Szybkie pytania

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Rabsp
Masakrator

Re: Szybkie pytania

Post autor: Rabsp »

dzieki, a desert yellow nie moze być, nie :P :?:

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

desert yellow do ognia?

Nie bardzo :wink:
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Soulferin
Falubaz

Post autor: Soulferin »

Czym najlepiej zmyć źle nałożony podkład na figurkę?
"Wojny przychodzą i odchodzą a moi żołnierze są wieczni"

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Ja wkładam do rozpuszczalnika i schodzi :)
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Do rozpuszczalnika metalowe, plastikowe do DOTa, a żywiczne ponoć do zmywacza WAMODu.

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Hmm, a to plastikowych nie można do rozpuszczalnika? Moim nic się nie dzieje, a schodzi wszystko.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Soulferin
Falubaz

Post autor: Soulferin »

Sorki ale nie wiem co to jest DOT :)
"Wojny przychodzą i odchodzą a moi żołnierze są wieczni"

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Taki płyn do hamulców.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

DOT4 - płyn hamulcowy dostępny na stacjach benzynowych - jeśli model pomalowany normalnymi farbami akrylowymi - zmywa i można pakować do niego plastiki i metale, są kłopoty ze zmywaniem niektórych farb - czasem figsy ludzie malują jakimś g...nem.

Rozpuszczalnik (np. aceton ) - bardzo dobrze zmywa farby z metali. Plastikowe elementy rozpuszcza po prostu i finito. Podstawka plastikowa stała się bezkształtną masą.

WAMOD - przetestowałem go na metalach - zmywa trochę lepiej niż DOT imho, plastików nie próbowałem, failcasta też nie. KTO JEST W STANIE POTWIERDZIĆ, ŻE WAMOD ZMYWA BEZ USZKADZANIA FAILCASTA :?: :?: :?: :?: . Na razie tylko 1 post to potwierdził, nie wiem czy nie związany ze sprzedawcami WAMODA (no offence).

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=9&t=515
Po raz N-ty apeluję o zaprzyjaźnienie się z wyszukiwarką forumową.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Spoko, Arbiter, wiem, gdzie to jest :wink: , podałem w swoim poście pigułkę z danymi, w dodatku przetestowaną przez siebie samego. Masz może jakieś pewne dane dot. WAMODA i failcasta?

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Mój poprzedni post odnosił się do pytania Soulferin'a, ta że chill smiejagreg 8) .
Co do FC i Wamoda to nie posiadam tego drugiego więc nic nie mogę powiedzieć.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Ja z kolei nie posiadam FC :wink: . Kurczę, dobrze by było, gdyby ktoś, komu został jakiś bitz z FC pomalował go i wsadził do WAMODA. Albo niech bitza przyśle do mnie, to ja to zrobię :D .

Awatar użytkownika
cahir
Falubaz

Post autor: cahir »

Panowie, to się zgrajcie dla dobra braci forumowej =D
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Mam pytanie do robiących traye . Czy jest sens wklejać blaszki do traya, czy może na ciut grubszą blachę nakleić okrawędziowanie ze spienionego pcv i voila... Ten drugi sposób wydaje mi się prostszy - napiszcie, gdzie tkwi jego feler.

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Ogólnie problemem w obu sposobach które napisałeś jest to że farba (podkład najczęściej) się będzie ścierać z blaszki w wyniku doczepiania i przesuwania figsów z podklejonymi magnesami. Ja radzę sobie tak: na blaszkę naklejam zwykłą kartkę i dopiero później robię brzegi, piasek, podkład, malowanie i wykończenie. Warto kartkę przykleić zarówno z wierzchu jak i od spodu ponieważ papier słabo klei się z blachą.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Może rozwiązaniem byłaby blacha lakierowana (np. dachowa) w kolorze podstawek #-o :?:

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Ja tam nie widzę problemu. Traye to u mnie blaszki na które kleję ramki z balsy.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Rasti pisze:Ja tam nie widzę problemu. Traye to u mnie blaszki na które kleję ramki z balsy.
Jakiego kleju używasz?

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Ośmiorniczką ostatnio przykleiłem, gdyż od kropelki odpadają(choć też był klejone prowizorycznie).

ODPOWIEDZ