie przesladowal w tamtej bitwie, to jedna salka by wystarczyla do zabicia pistoliersow ;-)

Gratki jeszcze raz dla slaanesha :)
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
SlanesH
Falubaz

Post autor: SlanesH »

COOO? Ja myslalem ze 5 modeli moze strzelic a to sie US liczy? cenzurka sorry Karlee...

Proszę na przyszłość byś nie używał wulgaryzmów. :wink: GK

Awatar użytkownika
Jerzyn
Zły Dotyk
Kontakt:

Post autor: Jerzyn »

i ten domek tez musial byc jakis mega wielki, skoro caly oddzial salek wszedl i mial zasieg...
RaptorJesus jest fajny, ale trochę za duży.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

6+15 to 21 msial miec ponad 3" szerokosci co wcale takie dziwne nie jest ;)

Awatar użytkownika
Jerzyn
Zły Dotyk
Kontakt:

ale oddzialem chyba calym trzeba dojsc, nie ? :P
ja jakas recenzje napisze dzisiaj (tzn wtorek), jak checi pozwola ;)
a i mam takie pytanko jeszcze, czy wam tez dzisiaj gg nie dziala?

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

nie ;)

Awatar użytkownika
Jerzyn
Zły Dotyk
Kontakt:

na ktore pytanie jest to odpowiedz ? :P

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Jerzyn pisze:ale oddzialem chyba calym trzeba dojsc, nie ? :P
nie
a i mam takie pytanko jeszcze, czy wam tez dzisiaj gg nie dziala?
dziala

;)

Awatar użytkownika
Jerzyn
Zły Dotyk
Kontakt:

ze niby wystarczy tylko dotknac domku i juz hop w nim jestes?

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

mniej wiecej :)

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Dbra, spoko slaanesh, nic sie nie stalo, moja wina ze dalem sie zwalowac (pisalem juz ze moja mozgownica byla zaspana ? ;-), nie zrobiles przeciez tego swiadomie :) Bitwa byla fajna i tak :) Ale tak dojladnie to jest tak ze na jedno pietro 10US moze strzelac, tak ? Czyli salka plus trzech skinkow zajmuje cale pietro, i strzela jedna na pietro, tak shino ?

PS. No i czy chodzacy rule book moglby powiedziec gdzie szukac zapisu o tym po jakiej linii goni sie uciekajacy skirmish ? Tak chcilbym wiedziec w razie gdybym sam chcial ten myk wykorzystac...
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

ODPOWIEDZ