Nowe LIMITED - dyskusja
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
I dlatego sądzę że jednak bez bananów się obędzie a z punktami karnymi do dużych. Ale istotnie dużych za pewne kombinacje. Jak ktos tym zagra ok ale nich ma swiadomość że będzie miał obcięte punkty. I to musi być odpowiednio pomyślane ile za co a nie za mało że sobie i tak tą ilość oleje. np max ych pkt karnych 20 czyli wartość jednej masakry lub nawet 30 pkt masakry i połowy masakry
-
- Mudżahedin
Jest dosc Ciekawe rozwiazanie, nizeli obcinanie i banowanieMurmandamus pisze:I dlatego sądzę że jednak bez bananów się obędzie a z punktami karnymi do dużych. Ale istotnie dużych za pewne kombinacje. Jak ktos tym zagra ok ale nich ma swiadomość że będzie miał obcięte punkty. I to musi być odpowiednio pomyślane ile za co a nie za mało że sobie i tak tą ilość oleje. np max ych pkt karnych 20 czyli wartość jednej masakry lub nawet 30 pkt masakry i połowy masakry
Paraszczak pisze:Wszyscy sapią na wymaxowane rozpiski, wszyscy się zarzekają, że ich to nie dotyczy, wszyscy walą na turnieje z jakimś syfem. A potem się okazuje, że g... prawda i na 30 VC, 29 ma BSB z Regeneracją, a ten ostatni to też miał, tylko nie dojechał.
Hipokryzja!
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
Zagłosują nogami a raczej nie załosują bo całą masę będą mieli normalnych z dopuszczonymi zwyczajnymi standardami do których są przyzwyczajeni.
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
Jak najbardziej za Tajnymi. To kolejny kandydat powinien być do standardu.
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
Czyżby? Spamiętasz wszystko co ma 20-30 graczy i każdy szczegół ich rozpisek? Spamiętasz wszystko co ci powiedzą "szpiedzy szoguna"? Wiesz z kim grasz? Bo po ogłoszeniu par każdy udaje się do stołów a nie wypytywać.
Kolata 800 pkt w herosach to pomylka totalna. Niektore armie maja mocnych herosow i placa za to pkt zgadza sie? niektore maja tanich i niezlych. Teraz ty chcesz by armie ktore bazuja na herosach<nowe demony maja 9 ld tylko na greater demonach> zostaly pociete zas inne jak<skaveny,orki,krasnale,empire<miesci sie altar i 3 magof wiec najmocniejszy zestaw empire> czy brettonia ktore maja naprade dobrycxh bohaterow za smieszna cene zostali z calym zestawem? jak ciac to wlasnie opcja lord i hero albo 3x hero i nie ma ze boli. Jak innych boli dobrze ja biedna moja armie boli to zle? Glosujesz za promowaniem WE i Bretkki a potem krzyczysz ze tna ci armie i nie ma jak walczyc z WE? Euro comp okej. 800 pkt na herosow? zdecydowanie nie. Pomysl o lizakach....na takie zasady zmusicie ich do wystawienia saursow w tym tempie na 2300..........zaraz bedzie ze saurusy to mocna jednostkaKołata pisze:Rozumiem, że EUROCOMP v.800 (czyli w wersji max 800 na herosów) zawiera też jako główny punkt tajne rozpiski?
CS EUROv800 bardzo mi sie podoba, bo nie rusza mojej armii
odnosnie stosowania CSa na turniejach - pare razy probowalem, np. dalem graczom wybor - robisz rozpe bez limitow na 2000, albo ograniczona CSem na 2200. wiekszosc zdecydowala sie pokminic jak mozna najlepiej obejsc CS
odnosnie stosowania CSa na turniejach - pare razy probowalem, np. dalem graczom wybor - robisz rozpe bez limitow na 2000, albo ograniczona CSem na 2200. wiekszosc zdecydowala sie pokminic jak mozna najlepiej obejsc CS
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.
Buszman pisze:Kolata 800 pkt w herosach to pomylka totalna. Niektore armie maja mocnych herosow i placa za to pkt zgadza sie? niektore maja tanich i niezlych. Teraz ty chcesz by armie ktore bazuja na herosach<nowe demony maja 9 ld tylko na greater demonach> zostaly pociete zas inne jak<skaveny,orki,krasnale,empire<miesci sie altar i 3 magof wiec najmocniejszy zestaw empire> czy brettonia ktore maja naprade dobrycxh bohaterow za smieszna cene zostali z calym zestawem? jak ciac to wlasnie opcja lord i hero albo 3x hero i nie ma ze boli. Jak innych boli dobrze ja biedna moja armie boli to zle? Glosujesz za promowaniem WE i Bretkki a potem krzyczysz ze tna ci armie i nie ma jak walczyc z WE? Euro comp okej. 800 pkt na herosow? zdecydowanie nie. Pomysl o lizakach....na takie zasady zmusicie ich do wystawienia saursow w tym tempie na 2300..........zaraz bedzie ze saurusy to mocna jednostkaKołata pisze:Rozumiem, że EUROCOMP v.800 (czyli w wersji max 800 na herosów) zawiera też jako główny punkt tajne rozpiski?
EDIT
jakich 30 graczy po 1-2 bitwach doskonalne wiesz z kim bedziesz gral przynajmniej tak jest w przypadku czolowki ogranicza sie to do 5-10 przeciwnikow a ogarnac 20 rozp nie jest problem przeciez cie interesuja tylko cukierki ktore cie moga zaskoczyc.Wiec czy bretonski gracz ma drwala z immune to kb czy moze z przezutem sv czy ma falcon hornba, czy WE ma nettlingi lub czy Tyran ogrzy ma siegebrekera czy tenderise....reszte cie tak naprawde wali
Cała dyskusja jak juz to pierdyliona razy zauwazono kręci sie wokół obcięcia drakenhofa i nowego BT. Moje zdanie na ten temat:
1. Ostatnio obserwowałem sparing przed EEGT. Nowe VC na klocku blood knightów + vampir lord + bsb z drakenhofem i full magia przeciwko WE z klimatycznym smokiem, caddym i bsb. Wynik - WE wklepują wampirom maske 20:0, czysty stół. Jak to sie stało, przecież VC z drakenhofem są tak niezwyciężone że aż trzeba ten przedmiot zbanować...
2. Co do demonów to nie tak dawno pamiętam burzę jakę wywołał nowy AB do HE. Był płacz "o jejciu jejciu ASF na wszystkim, ale przeginka..."
I co? Płacz ucichł po pierwszym turnieju, bo okazało sie, ze te nowe HE nawet z ASF-em to żaden szał. Może zaczekajmy więc trochę z oceną tego nowego DL póki z nim nie zagramy?
Na koniec tylko powiem ze jeżeli rzeczywiście wejdzie jakiś brutalny CS to rezygnuje z jeżdżenia na turnieje. EURO wydaje mi się ok, ale czyste bez cięcia punktów na herosów. Przegięte rozpy były i będą, tak samo jak gracze którzy grają po gentelmańsku i tacy, dla których liczy się tylko wygrana za wszelką cenę.
1. Ostatnio obserwowałem sparing przed EEGT. Nowe VC na klocku blood knightów + vampir lord + bsb z drakenhofem i full magia przeciwko WE z klimatycznym smokiem, caddym i bsb. Wynik - WE wklepują wampirom maske 20:0, czysty stół. Jak to sie stało, przecież VC z drakenhofem są tak niezwyciężone że aż trzeba ten przedmiot zbanować...
2. Co do demonów to nie tak dawno pamiętam burzę jakę wywołał nowy AB do HE. Był płacz "o jejciu jejciu ASF na wszystkim, ale przeginka..."
I co? Płacz ucichł po pierwszym turnieju, bo okazało sie, ze te nowe HE nawet z ASF-em to żaden szał. Może zaczekajmy więc trochę z oceną tego nowego DL póki z nim nie zagramy?
Na koniec tylko powiem ze jeżeli rzeczywiście wejdzie jakiś brutalny CS to rezygnuje z jeżdżenia na turnieje. EURO wydaje mi się ok, ale czyste bez cięcia punktów na herosów. Przegięte rozpy były i będą, tak samo jak gracze którzy grają po gentelmańsku i tacy, dla których liczy się tylko wygrana za wszelką cenę.
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
Ale nie będziesz mieć tej pewności na 100% . A może szpieg nasz pomylił się a może? Zresztą to mit o tym poznawaniu. Tylko marginalna ilość by co najwyżej w ten sposób poznawała te niepewne dosyć dane.
A gdzie ja powiedziałem, że mi się ten CS podoba? Tylko spytałem, czy chłopaki planuja tajne rozpy (wcale nie chciałem dolewać oliwy do ognia ).Buszman pisze:Kolata 800 pkt w herosach to pomylka totalna. Niektore armie maja mocnych herosow i placa za to pkt zgadza sie? niektore maja tanich i niezlych. Teraz ty chcesz by armie ktore bazuja na herosach<nowe demony maja 9 ld tylko na greater demonach> zostaly pociete zas inne jak<skaveny,orki,krasnale,empire<miesci sie altar i 3 magof wiec najmocniejszy zestaw empire> czy brettonia ktore maja naprade dobrycxh bohaterow za smieszna cene zostali z calym zestawem? jak ciac to wlasnie opcja lord i hero albo 3x hero i nie ma ze boli. Jak innych boli dobrze ja biedna moja armie boli to zle? Glosujesz za promowaniem WE i Bretkki a potem krzyczysz ze tna ci armie i nie ma jak walczyc z WE? Euro comp okej. 800 pkt na herosow? zdecydowanie nie. Pomysl o lizakach....na takie zasady zmusicie ich do wystawienia saursow w tym tempie na 2300..........zaraz bedzie ze saurusy to mocna jednostkaKołata pisze:Rozumiem, że EUROCOMP v.800 (czyli w wersji max 800 na herosów) zawiera też jako główny punkt tajne rozpiski?
CS wg mnie powinien wyglądać inaczej, bo ten jest słaby. Brety czy WE praktycznie wogóle nie rusza, a osłabia armie magiczne. Zmienia balans między armiami, ale go nie wyrównuje. Jutro zapodam swoja skromną propozycję na (mam nadzieję) dobry CS.
Kołata... to niewykonalne.Kołata pisze: Jutro zapodam swoja skromną propozycję na (mam nadzieję) dobry CS.
Dobry CS musi byc skomplikowany, a przyswajalny CS musi byc prosty. Nie pogodzisz tego.
SpróbujęFurion pisze:Kołata... to niewykonalne.Kołata pisze: Jutro zapodam swoja skromną propozycję na (mam nadzieję) dobry CS.
Dobry CS musi byc skomplikowany, a przyswajalny CS musi byc prosty. Nie pogodzisz tego.
Jeśli się nie uda, to nic się przecież nie stanie. A jeśli...
nie. maja byc rowen szanse a niektore armie poza magicznymi przedmiotami maja dodatkowe rzeczy, ktore sie ukrywa...Kołata pisze:Rozumiem, że EUROCOMP v.800 (czyli w wersji max 800 na herosów) zawiera też jako główny punkt tajne rozpiski?